Mide İlacı

Mide İlacı

Son dakika Mide ilacı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Mide ilacı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Mide ilacı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mide İlacı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mide ilacı gelişmeleri de dahil olmak üzere 192 mide ilacı haberi bulunmuştur. Tüm mide ilacı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide Yanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide Yanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Mide yanması en sık karşılaşılan durumlardan biridir. Rahatsızlık kaynağı stres ya da tüketilen asitli bir yiyecek olabilmektedir. Mide yanmalarında acı da büyük etki oluşturan durumlar arasındadır. Mide yanmasını geçirmek isteyen kişiler bitkisel çaylar tercih etmektedir. Bitkisel çaylar midenin asit dengesini koruyarak kısa süre içerisinde yanmanın önüne geçmektedir. Aynı zamanda süt içilmesi de mide yanmasını engellemektedir.
8.01.2024 Sağlık
Geçirgen Bağırsak Sendromuyla ilgili bilinmeyenler
Geçirgen Bağırsak Sendromuyla ilgili bilinmeyenler İç Hastalıkları ( Dahiliye) Uzmanı Dr. Dündar Güngör, Sefirin Kızı dizisinin başrol oyuncularından Neslihan Atagül’ün Geçirgen Bağırsak Sendromu nedeniyle diziden ayrılması ile gündeme gelen bu hastalık hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu. Uzm. Dr. Dündar Güngör, Geçirgen Bağırsak Sendromu hastalığı ile ilgili bilinmeyenleri anlattı.
29.01.2021 Sağlık
Famotidin corona virüsü tedavisinde işe yarıyor mu? Famotidinin ilacı hangi hastalıklarda kullanılır?
Famotidin corona virüsü tedavisinde işe yarıyor mu? Famotidinin ilacı hangi hastalıklarda kullanılır? İngiltere'de mide ilacı corona virüs hastasında iyileşme belirtisi gösterdi. İngiltere'de corona virüs salgınına ilişkin yayımlanan araştırmaya göre, (Covid-19) hastası 10 kişi evde mide ekşimesi ilacı ile tedavi edildiğini ve iyileşme belirtisi gösterdiğini duyurdu. Famotidinin ilacı hangi hastalıklarda kullanılır? Famotidin corona virüsü tedavisinde işe yarıyor mu?
6.06.2020 Gündem
Bu ilaçla bir günde iyileşme belirtisi gösterdiler!
Bu ilaçla bir günde iyileşme belirtisi gösterdiler! İngiltere'de corona virüs salgınına ilişkin yayımlanan araştırmaya göre, corona virüs (Covid-19) hastası 10 kişi evde mide ekşimesi ilacı ile tedavi edildiğini ve iyileşme belirtisi gösterdiğini duyurdu.
5.06.2020 Corona Virüsü
Kaçak ilaç skandalı! 'Rahim içine bomba koymuş gibi...'
Kaçak ilaç skandalı! 'Rahim içine bomba koymuş gibi...' İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ele geçirilen kaçak ilaçların tutulduğu depoya, DHA girdi. Bu yılın ilk 10 ayında yakalanan 8 milyon kaçak ilacın bulunduğu depoda, Türkiye'de satışı yasak olan ve istenmeyen gebeliklerin sonlandırılmasında kullanılan mide ilacının, kaçakçılar tarafından sahte prospektüs hazırlanarak, piyasaya sürüldüğü öğrenildi.
30.11.2019 Yaşam
92 ilaç daha ödeme listesinde!
92 ilaç daha ödeme listesinde! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, 3'ü kanser olmak üzere 92 ilacın geri ödeme listesine alındığını bildirdi.
3.08.2019 Gündem
Bu yiyecekler reflüyü tetikleyebiliyor
Bu yiyecekler reflüyü tetikleyebiliyor Oldukça yaygın olarak görülen reflüyü yanlış beslenme tetikliyor. Uzmanlar reflü hastalarının kahve, çay turşu, acı pul biber, soğan, sarımsak, çiğ salata gibi yiyecek ve içecekleri dikkatli tüketmeleri konusunda uyarıyor.
27.05.2019 Sağlık
Reflüde cerrahi müdahale ne zaman gündeme gelir?
Reflüde cerrahi müdahale ne zaman gündeme gelir? Toplumuzda yaygın olarak görülen reflü çocukluktan itibaren kendini gösterebilen ve yaşamı olumsuz etkileyen bir rahatsızlıktır. Son yıllarda geliştiren laporoskopik cerrahi girişimler reflü hastalarının yüzünü güldürüyor. Konu ile ilgili bilinmesi gerekenleri Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Kar anlattı.
17.04.2019 Sağlık
'Reflüde endoskopi atlanmamalı'
'Reflüde endoskopi atlanmamalı' Uzmanlar reflünün mide kanseri ile benzer belirtiler verdiğine değinerek, reflü hastalarında endoskopinin önemine dikkat çekiyorlar.
12.02.2019 Sağlık
Yanlış beslenme reflüyü tetikliyor
Yanlış beslenme reflüyü tetikliyor En sık görülen rahatsızlıklar arasında yer alan reflüyü, yanlış beslenme tetikliyor. Çocukluk çağından itibaren kendini gösteren reflü yaşam şeklinin düzenlenmesi ile normale dönebiliyor. Hayat kalitesi düzelmeyen hastalarda ise cerrahi gündeme geliyor.
16.10.2018 Sağlık
Bunları yemeden önce dikkat! Kalp krizi...
Bunları yemeden önce dikkat! Kalp krizi... Tanıda başta kalp krizi olmak üzere birçok hastalıkla karışabilen reflünün tedavisinde doğru beslenme kilit rol oynuyor.
29.01.2018 Sağlık
Ses kısıklığının nedeni reflü olabilir…
Ses kısıklığının nedeni reflü olabilir… Ses kısıklığı, göğüs ağrısı, sırt ağrısı, kalpte ritim bozukluğu… Tüm bu belirtiler reflüyü işaret ediyor olabilir. Tanıda başta kalp krizi olmak üzere birçok hastalıkla karışabilen reflünün tedavisinde ise doğru beslenme kilit rol oynuyor.
8.12.2017 Sağlık
Mide için kullanılan 15 ilaç geri çekildi!
Mide için kullanılan 15 ilaç geri çekildi! Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nca, mide rahatsızlıklarında kullanılan "domperidon" etkin maddeli 15 ilaç, uzun süreli kullanımda kalp rahatsızlıklarına yol açtığı gerekçesiyle geri çekildi.
3.10.2017 Sağlık
Yasaklı mide ilacını ‘Düşük hapı’ diye satana 5 yıl hapis
Yasaklı mide ilacını ‘Düşük hapı’ diye satana 5 yıl hapis Yan etkisi nedeniyle yasaklı 10 TL’lik mide ilacını internette 500 TL’ye ‘düşük hapı’ diye satan Talat E. hakkında ‘insan hayatını tehlikeye sokmak’tan 5 yıla kadar hapis davası açıldı.
10.08.2017 Yaşam
'Kemik erimesi' riskine karşı ilaç kullanımına dikkat!
'Kemik erimesi' riskine karşı ilaç kullanımına dikkat! Kronik hastalıkların tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar, kemik erimesi riskini artırabiliyor.
10.05.2017 Sağlık
Hülya Avşar'dan alkışlanacak hareket
Hülya Avşar'dan alkışlanacak hareket Ayvalık'ta gözlerden uzak tatil yapan Hülya Avşar, bir tatilcinin imdadına hızır gibi yetişti...
8.07.2016 Magazin
Mide ilaçlarıyla ilgili en net açıklama
Mide ilaçlarıyla ilgili en net açıklama Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre, mide ilaçlarının hastaların yüzde 96’sında böbrek yetmezliğine neden olduğu haberleri üzerine Türkiye Gastroenteroloji Derneği’nden açıklama geldi...
27.04.2016 Sağlık
Mide ilaçları için Türkiye'den önemli açıklama
Mide ilaçları için Türkiye'den önemli açıklama Geçtiğimiz günlerde bir araştırmaya göre mide ilaçlarının böbrek yetmezliğine neden olduğu haberinin ardından Türkiye Gastroenteroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Serhat Bor açıklama yaptı ve şunları söyledi: “Bu ilaçlar 2015 yılında 60 milyon kutu kullanıldı. Hastalar ilaçlarını bırakırsa başta mide kanaması olmak üzere çok sayıda yan etkiyle karşılaşabilir.”
26.04.2016 Sağlık
Komando geçişi tuttu tanklar merkeze indi!
Komando geçişi tuttu tanklar merkeze indi! Cizre ve Silopi’de başlatılan büyük operasyon dün de devam etti. 10 binin üzerinde komandonun görev yaptığı operasyonda tanklar Cizre merkezine girdi. Önceki gece ve dün çıkan çatışmalarda 8 PKK’lı öldürüldü
29.09.2021 Gündem
Yemek yerken bunu sakın yapmayın !
Yemek yerken bunu sakın yapmayın ! Dr. Gönül Ateşsaçan, yemek yerken kesinlikle çay ve kahve içilmemesi gerektiğini söyledi.
27.03.2015 Sağlık
B12 eksikliği depresyon sebebi
B12 eksikliği depresyon sebebi Memorial Dicle Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü’nden Doç...
31.01.2015 Sağlık
Gezi ikonları
Gezi ikonları Siyahlı kadınİstiklal Caddesi girişinde çatışmalar sırasında ortaya çıktı...
22.06.2013 Arşiv
'Hayat sen ne sarsıcı...'
'Hayat sen ne sarsıcı...' 'Seni ayakta tutan şey ne?'
29.09.2021 Gündem
'İlla doğuracaksınız' diyorlar!
'İlla doğuracaksınız' diyorlar! Sağlık Bakanlığı, halk arasında 'düşük ilacı' olarak bilinen ilaçları toplatma kararı aldı
13.07.2012 Yaşam
İstanbul'da kürtaj operasyonu
İstanbul'da kürtaj operasyonu yasal süresi üzerinde kürtaj yaptığı iddia edilen 2 doktor 2 muayene çalışanı gözaltına alındı
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mide İlacı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mide ilacı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.