Mesai Ücreti

Mesai Ücreti

Son dakika mesai ücreti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mesai ücreti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mesai ücreti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mesai Ücreti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mesai ücreti gelişmeleri de dahil olmak üzere 760 mesai ücreti haberi bulunmuştur. Tüm mesai ücreti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bayramda çalışanlara güzel haber! Çift yevmiye ödenecek, işte ek ödeme hesabı
Bayramda çalışanlara güzel haber! Çift yevmiye ödenecek, işte ek ödeme hesabı Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışmayıp tatil yapan işçiye normal çalışma gününde ödenen ücreti ödeniyor. Dolayısıyla Ramazan Bayramı’nda çalışmayan işçiye normal ücreti ödenecek. Ancak tatil yapmayıp, yasal günlük iş süresini aşmayacak şekilde çalışan işçiye ek ödeme yapılacak. Peki bayram mesaisi nasıl hesaplanıyor? Kim ne kadar mesai ücreti alacak? Kuruşu kuruşuna hesaplandı.
10.04.2024 Çalışma Hayatı
Bayramda çalışana ek ödeme yapılacak! İşte çift yevmiye hesabı...
Bayramda çalışana ek ödeme yapılacak! İşte çift yevmiye hesabı... Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışmayıp tatil yapan işçiye normal çalışma gününde ödenen ücreti ödeniyor. Dolayısıyla Ramazan Bayramı’nda çalışmayan işçiye normal ücreti ödenecek. Ancak tatil yapmayıp, yasal günlük iş süresini aşmayacak şekilde çalışan işçiye ek ödeme yapılacak. Peki bayram mesaisi nasıl hesaplanıyor? Kim ne kadar mesai ücreti alacak? Kuruşu kuruşuna hesaplandı.
8.04.2024 Çalışma Hayatı
Asgari ücret zammı ve mesai ücretleriyle ilgili iş dünyasından flaş açıklama
Asgari ücret zammı ve mesai ücretleriyle ilgili iş dünyasından flaş açıklama Asgari ücrete ara zam ve mesai ücretleriyle ilgili dikkat çeken açıklama geldi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, milyonlarca çalışanın merakla beklediği 'asgari ücrete ara zam gelecek mi' sorusuna cevap verdi. Avdagiç "Enflasyonu aşağıya çekeceksek; hiçbir şeye dokunmadan, hiç kimsenin konfor alanına giriş yapmadan bunu dünyada başaran hiçbir ülke yok. Enflasyonu düşürmenin belli kuralları, kaideleri, konseptleri var" dedi.
11.03.2024 Çalışma Hayatı
1 Ocak özel sektör tatil mi? Yılbaşında özel sektör çalışacak mı, yılbaşı tatili özel sektöre kaç gün, 1 Ocak’ta çalışanlara mesai var mı?
1 Ocak özel sektör tatil mi? Yılbaşında özel sektör çalışacak mı, yılbaşı tatili özel sektöre kaç gün, 1 Ocak’ta çalışanlara mesai var mı? Yeni yıla artık saatler kaldı. 2024’ü karşılamaya hazırlanan vatandaşların tatil için sorgulamaları başladı. 1 Ocak kamu kurum ve kuruluşlarda resmi tatil. 1 Ocak resmi tatili Pazartesi gününe denk geldiğinden özel sektör çalışanları 1 Ocak özel sektör tatil mi, yılbaşında özel sektör çalışacak mı? Sorularına yanıt arıyor. Çalışacaklarını bilenler ise 1 Ocak mesai var mı, 1 Ocak’ta çift mesai mi alınacak, 1 Ocak 2024 mesai ücreti ne kadar? Diye soruyor.
30.12.2023 Çalışma Hayatı
Memura ve emekliye hem mesai hem maaş müjdesi! 2024 yılında büyük zam geliyor
Memura ve emekliye hem mesai hem maaş müjdesi! 2024 yılında büyük zam geliyor Memur ve memur emeklisi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Memur ve memur emeklilerine ocakta yapılacak zam yüzde 50'ye ulaşırken, 2024 bütçesine göre fazla mesaileri ikiye katlanacak, yurtiçi tazminat, harcırahı da artacak. Memurların fazla mesai ücreti 5 lira 40 kuruştan 10 lira 10 kuruşa çıktı. Gündelik tazminat, harcırah tutarı da en alt kademeli memurda 400 lira, ek göstergesi 8000 ve daha yüksek kadrolar için de 465 liraya yükselecek. İşte memur ve emekliyi ilgilendiren detaylar...
19.10.2023 Memur
29 Ekim resmi tatil mi 2023? Hastaneler, okullar, üniversiteler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı açık mı, özel sektöre 29 Ekim tatil mi?
29 Ekim resmi tatil mi 2023? Hastaneler, okullar, üniversiteler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı açık mı, özel sektöre 29 Ekim tatil mi? Ekim ayına girişle birlikte vatandaşlar milli bayramlar arasında yer alan 29 Ekim’in resmi tatil olup olmadığını araştırmaya başladı. 29 Ekim'de kutlanan Cumhuriyet Bayramı için tüm yurtta yeri sayım başladı. Peki, 29 Ekim resmi tatil mi 2023? Hastaneler, okullar, üniversiteler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı açık mı, özel sektöre 29 Ekim tatil mi?
3.10.2023 Gündem
Öğretmenlere kötü haber! Ek ders mesai ücretiyle ilgili karar
Öğretmenlere kötü haber! Ek ders mesai ücretiyle ilgili karar Özel eğitim kurumlarında çalışan yüz binlerce öğretmene, kötü haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme, özel okul öğretmeninin fazla çalışmasının okulda kaldığı süreye göre değil; girdiği ders sayısına göre hesaplanması gerektiğine hükmetti. Emsal karara göre, özel kurumlarda çalışan öğretmenler, sadece girdikleri ders süresine göre mesai alabilecek. Zümre başkanı olan öğretmenler de sadece girdikleri derse göre mesai alabilecek.
30.09.2023 Ekonomi
YÖK Başkanı Özvar tartışma konusu olan sistem hakkında bilgi verdi! "A’dan Z’ye artı 34 kadın kontenjanı"
YÖK Başkanı Özvar tartışma konusu olan sistem hakkında bilgi verdi! "A’dan Z’ye artı 34 kadın kontenjanı" YKS’de 166 puan alan bir adayın 34 yaş üstü kadınlar için ayrılan kontenjanla Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’ne girmesi tartışma yarattı. Daha başarılı bir öğrencinin hakkına girdiği yorumları yapıldı. Bu tartışmaları YÖK Başkanı Özvar’a sordum. Özvar, “Kimsenin hakkı yenmedi” dedi ve sistemi detaylarıyla anlattı...
26.08.2023 Eğitim
Otelde, düğünde yemek kavgası: 1 ölü, 1 yaralı! Detaylar şok etti
Otelde, düğünde yemek kavgası: 1 ölü, 1 yaralı! Detaylar şok etti Balıkesir’in Edremit ilçesinde bir otelde yapılan yemekli düğünde 3 kişi, kendilerine yemek verilmediği gerekçesiyle tartışıp, kavga ettikleri garson kardeşler Serkan Kanat ile Özkan Kanat’ı tabancayla vurdu. Kardeşlerden Özkan Kanat yaşamını yitirirken Serkan Kanat ise yaralandı.
26.08.2023 Yaşam
Memurları yakından ilgilendiriyor! Yüzde 100 zam, Ek mesai ücreti 5 katına çıkarıldı
Memurları yakından ilgilendiriyor! Yüzde 100 zam, Ek mesai ücreti 5 katına çıkarıldı Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren 7’inci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde başta zam olmak üzere tarafların uzlaşamadığı konularla ilgili nihai kararı verecek ‘Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun üyeleri belli oldu. İşte milyonlarca memurun kazandığı haklar...
26.08.2023 Memur
Günlük 11 saatten fazla çalışan işçiye müjde! Dikkat çeken fazla mesai kararı
Günlük 11 saatten fazla çalışan işçiye müjde! Dikkat çeken fazla mesai kararı Milyonlarca özel sektör çalışanını ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay, günlük 11 saati, gece ise 7,5 saati aşan çalışmaların haftalık fazla çalışma süresi (45 saat) doldurulmasa dahi fazla çalışma hükümlerine tabi olduğuna hükmetti.
8.05.2023 Çalışma Hayatı
Özel sektör çalışanlarına güzel haber! 1 saat bile çalışsanız yetiyor
Özel sektör çalışanlarına güzel haber! 1 saat bile çalışsanız yetiyor Özel sektör çalışanları yakından ilgilendiren haber. Yargıtay kritik karar imza attı. 1 saat bile çalışsanız yeterli olacak. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, milli ve dini bayram günlerinde bir saat bile çalışan işçinin tam yevmiye hak ettiğine hükmetti. Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren karar, emsal teşkil edecek. İşte haberin detayları...
24.04.2023 Çalışan Hakları
Bayram mesaisi ücretleri ne kadar olacak? Uzman isim kuruşu kuruşuna hesapladı
Bayram mesaisi ücretleri ne kadar olacak? Uzman isim kuruşu kuruşuna hesapladı Ramazan Bayramı sonrası milyonlarca çalışan hesaplarına ne kadar mesai ücreti yatacağını merak ediyor. Bu yıl 21 Nisan'da başlayan bayram 23 Nisan'ın ardından son buldu. Mesai ücretleri de Arefe Günü yarım gün dahil olmak üzere 3,5 gün üzerinden hesaplanacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SGK uzmanı Emin Yılmaz, bilinmesi gereken detayları aktardı.
24.04.2023 Çalışma Hayatı
Deprem raporunda çarpıcı tespit! ‘Buna hiç hazır değiliz’ deyip açıkladı
Deprem raporunda çarpıcı tespit! ‘Buna hiç hazır değiliz’ deyip açıkladı Konya Teknik Üniversitesi, Hatay’daki inceleme ve gözlem raporunu tamamladı. Prof. Dr. Mehmet Kamanlı, “Depremin etkilediği tüm coğrafyada ortalama yüzde 95 oranında 2000 öncesi yapıların yıkıldığını söylemiyorum, göçtüğünü söylüyorum. Binalarla ilgi durum tespitinin bir an önce yapılması gerekiyor. Bile bile mezarımızda oturuyoruz. Yeni depremlerle karşılaşacağız. Daha ciddileriyle de karşılaşacağız. Buna hiç hazır değiliz” dedi.
14.04.2023 Yaşam
Fazla mesai ücreti kararı! Resmen değişti, her personele ödenecek
Fazla mesai ücreti kararı! Resmen değişti, her personele ödenecek Yeniden yapılandırma görevine fazla mesai ücreti ödenecek. Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatının 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na Tabi Personeline Fazla Çalışma Ücreti Ödenmesine İlişkin Ekli Kararın Yürürlüğe Konulması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...
14.04.2023 Çalışan Hakları
Bayram tatilini birleştirecekler dikkat! 'Telafi' çalışması yapabilirsiniz
Bayram tatilini birleştirecekler dikkat! 'Telafi' çalışması yapabilirsiniz Ramazan Bayramında tatile gidecekler şimdiden plan yapmaya başladı. Bayram tatilinde okullarda ara tatile girmiş olacak. Nisan ayının ilk tatil tarihi açıklandı. Bu habere hem çocuklar hem de veliler üzülecek. Ramazan Bayramı ile birleştirildi. Bazı işyerleri okullardaki ikinci ara tatili ve Ramazan Bayramı tatilini birleştirmeyi planlıyor. İşte haberin detayları...
EYT başvurularında yoğunluk! SGK'da mesai saati uzatıldı
EYT başvurularında yoğunluk! SGK'da mesai saati uzatıldı EYT başvurularındaki yoğunluk nedeniyle SGK çalışanlarının aylık fazla mesai süresi 50 saatten 100 saate çıkarıldı. SGK çalışanları Nisan - Haziran döneminde saat başına 54 TL fazla mesai ücreti alacak.
30.03.2023 Gündem
SGK çalışanlarına fazla mesai mi verilecek? SGK fazla mesai ücreti arttı mı?
SGK çalışanlarına fazla mesai mi verilecek? SGK fazla mesai ücreti arttı mı? EYT işlemlerinin hızlandırılması için SGK çalışanlarına 3 ay süreyle fazla mesai verilecek. SGK çalışanları aylık 3 bin TL fazla mesai alırken 6 bin TL’nin üzerine çıkacak.
29.03.2023 Çalışan Hakları
SGK personeline 3 ay fazla mesai ücreti
SGK personeline 3 ay fazla mesai ücreti Emeklilikte yaşa takılan (EYT) vatandaşların emeklilik işlemlerinin hızlandırılması için SGK çalışanlarına 3 ay süreyle fazla mesai verilecek.
30.03.2023 Çalışan Hakları
Tekstil fabrikalarında üç vardiya 'battaniye' mesaisi
Tekstil fabrikalarında üç vardiya 'battaniye' mesaisi Sanayiciler, deprem bölgesine yardım etmek amacıyla ilk andan itibaren kolları sıvadı. Depremzedelerin acil ısınma ihtiyacını karşılayabilmek için günlerdir hummalı çalışma yürüten yerlerden biri de Uşak. Battaniye üretimiyle de tanınan Uşak’taki tekstil fabrikaları, üç vardiyalı sisteme geçerek üretim kapasitelerini artırdı. Battaniye üreticileri, iki haftada yaklaşık 1,5 milyon battaniye üreterek deprem bölgesine ‘sıcacık’ bir yardım eli uzattı.
20.02.2023 Gündem
Pasaport ücretlerine yüzde 123 zam sonrası son dakika gelişmesi! Bakan Soylu duyurdu
Pasaport ücretlerine yüzde 123 zam sonrası son dakika gelişmesi! Bakan Soylu duyurdu 2022 yılı fiyatlarıyla harç yatırıp, yoğunluk nedeniyle 2023’e randevu almak zorunda kalanlar bankoda kötü bir sürprizle karşılaştı. Başvuranlardan, pasaport defter ve harçlarına yapılan yüzde 123’lük zammın farkını yatırmaları istendi. Dört kişilik bir ailede bu fark 8 bin lirayı aşarken CİMER’e şikâyet yağdı. Bu gelişme sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan son dakika açıklaması geldi. Vatandaşın haklı olduğunu belirten Soylu, pasaport harcı ücretleri ile ilgili yeni gelişmeyi paylaştı.
12.01.2023 Gündem
Zorunlu Deprem Sigortası tarifesi değişti! İşte yeni teminat ve prim tutarları
Zorunlu Deprem Sigortası tarifesi değişti! İşte yeni teminat ve prim tutarları Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) ile ilgili son dakika gelişmesi! Teminat ve primler arttı, yeni dönem tarifesini açıklandı. Depremde hasar gören evler için ödenecek yeni azami teminat tutarı belli oldu. Primler de bu oranda yükseldi. İşte tüm iller için prim miktarı...
10.01.2023 Ekonomi
SGK'dan flaş karar! Fazla mesai ücreti ödenecek
SGK'dan flaş karar! Fazla mesai ücreti ödenecek Sosyal Güvenlik Kurumu personellerine fazladan çalışmaları halinde saat başına 27 lira ek mesai ücreti ödenecek.
10.01.2023 Çalışma Hayatı
Aksa Akrilik kimin, Aksa Akrilik’in sahibi kim?
Aksa Akrilik kimin, Aksa Akrilik’in sahibi kim? Aksa Akrilik, haftada 4 gün mesai uygulamasına geçiyor. Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş, “Yapılan araştırmalara göre, iş yaşam dengesinin sağlanmasına yönelik yeni çalışma sistemleri, çalışanların memnuniyeti üzerindeki olumlu etkisinin yanı sıra, üretkenliği ve verimliliği de önemli ölçüde artırdı. Avrupa’da birçok ülke, esnek çalışma seçenekleri ile hem çalışan memnuniyetinde hem de iş sonuçlarında oldukça olumlu sonuçlar aldıklarını duyurdu.
27.12.2022 Ekonomi
Fazla mesai ücreti ile ilgili flaş karar! Apartman görevlilerini kapsıyor
Fazla mesai ücreti ile ilgili flaş karar! Apartman görevlilerini kapsıyor Fazla mesai ücreti ile ilgili son dakika gelişmesi! Apartmanda oturan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Apartman görevlileriyle ilgili dikkat çeken bir karar geldi. İspatlanamazsa fazla mesai ücreti ödenmiyor. Yargıtay'ın kararında “Bu zamanların günlük çalışma süresine dahil edilmesi mümkün değildir” ifadeleri yer aldı.
18.11.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mesai Ücreti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mesai ücreti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.