Gazete Vatan Logo

Şaşırtan iddia! 'ABD'nin Ay'a indiğine dair kanıt yok'

20 Temmuz 1969'da Apollo 11'in aya inişi, insanlık tarihinin en şaşırtıcı başarılarından biriydi. O gün, tahmini 530 milyon TV izleyicisi, ABD'li astronotlar Neil Armstrong ve Buzz Aldrin'in Ay'a ilk adımlarını atmalarını izledi.

Şaşırtan iddia! 'ABD'nin Ay'a indiğine dair kanıt yok'

Ay'a ilk adım, Neil Armstrong'un “Benim için küçük, insanlık için büyük bir adım” sözleriyle tarihe geçti. Soğuk Savaş dönemindeki uzay yarışında NASA'yı ve dolayısıyla ABD'yi bir adım öne geçiren Apollo 11 görevi o günden beri komplo teorilerinin de vazgeçilmez konusu oldu.

Ve bu popüler komplo teorisi Rusya'nın uzay ajansı Roscosmos'un eski başkanı Dmitry Rogozin açıklamaları ile yeniden gündeme geldi. ABD'li astronotların 1969'da Apollo 11 görevi kapsamında gezegenimizin tek uydusu olan Ay'a indiğinden şüphe duyduğunu belirten Rogozin söz konusu görevin gerçekleştiğine dair henüz ‘yeterli kanıt’ olmadığını iddia etti.

Bu konuda araştırma yapmak için girişimlerde bulunduğunu belirten eski Roscosmos yöneticisi, üst düzey bir yetkiliden bir telefon aldığını ve dış ilişkileri karmaşık hâle getirmekle suçlandığını da öne sürdü.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...