Gazete Vatan Logo

Güney Kore Bayrağı Anlamı Nedir? Güney Kore Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Güney Kore, resmi adı ile Kore Cumhuriyeti olarak da bilinen bir ülkedir. Komşu devletleri arasında Japonya, Kuzey Kore ve Çin Halk Cumhuriyeti yer alır. 

Güney Kore Bayrağı Anlamı Nedir? Güney Kore Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Güney Kore Bayrağı Anlamı Nedir?

Güney Kore bayrağının anlamı üç bileşen üzerine kurulmuştur. Bayrakta beyaz, kırmızı, mavi ve siyah renler bulunur. Bayrağın arka planı beyazdır ve üst yarısı kırmızı, alt yarısı mavi dairedir. Bayrak iki parçaya bölünmüştür ve dört köşenin her birine de siyah renk dört tringam yerleştirilmiştir.

Beyaz renk ile toprak, mavi ve kırmızı renk ile ying-yang halkı, siyah ile de trigram setleri hükümeti temsil edilir. Beyaz renk Kore kültüründe huzurun ve saflığın simgesi olarak kullanılır. 

Güney Kore Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Güney Kore bayrağının zemini beyazdır ve orta kısımda da ying-yang sembolü yer alır. Bayrağın her bir köşesine düzgün bir şekilde yerleştirilmiş olan kesikli ve kesiksiz çizgiler vardır. Bayrağın ortası ying-yang'ı temsil eder ve diğerleri de suyu, ahşabı, ateşi ve toprağı simgeler.

Güney Kore'nin bayrağı 1883 senesinde Japonya büyükelçiliği tarafından tasarlanmış ve kullanılmaya başlanmıştır. Kuzeydoğu Asya bölümünde bulunan ülke Kore Yarım adasının %45'lik bölümünü oluşturmaktadır.

Haberin Devamı

Güney Kore Nerede?

Kuzeydoğu Asya bölümünde yer alan ülke Kore yarımadasının ortalama %45'lik bölümünü oluşturmaktadır. Çin ve Kuzey Kore ile komşu olan Güney Kore'nin doğusunda Doğu denizi ile Japonya bulunur. Güney Kore'nin batı kısmında ise Sarı deniz yer almaktadır. Tahmini olarak 51.269,185 kişilik bir nüfusa sahip olan ülkenin nüfus artış hızı diğer ülkelere göre daha yavaş olmaktadır.

16 idari biri ile yönetilen ülkenin başkenti ise Seul şehridir. Hem nüfus, hem de toprak bakımından dünyadaki en büyük şehirlerarasında bulunan Suel oldukça gelişmiş bir şehirdir. Güney Kore'nin ikinci en önemli şehri ve liman kenti de Busan şehridir. Yönetim ve ekonomi açısından gelişmiş şehirlerinden biri de Gwangju şehri olarak karşımıza çıkar. 

Güney Kore Para Birimi ve Resmi Dili Nedir?

Güney Kore'de resmi olarak kullanılan para birimi Güney Kore Wonu'dur. Kore bankası tarafından dağıtılan Güney Kore Wonu yüz Jeon'a bölünmektedir. Resmi dil olarak ülkede konuşulan dil Korece'dir ve bu dil Uzak doğu dilleri arasında hem yazılış hem de okunuş açısından en kolay olandır. Ülkede İngilizce bilme oranı yüksek olduğundan İngilizce konuşan kişi sayısı da oldukça yüksektir.

Haberin Devamı

Ülkemiz ile Güney Kore arasında 6 saatlik bir zaman farkı bulunur. Ülkemizden 6 saat daha ileride olan Güney Kore'de iklim olarak ise tek tip iklim yoktur. Kış aylarında karasal iklim özellikleri görülür ve kış oldukça soğuk geçer. Ülkenin yaz aylarında ise hava yağışlı ve genellikle nemli olur. Yaz aylarında Güney Kore'de tropikal ve muson ikliminin karışık olarak görüldüğü söylenebilir.