Gazete Vatan Logo

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? AÖL sınav takvimi 2020!

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB) düzenlenen AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? Eğitimini Açıköğretim Lisesi’nde (AÖL) sürdüren yüzbinlerce öğrenci tarafından sorgulanıyor. 7-8 Aralık tarihlerinde yapılan açık lise sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu.

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? AÖL sınav takvimi 2020!

AÖL sınav soruları ve cevaplarını bir an önce görmek isteyen öğrenciler konuya dair yoğun bir araştırma yapıyor. 7-8 Aralık tarihlerinde 3 oturum halinde gerçekleştirilen Açıköğretim Lisesi sınavının ardından öğrenciler, sonuçlar ve sorular hakkında yoğun bir araştırmaya girişti. İşte detaylar…

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

AÖL sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

AÖL SINAV TAKVİMİ 2020

2019-2020 AÖO- AÖL- AÖİHL- MAÖL/ 2 - Açık öğretim ortaokulu, Açık öğretim Lisesi, Açık öğretim imam hatip lisesi ve Mesleki açık öğretim Lisesi 2. dönem sınavı 21-22 Mart 2020 tarihinde yapılacak.

Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi - 3. Dönem Sınavı 4-5 Temmuz 2020'de yapılacak.

Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi- 1. Dönem Sınavı 5-6 Aralık 2020'de yapılacak.

AÖL SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

AÖL sınav sonuçlarına öğrenciler tarafından yapılacak olan itirazlar, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne yapılacaktır.

Haberin Devamı

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Ortak Sınavlara İtiraz WEB sayfasına http://odsgm.meb.gov.tr/www/ortak-sinavlara-itiraz/icerik/18 adresinden ulaşabilirsiniz.

Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne bu yönde yapılan itirazlar ise dikkate alınmayacaktır. Sınavlara ilişkin yapılacak tüm iş ve işlemler Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ilan ettiği esaslara göre gerçekleştirilmektedir.

AÖL SINAVINA KİMLER KAYIT OLABİLİR?

İlköğretim/ortaokul mezunu olanlar
Lisede iki yıl sınıf tekrarı yapan öğrenciler
Aşağıda ismi geçen liselerden ayrılanlar
Genel lise veya mesleki liseler
Anadolu öğretmen liseleri
Askeri ve polis okulları
Sağlık meslek liseleri
Anadolu güzel sanatlar liseleri
Resmi ve özel Anadolu liseleri
Sosyal bilimler liseleri
Yabancı dil ağırlıklı liseler

Açık öğretim lisesi veya mesleki açık öğretim lisesine kayıtlı olup öğrencilik durumu silik olan öğrenciler ile açık öğretim lisesi ya da mesleki açık liselerden tasdikname alan öğrenciler.

Haberin Devamı

AÖL SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesi sınav ücreti, 30 TL’dir.