Ramazan'da susuzluğu yok ediyor! Böbrek taşlarını düşürüyor, bronşite iyi geliyor! Hazırlaması yarım saat...
Ramazan'da susuzluğu yok ediyor! Böbrek taşlarını düşürüyor, bronşite iyi geliyor! Hazırlaması yarım saat... Ramazan'da susuzluğun çaresi olarak biliniyor. Susuzluk çekmemek için Ramazan ayında vatandaşlar tarafından sıkça tercih ediliyor. Hazırlaması yalnızca yarım saat sürüyor. Aynı zamanda böbrek taşlarını düşürüyor, bronşite iyi geliyor, metabolizmayı güçlendiriyor ve antidepresan etkisi de bulunuyor. Faydası saymakla bitmiyor. Kilosu 20 liradan satılıyor. İşte Ramazan'da susuzluğa çare olacak o tarif...
5.04.2022 Sağlık
Diyarbakır'ın geleneksel lezzeti 'meftune'
Diyarbakır'ın geleneksel lezzeti 'meftune' Diyarbakır'ın yöresel lezzetleri arasında bulunan ve kışın kabak, ilkbaharda kenger, yaz aylarında da patlıcan ile yapılan meftune, ramazan ayında da sofraları süslüyor.
10.05.2021 Ramazan
Ramazan ayında susuzluğa deva: Meyan kökü şerbeti
Ramazan ayında susuzluğa deva: Meyan kökü şerbeti Birkaç yıldır uzun yaz günlerine denk gelen ramazan ayındaki sıvı kaybı ve susuzluğun önüne geçmek için sahurda tüketilebilecek içeceklerden biri meyan kötü şerbeti. Uzmanlar meyan kökünün su tutma kapasitesini dengelediğini böylece kişinin uzun süre susuzluk hissetmediğini belirtti.
17.05.2018 Ramazan Sofrası