Muson

Muson

Son dakika muson haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan muson ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını muson haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Muson

haberleri sayfasında son dakika yaşanan muson gelişmeleri de dahil olmak üzere 158 muson haberi bulunmuştur. Tüm muson haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tayland Bayrağı Anlamı Nedir? Tayland Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Tayland Bayrağı Anlamı Nedir? Tayland Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Tayland, Asya kıtasında ve Hindiçin yarım adasında bulunur. Resmi adı Tayland krallığı olan ülkenin bayrağı kırmızı, beyaz ve mavi renklerinden meydana gelir. 
15.09.2023 Eğitim
Sri Lanka Bayrağı Anlamı Nedir? Sri Lanka Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Sri Lanka Bayrağı Anlamı Nedir? Sri Lanka Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Sri Lanka Asya kıtasında ve Hint okyanusunda yer alan bir ada ülkesidir. Sri Lanka'nın resmi adı Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti olarak karşımıza çıkar. 
14.09.2023 Eğitim
Güney Kore Bayrağı Anlamı Nedir? Güney Kore Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Güney Kore Bayrağı Anlamı Nedir? Güney Kore Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Güney Kore, resmi adı ile Kore Cumhuriyeti olarak da bilinen bir ülkedir. Komşu devletleri arasında Japonya, Kuzey Kore ve Çin Halk Cumhuriyeti yer alır. 
7.09.2023 Eğitim
Çin Bayrağı Anlamı Nedir? Çin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Çin Bayrağı Anlamı Nedir? Çin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Çin bayrağı kırmızı fon üzerine bir büyük, dört küçük yıldızdan oluşur. Yıldızlar sarı renkte ve bayrağın sol üst bölümünde yer alır. 
5.09.2023 Eğitim
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı'
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı' Dünyanın olduğu kadar Türkiye’nin de en önemli sorunu su sıkıntısı ve kuraklık. İstanbul ve diğer kentleri besleyen barajlardaki su seviyeleri endişe verici boyutta. İstanbul’un 68, Ankara’nın 225, İzmir’in ise 400 günlük suyu kaldı. Uzmanlar önlem çağrısı yaptı.
14.08.2023 Yaşam
Pakistan’da şiddetli yağış: 13 ölü, 15 yaralı
Pakistan’da şiddetli yağış: 13 ölü, 15 yaralı Pakistan’da Muson mevsimi öncesi etkili olan şiddetli yağışlar ve yıldırım düşmesi sonucu 13 kişi hayatını kaybetti.
26.06.2023 Dünya
Pakistan'daki sel felaketinde ölü sayısı bin 663’e yükseldi
Pakistan'daki sel felaketinde ölü sayısı bin 663’e yükseldi Pakistan'da muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı bin 663’e yükseldi.
28.09.2022 Dünya
Bakan Soylu, Pakistan'a 4'üncü 'İyilik Treni'ni yolcu etti
Bakan Soylu, Pakistan'a 4'üncü 'İyilik Treni'ni yolcu etti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pakistan'a yardım götürecek 4'üncü 'İyilik Treni'ni uğurlama töreninde, son 4 yılda kendi milli gelirine göre, dünyanın en yüksek yardım yapan ülkesi olduklarını söyledi. Soylu, "Bu bizim için bir onur nişanesidir. Varlıkla yokluğu unutmayan bir milletiz biz" dedi.
9.09.2022 Siyaset
İçişleri Bakanlığı'ndan valiliklere genelge
İçişleri Bakanlığı'ndan valiliklere genelge İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı koordinasyonunda muson yağmurları dolayısıyla sel afeti yaşanan dost ve kardeş ülke Pakistan’a başlatılan insani yardım kampanyası için valiliklere genelge gönderildi.
5.09.2022 Gündem
Ülkede önce sel felaketi şimdi de hastalık vakaları!
Ülkede önce sel felaketi şimdi de hastalık vakaları! Pakistan’da bin 265 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi nedeniyle yüz binlerce insanın çeşitli hastalıklara yakalandığı açıklandı.
4.09.2022 Dünya
6.4 milyon Pakistanlı vahim durumda
6.4 milyon Pakistanlı vahim durumda Birleşmiş Milletler, Pakistan’da yaşanan ‘Muson Sel Felaketi’ sebebiyle 6.4 milyon Pakistanlının vahim durumda olduğunu ifade ederek “Pakistan'daki insani krizin ölçeği, ülkenin üçte biri sular altındayken eşi görülmemiş bir boyuta ulaştı” dedi. BM dünkü açıklamasında Pakistan nüfusunun yüzde 15’inin sel felaketinden etkilendiğini vurguladı.
3.09.2022 Yaşam
Pakistan'daki sel felaketinde can kaybı bin 208'e yükseldi
Pakistan'daki sel felaketinde can kaybı bin 208'e yükseldi Pakistan'da Muson yağmurlarının neden olduğu sel felaketinde 416'sı çocuk toplam bin 208 kişi hayatını kaybetti.
1.09.2022 Dünya
Pakistan'daki muson yağmurlar felaketi uzaydan görüntülendi! Binlerce can kaybı milyonlarca evsiz...
Pakistan'daki muson yağmurlar felaketi uzaydan görüntülendi! Binlerce can kaybı milyonlarca evsiz... Şiddetli muson yağmurları Pakistan'da son dönemin en büyük iklim felaketlerinden birinin yaşanmasına neden oldu. Şiddetli muson yağmurların yol açtığı sel nedeniyle ölü sayısı bini geçerken yayınlanan uydu görüntüleri felaketin boyutlarını gözler önüne serdi. Türkiye'nin, Pakistan'da meydana gelen seller nedeniyle afet bölgesine gönderdiği yardım malzemelerinin 2'nci kısmı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait 2 askeri kargo uçağı ile Pakistan'a ulaştırıldı.
29.08.2022 Dünya
Türkiye Pakistan’a sel yardımlarında hava köprüsü kurdu
Türkiye Pakistan’a sel yardımlarında hava köprüsü kurdu AFAD Başkanlığı selden etkilenen Pakistan’a çadır ve insani yardım malzemesi gönderme çalışmalarına başladı
28.08.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile telefonda görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
27.08.2022 Siyaset
2100 yılında Türkiye kıyıları tamamen değişecek! İşte o haritalar...
2100 yılında Türkiye kıyıları tamamen değişecek! İşte o haritalar... ABD'li bilim insanı Wallace Broecker, 1975 yılında "küresel ısınma" terimini bir bilimsel makalede ilk kez kullandığında çok kısa bir süre içinde dünyanın bu noktaya geleceğini kimse tahmin etmiyordu. Sadece 45 yılda işler "küresel ısınma" noktasından "küresel iklim krizi" aşamasına ulaştı. Son bir ayda ülkemizde yaşanan seller, yangınlar ve ardından bir kez daha gelen seller bile krizin büyüklüğünü anlayabilmek için yeterli.
14.08.2021 Yaşam
Eyyam-ı bahur’ geliyor! Günlerce sürecek, tüm Türkiye...
Eyyam-ı bahur’ geliyor! Günlerce sürecek, tüm Türkiye... Eyyam-ı bahur’ tüm Türkiye'de görülecek. Bugün başlıyor. Günlerce devam edecek. Vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Sıcak hava dalgası etkisini daha da artıracak. Bugünden itibaren yazın en sıcak günleri yaşanacak. "Eyyam-ı bahur" tüm ülkeyi etkisi altına alıyor. Ağustos ayının ilk 2 haftasında aşırı sıcaklıklar görüleceğini duyuran Meteoroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Güven Özdemir, "Afrika kıtasının kuzey batısında oluşacak kuvvetli tropikal hava kütleleri Akdeniz üzerinden atmosferin üst seviyelerine taşınarak jet hava akımları ile ülkemizi etkisi altına alacak” dedi.
29.07.2021 Gündem
Hindistan'da büyük felaket: 36 ölü
Hindistan'da büyük felaket: 36 ölü Son dakika haberi... Hindistan'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 36 kişi hayatını kaybetti.
23.07.2021 Dünya
Son dakika uyarısı! Tarih ve saat verildi, 'Dışarı çıkmayın'
Son dakika uyarısı! Tarih ve saat verildi, 'Dışarı çıkmayın' Herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Tarih ve saat verildi. Vatandaşlar dışarı çıkmamaları konusunda uyarıldı. Son günlerde özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde etkili olan sıcak hava vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Önümüzdeki günler için hava durumu uyarısında bulunan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise, ‘Çarşamba akşamından itibaren Marmara ve Karadeniz bölgelerine yağış geliyor.’ dedi.
18.07.2021 Gündem
Canlı yayında son dakika olarak duyurdu! Alarm verildi, dışarı çıkmayın...
Canlı yayında son dakika olarak duyurdu! Alarm verildi, dışarı çıkmayın... Canlı yayında son dakika ile açıkladı! Alarm verildi. Önümüzdeki 4 gün boyunca etkili olacak. Dışarı çıkmayın. Bu saatlere dikkat. Aşırı sıcaklar geliyor. Sıcaklıklar 3-4 derece artacak ancak nemin yüksek olduğu illerde yaşıyorsanız bu yerlerde hissedilen sıcaklık 40 dereceyi geçecek. Özellikle 10.00 ile 17.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması büyük önem taşıyor. Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir ve CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen kritik açıklamalar geldi.
17.07.2021 Gündem
Hindistan'da yıldırım düşmesi sonucu 38 kişi öldü
Hindistan'da yıldırım düşmesi sonucu 38 kişi öldü Hindistan'da yıldırım düşmesi sonucu en az 38 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
12.07.2021 Dünya
Bir kabus daha! Yeni virüs patlak verdi! Baş ağrısı, ateş...
Bir kabus daha! Yeni virüs patlak verdi! Baş ağrısı, ateş... Hindistan'ın Kerala eyaletinde, 14 kişide Zika virüsüne rastlandı.
9.07.2021 Dünya
Hindistan’daki sellerde ölü sayısı 246'ya yükseldi
Hindistan’daki sellerde ölü sayısı 246'ya yükseldi Hindistan’da etkili muson yağışlarının yol açtığı afet ve kazalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 246'ya çıktı.
11.08.2020 Dünya
Nepal'deki toprak kaymalarında ölü sayısı 23'e yükseldi
Nepal'deki toprak kaymalarında ölü sayısı 23'e yükseldi Nepal'de şiddetli muson yağışlarının yol açtığı toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısının 23’e yükseldiği, 35 kişinin kayıp olduğu bildirildi.
11.07.2020 Dünya
Myanmar'da madende kaza: En az 100 ölü!
Myanmar'da madende kaza: En az 100 ölü! Myanmar'ın kuzeyinde bir madende meydana gelen toprak kaymasında 100 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
2.07.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Muson ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki muson haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.