Gazete Vatan Logo

Merkez Bankası faizleri düşürecek mi? Bugün belli oluyor

Milyonların gözü Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın son toplantısını bugün yapacak. Dün akşam saatlerinde ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararını açıkladı. FED beklentiler dahilinde politika faizini sabit tutarken gözler Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 2021 Aralık ayı faiz kararı için PPK toplantısına çevrildi. Merkez Bankası'nın faizleri düşürüp düşürmeyeceği merak ediliyor. MB faiz kararını bugün saat 14.00'te açıklayacak.

Merkez Bankası faizleri düşürecek mi? Bugün belli oluyor

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın son faiz kararı için Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanacak.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLUR?

Faizlerde indirim olacağı tahmin ediliyor

Ekonomistler bu toplantıda da faizlerde indirim olabileceğini belirtiyor.

Faiz kararının yanında kurulun vereceği mesajlar da piyasalar açısından önem taşıyor. Karar metninde, enflasyonla mücadele ve para politikasına ilişkin mesajlara yer verilmesi bekleniyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Para Politikası Kurulu faiz kararını bugün saat 14.00'te açıklayacak.

MERKEZ BANKASI KASIM FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Kasım ayındaki PPK toplantısında politika faizi 100 baz puan indirilerek yüzde 16'dan yüzde 15 seviyesine çekilmişti.

CNN Türk canlı yayınında faiz ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sefer Şener şu ifadeleri kullanmıştı:

"Merkez Bankası faiz kararını verirken öncelikli olarak küresel çaptaki gelişmelere bakıyor. Bu yüzden Fed’in vereceği mesajlar önemlidir. Arkasından da iç piyasalardaki gelişmelere bakıyor. Enflasyon rakamlarını değerlendiriyor Merkez Bankası. Bunların tamamı değerlendirildiğinde Merkez Bankası’nın mesajlarından hala sınırlı da olsa gidilebilecek bir alan olduğunu gösteriyor.

Haberin Devamı