Meyan Kökü

Meyan Kökü

Son dakika Meyan kökü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Meyan kökü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Meyan kökü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meyan Kökü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meyan kökü gelişmeleri de dahil olmak üzere 75 meyan kökü haberi bulunmuştur. Tüm meyan kökü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Osmanlı mutfağının egzamayla savaşı: Bu karışım ne midede ülser ne ciltte egzama, akne bırakıyor!
Osmanlı mutfağının egzamayla savaşı: Bu karışım ne midede ülser ne ciltte egzama, akne bırakıyor! Türk kültürünün en önemli ve bilindik bitkilerinden birisini aslında Evliya Çelebi vaktiyle tarif etmiştir. Boğaz ağrısı, mide ülseri ve öksürük gibi problemlere iyi gelen meyan bu bitkinin söylenene göre 70 çeşit faydası yer alıyor.
29.02.2024 Yaşam
Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide Yanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide Yanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Mide yanması en sık karşılaşılan durumlardan biridir. Rahatsızlık kaynağı stres ya da tüketilen asitli bir yiyecek olabilmektedir. Mide yanmalarında acı da büyük etki oluşturan durumlar arasındadır. Mide yanmasını geçirmek isteyen kişiler bitkisel çaylar tercih etmektedir. Bitkisel çaylar midenin asit dengesini koruyarak kısa süre içerisinde yanmanın önüne geçmektedir. Aynı zamanda süt içilmesi de mide yanmasını engellemektedir.
8.01.2024 Sağlık
Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer? Balgamlı Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer? Balgamlı Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Balgamlı öksürük, genel olarak kış aylarında görülmekte olan bir öksürük türü olarak ifade edilebilir. Balgamlı öksürük genel olarak kendisini tekrarlayan bir özelliğe sahiptir. Kişide hırıltıya yol açabilen bir öksürük türüdür. Öksürükte balgam çıkarılması halinde kişinin nefes almada zorluk yaşayacağının söylenmesi de mümkün olmaktadır. Bazı hastalıkların belirtisi olarak görülebileceğini söylemekte mümkündür. 
28.12.2023 Sağlık
Zeka geriliğine neden oluyor! Sakın böyle tüketmeyin, uzmanlar uyardı...
Zeka geriliğine neden oluyor! Sakın böyle tüketmeyin, uzmanlar uyardı... Zeka geriliğine neden oluyor, potasyum düşüklüğü ve kalp yetmezliği yapıyor. 9 haftadan fazla kullanılırsa çok zararlı, kemoterapi esnasında da kullanılmaması öneriliyor. Hamilelerde erken doğuma sebebiyet veriyor, anne karnındaki bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkiliyor. Dikkat eksikliği yapıyor, ciddi sağlık sorunlara sebep olduğu açıklandı. Vücuttaki yağların yakılmasında çok etkili olarak bilinen bu besin, son zamanlarda zayıflamak isteyen birçok kişi tarafından da tüketiliyor. İşte fazla ve bilinçsiz tüketildiğinde sağlık sorunlarına sebep olan bu besinle ilgili önemli uyarılar...
14.05.2022 Sağlık
Ergün Arslan kimdir, nasıl ve neden öldü? İşte Diyarbakır’da işlenen Ergün Arslan olayı ve cinayeti!
Ergün Arslan kimdir, nasıl ve neden öldü? İşte Diyarbakır’da işlenen Ergün Arslan olayı ve cinayeti! Diyarbakır'da Ergün Arslan’ın (40), 12 yaşındaki kız çocuğunun fotoğrafını çektiği iddiasıyla bıçaklanıp öldürülmesiyle ilgili tutuklu sayısı 3'e çıktı. Arslan’ın kardeşi Süleyman Arslan, olaydan sonra kendisini farklı biri olarak tanıtıp gittiği mahallede çevredekilerle konuştuğunu, ağabeyinin kızlara laf atanlara tepki gösterince çıkan arbedede öldürüldüğünü öğrendiğini söyledi. Kız çocuğunun da alınan ifadesinde fotoğrafını çeken kişinin Ergün Arslan olmadığını söylediği belirtildi. 19 yıldır evli olduğu Ergün Arslan'ın böyle bir şey yapmayacağını söyleyen Azize Arslan, "Küçük bir çocuğu gördüğünde bile seven bir insan değildi. 'Ben korkuyorum bu çocuğu taciz ediyor diyecekler' diye sevmiyordu. Korkudan çocukları bile dışarıda sevmezdi" dedi. İşte Ergün Arslan olayı…
6.04.2022 Yaşam
Ramazan'da susuzluğu yok ediyor! Böbrek taşlarını düşürüyor, bronşite iyi geliyor! Hazırlaması yarım saat...
Ramazan'da susuzluğu yok ediyor! Böbrek taşlarını düşürüyor, bronşite iyi geliyor! Hazırlaması yarım saat... Ramazan'da susuzluğun çaresi olarak biliniyor. Susuzluk çekmemek için Ramazan ayında vatandaşlar tarafından sıkça tercih ediliyor. Hazırlaması yalnızca yarım saat sürüyor. Aynı zamanda böbrek taşlarını düşürüyor, bronşite iyi geliyor, metabolizmayı güçlendiriyor ve antidepresan etkisi de bulunuyor. Faydası saymakla bitmiyor. Kilosu 20 liradan satılıyor. İşte Ramazan'da susuzluğa çare olacak o tarif...
5.04.2022 Sağlık
Bıyık bölgesi (dudak üstü) kararması nasıl geçer? Bıyık bölgesi kararması için ne yapılır, hangi içerikli krem ve ilaç kullanılmalı, doğal yöntemler neler?
Bıyık bölgesi (dudak üstü) kararması nasıl geçer? Bıyık bölgesi kararması için ne yapılır, hangi içerikli krem ve ilaç kullanılmalı, doğal yöntemler neler? Bıyık bölgesindeki kararmalar birçok kadın için estetik açıdan sorun teşkil eder. Ağzınızın etrafındaki inatçı koyu renkli deriden nasıl kurtulacağınızı merak ediyorsanız, size yardımcı olacak bir rehber hazırladık. Cilt aydınlatıcı kremler, bitkisel karışımlar ya da pigmentasyon üzerinde baskılayıcı kimsayal içerikler… Peki, Bıyık bölgesinde kararma nasıl geçer, Bıyık bölgesi kararmasına ne iyi gelir?
23.03.2022 Sağlık
Zeka geriliğine neden oluyor, dikkat eksikliği yapıyor! Kalp yetmezliği, erken doğum, yüksek tansiyon...
Zeka geriliğine neden oluyor, dikkat eksikliği yapıyor! Kalp yetmezliği, erken doğum, yüksek tansiyon... Zeka geriliğine neden oluyor, beyin gelişimini olumsuz etkiliyor, dikkat eksikliği yapıyor. Kalp yetmezliği yapıyor, kemoterapi sürecinde kullananlar için çok tehlikeli, hamilelerde erken doğuma sebebiyet veriyor. Fazla tüketildiğinde vücuda çok fazla zararı olan bu besin, yüksek tansiyon hastaları için kesinlikle tavsiye edilmiyor.
29.01.2022 Sağlık
Aşırı bitki çayı içenlere kritik uyarı!
Aşırı bitki çayı içenlere kritik uyarı! Bitki çaylarının hazımsızlık, uykusuzluk, kabızlığın yanı sıra soğuk algınlığına da iyi geldiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Uzm. Dyt. Özlem Araz, “Önerilen miktarlarda kullanıldığında fayda sağlayan bitki çayları, yüksek miktarlarda ve çok uzun süreli kullanıldığında böbreklerde tahrişe, vücutta elektrolit dengesinin bozulmasına yol açabilir” uyarısında bulundu.
28.12.2021 Sağlık
Hiper tansiyonu tetikliyor, kolesterole neden oluyor! Hepsi birer sağlık düşmanı
Hiper tansiyonu tetikliyor, kolesterole neden oluyor! Hepsi birer sağlık düşmanı Hiper tansiyon tetikliyor, kan damarlarını daraltarak kalp krizine neden oluyor. Popüler bir Akdeniz bitkisidir, kötü kolesterolü yükselttiğinden arterlerin tıkanmasına neden oluyor. Bazı insanlar öksürük, mide ekşimesi, boğaz ağrısı gibi problemlerin tedavisinde tercih ediyor ama sağlık için büyük risk taşıyor. Kan damarlarını büzerek, fazla kanı uzaklaştırıyor ve ağrıyı azaltıyor. Hepsi birer sağlık düşmanı, kardiyologlar bu besinlerin tamamını diyet listelerinden çıkarıyorlar. İşte o gıdalar...
2.12.2021 Sağlık
Hipertansiyon hastalarına uyarı; meyan bitkisine dikkat
Hipertansiyon hastalarına uyarı; meyan bitkisine dikkat Kovid-19 ya da soğuk algınlığına karşı sıklıkla tüketilen karışık çaylar hakkında açıklamalarda bulunan Nefroloji Uzmanı Serkan Yıldız meyan bitkisinin böbreklerde tuz tutulumuna ve potasyumun atılımına yol açarak tansiyon yüksekliğine neden olduğunu ifade ederek, "Özellikle tansiyon hastaları, kış aylarında soğuk algınlığına karşı sıklıkla tüketilen karışık çay alırken içeriğine mutlaka baksın. Meyan kökü ihtiva eden çaylardan uzak dursunlar" dedi.
11.11.2021 Sağlık
Enerji içecekleri yerine tüketilebilecek 4 sağlıklı içecek!
Enerji içecekleri yerine tüketilebilecek 4 sağlıklı içecek! Gündelik yaşamda enerjisini artırmak isteyenlerin ilk tercihi genellikle yüksek kafein oranına sahip enerji içecekleri oluyor. Enerji içeceklerinin çoğunlukla çocuk ve gençler tarafından ders çalışırken uyanık kalabilmek ya da uzun saatler eğlenmek için kullanıldığını belirten uzmanlar, gün içinde 200 mg veya üzeri kafein tüketiminin zehirlenmeye yol açabileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlar kafein içeren enerji içecekleri yerine enerji artışı sağlayan sağlıklı içecek tavsiyeleri paylaşıyor.
7.09.2021 Sağlık
Yazın kalp sağlığı için denize aç karnına girin
Yazın kalp sağlığı için denize aç karnına girin Yazın alınabilecek bazı basit tedbirlerle kalp krizi riskini azaltmanın mümkün olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Uçar, Yazın öğlen güneşinde veya güneşin dik olduğu vakitlerde dışarı çıkmayın. Ağır, yağlı yemeklerden uzak durun. Az ve sık aralıklarla, sebze ve meyveden zengin beslenmeye çalışın. Şalgam, meyan kökü suyu, soda ve maden suyu tüketiminde dikkatli olun. Kontrolsüz tüketilmeleri tansiyonu yükselteceği gibi, kalp yetmezliği bulgularının da tetiklenmesine yol açabilir. Denize, sabah ve akşam saatlerinde aç karnına girin. Kumda güneş banyosu yapmayın, denizde kıyıya paralel olarak yüzün dedi.
12.07.2021 Sağlık
Diyarbakır'ın geleneksel lezzeti 'meftune'
Diyarbakır'ın geleneksel lezzeti 'meftune' Diyarbakır'ın yöresel lezzetleri arasında bulunan ve kışın kabak, ilkbaharda kenger, yaz aylarında da patlıcan ile yapılan meftune, ramazan ayında da sofraları süslüyor.
10.05.2021 Ramazan
Ramazan’da mide sorunları ve kabızlığı önleyecek 12 öneri
Ramazan’da mide sorunları ve kabızlığı önleyecek 12 öneri Bayram ve sonrasında ramazan alışkanlıklarını devam ettirmenin dengeli beslenme alışkanlığı kazanmada ve devam ettirmede büyük rol oynuyor. Uzmanlar ramazanda yemek yeme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi ve porsiyon kontrolünün sağlamak için fırsat olarak görülmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Gastroenteroloji Bölümü’nden Uz. Dr. Hilmi Dikici, ramazan ayında beslenmeyi anlattı ve mide bağırsak sağlığının korunması için önerilerde bulundu.
27.04.2021 Ramazan
Geçirgen Bağırsak Sendromuyla ilgili bilinmeyenler
Geçirgen Bağırsak Sendromuyla ilgili bilinmeyenler İç Hastalıkları ( Dahiliye) Uzmanı Dr. Dündar Güngör, Sefirin Kızı dizisinin başrol oyuncularından Neslihan Atagül’ün Geçirgen Bağırsak Sendromu nedeniyle diziden ayrılması ile gündeme gelen bu hastalık hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu. Uzm. Dr. Dündar Güngör, Geçirgen Bağırsak Sendromu hastalığı ile ilgili bilinmeyenleri anlattı.
29.01.2021 Sağlık
Gribe karşı 'kış çayı' yoğun ilgi görüyor
Gribe karşı 'kış çayı' yoğun ilgi görüyor Afyonkarahisar'da havaların soğumasıyla birlikte gribe yakalanmak istemeyen vatandaşlar, aktarlarda satışı yapılan "kış çayı"na rağbet gösteriyor.
25.11.2020 Sağlık
Baharat ve bitki çayına hücum var!
Baharat ve bitki çayına hücum var! Sağlıklı yaşam trendiyle bitki çayı ve baharata talep artıyor. Son dönemde kekik yağına da ilgi gösterildiğini belirten sektör temsilcileri, dikkatli kullanmanın önemini vurguluyor
21.11.2020 Yaşam
Akciğer kanseri hastalarına corona virüs uyarıları
Akciğer kanseri hastalarına corona virüs uyarıları Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Karagöl, akciğer kanseri olan hastaların corona virüsten daha fazla etkileneceğini söyledi. Prof. Dr. Karagöl, corona virüs ile akciğer kanseri bulgularının benzerliklerine dikkat çekerek, hastalara korunma önerilerinde bulundu ve “Bu hastaların genellikle antioksidan özelliği olan besinleri tüketmeleri gerekiyor” dedi.
13.04.2020 Sağlık
'Kanser tedavisinin yan etkilerini azaltabiliyor"
'Kanser tedavisinin yan etkilerini azaltabiliyor" Fitoterapi, yani bitkilerle tedavi, son yıllarda birçok alanda destekleyici olarak karşımıza çıkıyor. Fitoterapi, kanser hastalarının da tedavisinde, mide bulantısını önleyici ya da tedaviye destek olarak kullanılabiliyor. Ancak bitkilerin kullanımının doktor kontrolünde yapılması gerekiyor, çünkü bazı ilaçlar ile etkileşime girerek tedaviyi olumsuz etkileyebiliyor.
24.01.2020 Sağlık
'Hamilelikte kafein tüketimi riski artırabilir'
'Hamilelikte kafein tüketimi riski artırabilir' Çocuklarda dikkat eksiklikleri, hiperaktivite bozukluklarının kafeinle ilişkisini gösteren, lösemiyi artırdığına dair de çalışmaların mevcut olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Kavasoğlu, “Gebelikte kafein tüketimi anne karnındaki bebeğin hem duygusal hem fiziksel gelişimini etkiler” dedi.
30.10.2019 Sağlık
Bitki çaylarından şifa yerine zarar görmeyin
Bitki çaylarından şifa yerine zarar görmeyin Fitoterapi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran “Bitkisel çaylar şifalı olduğu kadar zararlı da olabilir. Örneğin adaçayının fazlası çarpıntı ve krampa yol açabilirken, papatya çayının da fazla tüketilmesi alerjik reaksiyonlara neden olabilir” dedi.
20.10.2019 Sağlık
Antibiyotik kullanırken bu besinlerden uzak durun!
Antibiyotik kullanırken bu besinlerden uzak durun! İyileşmek için kullandığınız ilaçların özellikle antibiyotiklerin yanında aldığınız takviyelerin ilaçların etkisini azaltabileceğini biliyor muydunuz? Hastalık döneminde vücut direncini artırmak amacıyla kullanılan besin ve bitkisel kürler ilaçların hastalığı ortadan kaldırmasına yönelik etkisini azaltır.
7.09.2019 Sağlık
Meyan kökü sindirim sistemine faydalı
Meyan kökü sindirim sistemine faydalı Sindirim sistemi besinlerin sindirildiği ve emildiği sağlımızı etkileyen en önemli sistemdir. Sağlığımızı en iyi şekilde sürdürebilmemiz ve bütün vücut fonksiyonlarımızı yerine getirebilmemiz tükettiğimiz besinlerden en yüksek faydayı sağlamakla olmaktadır. Sindirim sistemimiz ile ilgili rahatsızlıklar ise bizim hem besin tüketimimizi, hem sağlığımızı olumsuz etkilemektedir.
16.05.2019 Sağlık
Sindirim sistemi dostu: Karnabahar
Sindirim sistemi dostu: Karnabahar Sindirim sistemi, alınan besinlerin sindirim kanalı boyunca ilerlemesini, sindirim salgıları ile parçalanmasını ve emilmesini sağlar.
28.02.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Meyan Kökü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meyan kökü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.