Neil Armstrong

Neil Armstrong

Son dakika Neil Armstrong haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Neil Armstrong ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Neil Armstrong haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Neil Armstrong

haberleri sayfasında son dakika yaşanan neil armstrong gelişmeleri de dahil olmak üzere 63 neil armstrong haberi bulunmuştur. Tüm neil armstrong haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzay yolculuğunda tarihi gün! Alper Gezeravcı’dan uzay istasyonunda ilk mesaj
Uzay yolculuğunda tarihi gün! Alper Gezeravcı’dan uzay istasyonunda ilk mesaj Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na yolculuğu tamamlandı. Gezeravcı ile birlikte 3 astronotun daha bulunduğu Dragon kapsülü uzay istasyonu ile kenetlendi. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar için karşılama töreni TSİ 15:30'da yapılacak. Alper Gezeravcı, bu sırada istasyonda kendilerini bekleyen ekip arkadaşlarına Türkiye'den götürdüğü hediyeleri verecek. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar istasyona giriş yaptı.
20.01.2024 Gündem
Alper Gezeravcı uzaydaki eve varıyor! 2 hafta böyle geçecek
Alper Gezeravcı uzaydaki eve varıyor! 2 hafta böyle geçecek Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gazeravcı ve ve 3 takım arkadaşını taşıyan Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru ilerliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, uzay aracının bugün saat 13:45'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) kenetlenmesini beklediklerini belirtti. Bakan Kacır tarihi anların Taksim ve Kızılay meydanlarındaki planetaryumlardan takip edileceğini söyledi.
20.01.2024 Gündem
Şaşırtan iddia! 'ABD'nin Ay'a indiğine dair kanıt yok'
Şaşırtan iddia! 'ABD'nin Ay'a indiğine dair kanıt yok' 20 Temmuz 1969'da Apollo 11'in aya inişi, insanlık tarihinin en şaşırtıcı başarılarından biriydi. O gün, tahmini 530 milyon TV izleyicisi, ABD'li astronotlar Neil Armstrong ve Buzz Aldrin'in Ay'a ilk adımlarını atmalarını izledi.
9.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Uzaya çıkacak ilk Türk belli oldu! 2 astronot adayı ABD'ye gidecek
Uzaya çıkacak ilk Türk belli oldu! 2 astronot adayı ABD'ye gidecek Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaya gidecek adayların belli olduğunu, yakın zamanda Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın söz konusu isimleri açıklayacağını söylerken, belirlenen asil adayın askeri pilot olduğu öğrenildi. Sona kalan son 2 astronot adayı yakında eğitimleri almak için ABD'ye gidecek.
27.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu: Bu yıl ücretsiz başlıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu: Bu yıl ücretsiz başlıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması ve Ödül Töreni'nde konuştu. Erdoğan, eğitim-öğretimdeki ücretsiz kitap dağıtımına ilişkin "Bir yenilik daha yapıyoruz; yardımcı kaynaklarımızı da öğrencilerimize ulaştıracağız. Bu yeni uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
2.06.2022 Siyaset
Asansörün düğmesine ayağıyla bastı; belediye sosyal medyadan paylaştı
Asansörün düğmesine ayağıyla bastı; belediye sosyal medyadan paylaştı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, üst geçit asansörünün düğmesine ayağıyla basarak iz bırakan kişi ile 'ay'a ilk ayak basan insan Neil Armstrongun ayak izlerini yan yana koyarak sosyal medyada bir paylaşımda bulundu. Paylaşım, kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.
18.12.2021 Yaşam
NASA'nın Ay'a insanlı uçuşu 2025'e ertelendi
NASA'nın Ay'a insanlı uçuşu 2025'e ertelendi ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, Ay'a insan gönderme programı Artemis III misyonunun 2025'e ertelendiğini bildirdi.
10.11.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA, Şubat 2022'de Ay'a insansız uçuşu planlıyor
NASA, Şubat 2022'de Ay'a insansız uçuşu planlıyor ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), "Artemis" keşif görevi kapsamında Şubat 2022'de Ay’a insansız uçuş gerçekleştirmeyi planladığını bildirdi.
23.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Elon Musk'tan kan donduran itiraf: Hepsi ölecek
Elon Musk'tan kan donduran itiraf: Hepsi ölecek Özel Uzay şirketi SpaceX'in sahibi Elon Musk Mars kolonisi ile ilgili oldukça ilginç açıklamalara imza attı. Musk, 'Mars'a gidecek insanlar muhtemelen ölecek' dedi.
25.04.2021 Dünya
Ay’a ayak basma hedefi, bilimsel değil siyasi güdülerle  şekillendi
Ay’a ayak basma hedefi, bilimsel değil siyasi güdülerle şekillendi İnsanoğlunun Ay’a ilk ayak bastığı günün üzerinden 51 yıl geçti. Astronot Neil Armstrong'un "bir insan için küçük fakat insanlık için büyük" diye tasvir ettiği adıma giden yolun taşları, ABD ile Sovyetler Birliği (SSCB) arasında güç mücadelesinin gölgesinde döşendi.
20.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Uzay yolculukları insanlığı yeni ufuklara taşıyor
Uzay yolculukları insanlığı yeni ufuklara taşıyor İnsanlığın asırlardır düşlerinden biri olan uzay yolculukları, geçen yüzyılın ikinci yarısında gerçeğe dönüştü.
12.04.2020 Bilim ve Teknoloji
Tom Hanks kimdir? Corona virüsü olsan Tom Hanks kaç yaşındadır? (Hayatı ve kariyeri)
Tom Hanks kimdir? Corona virüsü olsan Tom Hanks kaç yaşındadır? (Hayatı ve kariyeri) Yeşil Yol filmiyle hafızalara kazınan ABD'li ünlü oyuncu Tom Hanks ile eşi Rita Wilson'da corona virüsü tespit edildi. Corona virüsü bulaşan Hanks, haberi sosyal medya hesabı üzerinden takipçileriyle paylaştı. Tom Hanks Instagramdan yaptığı duyuruda eşiyle birlikte halsizlik ve hafif ateş şikayeti nedeniyle doktora gittiklerini ve yapılan testler sonucu corona virüs testlerinin pozitif çıktığını söyledi. Haberin ardından Tom Hanks kimdir? sorularında da artış oldu. İşte Tom Hank’in hayatı….
12.03.2020 Gündem
Neil Armstrong'un eşyaları 7,4 milyon dolara satıldı
Neil Armstrong'un eşyaları 7,4 milyon dolara satıldı Ay'a ayak basan ilk insan olan ABD'li astronot Neil Armstrong'un şahsi eşyaları açık artırmada satıldı.
4.11.2018 Dünya
Bu hafta 9 film vizyona giriyor!
Bu hafta 9 film vizyona giriyor! Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 4'ü yerli 9 film vizyona girecek.
19.10.2018 Kültür Sanat
‘UFO’ları gördük’ dediler yalan makinesi doğruladı
‘UFO’ları gördük’ dediler yalan makinesi doğruladı Evrende yalnız olmadığımızı söyleyen astronot Buzz Aldrin ve beraberindeki 3 astronot yalan makinesine girdi. Sonuç: Doğru söylüyorlar
9.04.2018 Dünya
Neil Armstrong müzesindeki "Altın Ay Modülü" çalındı!
Neil Armstrong müzesindeki "Altın Ay Modülü" çalındı! ABD'nin Ohio eyaletindeki Neil Armstrong Havacılık ve Uzay Müzesinde sergilenen Altın Ay Modülü çalındı
29.07.2017 Dünya
Ay tozu 1.8 milyon dolara satıldı
Ay tozu 1.8 milyon dolara satıldı Ay’a ilk ayak basan astronot Neil Armstrong’un Apollo 11’de kullandığı, içinde Ay tozu ve Ay’dan örnekler bulunan çanta, açık artırma ile yeni sahibini buldu.
21.07.2017 Dünya
O torba ve Ay tozu açık artırmaya çıkarılacak!
O torba ve Ay tozu açık artırmaya çıkarılacak! Ay'a ilk ayak basan insan Neil Armstrong'un kullandığı torba, içindeki ay tozuyla birlikte satılacak.
20.07.2017 Dünya
4 milyon dolara ‘Ay tozu’
4 milyon dolara ‘Ay tozu’ ‘Apollo 11’ görevinde Ay’a ayak basan ilk insan olan Neil Armstrong ve ekip arkadaşı Buzz Aldrin tarafından toplanan Ay tozu, açık artırma ile yeni sahibini bulacak.
22.05.2017 Yaşam
‘İlk Adam’ olacak
‘İlk Adam’ olacak Russell Crowe ile başrolünü paylaştığı ‘İyi Adamlar’ ile adından söz ettiren ve Emma Stone ile başrolünü paylaştığı ‘Aşıklar Şehri’ filmi ile Oscar’a aday olan Ryan Gosling, kariyerinin zirvesinde.
8.03.2017 Magazin
Neil Armstrong’u canlandıracak
Neil Armstrong’u canlandıracak Russell Crowe ile başrolünü paylaştığı ‘İyi Adamlar’ ve Emma Stone ile başrolde boy gösterdiği ‘Aşıklar Şehri’ ile bu yılın en çok konuşulan aktörlerinden biri olan Ryan Gosling’in yeni projesi belli oldu...
30.12.2016 Magazin
Bilim hayatımızın her anında var
Bilim hayatımızın her anında var Astrofizikçisi Neil deGrasse Tyson programı Yıldızlarla Buluşma’nın 2. sezonuyla, her Cuma 21.00’da Nat Geo ekranlarında. Tyson, bilime enteresan yaklaşımı ile popüler kültürde de tanındı. Ayrıca bilimin hayatımızın her anında olduğunu vurguladı. Tyson’la izleyicisinin zihnini açan TV formatını konuştuk
6.11.2016 Magazin
Cafer Altun protez bacağına kavuştu
Cafer Altun protez bacağına kavuştu 10 Ekim 2015’te Ankara Garı katliamında bir bacağını kaybeden Cafer Altun’un tedavisi için gerekli 26 bin dolar bir hafta içinde toplandı...
12.06.2016 Yaşam
Ay'a ilk ayak basan astronotun 46 yıllık sırrı
Ay'a ilk ayak basan astronotun 46 yıllık sırrı Ay'a ayak basan ilk insan Neil Armstrong'un 46 yıl önceki "Apollo 11" uçuşu anıları evdeki bir dolabının köşesinden çıktı...
10.02.2015 Bilim ve Teknoloji
Altının en ilginç alternatifleri
Altının en ilginç alternatifleri Altın dışında alışılmadık birtakım varlıklar bir süredir bazı yatırımcılara güvenli limanı vazifesi görüyor. Bu "ilginç" varlıklar altına alternatif olabilecek mi yoksa..?
26.12.2014 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Neil Armstrong ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki neil armstrong haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.