Mobil Ödeme

Mobil Ödeme

Son dakika mobil ödeme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mobil ödeme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mobil ödeme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mobil Ödeme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mobil ödeme gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.367 mobil ödeme haberi bulunmuştur. Tüm mobil ödeme haberleri aşağıda listelenmiştir.
14 bin 200 kişiyi dolandıran hacker çetesi çökertildi! Çete lider 22 yaşında çıktı
14 bin 200 kişiyi dolandıran hacker çetesi çökertildi! Çete lider 22 yaşında çıktı Türkiye genelinde birçok ilde vatandaşların telefonlarına farklı içerikli linkleri mesaj olarak gönderen hacker çetesi üyeleri, linklere tıklayanlardan elde ettiği bilgilerle 14 bin 200 kişiyi dolandırdı. Konya Polisinin yaptığı çalışma sonrasında 5 ilde düzenlenen operasyonla çetenin 22 yaşındaki lideri ile birlikte 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden çete liderinin de aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklandı.
28.01.2023 Gündem
Garanti BBVA resmen duyurdu! Paralar aynı gün hesaplarda, 2 ay ücret ödenmeyecek
Garanti BBVA resmen duyurdu! Paralar aynı gün hesaplarda, 2 ay ücret ödenmeyecek Garanti BBVA'dan yeni uygulama! Bankadan yapılan açıklamada detaylar paylaşıldı. Ödemeler aynı gün müşterilerin hesaplarına yatırılacak. Ayrıca iki ay ücretsiz. Garanti BBVA CepPOS’tan artık tüm iş yerleri yararlanabiliyor. Böylece işyerleri cep telefonlarından ödeme alabiliyor. 500 TL'ye kadar olan ödemeler şifresiz olarak yapılabiliyor.
14.06.2022 Ekonomi
7878 kimin numarası, Vodafone 7878 onay mesajı nedir? 7878’den gelen mesajlar dolandırıcı mı, mobil ödeme sözleşmesi nedir?
7878 kimin numarası, Vodafone 7878 onay mesajı nedir? 7878’den gelen mesajlar dolandırıcı mı, mobil ödeme sözleşmesi nedir? 7878 onay mesajı nedir, 7878 neyin numarası? 7878 onay mesajı alan Vodafone kullanıcıları arama motorlarına yönelerek araştırma yapıyor. Cep telefonlarına gelen 7878 onay mesajının dolandırıcılıkla bir bağlantı olup olmadığını sorgulayan kullanıcılar “Vodafone 7878 nedir, 7878 onay mesajı ne anlama geliyor, mobil ödeme sözleşmesi nedi” diye soruyor.
26.05.2022 Bilim ve Teknoloji
SGK harekete geçti! Flaş detay ortaya çıktı, işveren için zorunlu ve...
SGK harekete geçti! Flaş detay ortaya çıktı, işveren için zorunlu ve... Çalışma hayatında bulunan herkes Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışıyor. Bazı işverenler çalışana sigorta yapmak istemiyor. Böylece prim ödemesi yapmak istemeyen işverenler bu durumun tespit edilmesi durumunda cezai yaptırımla karşılaşıyor. Kayıt dışı istihdamın önüne geçilebilmesi için SGK tarafından sıkı denetim uygulanıyor. Çalışanların haklarının korunması adına hayata geçirilen uygulama ile 10 günden az çalışanlara da sigorta yapılması zorunlu hale getirildi. Özellikle temizlik hizmetlerinde ya da bakıcı olarak belirli günlerde çalışanlara, çalıştıkları günler için sigorta pirimi ödenmesi gerekiyor. Bu uygulama çalışanların emeklilik sürecine katkı sağlayabileceği gibi aynı zamanda iş kazası ya da meslek hastalığı gibi durumlarda da çalışanların haklarını talep edebilmesini sağlıyor. Evinde ayda 10 günden az süre ile sigortalı çalıştıranların, bu kişiler için iş kazası ve meslek hastalığı primi ödemeleri de gerekiyor. Uzmanlar, her bir gün için asgari ücretin günlük tutarının yüzde 2’si oranında iş kazası ve meslek hastalığı primi ödemesi yapılması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Bu tutar 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla arttı. Peki, Evde çalışan kadınların sigortası nasıl yapılır? Ev hizmetlerinde çalışanların 2022 SGK primi ne kadar? İşte detaylar…
22.02.2022 Çalışan Hakları
Kripto para piyasasında kritik adım! Jack Dorsey, Bitcoin madencilik sistemini kuruyor
Kripto para piyasasında kritik adım! Jack Dorsey, Bitcoin madencilik sistemini kuruyor Kripto para piyasasında flaş gelişme! Sosyal medya devi Twitter’ın eski CEO’su Jack Dorsey, halihazırda sahibi olduğu mobil ödeme şirketi Block’ta uzun süredir üzerinde çalıştıkları Bitcoin madencilik sistemini kurduklarını açıkladı.
15.01.2022 Bilim ve Teknoloji
EGLD coin nedir? EGLD kurucuları kimdir, Elrond (EGLFD) coin detayları…
EGLD coin nedir? EGLD kurucuları kimdir, Elrond (EGLFD) coin detayları… EGLD kurucusu Lucian Mincu’nun kasım ayına işaret etmesi EGLD coin hakkında yapılan araştırmaların artmasına neden oldu. Peki, EGLD coin nedir?
1.11.2021 Gündem
DenizBank resmen duyurdu, yeni karar! Kredi kartlarıyla...
DenizBank resmen duyurdu, yeni karar! Kredi kartlarıyla... DenizBank harekete geçti ve resmen duyurdu! Bankada hesabı olan tüm müşterileri ilgilendiriyor. Hayata geçirildi. DenizBank'tan yeni uygulamaya ilişkin açıklama yapıldı. Tüm temassız kredi kartlarıyla ödeme yapılabiliyor. Taksi şoförlerinin telefonları artık POS cihazı gibi ödeme kabul cihazına dönüşüyor. BiTaksiPOS uygulamasını duyuran DenizBank, tanıtıma özel olarak yüzde 50 indirim yapılacağını da duyurdu. İndirim DenizBank kredi kartıyla 11 Ekim-11 Kasım tarihleri arasında yapılacak ilk harcamaya özel olacak.
12.10.2021 Ekonomi
Taksi kullananlar dikkat! Tamamen değişiyor, İstanbul ve Ankara'da ödemeler artık...
Taksi kullananlar dikkat! Tamamen değişiyor, İstanbul ve Ankara'da ödemeler artık... Taksilerde yeni dönem! Flaş değişiklik kararı. Taksi kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Müşteriye ödeme kolaylığı sağlayacak yenilik İstanbul ve Ankara'da kullanıma sunuluyor. Buna göre artık cep telefonları POS cihazı gibi çalışarak ödeme kabul edecek. Bu hizmet için müşteriden komisyon alınacak. 20 TL'ye kadar 50 kuruş, 21-30 TL arası 1.90 TL alınacak olan komisyon 100 TL üzeri için ise 6.90 TL olacak. En yüksek ödeme tutarı ise 300 TL olarak belirlendi. İşte tüm detaylar...
4.10.2021 Ekonomi
Yapı Kredi resmen duyurdu! Yüzde 34 yükseldi, hesabı olan herkes...
Yapı Kredi resmen duyurdu! Yüzde 34 yükseldi, hesabı olan herkes... Yapı Kredi resmen duyurdu. Hesabı olan herkesi ilgilendiriyor. 350 liraya yükseldi. Yüzde 34 arttı. Dev bankadan Yapı Kredi kartları ile ilgili açıklama yapıldı. Kredi kartı, banka kartı ve NFC mobil ödeme ile şifresiz temassız ödeme limiti önce 250 TL'ye, ardından 350 TL'ye yükseltildi. Kartlarla yapılan her 3 peşin fiziki işlemden 2’si temassız ödendi. Restoran harcamaları 2021’in ilk 8 ayında bir önceki yıla göre yüzde 34 artarak, pandemi öncesi seviyesinin de üzerine çıktı.
1.10.2021 Ekonomi
İş Bankası resmen duyurdu! 3 ay ücretsiz, 10 bin TL limiti var
İş Bankası resmen duyurdu! 3 ay ücretsiz, 10 bin TL limiti var İş Bankası harekete geçti. Yeni uygulama başlıyor. 3 ay boyunca ücret ödenmeyecek. Limit 10 bin lira olarak belirlendi. Başvuru için son gün ise 31 Ağustos. Dev bankadan yapılan açıklamada kampanyanın detayları paylaşıldı. Türkiye İş Bankası, ödeme çözümlerine yeni eklediği POS’um Cepte ile NFC özellikli Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarla veya tabletlerle temassız özellikli banka/kredi kartlarından ödeme alınmasını da mümkün hale getiriyor.
20.08.2021 Ekonomi
Emeklilik için büyük fırsat! SMS ile gönderiliyor, günlük 2.39 lira
Emeklilik için büyük fırsat! SMS ile gönderiliyor, günlük 2.39 lira Emekli olma yolu açılıyor. Birçok kişi için fırsat niteliğinde. Günlük 2.39 lira ödemek yeterli oluyor. 10 gün detayı önemli. Ayda 10 günden daha az çalışan ev hizmetlilerinin de sigortalarını yaptırmak gerekiyor. ‘Aman ne olacak’ demeden, günlük sigorta prim tutarı olan 2.39 TL’yi ödeyerek güvenceli alanda kalmakta yarar var.
16.08.2021 Ekonomi
Bankacılık sektörü ile ilgili açıklama! Giderek artıyor
Bankacılık sektörü ile ilgili açıklama! Giderek artıyor Sürdürülebilir bankacılığın yaygınlık kazandığı, bazı finans kurumlarının enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik düzenlemelerini devreye aldığı Türkiye'de bankalar, sürdürülebilirlik odaklı sendikasyon kredilerinde maliyet avantajı elde edebiliyor.
8.06.2021 Ekonomi
Yapı Kredi'den flaş karar 350 liraya yükseltti
Yapı Kredi'den flaş karar 350 liraya yükseltti Yapı Kredi bankasından dikkat çeken karar! Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre banka, küresel çapta tüm yaşamı etkileyen koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili olarak aldığı önlemlerle müşterilerini desteklemeye devam ediyor. Yapı Kredi, temassız ödemelerde şifresiz işlem limitini 250 TL’den 350 TL’ye yükseltti.
12.05.2021 Ekonomi
2 yabancı banka Türk şirket ile anlaştı!
2 yabancı banka Türk şirket ile anlaştı! Goldman Sachs ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Türkiye'nin lider dijital finansal teknoloji sağlayıcısı DgPays'e yatırım yapmak için anlaştı.
22.03.2021 Ekonomi
Bankalar duyurdu! Ve başladı, son gün 31 Ocak
Bankalar duyurdu! Ve başladı, son gün 31 Ocak Milyonlarca kişi bekliyordu. Bankalar tek tek açıkladı. Bankaların sunduğu avantajlı kampanyalar ile vatandaşlara ödeme kolaylığı sunuluyor. Bankaların müşterilerine duyurduğu kampanyalarda ücretsiz ve indirimli hizmetler de bulunuyor. Kredi kartı taksit imkanı da sunuluyor. Arabası olan milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren banka kampanyaları ile MTV ödemesi yapılabiliyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni ödemek için sayılı günler kala bankalar kredi kartlarına taksit miktarlarını duyurdu. Araç sahibi herkesin ödemesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi için son tarih 31 Ocak! MTV ödemesi yapılmaması durumunda vergi dairesi mükellefi takibe alır, banka hesabına haciz koyabilir ya da aracın üzerine haciz işletebilir. Bununla birlikte aracın satış işlemi MTV ödenmeden yapılamaz. Araç muayeneye gittiğinde MTV borcu varsa muayene işlemi gerçekleştirilemez.
18.01.2021 Ekonomi
Sosyal medya tuzağına düşmeyin!
Sosyal medya tuzağına düşmeyin! Koronavirüs aşısının gündemde olduğu bugünlerde dolandırıcılar, sağlık üzerinden vatandaşı mağdur ediyor. Farklı meslek gruplarında çalışanların sosyal medyadaki profil fotoğraflarını kullanan dolandırıcılar, o isimlerle de başka hesap açarak, takipçilerine 'aşı randevusu oluşturma' adıyla link gönderiyor. Linke girilmesi halinde GSM operatörleri aracılığıyla kesilen para da vatandaşın faturasına yansıyor. Avukat Mehmet Altın, böyle mağduriyet durumunda mesajlaşma içeriğinin silinmemesi ve ekran görüntüsünün alınması gerektiğini belirterek, "Kendisini dolandıran veya mağdur eden kişinin profil bilgilerinin de ekran görüntüsünü ismi tam çıkacak şekilde almalarını tavsiye ediyoruz. Bu görüntüleri aldıktan sonra zaman kaybetmeden karakola veya savcılığa gitmek lazım" dedi.
11.01.2021 Gündem
Akaryakıt istasyonlarında dijital atak!
Akaryakıt istasyonlarında dijital atak! Yakıt alım miktarının belirlenmesinden fatura alım sürecine kadar her aşamasının temassız ve dijital yapma olanağı sağlayan yeni sistem devreye girdi.
7.12.2020 Otomobil
İş Bankası resmen açıkladı! Kredi kartları...
İş Bankası resmen açıkladı! Kredi kartları... İş Bankası açıkladı. Kredi kartlarıyla yapılan işlemlerle ilgili yüz binlerce müşteriyi yakından ilgilendiren gelişmeler tek tek duyuruldu. Dev bankadan yapılan açıklamada salgın nedeniyle yaşanan tedirginliği ortadan kaldırmak amacıyla kredi kartıyla temassız işlemlerden ve yeni ödeme sisteminden bahsedildi. Aynı zamanda önem kazanan bir diğer konunun ise alışverişlerdeki kartlı ödemeler olduğu ifade edildi.
24.11.2020 Ekonomi
Dijital değişime ayak uyduramayan kurumlar kaybolacak
Dijital değişime ayak uyduramayan kurumlar kaybolacak Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, "Değişimin hızı artarken, kurumların da bu değişimin gerisinde kalmadan dijitalleşmesi elzem olacak, değişime ayak uyduramayan kurumların kaybolduğunu göreceğiz" dedi.
23.11.2020 Bilim ve Teknoloji
'Google'dan arıyoruz' diyerek 1 milyonluk vurgun yapmışlar!
'Google'dan arıyoruz' diyerek 1 milyonluk vurgun yapmışlar! İnternet arama motoru olan 'Google’dan arıyoruz ( diyerek 36 firmayı internette reklam ve firma isimlerinin üst sıralarda çıkacağı yönünde dolandıran suç örgütüne yönelik Afyonkarahisar merkezli Hakkari’de eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda gözaltına alınan 16 kişinin 36 firmayı yaklaşık 1 milyon TL dolandırdıkları ortaya çıktı.
24.07.2020 Gündem
Şimdi de Twitter dijital para sektörüne göz kırptı
Şimdi de Twitter dijital para sektörüne göz kırptı Twitterı'n CEO'su Dorsey, The Next Webe verdiği röportajda kurucusu olduğu mobil ödeme şirketi Square bünyesindeki yeni ekibin kripto para sektörünü daha iyi bir noktaya taşımak için çalıştığını söyledi.
18.06.2019 Bilim ve Teknoloji
Mobil ödeme için elektronik sistem
Mobil ödeme için elektronik sistem Mal ve hizmet satışlarında bedellerin tahsilatı ile mali belgelerin elektronik ortamda oluşturulması için Güvenli Mobil Ödeme ve Elektronik Belge Yönetim Sistemi oluşturulacak.
1.06.2019 Ekonomi
WhatsApp'ın mobil ödeme hizmeti Londra'da geliştirilecek
WhatsApp'ın mobil ödeme hizmeti Londra'da geliştirilecek ABD merkezli teknoloji şirketi Facebook, mesajlaşma uygulaması WhatsApp mobil ödeme hizmetinin geliştirilmesi için Londra’yı ana merkez olarak belirlediğini açıkladı.
8.05.2019 Bilim ve Teknoloji
Total Oil Türkiye, akaryakıt sektöründe bir ilke imza atıyor
Total Oil Türkiye, akaryakıt sektöründe bir ilke imza atıyor Türkiye’nin lider akaryakıt şirketlerinden TOTAL Oil Türkiye, kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde akaryakıt sektöründe bir ilke imza atıyor. İşitme engellilere yönelik “İki Elin Enerjisi Güzel Projesi” ile TOTAL istasyonları, akaryakıt sektöründe bir ilki gerçekleştirerek, işaret dili eğitimi almış personeliyle işaret dilinde hizmet vermeye başlayacak.
6.12.2018 Ekonomi
Son dakika: İstanbulkart'a mobil yükleme dönemi başladı
Son dakika: İstanbulkart'a mobil yükleme dönemi başladı İstanbul’da 16 milyon insanın ulaşımda kullandığı İstanbulkart’a artık mobil uygulama ile yükleme yapılabilecek. Ek ücretin alınmadığı ödeme sistemi ise hem android hem de ios sistemli telefonlarda kullanılabilecek.
31.10.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mobil Ödeme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mobil ödeme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.