Musul Barajı

Musul Barajı

Son dakika musul barajı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan musul barajı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını musul barajı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Musul Barajı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan musul barajı gelişmeleri de dahil olmak üzere 128 musul barajı haberi bulunmuştur. Tüm musul barajı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ovaköy’e 50 kilometre
Ovaköy’e 50 kilometre Irak Ordusu, Irak Federal Polisi ve Haşdi Şabi güçlerinden oluşan Irak merkezi hükümet güçleri tartışmalı bölgeler düzenlediği operasyonun üçüncü gününde birçok bölgenin kontrolünü peşmergeden aldı.
18.10.2017 Dünya
Haşdi Şabi komutanı, Musul Barajı yakınlarında öldürüldü
Haşdi Şabi komutanı, Musul Barajı yakınlarında öldürüldü IRAK ordusunun Haşdi Şabi birlikleriyle 2014 yılından beri peşmergelerin bulunduğu tartışmalı bölgelere yönelik başlattığı operasyon kapsamında, dün Musul Barajı yakınında çatışma çıktığı ve peşmergelerin Haşdi Şabi komutanlarından olan Haşdi Şabi İstihbarat Müdür Yardımcısı Ahmed Ubeydi'nin öldürüldüğü belirtildi.
18.10.2017 Dünya
Son dakika haberler: ' Ve çekildiler!'
Son dakika haberler: ' Ve çekildiler!' Reuters haber ajansının geçtiği son dakika haberine göre, Irak ordu komutanı, Kürtlerin Haziran 2014 sınırlarına geri çekildiğini duyurdu.
18.10.2017 Dünya
Irak ordusu iki bölgeyi daha aldı
Irak ordusu iki bölgeyi daha aldı Irak ordusu Ninova vilayeti ve Musul Barajı'nın kontrolünü aldı. Irak'ta ordu birlikleriyle birlikte ilerleyen Şii milisler Haşdi Şabi, kentin doğusundaki baraj çevresini bırakmayan peşmergelerle çatışmaya girdi. En az dokuz can kaybının gerçekleştiği çatışmalarda, 11 de yaralı var. Taraflar henüz bölgeden çekilmiş değil, eller tetikte.
18.10.2017 Dünya
Musul'da kaçırılan işçiler 3 yıldır bulunamadı
Musul'da kaçırılan işçiler 3 yıldır bulunamadı Terör örgütü DEAŞ'ın 2014 yılında Musul’da kaçırdığı 39 Hindistanlı işçi, tüm diplomatik ve güvenlik çalışamalarına rağmen hâlâ bulunamadı.
24.07.2017 Dünya
Dengeler değişecek! PKK'yı terk ediyorlar
Dengeler değişecek! PKK'yı terk ediyorlar Musul'un Sincar ilçesindeki Peşmerge Komutanı Kasım Şeşo, terör örgütü PKK saflarında bulunan yaklaşık 500 Ezidi'nin silah bırakıp, Peşmerge güçlerine katılmak için başvuru yaptığını belirtti.
12.04.2017 Dünya
PKK'nın 'üçüncü Kandil' çabası: Karaçuğ Dağı
PKK'nın 'üçüncü Kandil' çabası: Karaçuğ Dağı Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın saldırılarını bahane ederek başta Musul'un Sincar ilçesi olmak üzere Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) stratejik bölgelerini işgal eden terör örgütü PKK, istikrar ve güvenlik konusunda tehdit oluşturmaya devam ediyor.
29.09.2021 Gündem
İbadi: DEAŞ'tan intikam alacaklar
İbadi: DEAŞ'tan intikam alacaklar Basın toplantısında konuşan Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, "DEAŞ, büyük çöküş yaşıyor. Irak'ta DEAŞ'a yer yok. Buradan çekilmelerini tavsiye ediyorum çünkü yöre halkı kendilerinden intikam alacak." dedi.
17.06.2021 Dünya
Türkiye'nin yanı başındaki kıyamet!
Türkiye'nin yanı başındaki kıyamet! Irak'ta terör örgütü DEAŞ'la girilen çatışmaların ortasında kalan ve çökme riski bulunan Musul Barajı, bölgedeki yüz binlerce insan için tehdit oluşturmayı sürdürüyor.
17.06.2021 Dünya
Bu yolda ölen de oldu doğan da!
Bu yolda ölen de oldu doğan da! Irak’ın Musul kentinin terör örgütü DEAŞ’tan temizlenmesi için başlatılan operasyonun ardından Telafer’de çift yönlü baskı altında kalıp yurtlarını terk etmek zorunda kalan Türkmenlerin Hatay’a akın akın gelişleri sürüyor.
29.09.2021 Gündem
McGurk: Türkiye ile birlikte çalışıyoruz
McGurk: Türkiye ile birlikte çalışıyoruz İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni, ABD Başkanı Barack Obama'nın DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk ile bakanlık binasında bir araya geldi.
17.06.2021 Dünya
Irak ordusu gaz üretim tesisinde kontrolü sağladı
Irak ordusu gaz üretim tesisinde kontrolü sağladı Irak ordusunun Musul'un kuzeydoğusundaki Telkif gaz üretim tesisinde kontrolü sağladığı bildirildi.
17.06.2021 Dünya
Başika yakınlarında yoğun çatışma yaşanıyor
Başika yakınlarında yoğun çatışma yaşanıyor Musul operasyonu kapsamında ilerleme kaydeden Peşmerge güçleri ile DAEŞ militanları arasında Başika yakınlarında yoğun çatışma yaşanıyor.
17.06.2021 Dünya
Peşmerge ağır darbe aldı
Peşmerge ağır darbe aldı Irak ordusuna bağlı güçlerin terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul kentinin doğusunda yer alan Bertılla kasabasına doğru ilerlediği belirtildi...
20.10.2016 Dünya
IŞİD ‘Usre Ordusu’yla savaşacak!
IŞİD ‘Usre Ordusu’yla savaşacak! IŞİD’in Musul savunmasında “Usra Ordusu” isimli komando gücünü kullanacağı bildirildi...
17.06.2021 Dünya
Musul güney, doğu ve kuzeyindeki 5 bölgeden tamamen  kuşatıldı
Musul güney, doğu ve kuzeyindeki 5 bölgeden tamamen kuşatıldı Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un geri alınması için kent farklı silahlı güçler tarafından 3 yönden tamamen kuşatılmış durumda
17.06.2021 Dünya
Musul'u bekleyen 5 tehlike
Musul'u bekleyen 5 tehlike Musul’u DEAŞ’tan temizleme harekâtı başladı...
29.09.2021 Gündem
Eğer Musul Barajı yıkılırsa...
Eğer Musul Barajı yıkılırsa... Musul Operasyonu'nun başlamasının ardından büyük bir tehlike de ortaya çıktı. Sürekli erozyona uğrayan bir zemin üzerine kurulu olan Musul Barajı'na bir zarar gelmesi durumunda bölgedeki tüm dengeler altı üst olabilir.
17.06.2021 Dünya
"Bağdat ile 'Kürt bölgeleri' konusunda anlaştık"
"Bağdat ile 'Kürt bölgeleri' konusunda anlaştık" IRAK Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) Yönetim kurulu üyesi Ali Awni, resmiyette Bağdat yönetiminin idaresinde olan, ancak fiili olarak Peşmergenin bulunduğu Kürt bölgeleri için Bağdat ile anlaştıklarını söyledi...
17.06.2021 Dünya
Irak ordusu Musul'u geri almak için ilk adımı attı
Irak ordusu Musul'u geri almak için ilk adımı attı Irak askerleri, ülkenin batısındaki Enbar vilayetinden Musul'un güney ve doğusundaki cephelere doğru ilerliyor
17.06.2021 Dünya
ABD'nin Musul oyunu
ABD'nin Musul oyunu Ankara’nın, Fırat Kalkanı Operasyonu ile Suriye’deki oyunu bozması üzerine, başta ABD olmak üzere, İran ve Irak, Türkiye’yi Musul operasyonunun dışında tutmak için her yola başvuruyor. Uluslararası koalisyonun ABD’li sözcüsünün, “Türk askeri DAEŞ’le mücadele eden koalisyonun içerisinde değil” açıklaması oyunu tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor
17.06.2021 Dünya
PYD baskısı yüzünden ülkelerine dönemiyorlar!
PYD baskısı yüzünden ülkelerine dönemiyorlar! SKDP üst düzey yöneticilerinden Ali: "Peşmerge güçlerinin, PYD'nin hakimiyet kurduğu bölgelere gitmesi, rejim ve İran'ın işine gelmez. Çünkü SMDK üyesi ENKS'nin askeri olarak güçlenmesinin önü açılacak ve beraberinde siyasi olarak güçlenme de gelecek" "Peşmergelerin anlaşma yapılarak geçişinin sağlanması için ABD öncülüğünde DAEŞ'e karşı oluşturulan koalisyon güçleriyle temasa geçildi ve bekliyoruz
19.08.2016 Dünya
Operasyon sırası Musul'da
Operasyon sırası Musul'da IŞİD'in en büyük kalesi olan Musul'a son yılların en büyük operasyonu gerçekleştirilecek...
11.03.2016 Dünya
Musul operasyonu başlıyor
Musul operasyonu başlıyor IŞİD'in elinden Musul'u geri almak için operasyon hazırlıkları başlarken, göç dalgası yaşanmaması için halka havadan broşürler dağıtılıyor
9.03.2016 Dünya
Musul Barajı çökme tehlikesiyle karşı karşıya
Musul Barajı çökme tehlikesiyle karşı karşıya ABD ordu mühendisleri tarafından hazırlanan raporda, Musul Barajı'nın yakın zamanda yıkılıp yaklaşık 500 bin kişinin hayatına mal olabileceği açıklandı
10.02.2016 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Musul Barajı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki musul barajı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.