Gazete Vatan Logo

Komando geçişi tuttu tanklar merkeze indi!

Cizre ve Silopi’de başlatılan büyük operasyon dün de devam etti. 10 binin üzerinde komandonun görev yaptığı operasyonda tanklar Cizre merkezine girdi. Önceki gece ve dün çıkan çatışmalarda 8 PKK’lı öldürüldü

Komando geçişi tuttu tanklar merkeze indi!

Şırnak Valiliği’nin pazartesi günü saat 23.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Cizre ve Silopi ilçelerinde, hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için polis ve askerlerin ortak operasyonları sürüyor. Polis özel harekat birliklerinin yanı sıra 10 binin üzerinde komandonun da görev yaptığı operasyonlar, Ankara’da Başbakanlık, Genelkurmay ve İçişleri Bakanlığı’nda oluşturulan birimlerde, yakından takip ediliyor. Yasağın ikinci günündeki operasyonlarda; Kara Kuvvetleri’ne bağlı Bolu ve Isparta komando timleri de görev aldı.

Temizlenene kadar...

Operasyon çerçevesinde meskun mahallerin yanı sıra kırsal kesimde de güvenlik önlemleri alındı. PKK’nın dağ kadrolarının şehre girişlerinin engellenmesi için sınır hattından içeriye doğru önemli geçişlerde komandolar tarafından tıkamalar yapıldı. Şehir dışı ile kırsaldaki kritik noktalara tanklar da yerleştirildi. Operasyonlarda biri roket, biri ise uzaktan suikast silahı Kanas kullanıcısı olan toplam 8 PKK’lı öldürüldü. PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’nin bazı noktalarda sivillerin şehri terk etmesini engellediği ifade edildi. Operasyonların, PKK’nın ve örgütün gençlik yapılanmalarının şehir içlerinden temizlenene kadar sürdürülmesinin planlandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Tanklar barikatları vurdu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde operasyonlar dün tank ve zırhlı araçlar eşliğinde yoğunlaştırdı. İlçenin hakim tepelerine zırhlı araçlar ve tanklar konuşlandırılırken, öğleden sonra tanklar ilçe merkezine indi. Tanklar, PKK’lıların Nur ve Cudi mahallerinde kurduğu ve patlayıcı tuzakladığı barikatları ateş altına alarak imha etti. Tank atışları sırasında patlayıcıların infilak ettiği barikatlardan şiddetli patlama sesleri ile birlikte dumanlar yükseldi.

PKK’NIN KIŞ DEPOSU YERLE BİR EDİLDİ

Ağrı Dağı’nda dev sığınak!

Ağrı Dağı’nda, teröristlerin kış mevsimi boyunca kullanmak üzere depoladığı gıda ve yaşam malzemesi dolu bir mağara ortaya çıkarıldı...

İl Jandarma Komutanlığı tarafından ‘Şehit Er Medet Mat- 2’ adıyla düzenlenen ve 14 Aralık günü başlatılan Ağrı Dağı’ndaki operasyona, Sikorsky tipi helikopterler havadan, komandolarla birlikte Ağrı Jandarma Özel Harekat Taburu da karadan destek verdi. Operasyon sırasında Iğdır’ın Karakoyunlu İlçesi’ne bağlı Bulakbaşı Köyü kırsalında şimdiye kadar hiç dikkat çekmeyen çok büyük bir mağara ortaya çıkarıldı.

Haberin Devamı

650 metrekare

Doğal sığınağa güçlükle giren güvenlik görevlileri, stoklanan malzemenin çokluğu karşısında şaşırdı. Bu kadar büyük miktardaki malzemenin nasıl taşındığı ve mağaraya yerleştirildiği konusunu araştıran güvenlik görevlileri, 650 metrekare genişliğinde, 13 X 50 metre ebadında ve 8 metre yüksekteki mağaradaki gıda ve yaşam malzemelerini imha etti.

İran peyniri de var mayonez ketçap da!

İşte mağarada bulunan gıda ve yaşam malzemelerinin dökümü: “100 litre sıvı yağ, 190 kilo kuru fasulye, 90 kilo turşu, 420 kilo pirinç, 183 adet İran menşeli peynir, 15’i toprağa gömülü olmak üzere 65 adet damacana su, 50 kilosu toprağa gömülü olmak üzere 200 kilo tuz, 700 kilosu toprağa gömülü olmak üzere 1150 kilo un, 60 kilo çay, 40 kilo zeytin, 20 adet ketçap, 20 adet mayonez, 40 kilo mercimek, 200 adet maya, 50 kilo çerez, 45 kilo salça, 200 kilo bulgur, 10 kilo pekmez, 10 kilo tahin, 20 adet limon tuzu, 480 kilo patates, 250 kilo soğan, 2 kilo baharat, 50 kutu 750 gramlık konserve, 15 kilo kavurma, 200 kilo makarna, 75 kilo nohut, 200 kilosu toprağa gömülü olmak üzere 520 kilo şeker, 23’ü toprağa gömülü olmak üzere 35 adet 12 kiloluk mutfak tüpü, 10 adet piknik tüpü, 12 adet tüp başlığı, 1 adet 4’lü ocak, 1 adet sanayi tipi ocak, 1 adet ekmek pişirmek için kullanılan sac tava, 40 adet bardak,4 adet büyük tencere, 4 adet tepsi, 100 adet tabak, 50 adet çatal, 56 adet bıçak, 12 adet ağrı kesici iğne, 6 adet mide iğnesi, 19 adet serum takımı, 10 adet mide ilacı, 10 adet şurup.”

Haberin Devamı

Tüp çalıyorlar!

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde, terör örgütü PKK mensupları hendeklere, barikatların çevresine ve yollara patlayıcı tuzaklamak için tüp çalıyor. Son dönemde sadece Diyarbakır ve Mardin’de iş yerlerinden ve evlerden tüp çalındığı yönünde emniyete 100’e yakın ihbarda bulunulduğu öğrenildi. Tüp bayisi D.B., “Sabah iş yerimi açtığımda tüplerin çalındığını fark ettim. Güvenlik güçlerine karşı yapılan saldırılarda tüplerin kullanıldığını duymuştum. Böyle bir durum olur endişesiyle hemen polise ihbarda bulundum” dedi.

Haberin Devamı