Nükleer Anlaşma

Nükleer Anlaşma

Son dakika nükleer anlaşma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nükleer anlaşma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nükleer anlaşma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nükleer Anlaşma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nükleer anlaşma gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.110 nükleer anlaşma haberi bulunmuştur. Tüm nükleer anlaşma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çavuşoğlu: Tahıl anlaşmasında 2 ay uzatma olabilir
Çavuşoğlu: Tahıl anlaşmasında 2 ay uzatma olabilir Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’daki 4’lü Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la İstanbul Tahıl Anlaşması konusunda görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, "Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın yine son noktada Sayın Putin’le de görüşerek, en az 2 ay daha uzatılması konusunda netice alabileceğimizi düşünüyorum” dedi.
10.05.2023 Gündem
AB'den flaş İran adımı! İnceleme yapılıyor
AB'den flaş İran adımı! İnceleme yapılıyor Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Almanya ve Avrupa Birliği'nin (AB) İran Devrim Muhafızlarını terör örgütü olarak sınıflandırmayı değerlendirdiğini açıkladı.
30.10.2022 Dünya
İran: ABD gerçekçi olursa nükleer anlaşma mümkün
İran: ABD gerçekçi olursa nükleer anlaşma mümkün İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran’ın nükleer anlaşmanın sonuçlanması için kararlı olduğunu belirterek, "ABD gerçekçi olursa nükleer anlaşma mümkün" dedi.
14.09.2022 Dünya
İran'dan Avrupa ülkelerinin nükleer müzakerelerdeki tutumlarına tepki
İran'dan Avrupa ülkelerinin nükleer müzakerelerdeki tutumlarına tepki İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İngiltere, Almanya ve Fransa'nın nükleer müzakerelere ilişkin İran'ı eleştiren ortak bildiriye tepki gösterdi. Kenani, üç Avrupa ülkesinin ortak bildirisini "mantık dışı ve iyi niyetli değil" şeklinde değerlendirdi.
10.09.2022 Dünya
Borrell: İran ve ABD’den nükleer anlaşma için makul yanıtlar aldık
Borrell: İran ve ABD’den nükleer anlaşma için makul yanıtlar aldık AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB Dışişleri Bakanları Toplantısı için gittiği Çekya’da, ABD tarafından İran'a gönderilen nükleer anlaşma metni için her iki ülkeden "makul yanıtlar" aldıklarını açıkladı.
31.08.2022 Dünya
Beyaz Saray, İran ile nükleer anlaşmanın sağlanmasının yakın olduğuna inanıyor
Beyaz Saray, İran ile nükleer anlaşmanın sağlanmasının yakın olduğuna inanıyor Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İran ile nükleer anlaşmaya geriş dönüş müzakerelerine ilişkin, "İran'ın büyük ölçüde anlaşmayla hiç ilgisi olmayan bazı taleplerinden vazgeçmeye istekli olması nedeniyle, son haftalarda ve aylarda olduğundan daha yakın olduğumuza inanıyoruz" dedi.
31.08.2022 Dünya
İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: Nükleer anlaşma için daha güçlü bir metne ihtiyacımız var
İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: Nükleer anlaşma için daha güçlü bir metne ihtiyacımız var İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD'nin nükleer anlaşmaya geri dönüş için sunduğu metni inceleme sürecinin devam ettiğini belirterek, "Eğer ABD gerçekçi olur ve var olan metni daha da güçlendirirse anlaşmaya varma ihtimalimiz uzak değil" dedi.
31.08.2022 Dünya
İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: Nükleer müzakerelerde çözülemeyen konularda ciddiyiz
İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: Nükleer müzakerelerde çözülemeyen konularda ciddiyiz İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD'nin 2015 nükleer anlaşmasına ilişkin İran'a gönderdiği yanıtın değerlendirme sürecinde olduğunu belirterek, "ABD ile İran arasında henüz çözülemeyen ve nükleer tesislerimizin denetimine ilişkin kalan konular hakkında ciddiyiz. ABD'nin İran'a yanıt olarak gönderdiği metin üzerinde dikkatle çalışıyoruz" dedi.
25.08.2022 Dünya
Rusya, Yeni START anlaşmasının tüm unsurlarının denetiminden çekildi
Rusya, Yeni START anlaşmasının tüm unsurlarının denetiminden çekildi Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya ve ABD arasında imzalanan Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması’nın (Yeni START) tüm unsurlarının denetiminden geçici olarak çekildiklerini ABD'ye iletti.
8.08.2022 Dünya
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan flaş Suriye açıklaması!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan flaş Suriye açıklaması! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Çavuşoğlu Suriye meselesiyle ilgili konuşarak, "Elimiz kolumuz bağlı kalamayız. Bugüne kadar yaptığımız harekatlarda kimseden icazet almadık doğrusu. Almayız da" dedi.
21.07.2022 Siyaset
İran'dan flaş Türkiye ve Suudi Arabistan açıklaması: Bölgesel diyalog kurulabilir
İran'dan flaş Türkiye ve Suudi Arabistan açıklaması: Bölgesel diyalog kurulabilir İran Dış Politikalar Stratejik Konseyi Başkanı ve Dini Lider Ayetullah Ali Hamaney’in Danışmanı Kemal Harazi, "Türkiye ve Suudi Arabistan’ın katılımıyla bölgesel diyalog kurulabilir” ifadelerini kullanarak, “İran, nükleer bomba yapabilecek kapasiteye sahip ancak bunu uygulama kararı almadık" dedi.
17.07.2022 Dünya
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İran açıklaması: Her zaman karşı olduk!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İran açıklaması: Her zaman karşı olduk! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile görüşmesine ilişkin, "Güvenlik iş birliği gibi bu konuları da bugün gözden geçirdik. Somut beklentilerimizi de paylaştık. Bu konuda birlikte çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Çünkü terör hepimizin ortak düşmanı” dedi.
27.06.2022 Siyaset
Washington’un başarısızlığı! 'Türkiye’nin PKK ile ilgili kaygılarını anlayamıyoruz'
Washington’un başarısızlığı! 'Türkiye’nin PKK ile ilgili kaygılarını anlayamıyoruz' ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi ve Suriye eski Özel Temsilcisi James Jeffrey, Ankara’nın terör örgütü PKK ile ilgili kaygılarının ABD’de anlaşılmamasını “Washington’un başarısızlığı” olarak niteledi.
28.05.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Yaptığı eylemle Rusya'ya damga vurmuştu cezası belli oldu
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Yaptığı eylemle Rusya'ya damga vurmuştu cezası belli oldu Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 20. güne girildi. İşgal edilen Ukrayna topraklarında çatışmalar ve bombalamalar devam ediyor. Rusya'dan ABD'ye üst düzey misilleme geldi. Joe Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve CIA Direktörü William Burns dahil 13 ABD'li yetkilinin yaptırım listesine alındığını açıklandı. Ukrayna'nın güney komşusu Romanya'ya bir Orlan-10 drone'u düştü. Ukrayna'ya işgalin başlangıcından bu yana en üst düzey ziyaret gerçekleşiyor, Çekya, Polonya ve Slovenya başbakanları Kiev'de Zelenskiy ile buluşacak. Ukrayna lideri, Kiev'in muhtemel NATO üyeliğine ilişkin en karamsar açıklamasını yaptı. Rusya’da yayın yapan Kanal 1’de canlı yayın sırasında savaş karşıtı pankart açan editör Marina Ovsyannikov, gözaltına alınmasının ardından sorgusunun 14 saatten fazla sürdüğünü ifade ederken, editörün 30 bin ruble para cezasına çarptırıldığı aktarıldı.
15.03.2022 Dünya
Doğal gaz ile ilgili çarpıcı gelişme! Türkiye için büyük fırsat
Doğal gaz ile ilgili çarpıcı gelişme! Türkiye için büyük fırsat Doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi. Uzmanlar, Rusya-Ukrayna gerilimi ekseninde Türkiye'nin stratejik öneminin daha da ortaya çıktığını vurgulayarak, ABD tarafından iptal edilen EASTMED projesinin Türkiye üzerinden geçmesi için fırsat ortamı oluştuğunu ifade ediyor. Emekli Tümgeneral Doç. Dr. Fahri Erenel, ABD tarafından iptal edilen EASTMED projesinin Türkiye üzerinden geçmesi için fırsat olduğunu söylüyor: "Türkiye'nin özellikle ben enerji nakil merkezi haline geleceğini düşünüyorum. Avrupa, İran ile nükleer anlaşma görüşmelerinde belki Avrupa'ya Türkiye üzerinden gaz aktarım konusunda bir esneklik sağlayabilir. Özellikle Doğu Akdeniz üzerinden düşünülen, EASTMED projesi Amerikalılar tarafından devre dışı bıraktığı için, bunun tam anlamıyla en kısa zamanda Türkiye üzerinden geçmesi içinde olağanüstü fırsat çıkmıştır."
12.03.2022 Gündem
Faiz kararı için gözler Merkez Bankası'nda!
Faiz kararı için gözler Merkez Bankası'nda! Piyasaların gözü yarın açıklanacak Merkez Bankası faiz kararında olurken, genel beklenti bankanın politika faizinde bir değişikliğe gitmemesi yönünde. Gedik Yatırım - Yatırım Danışmanı Eda Karadağ ve Tera Yatırım Başekonomisti Enver Erkan beklentilerini değerlendirdi.
16.02.2022 Ekonomi
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Benzin, motorin, LPG...
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Benzin, motorin, LPG... Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Benzin, motorin, LPG fiyatlarındaki artışın geçici olduğu ifade edildi. ABD’de yerleşik Enerji Uzmanı Nihat Övütmen, petrol fiyatlarında son aylarda yaşanan yüksek oranlı artışların “geçici” olduğunu ve önümüzdeki aylarda normale döneceğini vurguladı. İşte akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tüm detaylar...
9.12.2021 Ekonomi
İran'dan son dakika kararı! Nükleer müzakereler başlıyor
İran'dan son dakika kararı! Nükleer müzakereler başlıyor İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, Avusturya'nın başkenti Viyana'daki nükleer anlaşma müzakerelerinin 29 Kasım'da yeniden başlayacağını açıkladı.
3.11.2021 Dünya
Bomba iddia: ABD ile İsrail, İran hakkındaki "B planını" gizlice  görüştü
Bomba iddia: ABD ile İsrail, İran hakkındaki "B planını" gizlice görüştü ABD ile İsrail'in, İran ile yapılan nükleer müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanması halinde olası "B planını" gizlice görüştüğü bildirildi.
22.09.2021 Dünya
ABD'den İran açıklaması: Yaptırımları kaldırmaya hazır oluruz
ABD'den İran açıklaması: Yaptırımları kaldırmaya hazır oluruz Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, İran'ın 2015'teki nükleer anlaşma dahilinde nükleer programına dönmesi durumunda bu ülkeye yönelik yaptırımları kaldırmaya hazır olduklarını söyledi.
7.05.2021 Dünya
İran'dan flaş nükleer anlaşma açıklaması! Ses kaydı ortaya çıktı
İran'dan flaş nükleer anlaşma açıklaması! Ses kaydı ortaya çıktı İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD ile İran arasındaki nükleer anlaşmanın sonuca ulaşmaması için Rusya'nın "maksimum çaba gösterdiğini", ABD tarafından öldürülen Kasım Süleymani'nin de bu amaçla Moskova'ya davet edildiğini iddia etti.
25.04.2021 Dünya
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik açıklamalarında "Birtakım devletlerin Türkiye ile bilek güreşi yapmak için Yunanistan'ı yanına almasını, kalıcı bir ittifak zannetmesinler. Yarın onlar gider, Yunanistan yine Türkiye ile baş başa kalır bu bölgede." ifadelerini kullandı.
9.03.2021 Siyaset
İran'ın cevabı Beyaz Saray'ı hayal kırıklığına uğrattı!
İran'ın cevabı Beyaz Saray'ı hayal kırıklığına uğrattı! Beyaz Saray, İran'ın nükleer anlaşma toplantısına yanaşmaması nedeniyle hayal kırıklığına uğradıklarını açıkladı
1.03.2021 Dünya
İran'dan AB'ye nükleer anlaşma toplantısı resti!
İran'dan AB'ye nükleer anlaşma toplantısı resti! İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in önerdiği "gayriresmi nükleer anlaşma toplantısı" için zamanın uygun olmadığını bildirdi.
28.02.2021 Dünya
İran'dan misilleme! 'ABD sonrası dönem başladı' dedi ve duyurdu
İran'dan misilleme! 'ABD sonrası dönem başladı' dedi ve duyurdu İran lideri Ali Hamaney, yaptırımların kaldırılması için uranyum zenginleştirmenin durdurulmasını şart koşan ABD Başkanı Joe Biden'e yanıt olarak "Şartı belirledik ve geri alınmayacak." ifadesini kullandı.
7.02.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Nükleer Anlaşma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nükleer anlaşma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.