Nemrut Dağı

Nemrut Dağı

Son dakika Nemrut Dağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Nemrut Dağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Nemrut Dağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nemrut Dağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nemrut dağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 84 nemrut dağı haberi bulunmuştur. Tüm nemrut dağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası! Karadeniz'den 8 alan listede
Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası! Karadeniz'den 8 alan listede Türkiye’deki jeolojik oluşumların kalkınmadaki payının artırılması amacıyla düzenlenen ‘Ulusal ve Uluslararası Görünürlük İçin Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası ve Anahtar Jeolojik Alanlarının Belirlenmesi Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi hazırlandı. Bildirgede, aralarında mağara ve turba bataklıklarının da bulunduğu Rize’den 1, Gümüşhane’den 4, Trabzon’dan 3 alan Türkiye’nin en önemli 100 jeolojik mirası ve jeositleri listesinde yer aldı. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Raif Kandemir, “Bu alanları kapsayacak jeoparkları oluşturabilirsek Türkiye turizmine çok büyük katkılarda bulunabiliriz” dedi.
27.03.2024 Gündem
Rus Ressam Aleksandr Shadrin'in hayali gerçek oldu!
Rus Ressam Aleksandr Shadrin'in hayali gerçek oldu! Ünlü ressam Aleksandr Shadrin kendi sergisi için Ankara'da bulunduğu süreyi yıllardır gelmeyi hayal kurduğu Nemrut Dağı’na gitti. Shadrin,“Yıllardır Nemrut'ta gelme hayaliyle zaman kolluyordum. Ortaokul yıllarında Mezopotamya ve Kommageneye büyük ilgi duydum"dedi
13.03.2024 Gündem
02 Plaka Neresi? 2 Hangi Şehrin Plakası? 2 Hangi İlin Plaka Kodu?
02 Plaka Neresi? 2 Hangi Şehrin Plakası? 2 Hangi İlin Plaka Kodu? Alfabetik sıraya bağlı olarak Türkiye'deki bütün şehirler için özel numara bulunmaktadır. Bunlar aynı zamanda plaka numarası olarak ifade edilirler. Bu plakalar 01 şeklinde başlamak suretiyle sırasıyla bütün şehirler adına devam eder. 02 plaka kodu ise en çok merak edilen kodlar arasında gelir.
15.08.2023 Yaşam
Ayılar, çadırı parçalarken görüntülendi
Ayılar, çadırı parçalarken görüntülendi Bitlis Eren Üniversitesi'nden (BEÜ) Dr. Öğretim Üyesi Cihan Önen, 2 bin 250 rakımlı Nemrut Krater Gölü çevresine kampçıların kurduğu çadıra saldıran bir ayı ile 2 yavrusunu kamera ile görüntüledi.
7.08.2023 Yaşam
Koyun sürülerinin tozlu yolculuğu görsel şölen oluşturdu
Koyun sürülerinin tozlu yolculuğu görsel şölen oluşturdu Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Kıyıdüzü köyünde koyun sürülerinin Nemrut Dağı’ndaki yaylalara zorlu ve tozlu yolculuğu başladı.
8.07.2023 Yaşam
Bakan Kurum: Mayıs ayında 319 bin deprem konutunun inşaatı başlamış olacak
Bakan Kurum: Mayıs ayında 319 bin deprem konutunun inşaatı başlamış olacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans Merkezi'nde medya yöneticileriyle iftarda buluştu.
19.04.2023 Ekonomi
İkiye bölünen dev kayanın sırrını kimse çözemiyor!
İkiye bölünen dev kayanın sırrını kimse çözemiyor! Depremde ikiye bölünüp bir evin üstüne devrilen dev kaya günlerdir bir köyün kâbusu oldu. Sırrını kimse çözemiyor, geçmişi ile ilgili ise çeşitli rivayetler dolaşıyor. Şimdi herkes bu kaya nasıl tehlikesiz hale getirilecek diye merakla bekliyor. Köylülerden parçalansın diyen de var, kimyasal ile eritelim diyen de…
19.03.2023 Gündem
Göbeklitepe ve Nemrut Dağı depremden etkilendi mi?
Göbeklitepe ve Nemrut Dağı depremden etkilendi mi? Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem Adıyaman'da da yıkıcı etkisini gösterdi. Binlerce binanın yıkıldığı Adıyaman'da can kaybı da giderek yükseliyor. Adıyaman'da dünya mirası listesinde bulunan Nemrut Dağı ile Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde bulunan tarihi Göbeklitepe depremden etkilendi mi?
10.02.2023 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: Yeni yol ile Nemrut Dağı'na erişim kolaylaşacak
Bakan Karaismailoğlu: Yeni yol ile Nemrut Dağı'na erişim kolaylaşacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Yeni yol ile Narince-Gerger yolu güzergahı üzerindeki Nemrut Dağı'na da erişim kolaylaşacak, yerli ve yabancı turistlerin seyahatleri daha konforlu hale gelecek. Bu da turizmi canlandıracak, ticareti canlandıracaktır" dedi.
18.11.2022 Ekonomi
Tatil için milyonların akın ettiği en güzel ve muhteşem yerler! İşte dünyanın en çok turist çeken 52 fantastik mekanı...
Tatil için milyonların akın ettiği en güzel ve muhteşem yerler! İşte dünyanın en çok turist çeken 52 fantastik mekanı... Dünyada her ülkenin, şehrin, kültürün farklı bir güzelliği var. Her turistin tatile gittiği yerden beklentisi farklı. Disney Dünyası, Universal Stüdyoları, Kapadokya Peri Bacaları, Golden Gate Köprüsü, Pisa Kulesi, Big Ben Saat Kulesi, Eiffel Kulesi, Büyük Kanyon, Niagara şelaleleri, Pamukkale travertenleri, Mısır, Maya-Aztek piramitleri, Nemrut Dağı, Fuji Dağı, Everest Zirvesi, Tac Mahal, Göbeklitepe, Kolezyum, Küba, Tibet, Singapur, İskenderiye, Efes...
23.07.2022 Dünya
GAP gitti, Mezopotamya geldi! Nemrut’un gölgesindeki tarih ve kültür kenti Adıyaman…
GAP gitti, Mezopotamya geldi! Nemrut’un gölgesindeki tarih ve kültür kenti Adıyaman… Güneşin doğuş ve batışının en iyi izlendiği Nemrut Dağı,Cendere Köprüsü, Arsameia, Karakuş Tepe,Perre Antik kenti ve Kahta Kalesi, bulgurun aşka geldiği çiğ köftesi ve tavuklu pilavı, yöresel kahvaltısı, sıra geceleri ile kültür, tarih ve gastronomi kenti Adıyaman… Kent, geçen hafta Nemrut Gastronomi Festivalikapsamında yerli ve yabancı çok sayıda kişiyi ağırladı. 9 il için Kapadokya örnek alınarak yeni oluşturulan Mezopotamya turunun ilk ayağını oluşturan tanıtım atağı ile kente 5 milyon turistin çekilmesi hedefleniyor. Oteller dolu kent ise bu durumdan mutlu ve umutlu...
28.05.2022 Gündem
Nemrut Dağı eteklerinde gastronomi günleri…
Nemrut Dağı eteklerinde gastronomi günleri… UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Nemrut Dağı'nın eteklerinde "Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları" festivali düzenleniyor. Güneşin doğuşunun ve batışının muhteşem güzellikler sunduğu Nemrut Dağı eteklerindeki festival kapsamında ulusal ve uluslararası şefler hünerlerini sergiledi. Festivale ünlü sanatçı Zara’da tarihi Cendere köprüsünde verdiği konser ile renk kattı.
23.05.2022 Kültür Sanat
Nemrut Dağı’nda karda mahsur kalan 10 vatandaşı AFAD ve jandarma kurtardı
Nemrut Dağı’nda karda mahsur kalan 10 vatandaşı AFAD ve jandarma kurtardı Bitlis'in Tatvan ilçesinde Nemrut Dağı’na pancar toplamaya giden ve kar yağışı sonrası bölgede mahsur kalan 10 vatandaşı AFAD ve jandarma ekipleri kurtardı.
12.05.2022 Yaşam
Nemrut Dağı’nda turizm sezonu açıldı
Nemrut Dağı’nda turizm sezonu açıldı UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan ve Adıyaman’ın Kahta ilçesi sınırlarında bulunan Nemrut Dağı, kar temizleme çalışmalarının ardından ilk ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
17.04.2022 Kültür Sanat
Dünyada ikinci, Türkiye'de eşi benzeri yok...
Dünyada ikinci, Türkiye'de eşi benzeri yok... Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölü olma özelliğini taşıyan Nemrut Krater Gölü, el değmemiş doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
28.08.2021 Gündem
Akılalmaz kaza! Güneşin batışını izleyeceklerdi: 2 ölü, 5 yaralı...
Akılalmaz kaza! Güneşin batışını izleyeceklerdi: 2 ölü, 5 yaralı... Kahramanmaraş'tan Nemrut Dağı'nda güneşin batışını izlemek için Adıyaman'ın Kahta ilçesine gelen ailenin minibüs, menfeze yuvarlandı. Kazada, 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.
23.07.2021 Yaşam
Nemrut Dağı'nda mahsur kalan 2'si kadın 3 turist kurtarıldı!
Nemrut Dağı'nda mahsur kalan 2'si kadın 3 turist kurtarıldı! Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, Nemrut Dağı'na tırmanan ve mahsur kalan 2'si kadın 3 turist, jandarma ve AFAD ekiplerince kurtarıldı.
18.03.2021 Yaşam
Helikopter kazasından mucizevi şekilde sağ kurtulmuştu! Gazi Yüzbaşı, doktor kız kardeşine emanet...
Helikopter kazasından mucizevi şekilde sağ kurtulmuştu! Gazi Yüzbaşı, doktor kız kardeşine emanet... Tüm Türkiye'yi yasa boğan Bitlis'teki 11 askerin şehit olduğu helikopter kazasından Yüzbaşı Ender Uzunçakmak ve Binbaşı Alptekin Köprülü mucizevi şekilde sağ kurtuldu. Gazi Uzunçakmak'ın tedavisi İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nde doktor olan kız kardeşi Handan Uzunçakmak'ın kontrolünde sürüyor...
12.03.2021 Gündem
Nemrut’a ziyaretçi yasağı 1 ay uzatıldı
Nemrut’a ziyaretçi yasağı 1 ay uzatıldı Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki Nemrut Dağı’na, corona virüs salgını nedeniyle 12 Mart- 1 Nisan tarihleri arasında getirilen ziyaretçi yasağı, Nisan ayı sonuna kadar uzatıldı.
1.04.2020 Gündem
Adıyaman'da nesli tükenmekte olan çizgili sırtlan fotokapanla görüntülendi
Adıyaman'da nesli tükenmekte olan çizgili sırtlan fotokapanla görüntülendi Adıyaman'nın Kahta ilçesinde, nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan çizgili sırtlan, fotokapan ile görüntülendi.
9.02.2020 Yaşam
Deprem sonrası bu tabelayı koydular! Kimseyi yaklaştırmıyorlar
Deprem sonrası bu tabelayı koydular! Kimseyi yaklaştırmıyorlar Elazığ Sivrice'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki Nemrut Dağı Milli Parkı'nda bulunan Arsemia Ören Yeri'nde, çatlaklıklar ve kütle kayması yaşandı. Bölge, güvenlik nedeniyle ziyarete kapatıldı.
29.01.2020 Gündem
Asit yağmuru nedir, nasıl oluşur? Asit yağmuru tarım ürünlerini etkileyecek mi?
Asit yağmuru nedir, nasıl oluşur? Asit yağmuru tarım ürünlerini etkileyecek mi? Asit yağmuru nedir? Asit yağmuru ne zaman yağacak? Asit yağmurunun zararları nelerdir? Asit yağmurları tarım ürünlerini etkileyecek mi? soruları İstanbul için yapılan uyarı sonrası vatandaşların gün konusu oldu. İTÜ Meteoroloji Bölümü Dr. Deniz Demirhan, İstanbul'da yüksek basınçla birlikte hava kirliliği üst seviyelerde ölçüldüğünü söyleyerek, Perşembe ve pazar günü İstanbul’ yağış beklendiğini söyledi. İşte asit yağmuru hakkında merak edilenler…
15.01.2020 Gündem
Asit yağmuru nedir? Normal yağmur ile asit yağmuru arasındaki fark nedir? Asit yağmurunun zararları nelerdir?
Asit yağmuru nedir? Normal yağmur ile asit yağmuru arasındaki fark nedir? Asit yağmurunun zararları nelerdir? Asit yağmuru nedir? Asit yağmuru zararlı mıdır? Normal yağmur ile asit yağmuru arasındaki fark nedir? soruları perşembe günü İstanbul için yapılan asit yağmuru uyarısından sonra araştırılmaya başlandı. İşte detaylar.
14.01.2020 Gündem
5 kişi Nemrut Dağı'nda mahsur kaldı
5 kişi Nemrut Dağı'nda mahsur kaldı Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Dağı'nda 2 yavru ayıya yem vermeye giden ve paletli araçları arıza yapması sonucu mahsur kalan görevlileri kurtarmak için bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi. Bitlis Valisi Oktay Çağatay, "Araç hareket edemez duruma gelmiş. Durum ilgili birimlere iletilince AFAD ve UMKE ekipleri bölgeye hareket etti. Söz konusu 5 kişi bulundukları yerden alındı, dönüşe geçildi." dedi.
9.01.2020 Gündem
Ve kar etkili olmaya başladı!
Ve kar etkili olmaya başladı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından Kars, Ağrı, Ardahan, Muş, Bayburt, Sivas ile Adıyaman'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Bodrum'da vatandaşlar denize girerken yarın ülke genelinde hava durumunun parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Orta Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kırklareli, Çanakkale, Edirne ve Tokat civarının yağışlı olacağı tahmin ediliyor.
27.11.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Nemrut Dağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nemrut dağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.