Millî Eğitim Bakanlığı

Millî Eğitim Bakanlığı

Son dakika Millî Eğitim Bakanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Millî Eğitim Bakanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Millî Eğitim Bakanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Millî Eğitim Bakanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan millî eğitim bakanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 26 millî eğitim bakanlığı haberi bulunmuştur. Tüm millî eğitim bakanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
2022 LGS kılavuzu yayınlandı! LGS başvuruları ne zaman başlıyor? LGS başvurusu nasıl yapılır?
2022 LGS kılavuzu yayınlandı! LGS başvuruları ne zaman başlıyor? LGS başvurusu nasıl yapılır? Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu! 2022 LGS kapsamındaki merkezî sınav kılavuzunu yayımlandı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer yapıtğı açıklamada, LGS’de oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığını açıkladı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı yıl 5 Haziran'da gerçekleştirilecek. Peki, LGS başvuruları ne zaman 2022? 2022 LGS başvuru nasıl yapılır? 2022 LGS ne zaman? İşte LGS kılavuzu 2022!
29.03.2022 Eğitim
MEB’den rekor! 2,5 ayda 6 bin 869 tasarım tescili yapıldı!
MEB’den rekor! 2,5 ayda 6 bin 869 tasarım tescili yapıldı! MEB tarafından 2022 yılında tüm birimlerden iki ay gibi kısa sürede 127 patent, 356 faydalı model, 7.702 tasarım ve 46 marka olmak üzere 8 bin 277 ürün tesciline başvuruda bulunuldu. Şu ana kadar 6 bin 869 ürünün tasarım tescili onaylandı.
20.03.2022 Eğitim
MEB’ten yardımcı kaynak destek paketi! LGS örnek soruları ve MEB kaynak paketi indirme ekranı!
MEB’ten yardımcı kaynak destek paketi! LGS örnek soruları ve MEB kaynak paketi indirme ekranı! MEB yardımcı kaynak paketini yayınladı. Her ay, 2. sınıftan 12. sınıfa tüm öğrencilerin ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan yardımcı kaynak paketinin altıncısı, bugün paylaşıldı. Mart ayı yardımcı kaynak destek paketinde 8 bin soru yer alıyor. Peki, MEB kaynak nasıl indirilir? İşte LGS örnek soruları ve MEB kaynak paketi indirme ekranı!
7.03.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! İlk rapor yayımlandı, ve belli oldu
MEB resmen duyurdu! İlk rapor yayımlandı, ve belli oldu Milli Eğitim Bakanlığı son dakika gelişmesini paylaştı. MEB tarafından tüm ayrıntıları ile kamuoyuna duyuruldu.. Toplumun herkesimini çok yakınsan ilgilendiriyor. Atılan adımlar sonuç verdi! Tavsiyelerin pek çoğu hayata geçirildi! MEB, 20. Millî Eğitim Şûra Kararlarının uygulanmasına yönelik ilk rapor yayımlandı. Raporun sonuçları, son altı ayda atılan adımların tavsiye kararları ile büyük bir uyum gösterdiğini ortaya koyuyor.
6.03.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan milyonlara müjde! 81 ili kapsıyor, MEB resmen duyurdu, okul öncesinden yüksek öğretime kadar...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan milyonlara müjde! 81 ili kapsıyor, MEB resmen duyurdu, okul öncesinden yüksek öğretime kadar... Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde seferberlik başlattı. Milyonları çok yakından ilgilendiriyor. Bakan Özer tek tek duyurdu. İmzalar atıldı. Sayı hızla artıyor, 2 milyona ulaştı. Milli Eğitim Bakanı Özer yaptığı açıklamada son 20 yılda Türkiye'de eğitimde çok önemli bir dönemi yaşadıklarını vurgulayarak "Okul öncesinden yüksek öğretime kadar tüm alanlarda ülkemizde 81 ilde tüm ilçelerde müthiş bir eğitim seferberliği gerçekleşti. Bu seferberlik kapsamında tüm illerimizde çok sayıda okul ve çok sayıda derslik eğitim sistemine kazandırıldı ve bu yapılan yatırımlar hızlı bir şekilde ülkemizin okullaşma oranlarının artmasına büyük katkı sağladı." diye konuştu. Öte yandan MEB tarafından mesleki eğitim ile ilgili önemli adımlar atılıyor. 'Aradığım elamanı bulamıyorum.' sözü artık tarih oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı iş gücü piyasasının ihtiyaç duymuş olduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmeye yönelik farklı yaklaşımlar geliştirdi. İşte mesleki eğitim ile ilgili merak edilen ayrıntılar...
10.02.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu!  2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, 81 ilde bugün...
MEB resmen duyurdu! 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, 81 ilde bugün... Millî Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. Bugün başladı. 2. sınıftan 12. sınıfa kadar olan tüm öğrencilerini kapsıyor. 81 il için geçerli. Özellikle LGS ve YKS'ye girecek öğrenciler için büyük önem taşıyor. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer detayları paylaştı. 8.500 sorudan oluşan şubat ayı yardımcı kaynak paketi yayınlandı. Tüm kademe ve sınıf seviyesindeki öğrencilere yönelik olarak hazırlanan şubat ayı yardımcı kaynak paketi erişime açıldı. Temel eğitim kademesinde 2. sınıftan 7. sınıfa kadar olan öğrencilere yönelik hazırlanan İngilizce etkinlik kitapları, çalışma yaprakları, çalışma soruları ve çalışma fasiküllerinde 900 soru yer alıyor. 8, 9 ve 10. sınıf öğrencileri için etkileşimli sorular elektronik ortamda paylaşıldı. Bu çalışmada Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarından çoktan seçmeli sorularla birlikte açılır menü, sürükle bırak ve çoklu seçim özelliklerinin kullanıldığı sorular hazırlandı. 12. sınıf öğrencileri için Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na yönelik hazırlanan kaynak setindeki 3 TYT, 3 AYT ve 1 YDT kitapçığında ise 1000 soru bulunuyor.
7.02.2022 Eğitim
Millî Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! MEB resmen duyurdu, flaş değişiklik, 81 ilde 10 milyon...
Millî Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! MEB resmen duyurdu, flaş değişiklik, 81 ilde 10 milyon... Millî Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve yeni karar MEB tarafından resmen duyurdu. Milyonlarca kişi için güzel haber geldi. Bakan Özer ayrıntıları paylaştı. MEB tarafından önemli bir değişiklik hayata geçiriliyor. Yaklaşık 10 milyon kişiyi kapsıyor. 81 il de değişiyor. Tamamen ücretsiz olacak. Millî Eğitim Bakanlığı, bir taraftan çağ nüfusuna kaliteli eğitim vermeye, diğer taraftan halk eğitim merkezleri ve olgunlaşma enstitüleri üzerinden vatandaşlara kurslar düzenlemeye devam ediyor. Bakan Özer yaptığı açıklamada, "2022 yılında kurs çeşitliliğinde önemli değişikliğe gideceğiz. Hedefimiz, 2022 yılında en az 10 milyon vatandaşımızın bu kurslardan yararlanmasını sağlamak. Gerekli planlamalarımızı da yaptık." ifadelerini kullandı.
19.12.2021 Eğitim
MEB’ten 81 ile ödenek!  Bin 170 okula yapılacak!
MEB’ten 81 ile ödenek! Bin 170 okula yapılacak! Millî Eğitim Bakanlığının okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak için ekim ayı sonunda başlattığı “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi, tüm hızıyla devam ediyor. Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen proje kapsamda kurulan 1.170 yeni kütüphanenin bir haftalık ara tatil sonrasına yetiştirildiğini ifade eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, iki ay gibi kısa bir sürede projeyi tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.
21.11.2021 Eğitim
Okul pansiyonlarına aşçı ve yardımcı destek personeli alınacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi!
Okul pansiyonlarına aşçı ve yardımcı destek personeli alınacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Millî Eğitim Bakanlığı, 6 Eylül’de başlayacak yüz yüze eğitim öncesinde insan kaynağı ve altyapı ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan müjde olarak duyurduğu 5 bin 872 yeni aşçı ve yardımcı destek personeli alımı ile ilgili detaylar belli oldu. Bakanlığa bağlı pansiyonlarda personeli ihtiyacının ön plana çıktığını ifade eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 5 bin 872 yeni aşçı ve yardımcı destek personeli ihdas edildi.” dedi.
22.08.2021 Personel Alımı
MEB harekete geçti ve duyurdu! 9, 10, 11 ve 12. sınıflar...
MEB harekete geçti ve duyurdu! 9, 10, 11 ve 12. sınıflar... Milyonlarca kişi bekliyordu, Millî Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından açıkladı. MEB'in bildirdiğine göre 9, 10, 11 ve 12. sınıflar için 15 bin soru içeren soru bankası erişime açıldı. Millî Eğitim Bakanlığı, salgın sürecinde tüm kademelerdeki öğrencilere kaynak desteği sağlamaya devam ediyor. MEB bu kez tüm lise öğrencilerine yönelik yeni bir çalışma hazırladı. 15 bin sorudan oluşan Mobil Soru Bankasının erişime açıldığını duyuran Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uygulamadaki soruların sürekli güncelleneceğini belirtti.
3.02.2021 Eğitim
Hesaba yatıyor! Zam geldi, 862 lira...
Hesaba yatıyor! Zam geldi, 862 lira... Millî Eğitim Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Binlerce kişi bekliyordu, karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, görme, işitme, zihinsel, bedensel yetersizliği olan bireyler ile dil ve konuşma, özel öğrenme güçlüğü, otizm spektrum bozukluğu olan bireylere verilen devlet desteği arttı. Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenen tutar, Millî Eğitim Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten karşılanacak.
3.02.2021 Eğitim
MEB YLSY başvuruları nasıl yapılır? MEB yurt dışına öğrenci gönderecek! REBUS YLSY başvuru ekranı...
MEB YLSY başvuruları nasıl yapılır? MEB yurt dışına öğrenci gönderecek! REBUS YLSY başvuru ekranı... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) YLSY burs programı ile lisansüstü öğrenim için yurt dışına 394 alanda 54 ülkeye 750 burslu öğrenci gönderiyor. Peki, MEB 2020 YLSY burs başvuruları nasıl yapılır? İşte 2020 REBUS YLSY başvuru ekranı...
10.09.2020 Eğitim
31 Ağustos uzaktan eğitim nasıl olacak? 31 Ağustos uzaktan eğitim saatleri  ve ders programı!
31 Ağustos uzaktan eğitim nasıl olacak? 31 Ağustos uzaktan eğitim saatleri ve ders programı! Uzaktan eğitim için son 3 gün. Millî Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada, eğitimin önce uzaktan başlayacağını ardından aşamalı olarak yüz yüze olacağını bildirdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla 31 Ağustos 2020'de başlayacak eğitim programına ilişkin bir de genelge yayımlandı. Genelgede uzaktan eğitimin 31 Ağustos tarihinde başlayacağı, 18 Eylül’e kadar devam edeceği aktarıldı. Peki, 31 Ağustos uzaktan eğitim nasıl olacak? 31 Ağustos uzaktan eğitim saatleri ve 31 Ağustos uzaktan eğitim ders programı belli mi?
28.08.2020 Eğitim
EBA seminer izle | EBA seminerleri nereden izlenir? EBA seminer girişi
EBA seminer izle | EBA seminerleri nereden izlenir? EBA seminer girişi EBA TV canlı yayını seminerlerin başlamasıyla yoğun bir şekilde aranıyor. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada öğretmenler sene başındaki seminer çalışmalarını yüz yüze okullarda yapacak. Seminer çalışmaları ise 24 - 28 Ağustos tarihileri arasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan mesleki çalışma programı kapsamında yapılacak. EBA TV üzerinden yapılacak seminerleri izleme linki araştırılıyor. EBA seminer izleme linki…
24.08.2020 Eğitim
MEB Asistan Türkiye nedir? MEB yeni sanal asistan uygulaması ne işe yarıyor, nasıl kullanılacak?
MEB Asistan Türkiye nedir? MEB yeni sanal asistan uygulaması ne işe yarıyor, nasıl kullanılacak? Millî Eğitim Bakanlığı Ar-Ge, inovasyon ve dijtal dönüşüm çalışmalarına sanal asistanları da ekliyor. Yaklaşık 6 aylık Ar-Ge ve pilotlama aşamalarından sonra, uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin ve velilerin hizmetine sunulan EBA Asistan’ın ardından şimdi de MEB Asistan Türkiye ve dünya kamuoyuna tanıtıldı. Peki, MEB Asistan Türkiye nedir?
18.08.2020 Eğitim
Son dakika MEB açıkladı! Açık Öğretim Okulu (AÖL) öğrencilerine müjde!
Son dakika MEB açıkladı! Açık Öğretim Okulu (AÖL) öğrencilerine müjde! Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) 2019-2020 eğitim öğretim yılında örgün eğitime devam eden öğrencilerin, herhangi bir hak kaybına uğramadan 1. dönem aldığı ders notlarıyla bir üst sınıfa geçmeleri veya mezun olmaları sağlanmıştı. Örgün eğitime devam eden öğrencilere sağlanan sınıf geçme imkanından açık öğretim okulları da faydalanacak. Peki, AÖL sınıf geçme nasıl olacak? İşte MEB'in AÖL açıklaması
29.07.2020 Eğitim
AÖL sınav tarihleri 2020 - AÖL sınav tarihleri 2020 ne zaman, ertelendi mi? AÖL 2. dönem sınav tarihleri 2020
AÖL sınav tarihleri 2020 - AÖL sınav tarihleri 2020 ne zaman, ertelendi mi? AÖL 2. dönem sınav tarihleri 2020 Açık lise 2. dönem sınav tarihleri 2020 merak ediliyordu. AÖL 2. dönem sınav tarihleri 2020 ne zaman, sorusuna cevap, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından verildi. MEB açık öğretim lise öğrencilerinin gireceği sınav tarihlerini duyurdu. Liseyi açıktan bitirmek durumunda olan öğrenciler kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra gözlerini, sınav tarihlerine çevirdi. İşte AÖL 2. dönem sınav tarihleri 2020…
15.06.2020 Eğitim
Bursluluk sınavı için kişi başına düşen gelir (2020) ne kadar? (2020 İOKBS bursluluk sınavı başvuru şartları)
Bursluluk sınavı için kişi başına düşen gelir (2020) ne kadar? (2020 İOKBS bursluluk sınavı başvuru şartları) Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulanacak olan İlköğretim ve Ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı (İOKBS) başvuru şartları ve tarihleri belli oldu. MEB takvimine göre, 2020 İOKBS bursluluk sınavı başvuruları bugün başladı, 17 Şubat tarihinde sona erecek. Sınava katılmak isteyen öğrenciler başvuru şartlarını ve tarihlerini araştırırken, bursluluk sınavı için kişi başına düşen gelir 2020 oranlarını da merak ediliyor.
5.02.2020 Eğitim
AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? AÖL sınav takvimi 2020!
AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? AÖL sınav takvimi 2020! Millî Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB) düzenlenen AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? Eğitimini Açıköğretim Lisesi’nde (AÖL) sürdüren yüzbinlerce öğrenci tarafından sorgulanıyor. 7-8 Aralık tarihlerinde yapılan açık lise sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu.
9.12.2019 Eğitim
2020 MEB bursluluk sınavı ne zaman? 2020 İOKBS başvuruları hakkında detaylar…
2020 MEB bursluluk sınavı ne zaman? 2020 İOKBS başvuruları hakkında detaylar… Millî Eğitim Bakanlığı, (MEB) 2020 İOKBS Bursluluk sınav tarihi belli oldu. Ortaokul ve lise öğrencilerinin meraklı bekleyişi sona erdi. Peki, 2020 bursluluk sınavı ne zaman?
28.11.2019 Eğitim
Ara tatil ne zaman bitiyor? 15 tatil ne zaman?
Ara tatil ne zaman bitiyor? 15 tatil ne zaman? Öğrenciler 18 Kasım’da ilk ara tatile girdi. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) 2019-2020 takvimine göre, öğrenciler iki kez ara tatil, bir sömestr bir de yaz tatili olmak üzere 4 kez yapacak. Öte yandan, MİLLİ Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, ara tatilde 58 bin öğretmen gelişim programına katıldığını açıkladı. Peki, ara tatil ne zaman bitiyor? 15 tatil ne zaman?
22.11.2019 Eğitim
MEB açıkladı! Yönetici Seçme Sınavı...
MEB açıkladı! Yönetici Seçme Sınavı... Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı sonuçları açıklandı
16.05.2019 Eğitim
Okula başlama yaşı belli oldu!
Okula başlama yaşı belli oldu! Bakanlık resmen açıkladı...
29.09.2021 Gündem
AYM, 'dershane kanunu'nu iptal etti
AYM, 'dershane kanunu'nu iptal etti ANAYASA Mahkemesi (AYM), binlerce öğretmeni ve öğretim kurumunu yakından ilgilendiren 1 Eylül’de dershanelerin kapatılmasını öngören yasayı dün oyçokluğu ile iptal etti. AYM’nin iptal kararını yarın Resmi Gazete’de yayımlayarak açıklaması bekleniyor.
29.09.2021 Gündem
HDP'li Zozani'den tezkere çıkışı
HDP'li Zozani'den tezkere çıkışı HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Adil Zozani, TBMM Genel Kurulu’nda Irak ve Suriye tezkerelerinin görüşülmeye başlamasından önce bir konuşma yaptı...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Millî Eğitim Bakanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki millî eğitim bakanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.