Okul Karantina

Okul Karantina

Son dakika okul karantina haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan okul karantina ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını okul karantina haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Okul Karantina

haberleri sayfasında son dakika yaşanan okul karantina gelişmeleri de dahil olmak üzere 95 okul karantina haberi bulunmuştur. Tüm okul karantina haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB son dakika duyurdu! Yeni dönem başladı, Flaş karar ve değişti! Öğretmen ve öğrenciler artık...
MEB son dakika duyurdu! Yeni dönem başladı, Flaş karar ve değişti! Öğretmen ve öğrenciler artık... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! MEB harekete geçti ve yeni karar resmen duyuruldu. Ve yeni dönem başladı. Detaylar belli oldu. Bakanlık tarafından yeniden düzenlendi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer resmen açıkladı. Öğretmen, öğrenci milyonları yakından ilgilendiriyor. İşte detaylar...
1.12.2021 Eğitim
MEB resmen harekete geçti! Flaş karar ve değişti! Yeni dönem başlıyor, ilkokul, ortaokul ve liselerde...
MEB resmen harekete geçti! Flaş karar ve değişti! Yeni dönem başlıyor, ilkokul, ortaokul ve liselerde... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) son dakika kararı. Yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitimle ilgili sıcak gelişme. Resmen belli oldu. Şikayetler artınca harekete geçildi. 81 ile yazı gönderildi. Milyonlarca öğrenciyi yakında ilgilendiriyor. İlkokul, ortaokul ve liseleri kapsıyor. 1 haftalık ara tatil sonrası öğrenciler 22 Kasım'da ders başı yaptı. Yeni varyant sonrası ailelerin tedirginliği artıyor. Yasakların tekrar gündeme gelip gelmeyeceği ise merak konusuyken aileler ve öğrenciler okullar kapanacak mı? sorusunun cevabını arıyor. İşte MEB tarafından alınan kararlar ve açıklamalar...
27.11.2021 Eğitim
MEB resmen harekete geçti! Flaş okul kararı, 2 ay içinde...
MEB resmen harekete geçti! Flaş okul kararı, 2 ay içinde... Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) son dakika kararı. Resmen harekete geçildi. Flaş okul kararı. Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Özer, Ankara'da eğitim yatırımlarına 1,5 milyar liralık ek kaynak aktarıldığını belirterek bu kaynaklarla 70 yeni okul, 2 özel eğitim kampüsü, 2 bilim ve sanat merkezi, 1 rehberlik ve araştırma merkezi daha yapılacağını bildirdi.
9.11.2021 Eğitim
Okullarla ilgili son dakika açıklaması! Resmen açıkladı: 10 gün...
Okullarla ilgili son dakika açıklaması! Resmen açıkladı: 10 gün... Okullarla ilgili son dakika açıklaması geldi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini ilgilendiriyor. Resmen duyurdu. Detaylar belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında merak edilen soruları yanıtladı. Okullarda kış aylarına yönelik yeni salgınla mücadele tedbirleri neler olacak? Vaka sayılarına göre yüz yüze eğitime ara verme planı var mı? Salgın dönemi, eğitim sisteminde kalıcı değişikliklere yol açabilir mi? Yeni öğretmen atamalarında nasıl bir takvim öngörülüyor? gibi sorulara yanıt veren Bakan Özer, kritik açıklamayı canlı yayında duyurdu.
3.11.2021 Eğitim
Okullar için son dakika kararı! Resmen duyuruldu: 10 gün boyunca...
Okullar için son dakika kararı! Resmen duyuruldu: 10 gün boyunca... Okullar için son dakika kararı geldi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini ilgilendiriyor. Karantina açıklaması yapıldı. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, “Toplumda karantina süresinin 10 gün olması, okullarda (ilk, orta ve lise) ise 5. günde PCR negatif çıkması halinde karantinanın sonlandırılabileceği hükmü yer almıştır” açıklamasında bulundu.
28.10.2021 Eğitim
MEB'den son dakika kararı! Tamamen değişiyor, artık tüm öğrenciler...
MEB'den son dakika kararı! Tamamen değişiyor, artık tüm öğrenciler... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'ndan son dakika kararı. Tamamen değişiyor. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Yeni eğitim modelinin detayları belli oldu. Ücretsiz dağıtılacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer resmen açıkladı. Lise ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler için harekete geçildi. Eğitimde gidilecek yeni düzenlemelerle ilgili önemli bilgiler veren Özer YKS, LGS ili ilgili de öğrenci ve velileri rahatlatan açıklamayı yaptı. Özer, lise ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler için aylık ücretsiz yardımcı testler dağıtacaklarını duyurarak, aynı zamanda bir alanda da yeni modele geçileceğini belirtti. İşte tüm detaylar...
22.10.2021 Eğitim
Yüz yüze eğitimle ilgili son dakika açıklaması! 'Karar alındı' dedi ve resmen duyurdu
Yüz yüze eğitimle ilgili son dakika açıklaması! 'Karar alındı' dedi ve resmen duyurdu Yüz yüze eğitimle ilgili son dakika açıklaması. Resmen açıkladı. İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, CNN TÜRK canlı yayınında koronavirüs salgın sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Memişoğlu, "20 ile 40 arasındaki pozitif vaka oranı olarak onlarda yükseldi biraz geçmişe göre" dedi. Memişoğlu, "Şu anda biz 20 milyon doz aşı yaptık ve 2. dozlarını tamamlayan oranı yüzde 69. Tek doz aşı oranımız da yüzde 80 bandına yaklaşmış durumda. Bu iyi bir rakam. Daha iyi olacak inşallah. İnsanlar tedirgin olmasınlar. Kovid'le ilgili korku ve tedirginlik yaşamalarını istemiyoruz. Uyumsuzluk göstermelerini de istemiyoruz" ifadelerini kullandı.
7.10.2021 Gündem
Toplu taşıma ile ilgili flaş maske kararı!
Toplu taşıma ile ilgili flaş maske kararı! Okul, hastane, sinema ve tiyatro gibi sosyal mesafenin sağlanamadığı alanlar ile toplu ulaşım araçlarında maske zorunluluğu devam edecek. AVM, tiyatro, halı saha gibi belirli alanlara girecek veya otobüs, tren, uçak gibi toplu ulaşım araçlarını kullanacak kişilere yönelik HES kodu sorgulaması yapılması uygulaması da 3 Mart itibarıyla sona erdi.
5.03.2022 Gündem
Maçlarda aşı zorunluluğu kalktı mı? Maçlarda PCR testi zorunluluğu kaldırıldı mı?
Maçlarda aşı zorunluluğu kalktı mı? Maçlarda PCR testi zorunluluğu kaldırıldı mı? İçişleri Bakanlığı duyurdu! Koronavirüs ile ilgili yeni genelge yayınlandı! Son yapılan Bilim Kurulu toplantısında alınan kararlar genelgeyle birlikte hayata geçti. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, salgının etkisinin azalması nedeniyle maske, PCR testi ve HES kodu uygulamasının kaldırılması tavsiyesinde bulunmuştu. İçişleri Bakanlığı Genelgesi’yle birlikte uygulamalara son verildi. Ancak akıllarda pek çok soru var. Özellikle uçuşlarda ve maçlarda aşı zorunluluğunun olup olmadığı merak ediliyor. Peki, Maçlarda aşı zorunluluğu kalktı mı? Maçlarda PCR testi zorunluluğu kaldırıldı mı? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi’nin detayları…
4.03.2022 Gündem
Toplu taşımada HES kodu kalktı mı? Otobüs, metrobüs, metro ve vapurda HES kodu istenecek mi? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi!
Toplu taşımada HES kodu kalktı mı? Otobüs, metrobüs, metro ve vapurda HES kodu istenecek mi? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi! İçişleri Bakanlığı duyurdu! Yeni Koronavirüs Genelgesi yayınladı! Bilim Kurulu’nun aldığı kararların bulunduğu yeni genelgede, Sağlık Bakanlığı’nın önerileriyle bazı uygulama ve tedbirlerin kaldırıldığı bildirildi. Bu uyglamalar aradında HES kodu zorunluluğu da bulunuyor. Peki, Toplu taşımada HES kodu kalktı mı? Otobüs, metrobüs, metro ve vapurda HES kodu istenecek mi? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi!
4.03.2022 Gündem
PCR testi kalktı mı? Uçakta PCR testi zorunluluğu kalktı mı? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi!
PCR testi kalktı mı? Uçakta PCR testi zorunluluğu kalktı mı? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi! İçişleri Bakanlığı Genelgesi yayınlandı! Bilim Kurulu’nda alınan yeni kararlar uygulamaya geçti! Koronavirüsün başından itibaren alınan ve sıkı bir şekilde denetlenen başta maske olmak üzere, HES kodu ve PCR testi zorunluluğunun kaldırılmasına ilişkin genelde yayınlandı. Peki, PCR testi kalktı mı? Uçakta PCR testi zorunluluğu kalktı mı? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi!
4.03.2022 Gündem
Maske genelgesi 2022! İçişleri Bakanlığı genelgesi yayımlandı: Maske, HES kodu, PCR testi genelgesi nedir?
Maske genelgesi 2022! İçişleri Bakanlığı genelgesi yayımlandı: Maske, HES kodu, PCR testi genelgesi nedir? İçişleri Bakanlığı yeni genelgeyi yayımladı. Maskenin nerede takılıp nerede takılmayacağı, HES kodunun kaldırılmasına ilişkin detaylar, PCR testinin hangi durumlarda kaldırıldığına yönelik merak edilenler genelgeyle birlikte netleşti. İşte İçişleri Bakanlığı genelgesi…
4.03.2022 Gündem
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! 81 ile genelge gönderildi! İçişleri Bakanlığı duyurdu
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! 81 ile genelge gönderildi! İçişleri Bakanlığı duyurdu Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararı doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca Kovid-19 tedbirleri kapsamında hazırlanan genelge valiliklere gönderildi.
4.03.2022 Gündem
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı Koronavirus ve İnfluenza’nın RNA virüsü ailesinden olması nedeniyle benzer ve ortak yanlarının olduğunu belirten Uzm. Dr. Musa Bostancıoğlu, “Her ikisinde de ateş, öksürük, kas ağrıları, yorgunluk, burun tıkanıklığı veya akıntısı, bazen kusma ve ishal gözlenebiliyor. Bu nedenle her iki viral enfeksiyonda da korunma, mesafe ve hijyene dikkat etmek, hastalığın ne olduğu belli olana kadar en az 2 gün, tanı konulunca İnfluenza’da 7 gün, Kovid-19’da ise 10 gün çocukları okula göndermemek gerekiyor” dedi.
4.02.2022 Sağlık
Bakan Kasapoğlu’ndan belediyelere 'Daha güçlü işbirliği' çağrısı
Bakan Kasapoğlu’ndan belediyelere 'Daha güçlü işbirliği' çağrısı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, belediyelerin, bakanlığın en önemli paydaşları olduğunun altını çizerek, “Türkiye’nin tüm illerinde, ilçelerinde ciddi bir alt yapıyı belediyelerle el ele vererek çok farklı bir noktaya getirdik. Burada esas olan tesisleri etkin bir şekilde kullanabilmek. Bizim odağımızda genciyle, çocuğuyla, kadınıyla insan var… Toplumun bütün kesimleri bu hizmetlerden azami ölçüde istifade etsin istiyoruz ve bunun için yerel yönetimlerimizle iş birliğinin hayatî olduğunu düşünüyoruz” dedi.
25.12.2021 Siyaset
“Evdeyken Neyi Özledim” resim yarışmasının sonuçları açıklandı
  “Evdeyken Neyi Özledim” resim yarışmasının sonuçları açıklandı Kimi büyüklerine çekinmeden sarılmayı özledi, kimiyse arkadaşlarıyla sokakta, okul bahçesinde oynamayı. Tüm çocukların ortak noktası “özlemek” olan, pandemi döneminde tüm hayatlarını eve sığdırmaya çalışan 300 çocuk ve genç, mesafe tanımayan duygularını ve özlemlerini tuvale aktardı.
23.12.2021 Kültür Sanat
MEB yeni kararı son dakika duyurdu! 81 ilde başlıyor, hepsi yasaklandı! İlkokul, ortaokul ve liselerde...
MEB yeni kararı son dakika duyurdu! 81 ilde başlıyor, hepsi yasaklandı! İlkokul, ortaokul ve liselerde... MEB'den son dakika kararı geldi. Resmen açıklandı. 81 ile yazı gönderildi. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. İlkokul, ortaokul ve liselerin hepsini kapsıyor. Tamamında artık yasak olacak. Milli Eğitim Bakanlığı, resmi ve özel okullardaki tören, müsabaka, yarışma gibi etkinliklerin tedbir amaçlı iptal edildiğini duyurdu.
19.11.2021 Eğitim
Okullar ne zaman açılacak? Tatil ne zaman bitiyor? Ara tatil kaç gün?
Okullar ne zaman açılacak? Tatil ne zaman bitiyor? Ara tatil kaç gün? Okullar 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılının ilk ara tatiline 12 Kasım'da başladı. Milyonlarca öğrenci ve veli ilk ara tatili değerlendirirken, okulların açılış tarihi de merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2021-2022 eğitim takvimini daha önce paylaşmıştı. Peki, Okullar ne zaman açılacak? Tatil ne zaman bitiyor? Ara tatil kaç gün? Ara tatil uzayacak mı? İşte ilk ara tatil ile ilgili detaylar...
17.11.2021 Eğitim
18 yaş üstü ile ilgili son dakika kararı! Ve başladı...
18 yaş üstü ile ilgili son dakika kararı! Ve başladı... Koronavirüs aşıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmen duyurdu, ve başlıyor. Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından konuşan Bakan Koca, 18 yaş üzerindeki tüm vatandaşların 11 Kasım itibarıyla hatırlatma dozu aşılarını yaptırabileceğini söyledi. Bakan Koca, 8-16 yaş grubundaki çocukların toplam vakalar içindeki oranının yüzde 10 seviyesinde düşüş gösterdiğini de duyurdu.
11.11.2021 Gündem
Delta alarmı! Girişler yasaklandı
Delta alarmı! Girişler yasaklandı Çin’de koronavirüs salgınının yerel vakalarla tekrar yükselişe geçmesi büyük paniğe sebep oldu. Ülkede Delta varyantı taşıyan Kovid-19 vakaları çok sayıda eyalet ve bölgeye yayıldı. Bu yeni dalga sebebiyle başkent Pekin'e girişler yasaklandı. Koronavirüsün hayatımıza girmesinin üzerinden neredeyse iki yıl geçti. Dünya genelinde alınan önlemler ve aşılama kampanyaları salgının hızını kesse de insanlık hala diken üzerinde yaşamaya devam ediyor.
4.11.2021 Dünya
Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) son dakika olarak duyurdu! Ve belli oldu, e-Devlet'ten...
Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) son dakika olarak duyurdu! Ve belli oldu, e-Devlet'ten... Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) resmen duyurdu. Binlerce kişi bekliyordu. Ve belli oldu. MEB açıklamasında detaylara yer verildi. Sözleşmeli 15 bin öğretmen alımı için sözlü sınav yerlerini e-Devlet üzerinden açıkladı.
26.10.2021 Eğitim
MEB kararı resmen duyurdu! Ücretsiz dağıtılacak, milyonlarca öğrenciye...
MEB kararı resmen duyurdu! Ücretsiz dağıtılacak, milyonlarca öğrenciye... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! Milyonlarca öğrenciyi çok yakından ilgilendiriyor. Ücretsiz dağıtılacak. Eğitimde yeni modeli Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer resmen açıkladı. Lise ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler için harekete geçildi. Eğitimde gidilecek yeni düzenlemelerle ilgili önemli bilgiler veren Özer YKS, LGS ili ilgili de öğrenci ve velileri rahatlatan açıklamayı yaptı. Özer, lise ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler için aylık ücretsiz yardımcı testler dağıtacaklarını duyurarak, aynı zamanda bir alanda da yeni modele geçileceğini belirtti. İşte tüm detaylar...
22.10.2021 Eğitim
Okullar kapanacak? Bakan Koca ve Özer yanıtladı! Okullar kapanır mı, online eğitime geçer mi?
Okullar kapanacak? Bakan Koca ve Özer yanıtladı! Okullar kapanır mı, online eğitime geçer mi? 6 Eylül’de okullar açıldı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri okullarda yüz yüze eğitime devam ediyor. Vaka sayısının 30 bini bulması, “Okullar kapanır mı?” sorularının sorulmasına neden oldu. Öğrenciler ve velililer okulların tekrar kapatılıp kapatılmayacağını sorguluyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuya yönelik açıklama yaparken ‘’Vaka durumlarına göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama okul, ilçe veya il çapında bir kapanma kesinlikle düşünmüyoruz’’ sözlerine yer verdi. Söz konusu konuyla ilgili Saşık Bakanı Fahrettin Koca da Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklık getirdi. Peki, Okullar kapanacak mı, yüz yüze eğitim bitiyor mu? Okullar online eğitime geçer mi?
21.10.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Okul Karantina ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki okul karantina haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.