Merkez Bankası Karar

Merkez Bankası Karar

Son dakika Merkez Bankası karar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Merkez Bankası karar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Merkez Bankası karar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Merkez Bankası Karar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan merkez bankası karar gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.196 merkez bankası karar haberi bulunmuştur. Tüm merkez bankası karar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladıTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkardı.
23.11.2023Ekonomi
Merkez Bankası harekete geçti! Yüzde 10'dan yüzde 5'e düşürülecek
Merkez Bankası harekete geçti! Yüzde 10'dan yüzde 5'e düşürülecekTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) sadeleşme politikası kapsamında menkul kıymet tesis oranında değişikliğe gitti. Menkul kıymet tesis oranının yüzde 10'dan yüzde 5'e düşürülmesine karar verildi.
26.06.2023Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı belli oluyor!
Merkez Bankası faiz kararı belli oluyor!Merkez Bankası faiz kararı bugün belli oluyor. Merkez Bankası toplantısı, Mayıs ayı faiz kararı için Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanıyor. Faiz toplantısı sonrası, faiz kararı ve karar metni açıklanacak. Merkez Bankası'nın faiz kararı altın fiyatları, döviz kurları ve Borsa İstanbul'daki seyir için önem arz ettiğinden milyonlarca kişinin radarında olacak. Merkez Bankası faiz kararı bugün saat 14.00'te açıklanacak.
26.05.2022Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacakPiyasaların gözü ekonomi verilerinde. Merkez Bankası bugün saat 14.00'te faiz kararını açıklayacak. Peki Merkez Bankası'nın faiz kararı ne yönde olacak? İşte detaylar...
17.02.2022Ekonomi
Merkez Bankası'ndan son dakika yeni faiz hamlesi!
Merkez Bankası'ndan son dakika yeni faiz hamlesi!Merkez Bankası'ndan son dakika bir faiz kararı daha! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Türk Lirası zorunlu karşılıklara uygulanan faiz/nema oranını, geçen haftaki politika faizi indirimine paralel bir şekilde yüzde 9.5'ten yüzde 8.5'e çekti.
20.12.2021Ekonomi
Merkez Bankası faizleri düşürecek mi? Bugün belli oluyor
Merkez Bankası faizleri düşürecek mi? Bugün belli oluyorMilyonların gözü Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın son toplantısını bugün yapacak. Dün akşam saatlerinde ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararını açıkladı. FED beklentiler dahilinde politika faizini sabit tutarken gözler Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 2021 Aralık ayı faiz kararı için PPK toplantısına çevrildi. Merkez Bankası'nın faizleri düşürüp düşürmeyeceği merak ediliyor. MB faiz kararını bugün saat 14.00'te açıklayacak.
16.12.2021Ekonomi
Dolar ve Euro'da hareketlilik ne anlama geliyor! Döviz kurlarında bundan sonra ne olur? Uzman isimden flaş açıklamalar...
Dolar ve Euro'da hareketlilik ne anlama geliyor! Döviz kurlarında bundan sonra ne olur? Uzman isimden flaş açıklamalar...Döviz kurlarındaki aşırı hareketliliğin nedeni ne? Bunun piyasaya, enflasyona yansıması nasıl olacak? CNN TÜRK Ekonomi Danışmanı Prof. Sefer Şener canlı yayınında değerlendirdi.
23.11.2021Ekonomi
Dövizdeki dalgalanma değerlendirmesi… Prof. Dr. Şener: Verilen mesaj çok net!
Dövizdeki dalgalanma değerlendirmesi… Prof. Dr. Şener: Verilen mesaj çok net!Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın altın ve dövizlerinizi ekonomiye kazandırın çağrısını ve Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nun açıklamalarını, CNN Türk'te İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sefer Şener değerlendirdi.
30.03.2021Ekonomi
Merkez Bankası'ndan swap kararı! Faizler...
Merkez Bankası'ndan swap kararı! Faizler...Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini yüzde 19'a çıkaran kararının ardından haftalık swapta kullanılan Türk lirası faizini de yüzde 19'a yükseltti.
19.03.2021Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı sonrası altının durumu merak ediliyor! 18 Mart PPK faiz kararı sonrası altın düştü mü, yükseldi mi?
Merkez Bankası faiz kararı sonrası altının durumu merak ediliyor! 18 Mart PPK faiz kararı sonrası altın düştü mü, yükseldi mi?Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın fiyatları düştü mü? Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. PPK mart ayı toplantısı sonrası faiz kararı belli oldu. Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 200 baz puanlık artışla yüzde 17'den yüzde 19'a yükseltti. Ekonomistler faizde 100 baz puan artış bekliyordu. TCMB'den yapılan açıklamada "Yukarı yönlü riskler dikkate alınarak önden yüklemeli ve güçlü bir ilave parasal sıkılaştırma yapılmasına karar verilmiştir" denildi. Merkez Bankası son iki toplantısında faizi değiştirmeyerek yüzde 17'de bırakmış bir önceki iki toplantısında ise toplam 6,75 puan faiz artışına gitmişti. İşte Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın…
18.03.2021Gündem
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Dolarda sert düşüş...
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Dolarda sert düşüş...Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 200 baz puanlık artışla yüzde 17'den yüzde 19'a yükseltti. Dolar/TL, faiz kararının ardından 7,4760 seviyelerinden hızla gerileyerek 7,3280 ile 2 haftanın en düşük seviyesini gördü.
18.03.2021Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Mart ayı PPK toplantısı ne zaman?
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Mart ayı PPK toplantısı ne zaman?Merkez Bankası faiz kararı yatırımcıların odağında bulunuyor. Merkez Bankası mart ayı toplantısı için gözler Para Politikası Kurulu’na (PPK) çevrildi. PKK toplantısı faiz kararının belirlenmesinde önemli rol oynuyor. Peki, Merkez Bankası açıklaması ne zaman? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? PPK toplantısı ne zaman? TCMB faizleri değiştirecek mi? İşte Merkez Bankası faiz kararı ve PPK toplantısına ilişkin bilgiler...
15.03.2021Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş değişiklik kararı! Artırıldı
Merkez Bankası'ndan flaş değişiklik kararı! ArtırıldıMerkez Bankası tarafından çok önemli bir karara imza atıldı. Artışa gidildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yüzde 6'dan yüzde 8'e çıkarıldı. Bankada parası olan milyonları ilgilendiriyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası zorunlu karşılıklarda artışa gitti. Buna göre Türk Lirası mevduatlarda 3 aya kadar yüzde 6 olan zorunlu karşılık 8'e çıkarıldı.
24.02.2021Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? PPK faiz kararı ne olur?
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? PPK faiz kararı ne olur?Yatırımcının gözü Merkez Bankası faiz kararının açıklanacağı tarihte. Merkez Bankası toplantısı ile PPK faiz kararı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Şu an 17 seviyesinde devam eden Merkez Bankası politika faizi, alınacak yeni kararla birlikte yeniden revize edilecek. Peki, Merkez Bankası toplantısı ne zaman? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? PPK faiz kararı ne olur? İşte Merkez Bankası faiz kararının açıklanacağı o tarih...
4.02.2021Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladıMerkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 17'de sabit bıraktı.
21.01.2021Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2021 ocak ayı merkez bankası PPK toplantısı ne zaman, hangi gün?
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2021 ocak ayı merkez bankası PPK toplantısı ne zaman, hangi gün?Ocak ayı Merkez Bankası PPK toplantı ardından Merkez Bankası Ocak 2021 faiz kararı açıklanacak. Yatırımcının ve piyasanın gözü Merkez Bankası faiz kararımda. Merkez Bankası Nacı Ağbal’ın göreve gelmesinin ardından 3. Kez faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun yapacağı toplantının ardından ocak ayı faiz kararı belli olacak. 17 seviyesinde devam eden Merkez Bankası politika faizi yeniden revize edilecek. Peki, 2021 Ocak ayı Merkez Bankası toplantısı ne zaman? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ile ilgili bilgiler...
20.01.2021Ekonomi
Merkez Bankası'ndan faiz kararı!
Merkez Bankası'ndan faiz kararı!Merkez Bankası faiz toplantısı sonrası kararını açıkladı. Herkes bu toplantıdan çıkacak sonucu merak ediyordu. Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 200 baz puanlık artışla yüzde 15'ten yüzde 17'ye yükseltti.
24.12.2020Ekonomi
Merkez Bankası'ndan bir hamle daha!
Merkez Bankası'ndan bir hamle daha!Merkez Bankası, para politikasının operasyonel çerçevesinin sadeleştirilmesi kapsamında Türk lirası likidite yönetimine ilişkin kararlar aldı.
19.11.2020Ekonomi
Ekonomik sıkıntının Brunson’la alakası yok
Ekonomik sıkıntının Brunson’la alakası yokTürkiye’deki ekonomik sıkıntının aşılacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun Brunson ile uzaktan yakından alakası yoktur” dedi. Erdoğan, Brunson’ın yargı sürecinde olduğunu ve kendisinin ‘Bıraktım, hadi git’ deme hakkı olmadığını söyledi
26.09.2018Siyaset
0.25 görünümlü 0.50’lik indirim!
0.25 görünümlü 0.50’lik indirim!Merkez Bankası faiz koridorunun üst bandında 50, alt bandında ve politika faizinde ise 25 baz puan indirime gitti. Ancak piyasa faizleri için belirleyici olan koridorun üst bandı.
24.02.2015Ekonomi
'Kriz kahini' Türkiye'yi uyardı!
'Kriz kahini' Türkiye'yi uyardı!'Notu yatırım yapılabilir seviyeye getirdi ama...'
16.11.2012Ekonomi
2 liralık dolara sadece 8 kuruş kaldı
2 liralık dolara sadece 8 kuruş kaldıİstanbul serbest piyasada ABD Doları satışta 1,91 liraya çıkarak tüm zamanların en yüksek değerine ulaştı
28.12.2011Ekonomi
Dünya biz tatildeyken rahatladı ama komşu Rusya’da alarm zilleri çalıyor
Dünya biz tatildeyken rahatladı ama komşu Rusya’da alarm zilleri çalıyorRusya Merkez Bankası, 161 milyar dolarlık rezerv sürdü ancak rubleyi bir türlü ayakta tutamadı...
12.12.2008Ekonomi
Merkez Bankası'ndan yeni karar! döviz karşılığı TL swap işlemlerine son veriliyor
Merkez Bankası'ndan yeni karar! döviz karşılığı TL swap işlemlerine son veriliyorTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sterilizasyon araçlarının çeşitlendirilmesi kapsamında, kotasyon yöntemiyle gerçekleştirilen döviz karşılığı TL swap işlemlerine yarından itibaren son verecek.
24.07.2024Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladıPiyasalarda gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararını merakla bekliyordu. Para Politikası Kurulu faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu.
23.07.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Merkez Bankası Karar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki merkez bankası karar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.