Nazım Hikmet

Nazım Hikmet

Son dakika nazım hikmet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nazım hikmet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nazım hikmet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nazım Hikmet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nazım hikmet gelişmeleri de dahil olmak üzere 897 nazım hikmet haberi bulunmuştur. Tüm nazım hikmet haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yeşilçam’ın Sultanı’na Moskova’da özel davet
Yeşilçam’ın Sultanı’na Moskova’da özel davet Başrollerini Türkan Şoray, Alla Sigalova ve Faruk Pekel’in paylaştığı 1978 yapımı “Bir Aşk Masalı-Ferhat ile Şirin” filminin özel gösterimi Moskova Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı ev sahipliğinde 3 Şubat’ta Dom Kino sinemasında gerçekleşti.
10.02.2024 Magazin
Türkan Şoray'a 46 yıl sonra büyük sürpriz
Türkan Şoray'a 46 yıl sonra büyük sürpriz 46 yıl önce çekilen “Bir Aşk Masalı-Ferhat ile Şirin” filminin galasına katılamayan Türkan Şoray’a özel bir sürpriz yapıldı. Film için Moskova’da gala yapılacak, etkinliğe sanatçı da katılacak.
1.02.2024 Magazin
Süper Kupa finalinin ertelenmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına izin vermeyiz
Süper Kupa finalinin ertelenmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına izin vermeyiz Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa maçının iptaline ilişkin, “Hangi sebeple olursa olsun, sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır, hatalıdır, sporumuza hiçbir faydası yoktur. Dün geceden itibaren muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak görüyoruz. Cumhuriyet 85 milyonun ortak değeridir. Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir. Daha düne kadar, affınıza sığınarak söylüyorum siz Atatürk’ün askeri değil, itlerisiniz diyenlerle el ele kol kola yürüyenlerin bugün söylediklerinin bizim nazarımızda hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur" dedi.
30.12.2023 Gündem
1'i turuncu 2'si gri kategoride 3 terörist etkisiz hale getirildi
1'i turuncu 2'si gri kategoride 3 terörist etkisiz hale getirildi Diyarbakır Lice Kıyıköy kırsalında 1'i turuncu 2'si gri kategoride olmak üzere 3 terörist etkisiz hale getirildi. Şırnak'ta da 1 terörist yakalandı.
25.10.2023 Gündem
HIFZI TOPUZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NEDEN ÖLDÜ? Gazeteci-yazar Hıfzı Topuz nereli, eşi kim? Hıfzı Topuz'un eserleri, kitapları ve hayatı...
HIFZI TOPUZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NEDEN ÖLDÜ? Gazeteci-yazar Hıfzı Topuz nereli, eşi kim? Hıfzı Topuz'un eserleri, kitapları ve hayatı... Gazeteci-yazar, iletişim alanının duayeni Hıfzı Topuz yaşamını yitirdi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Hıfzı Topuz’un ölümünün ardından yayınladığı başsağlığı mesajında “Uzun yıllar gazeteci ve yazar olarak başarıyla çalışan en kıdemli üyelerimizden önceki Onur Kurulu Başkanımız Sevgili Hıfzı Topuz’u kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne ve basın emekçilerinin örgütlenmesine büyük destek veren Hıfzı Topuz’u hiç unutmayacağız. Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz.” İfadeleri kullanıldı. Peki, Hıfzı Topuz öldü mü, gazeteci Hıfzı Topuz kimdir? Hıfzı Topuz’un eserleri ve hayatı…
26.09.2023 Gündem
Hıfzı Topuz hayatını kaybetti
Hıfzı Topuz hayatını kaybetti Duayen gazeteci-yazar Hıfzı Topuz 100 yaşında hayatını kaybetti. Topuz'un vefat haberini üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti paylaştı.
26.09.2023 Gündem
Resimli eylül ayı mesajları ile hoş geldin eylül sözleri! Hüzün, özlem, ayrılık ve aşk temalı, kısa, uzun, romantik, farklı, ünlü şairlerden eylül ile ilgili sözler
Resimli eylül ayı mesajları ile hoş geldin eylül sözleri! Hüzün, özlem, ayrılık ve aşk temalı, kısa, uzun, romantik, farklı, ünlü şairlerden eylül ile ilgili sözler Eylül ayı sözleri, mesajları ve şiirleri yeni ay ile birlikte sorgulananlar arasına girdi. Bugün eylül aynın ilk günü. Yeni ayın ilk gününde hoş gelsin eylül mesajları ve sözleri sosyal medya platformları üzerinden paylaşılmak için sorgulanıyor. Eylül ayını kısa, uzun, sevgi, sevgi ve dilek mesajlarıyla paylaşmayı sevenler için en güzel Eylül sözlerini ve mesajlarını derledik. İşte Kısa, uzun, aşk temalı, Cemal Süreyya, Nazım Hikmet eylül sözlerinin olduğu resimli hoş geldin eylül ayı sözleri mesajları…
1.09.2023 Gündem
Orhan Kemal Eserleri Nelerdir? Orhan Kemal Eserleri'nin Özellikleri
Orhan Kemal Eserleri Nelerdir? Orhan Kemal Eserleri'nin Özellikleri Orhan Kemal 1914 yılında Adana'da doğdu. Babası Milletvekili ve Bakandı ancak bir komploya karıştığından şüphelenilmesi üzerine Türkiye'den kaçmak zorunda kaldı. Aile bir süre Suriye'de, ardından Beyrut'ta yaşadı. Kemal, askere gitmeden önce, siyasi görüşleri nedeniyle beş yıl hapis cezasına çarptırılmasıyla sonuçlanınca, çeşitli garip işler yaptı.
24.08.2023 Kültür Sanat
Tatar Ramazan'a esin kaynağı oldu! 43 kişiyi öldüren Antepli seri katil Abdullah'ı Nazım Hikmet durdurdu!
Tatar Ramazan'a esin kaynağı oldu! 43 kişiyi öldüren Antepli seri katil Abdullah'ı Nazım Hikmet durdurdu! Türk seri katiller arasında önemli bir yeri vardır Antepli Abdullah Dayı'nın. Nam-ı diğer Antep Canavarı... İşlediği cinayetler, 38 farklı cezaavinde 300'den fazla yaralamayla Abdullah Palaz film kahramanlarına da ilham kaynağı oldu. Peki Antepli seri katil Abdullah Palaz'ın hayatı nasıldı?
25.07.2023 Gündem
Yunanistan'da istifa şoku! Çipras, Nazım Hikmet şiiri ile veda etti
Yunanistan'da istifa şoku! Çipras, Nazım Hikmet şiiri ile veda etti Yunanistan'da ana muhalefet partisinin lideri Alexis Çipras, pazar günkü seçimlerde aldığı yenilginin ardından partisi Syriza'nın başkanlığından istifa ettiğini açıkladı Çipras SYRIZA liderliğine Nazım Hikmet'in sözleriyle veda etti.
29.06.2023 Dünya
Vize ret oranı yüzde 50 arttı
Vize ret oranı yüzde 50 arttı Türk vatandaşlarının Schengen vizesi almada yaşadığı sıkıntı ikiye katlandı. Konser için Avrupa’ya gitmesi gereken sanatçılar bile ret aldı. TURSAB Başkanı Bağlıkaya, ret verilen vize oranının bu yıl yüzde 50’ye çıktığını bildirdi.
1.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültür sanatta dev adımlar attık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültür sanatta dev adımlar attık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Modern’in yeni binasının açılış töreninde konuştu. Kültür sanat alanında önemli adımlar atıldığını söyleyen Erdoğan, "Kültür ve sanat alanında her türlü eseri teşvik ediyoruz. Sanatımıza katkı veren herkese destek olmayı görev telakki ediyoruz. Kuşatıcı yaklaşımla hareket ediyoruz. Resmi ideoloji tarafından yasaklanan kim varsa hepsine kucak açtık." dedi.
19.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dönüp dolaşıp kasetçiliğe soyundular
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dönüp dolaşıp kasetçiliğe soyundular Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Ümraniye, Sancaktepe ve Beyoğlu mitinglerine katıldı. Katıldığı mitinglerde önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bir önceki seçimlerde karşımıza çıkardıkları bu seçimde de kendi kurduğu partinin adayı olarak yarışa katılan kişiye yaptıklarına bakın. Neler söylediler, hangi hakaretleri ettiler, kimleri devreye soktular. Bunlar işe yaramayınca FETÖ'nün en iğrenç yöntemi olan montaj kaset kumpası ile alçaklıkta tavan yaptılar. Üstelik aylardır sürekli kaset, montaj, yapay zeka diyerek ortalığı velveleye verenler de kendileriydi. Artık kabahatlerinin üzerine örtmek için mi böyle yapıyorlar bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.
13.05.2023 Gündem
AK Parti’nin seçim beyannamesi açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan art arda müjdeler
AK Parti’nin seçim beyannamesi açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan art arda müjdeler Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladığı toplantıda müjdeleri sıraladı. Özellikle aileleri ve gençleri kalkındıracak özel paketler hazırlandı. Enflasyonun azaltılması ve milli gelirin artması için de yeni programlar uygulanacak.
12.04.2023 Gündem
AK Parti’de kadın aday oranı yüzde 18
AK Parti’de kadın aday oranı yüzde 18 AK Parti, milletvekili aday listelerinde 56’sı seçilebilecek yerden 113 kadın adaya yer verdi. AK Parti’nin kadın aday oranı yüzde 18 olurken bu adayların da yüzde 9’unun seçilecek yerden aday gösterildiği ifade ediliyor. AK Parti listelerinde toplam 113 kadın, 25 genç, 20 de 65 yaş üstü aday yer aldı. AK Parti bu yıl da listelerinden 5 engelli milletvekili adayı gösterdi.
11.04.2023 Gündem
Sergen Deveci son halini paylaştı! 'Bugün beni ilk kez güneşe çıkardılar'
Sergen Deveci son halini paylaştı! 'Bugün beni ilk kez güneşe çıkardılar' Amasya'da tiyatrocuların geçirdiği trafik kazasında tiyatro emekçileri Özgür Karataş, Tolga Güleryüz ve Burak Topçu yaşamını yitirmişti. Kazada ağır yaralanan ve tedavi görmeye devam eden Sergen Deveci, son halini sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı.
8.01.2023 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğlence vergisi oranlarının tamamen sıfırlanmasını sağladık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğlence vergisi oranlarının tamamen sıfırlanmasını sağladık Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Dün gece yayınlanan karar ile eğlence vergisi oranlarının tamamen sıfırlanmasını sağladık. Türkiye'nin Kültür Sanat ikliminin son 20 yılda giderek zenginleşmesinin, başarıdan başarıya koşmasının sebebi budur." dedi.
21.12.2022 Gündem
En güzel aralık ayı sözleri! Aralık ayı ile ilgili güzel sözler, resimli mesajlar, alıntılar!
En güzel aralık ayı sözleri! Aralık ayı ile ilgili güzel sözler, resimli mesajlar, alıntılar! Aralık ayı pek çok kişi tarafından tüm yıl boyunca sabırsızlıkla beklenen aylardandır. Kışın ve soğuk havanın iyice kendini hissettirdiği yılbaşını müjdeleyen ay olarak bilinir. Yeni yıl hazırlıkları için tatlı telaş bu ayda başlar. Aralık ayı karı beklediğimiz, aynı zamanda gelecekle ilgili planlamalar yaptığımız aydır. Aralık ayını karşılamak isteyen milyonlarca kişi aralık hakkında ilham verici sözleri araştırıyor. Biz de yılın sonuna yaklaşırken aralık ayının ilk gününde aralık sözleri, mesajları ve alıntılarını derledik. İşte en güzel aralık ayı sözleri! Aralık ayı ile ilgili güzel sözler, resimli mesajlar, alıntılar!
1.12.2022 Gündem
Dünya Kız Çocukları Günü 2022 mesajları ve en güzel resimli sözleri! 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedir, ne zaman, nasıl ortaya çıktı, neden bugün kutlanıyor?
Dünya Kız Çocukları Günü 2022 mesajları ve en güzel resimli sözleri! 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedir, ne zaman, nasıl ortaya çıktı, neden bugün kutlanıyor? Dünya Kız Çocukları Günü, her yıl 11 Ekim'de dünya çapında kutlanıyor. Birleşmiş Milletler tarafından alınan kararla Dünya Kız Çocukları Günü kız çocuklarına yönelik ayrımcılığın önlenmesi, bu konudaki farkındalığın artırılmasını amaçlıyor. Peki, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedir, ne zaman, nasıl ortaya çıktı, neden bugün kutlanıyor? İşte Dünya Kız Çocukları Günü mesajları, resimli sözleri ve tarihsel süreci…
11.10.2022 Gündem
2022 Hoş geldin eylül sözleri ve hoş geldin eylül ayı resimli mesajları! Sonbahar temalı, kısa, uzun, anlamlı eylül ayı ile ilgili sözler
2022 Hoş geldin eylül sözleri ve hoş geldin eylül ayı resimli mesajları! Sonbahar temalı, kısa, uzun, anlamlı eylül ayı ile ilgili sözler Hoş geldin eylül sözleri ve mesajları Eylül ayının gelmesiyle yoğunluk kazandı. Sosyal medya platformları whatsap, instagram, facebook, twitter hesaplarından eylül ayını karşılamak isteyenler güz ayı eylül ile ilgili resimli, kısa, uzun, anlamlı sözler ve mesajlar arıyor. Şairlere, sanatçılara, edebiyatçılara ilham veren renkleriyle gözleri mest eden eylül ayı geldi çattı. İşte Hoş geldin eylül sözleri ve hoş geldin eylül ayı resimli mesajları…
1.09.2022 Gündem
30 Ağustos Zafer Bayramı İBB etkinlikleri nerede? Moğollar konseri nerede, saat kaçta? İBB 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlik programı!
30 Ağustos Zafer Bayramı İBB etkinlikleri nerede? Moğollar konseri nerede, saat kaçta? İBB 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlik programı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılını etkinliklerle kutlayacak. Nazım Hikmet Ran’ın ‘Kuvayi Milliye Destanı’ eseri sahne alacak. Anadolu Rock müziğin öncülerinden Moğollar da İBB’nin 30 Ağustos etkinliklerinde sahne alacak. Peki, 30 Ağustos Zafer Bayramı İBB etkinlikleri nerede? Moğollar konseri nerede, saat kaçta? İBB 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlik programı!
29.08.2022 Gündem
Halis mi bu ne demek, halis nedir? Sosyal medyada kullanılan halis mi görüyorum cümlesini ne anlama geliyor?
Halis mi bu ne demek, halis nedir? Sosyal medyada kullanılan halis mi görüyorum cümlesini ne anlama geliyor? Sosyal medyada sık sık karşımıza çıkan “Halis mi bu? Halis mi görüyorum?” gibi ifadeler sosyal kullanıcıları tarafından merak ediliyor. Peki, Halis mi ne demek, halis nedir?  İşte Halis kelimesinin TDK anlamı…
18.08.2022 Yaşam
İlhan İrem neden öldü, hastalığı neydi? İlhan İrem kimdir, nereli, kaç yaşında öldü, şarkıları nelerdir, son hali nasıldı?
İlhan İrem neden öldü, hastalığı neydi? İlhan İrem kimdir, nereli, kaç yaşında öldü, şarkıları nelerdir, son hali nasıldı? İlhan İrem, 66 yaşında hayata gözlerini yumdu. Doktorlar tarafından sağlık durumun kötüye gittiği belirtilen İlhan İrem ölüm haberi sanat dünyasını ve sevenlerini derinden üzdü. Peki, İlhan İrem neden öldü, hastalığı neydi? İlhan İrem kimdir, nereli, kaç yaşında öldü, şarkıları nelerdir, son hali nasıldı?
29.07.2022 Magazin
İlhan İrem kimdir? İlham İrem kaç yaşında, nereli? İlhan İrem'in hastalığı ne?
İlhan İrem kimdir? İlham İrem kaç yaşında, nereli? İlhan İrem'in hastalığı ne? Bir döneme damga vuran şarkılarıyla hayranlarının gönlünü fetheden usta sanatçı İlhan İrem hayatını kaybetti. Peki, İlhan İrem kimdir, kaç yaşında? İlhan İrem'in hastalığı ne? İşte son dakika haberinin detayları....
28.07.2022 Magazin
Sivas Madımak Katliamı ile ilgili sözler! 2 Temmuz 1993 Sivas katliamı sözleri ile resimli, anlamlı, duygulu Sivas Katliamı sözleri, şiirleri, görselleri!
Sivas Madımak Katliamı ile ilgili sözler! 2 Temmuz 1993 Sivas katliamı sözleri ile resimli, anlamlı, duygulu Sivas Katliamı sözleri, şiirleri, görselleri! 2 Temmuz Sivas katliamı ile ilgili sözler, ölenleri anmak o günlerde yaşananları unutturmamak için araştırılıyor.  2 Temmuz 1993'te Sivas'a giden aydın ve sanatçıların konakladığı Madımak Oteli, kalabalık bir grup saldırgan tarafından ateşe verildi. 35 kişi herkesin gözleri önünde diri diri yakıldı. Katliamla ilgili dava ise 13 Mart 2012 tarihinde zaman aşımından düşürüldü. Katliamın 29. yıldönümünde biz de 2 Temmuz 1993 Sivas katliamı ile ilgili resimli, anlamlı sözler, mesajlar ve şiirler derledik. İşte 2 Temmuz madımak sözleri…
2.07.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Nazım Hikmet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nazım hikmet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.