Ölüm Riski

Ölüm Riski

Son dakika ölüm riski haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ölüm riski ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ölüm riski haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ölüm Riski

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ölüm riski gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.151 ölüm riski haberi bulunmuştur. Tüm ölüm riski haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karın ağrısıyla hastaneye gitti! Böbreğini gören doktorlar şaşırdı
Karın ağrısıyla hastaneye gitti! Böbreğini gören doktorlar şaşırdı Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşayan 10 yıldır karın ağrısı çeken Sabahat Korkmazer,sağ böbreğinden 3 kilo ağırlığında ve 20 santimetre büyüklüğünde kitle çıkarıldı. Operasyonu yapan Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mansur Dağgülü, “Hem böbreği hem de kitleyi komple çıkardık" dedi.
25.04.2024 Gündem
Mide ağrısı sandı, hayatını şokunu yaşadı! Bir anda kendini ameliyathanede buldu
Mide ağrısı sandı, hayatını şokunu yaşadı! Bir anda kendini ameliyathanede buldu İstanbul'da 41 yaşındaki Mustafa Turan, göğsünden karnına doğru aniden başlayan şiddetli bir ağrı ile acile kaldırıldı. Tetkikleri normal çıktı, mide ağrısı sanılıp eve gönderildi. Sonraki 24 saat boyunca ağrısı hiç azalmadı, gece 02:00 sularında Göztepe Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi aciline gitti ve nöbetçi doktorun dikkati sayesinde yapılan ileri tetkiklerle, aort damarında anevrizmaya (baloncuk) bağlı yırtık olduğu tespit edildi. Acilen ameliyata alınan Turan, şans eseri ölümden döndü. Kalp Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Ebuzer Aydın, risk grubunda olanların düzenli kontrol yaptırması gerektiğini söyledi ve "Yırtığa bağlı acil ameliyatla, planlı ameliyatlar arasında ölüm riski açısından 4-5 kat fark var" dedi.
18.11.2023 Gündem
Depremde enkazdan sağ çıktı! Aylardır görmedi: Kardeşim hafıza kaybı yaşadı
Depremde enkazdan sağ çıktı! Aylardır görmedi: Kardeşim hafıza kaybı yaşadı Depremde Hatay’da enkazda çıkarılan ve yakınlarının aylardır haber alamadığı 26 yaşındaki genç kadının ablası İlknur Karaca, herhangi bir DNA eşleşmesi çıkmamasından dolayı kardeşinin hafıza kaybı yaşadığını düşünerek, umutla gelecek güzel haberi bekliyor.
20.10.2023 Yaşam
Dünyada 6.1 milyon insanı etkileyen dejeneratif hastalık! Tedavisi yok, ama durdurmak mümkün! Belirtiler şaşırtıcı…
Dünyada 6.1 milyon insanı etkileyen dejeneratif hastalık! Tedavisi yok, ama durdurmak mümkün! Belirtiler şaşırtıcı… "Yaşlılık hastalığı" olarak bilinen ve en yaygın dejeneratif beyin hastalıklarından biri olan Parkinson, dünya genelinde 6.1 milyonun üzerinde kişiyi etkiliyor. Parkinson hastalığının nedeni tam olarak anlaşılamamış olsa da, genellikle 50 yaşın üzerindeki erkeklerde daha sık görülüyor. 2040 yılına gelindiğinde ise bu hastalığın dünya genelinde 12 milyonun üzerinde insanı etkilemesi bekleniyor. Parkinson hastalığının yaygın belirtileri arasında kas sertliği, hareket zorlukları ve titreme yer alırken, Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, bu hastalığın belirtileri arasında koku alma kaybı, sık idrara çıkma, kabızlık ve uyku bozuklukları gibi belirtilerin de bulunduğunu ifade ediyor. Örken, ayrıca hastalığın ilerleme hızının kişiden kişiye büyük ölçüde değişebildiğini ve hastalığın gidişatının tahmin edilmesinin son derece zor olduğunu da dikkat çekiyor.
14.10.2023 Sağlık
Koronavirüsün yeni varyantı 'Eris' 51 ülkede ortaya çıktı
Koronavirüsün yeni varyantı 'Eris' 51 ülkede ortaya çıktı Koronavirüsün gündemdeki yeni adı ‘Eris’ olurken Dünya Sağlık Örgütü de ‘bu varyantı izlemeye aldığını’ duyurdu. 51 ülkede görülen Eris varyantı en hızlı hastalık artışına yol açsa da ağır hastalık ve ölüm riski açısından korkutmuyor.
19.08.2023 Yaşam
Bu belirtilere dikkat! Tedavisi yok ama durdurmak mümkün, Dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var!
Bu belirtilere dikkat! Tedavisi yok ama durdurmak mümkün, Dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var! Halk arasında "yaşlılık hastalığı" olarak bilinen ve en yaygın dejeneratif beyin hastalıklarından biri olan Parkinson, dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var. Parkinson hastalığının nedeni tam olarak bilinmese de daha çok 50 yaş üzerindeki erkeklerde görülüyor. 2040 yılında 12 milyondan fazla kişiyi etkilemesi beklenen hastalığın sık belirtileri arasında “kas sertliği, hareket sıkıntısı ve titreme” görülse de Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken koku alma kaybı, sık idrara çıkma, kabızlık, uyku bozukluklarını da belirtiler arasında sıraladı ve hastalığın ilerleme hızının kişiden kişiye büyük oranda değiştiğini, gidişatı ön görmenin çok zor olduğunu dile getirdi.
23.07.2023 Sağlık
Geç yatıp geç kalkanlar dikkat! Uzmanlar açıkladı: Erken ölüm sebebi
Geç yatıp geç kalkanlar dikkat! Uzmanlar açıkladı: Erken ölüm sebebi Finlandiya’da yapılan bir araştırmada, geç yatıp geç kalkanların daha erken yaşta hayatlarını kaybedebileceği ortaya çıktı. ‘Gece kuşları’nın daha çok alkol ve sigara tükettiğini belirten uzmanlar, bu yaşam tarzının hastalıklara da davetiye çıkardığını söylüyor.
17.06.2023 Sağlık
Kanser tedavisinde en etkili üç yöntem! 'Ömrü uzatıyor' deyip açıkladı
Kanser tedavisinde en etkili üç yöntem! 'Ömrü uzatıyor' deyip açıkladı Dünya Sağlık Örgütü, 185 ülkede yılda 20 milyona yakın insana yeni kanser tanısı konuluyor. 2020'de yaklaşık 10 milyon kişinin ölümüne neden olan kanser, Türkiye’de de her geçen gün yaygın bir hastalık haline geliyor. Erken teşhisin önemine vurgu yapan Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Er, kanser tedavisinde hayat kurtaran en etkili ‘üç yöntemi’ detayları ile anlattı.
5.03.2023 Gündem
Milyon dolarlık F-35 kazası! Pilot itiraf etti, gerçek ortaya çıktı
Milyon dolarlık F-35 kazası! Pilot itiraf etti, gerçek ortaya çıktı Milyon dolarlık F-35 kazası geçtiğimiz aylarda ülke gündemine bomba gibi düşmüştü. İngiliz Kraliyet Donanması’na ait HMS Queen Elizabeth’e bağlı olan F-35 savaş uçağı kalkış sırasında denize çakılmıştı. Kazadan kurtulan pilot her şeyi itiraf etti. Gerçek aylar sonra ortaya çıktı. İşte haberin detayları...
23.02.2023 Dünya
İşgalci şekle bürünen “Streptokok A” bakterisinde ölüm riski
İşgalci şekle bürünen “Streptokok A” bakterisinde ölüm riski Geçtiğimiz günlerde 3 yaşındaki Aras Sönmez’in vefatına sebep olarak bilinen strep A (A grubu Streptokok) bakterisi ile ilgili Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, “Nadiren de olsa bu bakteri türü invaziv ya da işgalci (invaziv) diye adlandırdığımız şekle bürünerek ölüme sebebiyet verebiliyor. En büyük sebep olarak grip (influenza) gibi viral üst solunum enfeksiyonlarındaki artışı gösterebiliriz” dedi.
27.01.2023 Gündem
ABD'de et yiyen bakteri alarmı! Ölü sayısı artıyor
ABD'de et yiyen bakteri alarmı! Ölü sayısı artıyor Ian Kasırgası'nın ardından Florida'da et yiyen bir bakteriden kaynaklanan hastalık ve ölüm vakaları katlanarak artıyor. Florida Sağlık Bakanlığı'na göre, bu yıl cuma günü itibarıyla eyalette 65 vaka ve 11 ölüm meydana geldi.
19.10.2022 Dünya
Çay içenlerin ölüm riski düşük
Çay içenlerin ölüm riski düşük ABD'li bilim insanları, hergün çay içen kişilerinin ölüm riskinin içmeyenlere göre yüzde 9 ila 13 daha düşük olduğunu ortaya koydu. Bilimsel çalışma, 2006-2010 tarihlerinde çayı çok tüketen İngilizler arasında yapıldı ve çalışmaya katılan yaklaşık 500 bin kişi, 11 yıl boyunca takip edildi.
30.08.2022 Sağlık
Dehşete düşüren olay! Mide küçültme ameliyatı sonrası...
Dehşete düşüren olay! Mide küçültme ameliyatı sonrası... Afyonkarahisar’da mide küçültme ameliyatı olan 52 yaşındaki 2 çocuk annesi kadın, ameliyattan yaklaşık 2 ay sonra kan kusarak hayatını kaybetti. Ağzı ile birlikte boşaltım sisteminde meydana gelen yoğun kanama soncu hastaneye kaldırılan kadının yakınları kendilerine cenazesinin teslim edildiğini kaydederken, hastane yönetimi ise olayın değerlendirme sürecinde olduğunu belirtti.
4.08.2022 Yaşam
Sıcak çarpması ölüme neden olabilir
Sıcak çarpması ölüme neden olabilir İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Harika Uğurtay, sıcak çarpmasının ölüme neden olabileceğini söyledi. Sıcak çarpmasının 40 derecenin üzerine çıkan yüksek bir vücut sıcaklığı ve deliryum, konvülsiyon veya koma ile sonuçlanan merkezi sinir sistemi işlev bozukluğu ile karakterize, yaşamı tehdit eden bir hastalık olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Kliniği’nden Uzm. Dr. Harika Uğurtay, artan sıcak havalar nedeniyle uyarılarda bulundu.
29.07.2022 Sağlık
Maske ile ilgili flaş açıklama! Geri döndü
Maske ile ilgili flaş açıklama! Geri döndü Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, vakaların yeniden yükseldiğini, virüse yakalananların hastanelerde tedavi görmeye başladığını belirterek, "Şu an sert dalga başlamış durumda ve bunu hafif atlatmanın yöntemleri belli. Bu dalgayı aşı ve maskeyle geçirmek zorundayız. Bu yöntemleri uygulamazsak, farklı bir şey bekleyemeyiz" dedi.
12.07.2022 Sağlık
Bu hareketi 10 saniye boyunca yapamıyorsanız 10 yıl içerisinde ölme ihtimaliniz yüksek!
Bu hareketi 10 saniye boyunca yapamıyorsanız 10 yıl içerisinde ölme ihtimaliniz yüksek! Denge ve ölüm arasındaki ilişkiyi inceleyen 12 yıllık çalışmanın sonuçları British Journal of Sports Medicine'de yayınlandı. Araştırmaya göre orta yaş ve yaşlılarda tek ayak üzerinde dengede kalamama ölüm riski ile bağlantılı. İşte tüm dünyanın dikkatini çeken çalışmadan dikkat çeken detaylar...
21.06.2022 Dünya
Akciğer ve mesane kanserinde ortak sebep ‘sigara’
Akciğer ve mesane kanserinde ortak sebep ‘sigara’ Türk Üroonkoloji Derneği ve Türk Akciğer Kanseri Derneği tütün kullanımının eş zamanlı mesane ve akciğer kanseri oluşumundaki etkisi ile ilgili verileri paylaştı. Paylaşılan verilerde sigaranın akciğer ve mesane kanserlerinin gelişmesinde en önemli etken olduğu vurgulandı.
30.05.2022 Sağlık
Maymun çiçeği virüsünde aşılar etkili mi?
Maymun çiçeği virüsünde aşılar etkili mi? En az 20 ülkede görülen maymun çiçeği virüsü vakaları artmaya devam ediyor. Uzmanlar temkinli ve tedbirli olunması konusunda uyarıyor. Maymun çiçeği pek çok ülkede paniğe neden olurken Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), bilim insanlarına yeni maymun çiçeği vakalarının hızlı bir şekilde tanımlanması, tedavisi, temas takibi ve raporlanmasına odaklanmalarını istedi. Peki, Maymun çiçeği virüsünde aşılar etkili mi? Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşır? Maymun çiçeği virüsü belirtileri neler? Aşılar ne kadar etkili? İşte detaylar…
29.05.2022 Sağlık
Maymun çiçeği virüsü nedir, belirtileri ne? Maymun çiçeği virüsü bulaşıcı mı?
Maymun çiçeği virüsü nedir, belirtileri ne? Maymun çiçeği virüsü bulaşıcı mı? Dünyada yeni virüs paniği! Koronavirüs salgınının etkileri henüz atlatılamamışken, yeni virüs maymun çiçeği hastalığı ile ilgili endişe yaşanıyor. Daha önce Afrika’da görülen maymun çiçeği virüsü, bugünlerde Avrupa, Kuzey Amerika ve Avustralya dahil 12 ülkede görüldü. Daha önce hastalık üzerinde çalışan Afrikalı bilim insanları, vaka yayılımı karşısında şaşkın. Peki, Maymun çiçeği virüsü nedir, belirtileri ne? Maymun çiçeği virüsü bulaşıcı mı? Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşır? Maymun çiçeği virüsü öldürür mü? İşte yeni virüs hakkında merak edilenler…
22.05.2022 Sağlık
Elektrikleşme tahminlerden hızlı gerçekleşecek!
Elektrikleşme tahminlerden hızlı gerçekleşecek! Türkiye’de halen yaklaşık 7 bin olan elektrikli otomobil sayısının 3 yıl içinde 100 bin üzeri adetlere çıkacağı belirtiliyor.
15.05.2022 Otomobil
Türkiye’de bu hastalık tanınmıyor! Alerji mi, Herediter Anjiyoödem mi?
Türkiye’de bu hastalık tanınmıyor! Alerji mi, Herediter Anjiyoödem mi? Her yıl 16 Mayıs tarihi “Dünya Herediter Anjiyoödem Günü” olarak kabul ediliyor. Herediter Anjiyoödem, nadir görülen ve hayatı tehdit eden genetik bir hastalıktır. Türkiye’de henüz tanı konulmamış ancak bu hastalıkla mücadele eden, yaklaşık 6 bin - 10 bin kişi bulunduğu düşünülüyor. Peki, Herediter Anjiyoödem nedir? Herediter Anjiyoödem belirtileri ne? Herediter Anjiyoödem tedavisi ne? Herediter Anjiyoödem kalıtsal mı? İşte detaylar…
13.05.2022 Sağlık
200 metre yüksekte iftar!
200 metre yüksekte iftar! Geçtiğimiz yıllarda Yavuz Sultan Selim Köprüsünün kulesine tırmanan iki çılgın arkadaş, bu kez Ataşehir’de tırmandıkları vincin üzerinde 200 metre yükseklikte iftar yaptı. Adrenalin tutkunu gençler, iftar yaptığı o anları saniye saniye kaydetti. Korku dolu anlar havadan görüntülendi.
29.04.2022 Yaşam
Bu besinler zehir saçıyor! Felce ve ölüme neden oluyor...
Bu besinler zehir saçıyor! Felce ve ölüme neden oluyor... Bu besinler zehir saçıyor, felce hatta ölüme neden oluyor. Son zamanlarda besinlerin çiğ tüketimi arttı. Birçok besin çiğ tüketildiğinde oldukça fazla fayda sağlarken bazı besinler tam aksine adeta zehir saçıyor. Uzmanların açıklamalarına göre, çiğ tüketilen birçok besin oldukça tehlikeli bakteriler taşıyor ve vücuda alındığında ölüme kadar götürebiliyor. Peki, hangi besinlerin çiğ tüketimi tehlikeli? İşte çiğ tüketilmesi tehlikeli besinler...
16.04.2022 Sağlık
Çöl tozu ile ilgili korkutan uyarı! Astım, koah, bronşit hastaları dikkat! Ölüme götürüyor...
Çöl tozu ile ilgili korkutan uyarı! Astım, koah, bronşit hastaları dikkat! Ölüme götürüyor... Türkiye’ye son günlerde Suriye üzerinden gelen çöl tozları, akciğer hastalarında ölüm riskini arttırıyor. Tozların vücuda alındığı takdirde astım, koah, bronşit gibi hastalığı olanlarda etkili olduğunu belirten Doktor Necmettin Nergiz; “Bunların hastaneye başvurularında, yatışta ve hatta ölüm oranlarında artış olduğunu görmekteyiz” dedi.
8.04.2022 Gündem
Koronavirüs ile ilgili korkutan uyarı! Ölüm riski artıyor, gribe yakalanmak...
Koronavirüs ile ilgili korkutan uyarı! Ölüm riski artıyor, gribe yakalanmak... Koronavirüsle ilgili korkutan uyarı geldi, ikisi bir arada olursa ölüm riski katlanıyor. Bilim insanları, aynı anda hem gribe hem de Kovid-19 yakalanan hastalarda solunum desteğine olan ihtiyacın 4 kat, ölüm riskinin ise 2,4 kat arttığını ortaya koydu. Araştırmacılar, bu nedenle Kovid-19 aşılarının yanı sıra gribe karşı aşılanmanın önemine dikkat çekti.
29.03.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ölüm Riski ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ölüm riski haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.