Mustafa Ilıcalı

Mustafa Ilıcalı

Son dakika Mustafa Ilıcalı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Mustafa Ilıcalı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Mustafa Ilıcalı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mustafa Ilıcalı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mustafa ılıcalı gelişmeleri de dahil olmak üzere 275 mustafa ılıcalı haberi bulunmuştur. Tüm mustafa ılıcalı haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbul Boğazı'nda büyük risk! Yüzde 40'ı tehlike saçıyor
İstanbul Boğazı'nda büyük risk! Yüzde 40'ı tehlike saçıyor İstanbul Boğazı'nda geçen yıl 35 bin 146 gemi geçerken yüzde 40'ının tehlikeli yük taşıdığı kaydedildi. Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, "Boğaz'da bir tehlike var. 2022 yılında Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşına rağmen geçen gemilerin sayısı bir önceki yıla göre değişmemiş hatta aralık ayında tehlikeli yük taşıyan gemilerin sayısı arttı. Bu önemli bir işaret" dedi.
1.02.2023 Gündem
15 yaş altındakiler skuter yasağını ön ödemeli banka kartlarıyla aşıyor
15 yaş altındakiler skuter yasağını ön ödemeli banka kartlarıyla aşıyor Skuter kazalarını önlemek amacıyla, kullanıcılar için getirilen 15 yaş sınırının, ön ödemeli kartlarla aşıldığı ortaya çıktı. Marketlerde de satılan bankalara ait ön ödemeli kartlarla uygulamaya kayıt yaptıran 15 yaşın altındakiler, skuter kullanabiliyor.
7.11.2022 Yaşam
Yüzde 30 arttı! Tüm İstanbulluları doğrudan ilgilendiriyor
Yüzde 30 arttı! Tüm İstanbulluları doğrudan ilgilendiriyor İstanbul'da son günlerde trafik yoğunluğunda artış dikkat çekiyor. İBB'nin trafik yoğunluğu haritası hafta için akşam iş çıkışı saatlerinde yüzde 70'leri gösteriyor. Trafik Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, "Sıkışıklık indeksine baktığımız zaman 1 yıl içinde yüzde 40'tan yüzde 55'e çıkmış. Bu da trafikteki artış yüzde 30 demek" dedi. Trafikle birlikte hava kirliliği de arttı. Çevre Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, "Trafikte 10 kilometre hızla gidince, yüzde 50 ile 100 oranında daha fazla yakıt tüketiliyor. Bu da hava kirliliğine neden oluyor" diye konuştu.
30.10.2022 Gündem
İstanbul'da araç sayısı artıyor uzmanlar uyardı
İstanbul'da araç sayısı artıyor uzmanlar uyardı TÜİK'in son verilerine göre 1 yılda İstanbul trafiğine 247 bin 415 yeni araç eklendi. İstanbul'daki araç sayısı 4 milyon 688 bin 22'ye yükseldi. Uzmanlar, İstanbul nüfusunun dörtte biri oranına ulaşan araç sayısının hem insan sağlığı hem de trafiği katlanılamaz hale getireceği konusunda uyardı.
28.03.2022 Yaşam
Türkiye için sevindiren gelişme! Uzmanlar açıkladı: 5-10 sene sonra buralar uçacak...
Türkiye için sevindiren gelişme! Uzmanlar açıkladı: 5-10 sene sonra buralar uçacak... Türkiye için sevindiren gelişme. Uzmanlar açıkladı. Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan dünyanın en büyük asma köprüsü unvanına sahip 1915 Çanakkale Köprüsü uzmanların da gündeminde. Uzmanların ortak görüşüne göre, köprü ülkeye büyük fayda sağlayacak. Köprünün yatırım miktarının 2,2 milyar euro olduğunu belirten Ulaştırma Profesörü Mustafa Ilıcalı, "Gayrisafi yurt içi hasılaya olan desteği 1.9 milyar euro, yıllık istihdama 52 bin, üretime 3,2 milyar euro. Yakıttan kazanç yıllık 2,3 milyar lira. Eleştirenlere diyorum ki, buralarının videosunu alsınlar 5, 10 sene sonra baksınlar. Buralar uçacak" ifadelerini kullandı. İşte son dakika haberinin detayları...
18.03.2022 Ekonomi
Uzmanlar 1915 Çanakkale Köprüsü'nü konuştu: Gayrisafi yurt içi hasılaya olan desteği 1.9 milyar euro...
Uzmanlar 1915 Çanakkale Köprüsü'nü konuştu: Gayrisafi yurt içi hasılaya olan desteği 1.9 milyar euro... Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan dünyanın en büyük asma köprüsü unvanına sahip 1915 Çanakkale Köprüsü uzmanların da gündeminde. Uzmanların ortak görüşüne göre, köprü ülkeye büyük fayda sağlayacak.
18.03.2022 Ekonomi
Emniyet kemeri yerine kullanılan 'ölüm tokası' 10 liraya satılıyor
Emniyet kemeri yerine kullanılan 'ölüm tokası' 10 liraya satılıyor Emniyet kemeri alarmını susturmak için kullanılan 'toka' adı verilen aparat kaza anında ölümlere davetiye çıkarıyor. Oto aksesuarcılarda ve internet alışverişlerinde 10 lira gibi fiyatlara satılan emniyet kemeri tokasıyla ilgili konuşan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, "Çukura bilerek adım atar mısınız, pencere açıkken dışarıya doğru sarkar mısınız? Bu tokayla kendinize kurşun atıyorsunuz" dedi.
14.01.2022 Haber
Emniyet kemeri ile ilgili flaş açıklama! Araba kullanan herkesi kapsıyor
Emniyet kemeri ile ilgili flaş açıklama! Araba kullanan herkesi kapsıyor Emniyet kemeri alarmını susturmak için kullanılan 'toka' adı verilen aparat kaza anında ölümlere davetiye çıkarıyor. Oto aksesuarcılarda ve internet alışverişlerinde 10 lira gibi fiyatlara satılan emniyet kemeri tokasıyla ilgili konuşan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, "Çukura bilerek adım atar mısınız, pencere açıkken dışarıya doğru sarkar mısınız? Bu tokayla kendinize kurşun atıyorsunuz" dedi.
14.01.2022 Gündem
Kısıtlamalar sonrası çileye dönüşen İstanbul trafiğinde servis faktörü
Kısıtlamalar sonrası çileye dönüşen İstanbul trafiğinde servis faktörü İstanbul'un trafik çilesi pandeminin yasaklarının ardından her geçen gün katlanarak artmaya devam ediyor. Pandemi öncesi kentin belli yerlerinde mesai başlangıcı ve bitiş saatlerinde artan trafik yoğunluğu, artık tüm gün ve her saatte yaşanmaya başladı.
26.11.2021 Yaşam
Okul servisleri ile ilgili korkunç gerçek!
Okul servisleri ile ilgili korkunç gerçek! Afyonkarahisar ve Şanlıurfa’da 6 öğrencinin hayatını kaybettiği servis kazalarının ardından, öğrenci servislerinin güvenliği yeniden gündeme geldi.
16.10.2021 Yaşam
Dev gemilerle burun buruna tehlikeli balıkçılık!
Dev gemilerle burun buruna tehlikeli balıkçılık! İstanbul Boğazı'nın girişinde avlanan küçük balıkçı tekneleri, ağır tonajlı gemiler için büyük tehlike oluşturuyor. Kendi canlarını tehlikeye atan balıkçıları, gemi kaptanları uzun uzun korna çalarak uyarmak zorunda kalıyor. Devasa gemilerin balıkçı teknelerinin yanından geçişi, havadan görüntülendi.
19.05.2021 Gündem
İstanbul'da koronavirüs uyarısı! Yüzde 10...
İstanbul'da koronavirüs uyarısı! Yüzde 10... Koronavirüs korkusuyla toplu ulaşım kullanımından kaçınılması İstanbul trafiğini arap saçına çevirdi. Herkes işten aynı saatte çıktığı için, ara caddeler dahil her yerde kaos oldu. Sokağa çıkma yasağı öncesi de trafik yoğunluğu pik yaptı.
2.01.2021 Gündem
Trafik cezası... İtiraz eden parayı geri alıyor
Trafik cezası... İtiraz eden parayı geri alıyor EDS hız limitini 1 kilometre aşan sürücüye uyguladığı cezanın mahkemece iptal edilmesi sonrası, vatandaşlar aniden hız limitinin düşmesi nedeniyle ceza yemekten şikâyetçiyken, uzmanlar ise trafikteki eski tabelalardan dolayı sorunlar yaşanabileceğini söylüyor.
8.10.2020 Ekonomi
Mesai saatleri değişiyor! Özel sektör 'hazırız' dedi
Mesai saatleri değişiyor! Özel sektör 'hazırız' dedi Sosyal mesafe, yeni tip corona virüs salgınının yayılmasını önlemek için olmazsa olmaz kurallardan biri. İstanbul’da toplu ulaşım araçlarında bunu sağlamak amacıyla salgın döneminde adımlar atıldı.
26.09.2020 Gündem
İstanbul'da 7,5 büyüklüğünde deprem senaryosu!
İstanbul'da 7,5 büyüklüğünde deprem senaryosu! İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, "7,5 büyüklüğündeki deprem senaryosu için bina hasarı tahmin sonuçlarına göre, İstanbul'daki binaların yüzde 58'ine yakınında hasar beklenmemekte, ancak yüzde 4'ün üzerinde ağır ve çok ağır hasarlı olması gereken bina bulunmaktadır." dedi.
24.09.2020 Gündem
İstanbul'da kademeli mesai koşulları bugün açıklanacak!
İstanbul'da kademeli mesai koşulları bugün açıklanacak! İstanbul'da corona virüs tedbirleri nedeniyle kademeli mesaiye geçiliyor. Ayrıntıları İstanbul Valisi Ali Yerlikaya gün içinde açıklayacak.
18.09.2020 Gündem
İstanbul Valisi Yerlikaya duyurdu: Flaş kademeli mesai kararı...
İstanbul Valisi Yerlikaya duyurdu: Flaş kademeli mesai kararı... İstanbul Valisi Ali Yerlikaya "İstanbul'da kademeli mesai çalışmalarımız sürüyor, yakın zamanda paylaşacağız" dedi.
14.09.2020 Gündem
İstanbul’da mesai saatleri değişiyor mu? Mesai saatleri düzenlemesi
İstanbul’da mesai saatleri değişiyor mu? Mesai saatleri düzenlemesi Koronavirüs salgıyla mücadelede Ankara’dan sonra İstanbul’da da mesai saatleri için düzenleme yapılacak. Mesai saatleri ile ilgili yapılacak düzenlemede kentte mesai saatleri için 07.00-14.00, 08.00-15.00, 09.00-16.00, 10.00-17.00 olmak üzere 4 farklı zaman dilimi belirlendi; trafiğin yoğun olduğu 10 ilçe ise özel olarak incelendi. Peki, İstanbul’da mesai saatleri ne zaman değişecek?
14.09.2020 Gündem
Memur, işçi, milyonları ilgilendiriyor! Mesai saatleri değişiyor!
Memur, işçi, milyonları ilgilendiriyor! Mesai saatleri değişiyor! Kamu ve özel sektörde corona virüs sebebiyle mesai saatlerinde bazı düzenlemelere gidilmesi için çalışma başlatıldı. Buna göre Ankara'da milyonlarca memur için 4 farklı diliminde mesai saatleri düzenlendi. 16 milyon insanın yaşadığı İstanbul’da da valilik çalışma başlattı.
14.09.2020 Memur
Corona sürecinde İstanbul Boğazı'ndan yük geçişi arttı
Corona sürecinde İstanbul Boğazı'ndan yük geçişi arttı Dünyayı tehdit eden corona virüsün en fazla etkili olduğu mart, nisan ve mayıs aylarında dünyada hayat durma noktasına geldi. Corona virüse karşı alınan tedbirlerin devam ettiği o aylarda İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğinde ise azalma olmadı. Boğazdan geçen yük miktarında, geçen yılın aynı dönemine göre artış yaşanırken, bu yüklerin büyük bir bölümünü tehlikeli yükler oluşturdu.
18.08.2020 Gündem
Yerli otomobille ilgili flaş gelişme! Şarj ünitesi görücüye çıktı
Yerli otomobille ilgili flaş gelişme! Şarj ünitesi görücüye çıktı Türkiye’nin Milli otomobili TOGG’un şarj üniteleri görücüye çıktı. Eylül ayından itibaren Erzurum’da üretilecek olan şarj ünitelerinin prototipleri tanıtıldı. Ünitelerin üretimi başladıktan sonra ise yurdun her yerinde istasyonlar kurulmaya başlayacak.
14.07.2020 Ekonomi
İstanbul'da elektrikli scooter'lar için düzenleme çağrısı
İstanbul'da elektrikli scooter'lar için düzenleme çağrısı İstanbul'da son günlerde caddede, kaldırımda veya sahil yollarında elektrikli scooter'lar karşımıza çıkıyor. Son dönemde elektrikli scooter'larla seyahat edenlerin sayısı bir hayli artmış durumda. Ancak trafik kurallarını hiçe sayan bazı sürücüler kazalara davetiye çıkarıyor. Elektrikli scooter'larda 18 yaş altı sürücüler, ekipmanı olmayanlar ve bir araca iki kişi binenler trafikte tehlike oluşturuyor. Ayrıca araçların bir yolu olmadığı için elektrikli scooter'lar genellikle otomobillerin arasında ilerliyor. Uzmanlar elektrikli scooter'larla ilgili düzenleme yapılması gerektiğini ifade ediyor.
14.07.2020 Gündem
İstanbul'da mesai saatleri değişiyor mu? Uzman isim açıkladı...
İstanbul'da mesai saatleri değişiyor mu? Uzman isim açıkladı... İstanbul'da yaşayan yüz binlerce çalışanı çok yakından ilgilendiriyor. Mesai saatlerinin kademeli olarak düzenlenmesi gündemde. Corona virüs salgını sürecinde pek çok sektörün evden çalışması, uzaktan çalışma modelinin hayata geçirilmesinin mümkün olduğunu gösterdi. Toplu Ulaşım Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ilıcalı da yaptığı açıklamada trafik yoğunluğunun azaltılabilmesi için mesailerde kademelendirme yapılacağını bildirdi.
10.06.2020 Gündem
İstanbul Valiliği'nde kritik ulaşım toplantısı
İstanbul Valiliği'nde kritik ulaşım toplantısı İstanbul Valiliği'nde İstanbul Toplu Ulaşım Bilim Kurulu ve Toplu Ulaşım Destek Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi.
2.06.2020 Gündem
Kanal İstanbul projesinde Terkos'a tuzlu su karışacak mı?
Kanal İstanbul projesinde Terkos'a tuzlu su karışacak mı? Kanal İstanbul projesine ilişkin tartışma sürüyor. Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, "Terkos'a tuzlu su karışacak iddiası doğru değil. Kanal tabanı Terkos Gölü'nün altında. Bu yüzden karışma şansı yok" dedi.
25.12.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mustafa Ilıcalı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mustafa ılıcalı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.