Moderna

Moderna

Son dakika Moderna haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Moderna ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Moderna haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Moderna

haberleri sayfasında son dakika yaşanan moderna gelişmeleri de dahil olmak üzere 198 moderna haberi bulunmuştur. Tüm moderna haberleri aşağıda listelenmiştir.
Pıhtı atma salgını nedir? Yeni bir salgın mı var, salgın hastalık mı başladı?
Pıhtı atma salgını nedir? Yeni bir salgın mı var, salgın hastalık mı başladı? Yönetmen Sadullah Celen’in pıhtı atması nedeniyle hayatını kaybetmesi, avukat Celal Ülgen beynine pıhtı atması sonucu felç geçirmesi,  Milletvekili Sırrı Süreyya Önder pıhtı atması sonrası rahatsızlanmasının ardından sosyal medyada pıhtı atma salgını iddiaları dolaşıma girdi. Vatandaşlar Pıhtı atma salgını nedir, sorusuna yanıt ararken yeni bir salgın mı var mı sorusuna sormaya başladı.
4.01.2024 Sağlık
Pfizer ve Moderna'dan 'aşı' kararı! Araştırma başlatıldı
Pfizer ve Moderna'dan 'aşı' kararı! Araştırma başlatıldı Koronavirüs pandemisinde milyarlarca insana umut olan Pfizer ve Moderna'dan son dakika kararı geldi. İki firma aşı sonrası sorun yaşadığını iddia eden hastalar için kritik bir adım attı.
15.11.2022 Sağlık
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama!
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama! Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, son dönemlerde artan koronavirüs vakalarını düşüşe geçtiğini belirterek, "Bu dönemde biz bir servis 35 yatak artı 15 yoğun bakım yatağı hastalarımız için ayırmıştık ve ciddi bir hasta yatışıyla karşı karşıya kaldık. Bugüne baktığımızda servislerimizde ve yoğun bakımda Covid-19 tanısıyla yatan hastamız kalmadı" dedi.
4.09.2022 Gündem
'Servislerimizde ve yoğun bakımda koronavirüs tanısıyla yatan hastamız kalmadı'
'Servislerimizde ve yoğun bakımda koronavirüs tanısıyla yatan hastamız kalmadı' Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, son dönemlerde artan koronavirüs vakalarını düşüşe geçtiğini belirterek,  "Bu dönemde biz bir servis 35 yatak artı 15 yoğun bakım yatağı hastalarımız için ayırmıştık ve ciddi bir hasta yatışıyla karşı karşıya kaldık.  Bugüne baktığımızda servislerimizde ve yoğun bakımda Covid-19 tanısıyla yatan hastamız kalmadı" dedi. 
4.09.2022 Gündem
Moderna, BioNTech ve Pfizer’ı dava ettiğini açıkladı
Moderna, BioNTech ve Pfizer’ı dava ettiğini açıkladı Kovid-19 aşısı üreticilerinden Moderna, bugün yaptığı basın açıklamasında Pfizer ve BioNTech aleyhine ABD ve Almanya’da patent ihlali davaları açtığını duyurdu. Moderna, iki firmanın kendilerine ait olan mRNA teknolojisini izinsiz kullanıp yasa dışı kopyalayarak Kovid-19 aşısını ürettiğini ileri sürdü.
26.08.2022 Dünya
Hatırlatma dozu dönemi başladı! Kimler aşı olmalı? Tek tek açıklandı: BioNTech, SinoVac...
Hatırlatma dozu dönemi başladı! Kimler aşı olmalı? Tek tek açıklandı: BioNTech, SinoVac... Son haftalarda dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Kovid-19 vaka sayısı artışa geçti. Salgında 2.5 yıl geride kaldı ancak virüs tehdidi halen devam ediyor. Türkiye'de pazar gününden itibaren BioNTech aşısı yaptırmış ve üzerinden 6 ay geçmiş kişilere hatırlatma dozu tanımlandı. Mevcut aşıların yeni varyantlara karşı etkili olup olmadığı da merak edilen konular arasında. Peki hatırlatma dozunu kimler olmalı? İşte detaylar...
13.07.2022 Gündem
Bilim adamlarından müthiş keşif! Milyonlarca kalp krizi vakası engellenecek
Bilim adamlarından müthiş keşif! Milyonlarca kalp krizi vakası engellenecek İngiltere'li bilim adamları kalpteki zarar gören hücreleri yenilemenin yöntemini keşfetti. Covid aşılarında kullanılan mRNA teknolojisi şimdi de kalplerin yenilenmesine yardımcı oluyor. İngiltere’nin köklü eğitim kurumlarından King’s College London yeni bir araştırmaya imza attı. Söz konusu çalışma, kalp krizi vakaları için umut taşıyor.
16.04.2022 Sağlık
3. doz BioNTech aşısının etkinliği kaç ay sürüyor? 3. doz BioNTech aşısı Omicron’dan koruyor mu?
3. doz BioNTech aşısının etkinliği kaç ay sürüyor? 3. doz BioNTech aşısı Omicron’dan koruyor mu? ABD Hastalık Kontrol ve Önleme (CDC) Merkezleri'nin Morbidite ve Mortalite Haftalık Raporu'nda 3. doz Pfizer/BioNTech aşısının etkinliği ile ilgili dikkat çeken detaylara yer verildi. CDC’nin ülke çapında yaptığı araştırma sonunda bilim insanları takviye aşı dozlarının belirli aralıklarla yenilenmesinin gerekebileceğini açıkladı. Peki, 3. doz Pfizer/BioNTech aşısı Omicron’a karşı koruyor mu? 3. doz BioNTech aşısı kaç ay koruyor? İşte BioNTech aşısı ile ilgili detaylar…
15.02.2022 Sağlık
Amansız hastalığa aşı mucizesi! mRNA teknolojisi ile üretildi, insan testleri başladı
Amansız hastalığa aşı mucizesi! mRNA teknolojisi ile üretildi, insan testleri başladı Koronavirüsle mücadele Omicron ve diğer varyantlarla ilgili endişe devam ederken, tüm mutasyonlarda etkili olacak aşı çalışmaları da sürüyor. Dünya pandemi ile yatıp kalkarken ABD’li ilaç şirketi Moderna ve Uluslararası AIDS Aşısı Girişimi’nden sürpriz bir hamle geldi. Açıklamada, mRNA teknolojisini kullanan HIV aşısının insanlarda test edilmeye başlandığı resmen ilan edildi.
28.01.2022 Sağlık
Omicron'dan sonra 'Deltacron' kabusu başladı! Hepsini bitirecek aşı için ise tarih verildi...
Omicron'dan sonra 'Deltacron' kabusu başladı! Hepsini bitirecek aşı için ise tarih verildi... Koronavirüs salgını ile mücadele tüm dünyada güçlü bir şekilde devam ediyor. Özellikle havaların soğuması ile tüm dünyada vaka ve ölümler patlama yaparken, yeni mutasyonlar korku ve endişeye neden oluyor. Delta, Beta ve Mu varyantlarından sonra ortaya çıkan Omicron için aşı uyarıları art arda geldi, ‘Deltacron’ adından yeni bir varyantın ortaya çıktığı duyuruldu. Henüz çok az kişide görülen mutasyonun yayılmaya devam ettiği açıklanırken, aşıdaki gelişmeler de ümit olmaya devam ediyor. Bilim insanları aynı anda koronavirüs, grip ve RSV virüsüne karşı koruma sağlayacak ‘kokteyl’ aşıyı resmen duyurdu. Moderna tarafından mRNA teknolojisiyle üretilecek aşı için tarih verildi. İşte pandemideki gelişmelerle ilgili tüm detaylar...
19.01.2022 Dünya
4. doz aşı omicrondan koruyor mu? Omicron'un bulaşmasını engellemek mümkün mü?
4. doz aşı omicrondan koruyor mu? Omicron'un bulaşmasını engellemek mümkün mü? Dördüncü doz corona virüs aşısının varyantlar üzerindeki etkisi merak ediliyordu! İsrail açıkladı! İsrail'de Sheba hastanesi tarafından yapılan çalışmada, corona virüsün Omicron varyantına karşı yeterince bağışıklık sağlayıp sağlamadığı araştırıldı. Peki, 4. doz aşı omicrondan koruyor mu? Omicron'un bulaşmasını engellemek mümkün mü? İşte detaylar…
18.01.2022 Sağlık
Fransa’da salgında yeni rekor: 24 saatte 368 bin 149 vaka!
Fransa’da salgında yeni rekor: 24 saatte 368 bin 149 vaka! Fransa’da son 24 saatte 368 bin 149 yeni korona virüs vakası tespit edilmesiyle salgının başlamasından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçti.
11.01.2022 Dünya
Omicron aşısı var mı? Omicron aşıya dirençli mi?
Omicron aşısı var mı? Omicron aşıya dirençli mi? Omicron aşısı var mı? Koronavirüs salgını yeni varyantlarla sürerken, iki doz aşısının omicron varyantına karşı direnç sağlamadığı vurgulanıyor. 3. Doz aşının mutlaka yapılması gerektiği ifade edilirken, ABD'li Pfizer ile bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in Almanya'da kurduğu BioNTech, Omicron varyantına karşı bir aşı için kolları sıvadı.
11.01.2022 Sağlık
Dünya Sağlık Örgütü'nden bir aşıya daha onay!
Dünya Sağlık Örgütü'nden bir aşıya daha onay! Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ABD merkezli Novavax firmasının Covid-19’a karşı ürettiği "Nuvaxovid" adlı aşının acil kullanımına onay verdi. DSÖ, bu kararıyla 10. Covid-19 aşısına acil kullanım onayı vermiş oldu.
21.12.2021 Dünya
Avrupa İlaç Ajansı'ndan 'Johnson&Johnson'a onay
Avrupa İlaç Ajansı'ndan 'Johnson&Johnson'a onay Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Covid-19'a karşı geliştirilen Johnson & Johnson aşısı için Fransa’da yeni ek üretim tesisini onayladı.
16.12.2021 Dünya
Elon Musk, Time dergisi tarafından 'yılın kişisi' seçildi!
Elon Musk, Time dergisi tarafından 'yılın kişisi' seçildi! Saygın haber ve politika dergilerinden Time, dünyanın en zengin olan insanı olan Elon Musk’ı yılı kişisi seçti. Tesla ve SpaceX'in CEO'su olan milyarder iş insanı otomobillerin ve uzay yolculuğunun geleceğini şekillendirmeye devam ederken, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla dünyanın en etkili kişisi olmayı başardı.
13.12.2021 Dünya
BioNTech aşısının koruyuculuğu düşüyor mu? BioNTech aşısı koronavirüsten kaç ay koruyor?
BioNTech aşısının koruyuculuğu düşüyor mu? BioNTech aşısı koronavirüsten kaç ay koruyor? mRNA aşıları ile ilgili önemli araştırma! Aşılarının etkinliği düşüyor mu? Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) açıkladı. Pfizer-BioNTech ve Moderna aşılarının etkinliği ile ilgili yeni araştırma yayınlandı. Araştırmacılar, çalışmanın, korumayı desteklemek için Covid-19 güçlendirici aşılarına duyulan ihtiyacın altını çizdi. Peki, BioNTech aşısının koruyuculuğu düşüyor mu? BioNTech aşısı koronavirüsten kaç ay koruyor? mRNA aşılarının etkinliği düşüyor mu? Pfizer-BioNTech aşısının koruyuculuğu kaç ay sürüyor? İşte detaylar…
11.12.2021 Sağlık
Omicron belirtileri nelerdir, Omicron varyantı nedir? Yeni korona varyantı Omicron hakkında merak edilenler!
Omicron belirtileri nelerdir, Omicron varyantı nedir? Yeni korona varyantı Omicron hakkında merak edilenler! Omicron varyantı dünyada yeni bir paniğe neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yaptığı yazılı açıklamada, Güney Afrika'dan yayılan ve B.1.1.529 olarak isimlendirilen yeni mutasyonunun adı, "Omicron" olarak açıklandı. DÖS tarafından yapılan açıklama sonrası Omicron hakkındaki tüm ayrıntılar sorgulanmaya başlandı. Peki, Omicron ne demek, Omicron varyantı nedir? Omicron belirtileri ve Omicron hakkında merak edilen diğer ayrıntılar…
29.11.2021 Sağlık
Moderna Omicron aşısı ne zaman çıkacak? Mevcut aşılar Omicron varyantında etkili mi?
Moderna Omicron aşısı ne zaman çıkacak? Mevcut aşılar Omicron varyantında etkili mi? Moderna’dan Omicron aşısı ile ilgili önemli açıklama! Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Güney Afrika'da tespit edilen yeni koronavirüs varyantına "Omicron" adını vermesinin ardından, ABD’li ilaç şirketi Moderna, Omciron aşısı için tarih verdi. Moderna, corona virüsün endişe veren Omicron varyantıyla mücadele etmek için güncellenmiş bir aşıyı piyasaya sürebileceğini duyurdu. Peki, Omicron aşısı ne zaman çıkacak? Aşılar Omicron varyantında etkili mi? Moderna yeni aşıyı ne zaman çıkaracak? İşte detaylar…
29.11.2021 Sağlık
Moderna, Kovid-19 aşısı 3. dozun ABD'de tüm yetişkinlere uygulanması için onay istedi
Moderna, Kovid-19 aşısı 3. dozun ABD'de tüm yetişkinlere uygulanması için onay istedi ABD ilaç firması Moderna, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) destek aşısının 18 yaş üzerine genişletilmesi onayı için ABD Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) başvurdu.
17.11.2021 Dünya
ABD firması Novavax, Kovid-19 aşısının kullanımı için AB'ye başvurdu
ABD firması Novavax, Kovid-19 aşısının kullanımı için AB'ye başvurdu Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), ABD'li biyoteknoloji firması Novavax'ın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği aşının AB'de kullanımı için resmi başvuruda bulunduğunu bildirdi.  
17.11.2021 Dünya
Aşı karşıtı doktordan TikTok'ta akılalmaz reçete! 'Bunu sakın yapmayın'
Aşı karşıtı doktordan TikTok'ta akılalmaz reçete! 'Bunu sakın yapmayın' Kovid-19 aşıları hali hazırda salgına karşı elimizdeki en büyük silah olmaya devam ediyor. Ancak buna rağmen dünyanın birçok yerinde yükselen bir aşı karşılığı da mevcut. Çeşitli platformlarda örgütlenen aşı karşıtları insanlara vücutlarında aşıyı atmak için 'detox' reçeteleri verirken doktorlar bu konuda kritik uyarılarda bulunuyor.
14.11.2021 Dünya
30 yaş altındaki kişiler için kritik aşı uyarısı: Kalp krizi ve...
30 yaş altındaki kişiler için kritik aşı uyarısı: Kalp krizi ve... Fransa'da Sağlık Yüksek Kurulu (HAS) yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen Moderna aşısını, kalp kası ve zarında iltihap riskini artırdığı gerekçesiyle 30 yaşından küçüklere uygulanmaması tavsiyesinde bulundu.
9.11.2021 Sağlık
Covaxin aşısı nedir, inaktif mi MRNA mı? DSÖ’nün onay verdiği Covaxin aşısı hangi ülkenin?
Covaxin aşısı nedir, inaktif mi MRNA mı? DSÖ’nün onay verdiği Covaxin aşısı hangi ülkenin? Dünya Sağlık Örgütü, Kovid-19'a karşı Bharat Biotech şirketi tarafından üretilen Covaxin aşısının acil kullanımına onay verdi. Peki, Covaxin aşısı nedir, inaktif mi MRNA mı?
3.11.2021 Gündem
DSÖ'den Hindistan'da üretilen Covaxin aşısına acil kullanım onayı
DSÖ'den Hindistan'da üretilen Covaxin aşısına acil kullanım onayı Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı Hindistan'da biyoteknoloji şirketi Bharat Biotech tarafından üretilen Covaxin aşısının acil kullanımına onay verdi.
3.11.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Moderna ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki moderna haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.