Milgem Projesi

Milgem Projesi

Son dakika MİLGEM Projesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan MİLGEM Projesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını MİLGEM Projesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Milgem Projesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan milgem projesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 126 milgem projesi haberi bulunmuştur. Tüm milgem projesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul göreve hazır
Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul göreve hazır TCG İstanbul fırkateyninin yaklaşık 1 ay sonra göreve başlaması bekleniyor. İstanbul Tersanesi'nde TCG İstanbul Fırkateyni'nin üretim süreci, özellikleri ve hedefleri anlatılırken, Atatürk'ün yatı Savarona'nın restorasyon süreci hakkında da bilgiler verildi. Tersane komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin , "Gelişmiş ve yetkin komuta kontrol sistemleriyle ve artan sensör ve silahlarıyla çok etkin bir vuruş gücüne sahip olacaktır. Yüzde 80 yerlilik oranı bulunmaktadır. Tek eksik noktamız olan ana tahrik sistemleri yani makineleri de büyük bir gayretle millileştirme, yerlileştirme yolunda devam ediyoruz" dedi.
24.04.2024 Gündem
TCG Kınalıada'dan yola çıktı!
TCG Kınalıada'dan yola çıktı! TCG Kınalıada korveti, Japonya'ya 134 yıl önce iadei ziyaret yapan Ertuğrul Fırkateyni, dönüş yolunda yakalandığı fırtına sonucu kayalıklara çarparak batan geminin anısına Uzak Doğu'ya sefere çıktı. TCG Kınalıada, 4,5 ay sürecek seyrinde 20 ülkeye demir atacağı belirtildi.
8.04.2024 Gündem
Milli Savunma Bakanlığı'ndan Azerbaycan açıklaması: Tüm imkanlarımızla yanınızdayız
Milli Savunma Bakanlığı'ndan Azerbaycan açıklaması: Tüm imkanlarımızla yanınızdayız Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye olarak her zaman dediğimiz gibi Azerbaycanlı kardeşlerimizi haklı davalarında tüm imkanlarımızda yanındayız. Karabağ Azerbaycan toprağıdır. Bunun dışında bir statükonun dayatılmasını kabul etmiyoruz." denildi.
21.09.2023 Gündem
Bakan Akar: En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir
Bakan Akar: En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir Pakistan MİLGEM Projesi kapsamında inşa edilen PNS Khaibar'ın denize iniş töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Pençe Kılıç Harekatı'nda toplam 326 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonlarımız artan bir şiddet ve tempoda en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir. Pençe Kılıç Harekatı da göstermiştir ki Türk Silahlı Kuvvetleri üstün operasyonel kapasiteye sahip dünyanın sayılı ordularından biridir" dedi.
25.11.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Kimse müsamaha beklemesin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Kimse müsamaha beklemesin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan MİLGEM Projesi Kapsamında İnşa Edilen Üçüncü Geminin Denize İniş, Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi Birinci Gemisi Blok Kızağa Koyma ve İkinci Gemisi Sac Kesim Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "DEAŞ'la mücadele kisvesi altında bölücü örgütün Suriye uzantısına silaha boğanlar bize ders veremez. İnsanlık düşmanlarından döktükleri her damla kanın hesabını soruyoruz, soracağız. Kimse bizden teröristlere karşı müsamaha göstermemizi beklemesin" ifadelerini kullandı.
25.11.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni hedefi duyurdu! Pakistan ile 7 anlaşma imzalandı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni hedefi duyurdu! Pakistan ile 7 anlaşma imzalandı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye ziyarette bulunan Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile görüştü. Görüşme sonrası iki ülke arasında 7 anlaşmaya imza atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada "Pakistan ile savunma sanayii alanında son dönemde geliştirilen somut iş birliği projelerinden memnuniyet duyuyoruz." diyerek ticaretteki yeni hedefi açıkladı. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ise Türkiye'nin düşmanı her zaman Pakistan'ın da düşmanıdır" sözlerini kullandı.
1.06.2022 Siyaset
Milli Savunma Bakanı Akar, Pakistan Savunma Bakanı Asif ile görüştü
Milli Savunma Bakanı Akar, Pakistan Savunma Bakanı Asif ile görüştü Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pakistan Savunma Bakanı Khawaja Muhammad Asif ile görüştü.
21.05.2022 Siyaset
Savunma Sanayii Başkanı Demir: “Mavi Vatan'a 3 yeni MİLGEM geliyor”
Savunma Sanayii Başkanı Demir: “Mavi Vatan'a 3 yeni MİLGEM geliyor” Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye’nin milli imkanları ile geliştirilen Milli Gemi (MiLGEM) Projesi kapsamında 3 yeni geminin daha ihale sürecinin başlatıldığını açıkladı.
22.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Türk donanmasında geri sayım! Bu ay teslim edilecek!
Türk donanmasında geri sayım! Bu ay teslim edilecek! STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, Test ve Eğitim Gemisi ile Lojistik Destek Gemisi'nin ilkini bu ay içeresinde teslim etmeyi hedefliyor.
15.11.2021 Gündem
Türkiye tarafından Pakistan için üretilen 4'üncü MİLGEM korveti kızağa konuldu
Türkiye tarafından Pakistan için üretilen 4'üncü MİLGEM korveti kızağa konuldu Türkiye'den Pakistan'a ihraç edilen MİLGEM korvetlerinin 4’üncüsü, Pakistan'ın Karaçi şehrinde kızağa konuldu.
6.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Akar'dan sınırlarla ilgili flaş açıklama!
Bakan Akar'dan sınırlarla ilgili flaş açıklama! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Mehmetçik sınırlara hakimdir, bu konuda yapılması gerekenleri yaptı, ilave tedbirlerle yapmaya devam ediyor" dedi.
12.08.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: 3 farklı yerde parçaladık!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: 3 farklı yerde parçaladık! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mavi Vatan 2021 Taktik tatbikatına canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, ''Suriye'de sınır ötesi harekatlarla terör zincirini 3 farklı yerde parçaladık'' dedi. ''Türkiye'yi her alanda olduğu gibi denizcilik alanında da dünyanın süper ligine taşıyacağız'' diyen Erdoğan, ''Bugün İHA'larda dünyanın en iyi 3-4 ülkesinden biriyiz. Kendi savaş gemisini yapabilen 10 ülke içinde yer alıyoruz'' ifadelerini kullandı.
6.03.2021 Siyaset
İsmail Demir: “Tam Bağımsız Savunma Sanayii hedefimizde kararlıyız”
İsmail Demir: “Tam Bağımsız Savunma Sanayii hedefimizde kararlıyız” Milli Fırkateyn ‘İstanbul’un denize indiriliş töreninde konuşan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, “Savunma sanayiimizin hiçbir alanında yurt dışına bağımlı kalamayız. Özellikle kritik teknolojiler ve stratejik alanlarda yüzde yüz yerli ve milli olma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 'Tam Bağımsız Savunma Sanayii' hedefimizde kararlıyız” dedi.
23.01.2021 Gündem
Tarihi törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Tarihi törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİLGEM Projesinin 5'inci gemisi olan İstanbul (F-515) Fırkateyni'nin Denize İniş Töreni ve Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 3'üncü Gemi İlk Kaynak Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.
23.01.2021 Siyaset
Milli fırkateyn! İstanbul Fırkateyni özellikleri!
Milli fırkateyn! İstanbul Fırkateyni özellikleri! Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Deniz Kuvvetlerine kazandırılacak MİLGEM Projesi'nin 5'inci gemisi, İ sınıfı fırkateynlerin ilki, İstanbul Fırkateyni gelişmiş hava savunma ve su üstü harbi, denizaltı savunma harbi ve karakol faaliyetlerini yerine getirecek. İşte İstanbul Fırkateyni'nin özellikleri ve MİLGEM Projesi hakkında merak edilenler...
23.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Milli fırkateyn "İstanbul" 23 Ocak'ta denize indirilecek
Milli fırkateyn "İstanbul" 23 Ocak'ta denize indirilecek MİLGEM Projesi'nin devamında üretilen İ sınıfı fırkateynlerin ilki olan İstanbul Fırkateyni, 23 Ocak'ta denize indirilecek.
19.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Kınalıada korveti Antalya'da: Görenleri hayran bıraktı
Kınalıada korveti Antalya'da: Görenleri hayran bıraktı Türk Donanması'na katılan yerli üretim ada sınıfı korvet gemisi TCG Kınalıada (F-514), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Antalya açıklarına demir attı.
29.10.2020 Gündem
En büyük savunma ihracatında kritik imza
En büyük savunma ihracatında kritik imza Türkiye'nin en büyük savunma ihracatı olan Pakistan MİLGEM Projesi'ne yönelik yurt içinde kritik bir iş birliği anlaşmasına imza atıldı.
22.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Kritik imza atıldı! Yapılanların en büyüğü
Kritik imza atıldı! Yapılanların en büyüğü Türkiye'nin en büyük savunma ihracatı olan Pakistan MİLGEM Projesi'ne yönelik yurt içinde kritik bir iş birliği anlaşmasına imza atıldı.
22.06.2020 Gündem
Milli fırkateyn için yerli güç birliği
Milli fırkateyn için yerli güç birliği MİLGEM Projesi'nin devamında üretilecek İ sınıfı fırkateynlerin ilki olan İstanbul Fırkateyni, önceki gemilerden daha yüksek yerlilik oranıyla Türk Deniz Kuvvetlerine kazandırılacak.
2.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılı değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, canlı yayında öğrencilere müjdeyi vererek, "Bu yılın ilk yarısında 13 bin 750 yatak kapasiteli 21 adet yurdu daha hizmete açıyoruz." dedi. Erdoğan ayrıca infaz düzenlemesiyle ilgili konuşarak, "İnfaz düzenlemesini de içeren ikinci yargı paketinin hazırlıklarını tamamladık, birkaç hafta içinde Meclis gündemine getiriyoruz." ifadelerini kullandı.
16.01.2020 Gündem
Türkiye'nin "amiral gemisi" milli yazılımla donatılıyor
Türkiye'nin "amiral gemisi" milli yazılımla donatılıyor Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olacak TCG Anadolu'ya, dünyadaki en iyi savaş yönetim sistemleri arasında gösterilen Advent'in entegre edilmesine başlandı.
1.01.2020 Gündem
Hulusi Akar'dan F-35 açıklaması!
Hulusi Akar'dan F-35 açıklaması! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Biz F-35’leri almak istiyoruz. Eğer olmuyorsa alternatifleri değerlendiririz. Ama nihai amacımız kendi savaş uçağımızı yapmak" dedi.
6.12.2019 Siyaset
Milli Savunma Bakanı Akar açıkladı: Önümüzdeki yıl kullanılmaya başlanacak
Milli Savunma Bakanı Akar açıkladı: Önümüzdeki yıl kullanılmaya başlanacak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili açıklama yaptı. Bakan Akar açıklamasında, "Kürt kardeşlerimizle sorunumuz olmadığını ifade etmemize rağmen, Barış Pınarı Harekatı'nı yalnız yapmak zorunda kaldık" dedi. Bakan Akar, açıklamasının devamında "Hava savunma sistemleri: TSK, Alçak/Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi HİSAR’ı inşallah önümüzdeki yıldan itibaren kullanmaya başlayacaktır. Bu başarı, yüksek irtifa hava savunma füze sistemimiz SİPER bakımından da büyük bir müjdedir" ifadesini kullandı.
21.11.2019 Siyaset
Milli savaş gemileri, İzmir'de ziyarete açıldı
Milli savaş gemileri, İzmir'de ziyarete açıldı İzmir'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın milli savaş gemileri 'TCG Sancaktar' ve 'TCG Burgazada', vatandaşların ziyaretine açıldı.
29.10.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Milgem Projesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki milgem projesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.