Merkez Bankası Faiz

Merkez Bankası Faiz

Son dakika merkez bankası faiz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan merkez bankası faiz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını merkez bankası faiz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Merkez Bankası Faiz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan merkez bankası faiz gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.631 merkez bankası faiz haberi bulunmuştur. Tüm merkez bankası faiz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Merkez Bankası'ndan mevduat faizleri için yeni karar! Faiz oranı yükseltildi
Merkez Bankası'ndan mevduat faizleri için yeni karar! Faiz oranı yükseltildi Merkez Bankası'ndan son dakika faiz kararı geldi. Faiz oranı yükseltildi. Bankada parası olanları yakından ilgilendiriyor. Merkez Bankası, kur korumalı mevduat hesapları için üst faizi politika faizinin yüzde 60'ı olarak belirlediğini duyurdu.
25.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplandı. Toplantıda alınan faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı.
25.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! Dolar, altın ve borsa yatırımcısına uyarı
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! Dolar, altın ve borsa yatırımcısına uyarı Merkez Bankası faiz kararıyla ilgili dikkat çeken yorum geldi. Yurt içi piyasaların gözü kulağı bugün açıklanacak olan Merkez Bankası’nın faiz kararında olacak. Peki faizde bir değişiklik olacak mı? Karar altın, dolar ve borsayı nasıl etkiler? İşte tahminler...
25.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak 2024? TCMB Merkez Bankası faiz kararı Nisan 2024
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak 2024? TCMB Merkez Bankası faiz kararı Nisan 2024 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nisan ayı faiz kararı için araştırmalar hızlandı. Dolar, altın, borsa ve mevduat faizi yatırımcıları gözlerini Merkez Bankasına çevirdi. TCMB faiz kararı öncesinde, ekonomistler nisan ayı faiz beklentilerini de açıkladı. Peki, nisan ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?
24.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı (2024 Nisan PPK) ne zaman? 2024 Nisan ayının Merkez Bankası faiz kararı hangi gün açıklanacak?
Merkez Bankası faiz kararı (2024 Nisan PPK) ne zaman? 2024 Nisan ayının Merkez Bankası faiz kararı hangi gün açıklanacak? Merkez Bankası (TCMB) nisan ayı faiz kararı için geri sayım başladı. Yatırımcılar, TCMB'nin nisan ayı için vereceği politika faizi kararını bekliyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı toplantısı ne zaman? 2024 Nisan ayının Merkez Bankası faiz kararı toplantısı hangi gün, kaç gün kaldı?
23.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını perşembe günü açıklayacak
Merkez Bankası faiz kararını perşembe günü açıklayacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını 25 Nisan Perşembe günü açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 50 seviyesine yükseltmişti.
21.04.2024 Dünya
Merkez Bankası faizi artırdı  100 bin liraya 57 bin getiri
Merkez Bankası faizi artırdı 100 bin liraya 57 bin getiri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını yüzde 50 olarak açıklamasının ardında gözler mevduat faizlerine çevrildi. Bankaların mevduat faizlerini önümüzdeki hafta güncellemesi beklenirken TCMB'nin açıkladığı verilere göre 3 aylık vadede faiz 55.66'ya yükseldi. Önümüzdeki dönemde mevduat faizlerinin daha da yükselmesi bekleniyor.
22.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası altın ve dolarda sürpriz gelişme
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası altın ve dolarda sürpriz gelişme Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı belli oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardı. Piyasalardan faiz kararına ilk tepki geldi. İşte dolar ve altında son durum...
21.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?  Faiz artarsa dolar, borsa ne olur? (2024 TCMB mart ayı PPK kararı)
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? Faiz artarsa dolar, borsa ne olur? (2024 TCMB mart ayı PPK kararı) Dolar, altın, borsa ve banka mevduat faizi yatırımcıları tarafından merakla beklenen mart ayı Merkez Bankası faiz kararı öncesinde ekonomistler, politika faiziyle ilgili beklentilerini açıklamıştı. Mart ayı Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Türkiye ekonomisini yakından takip eden yatırımcılar tarafından beklenen kritik faiz kararıyla birlikte güncel piyasa verileri takip ediliyor
21.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararındaydı. Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan öncülüğünde ikinci kez toplandı. Kritik toplantı sonrası faiz kararı belli oldu. Merkez Bankası, sürpriz bir kararla politika faizinde 500 baz puan artırıma giderek, faizi yüzde 50 seviyesine çekti.
21.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, piyasaların merakla beklediği faiz kararını bugün açıklayacak. Faiz en son yüzde 45 olarak belirlenmişti.
21.03.2024 Ekonomi
Goldman Sachs'dan TCMB faiz kararına analiz
Goldman Sachs'dan TCMB faiz kararına analiz ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, TCMB'nin son faiz kararını değerlendirirken Türk lirasındaki değerlenmenin 2024 yılında da süreceğini ve Merkez Bankası rezervlerinin pozitife dönebileceğini öngördü.
23.02.2024 Ekonomi
Kredi kartı kullananlar dikkat! Merkez Bankası'nın faiz kararı piyasaları nasıl etkileyecek?
Kredi kartı kullananlar dikkat! Merkez Bankası'nın faiz kararı piyasaları nasıl etkileyecek? Kredi kartı kullananları yakından ilgilendiriyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. TCMB, şubat ayında politika faizini beklentilere paralel yüzde 45'te sabit tuttu. Peki bu karar piyasaları nasıl etkileyecek? İşte detaylar...
22.02.2024 Ekonomi
İşte faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum!
İşte faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. TCMB, şubat ayında politika faizini beklentilere paralel yüzde 45'te sabit tuttu. Faiz kararı sonrası altın ve dolarda son durum ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Öte yandan Altın ve para piyasaları uzman Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Merkez Bankası'nın enflasyon raporu ve döviz piyasalarındaki beklentiler ışığında, yıl sonu dolar tahminleri ve altının geleceği ne olacak?" sorusuna cevap verdi.
22.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararında. Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan öncülüğünde ilk kez toplandı. Kritik toplantı sonrası faiz kararı belli oldu. Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 45 seviyesinde sabit bıraktı.
22.02.2024 Ekonomi
Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında!
Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında! Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararında. Bugün saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak.
22.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını yarın açıklayacak
Merkez Bankası faiz kararını yarın açıklayacak Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararında. Yarın saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak.
21.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 45 seviyesine çıkardı.
25.01.2024 Ekonomi
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, ekonomi ve bankacılık sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Çakar OVP’deki hedefleri gerçekçi bulduklarını belirterek, “Sadece 2024 sonu enflasyonunun yüzde 40-45 bandında olacağını öngörüyorum. Bunun da yapışkan bir enflasyon olmaması için çaba gösterilmeli” dedi. Çakar, 2025’te istenilen çıkışın sağlanması için 2024’ün restorasyonla geçmesi gerektiğini vurguladı.
25.01.2024 Ekonomi
Bitcoin’de dalgalanma sürüyor! Dip seviyeyi gördü
Bitcoin’de dalgalanma sürüyor! Dip seviyeyi gördü 10 Ocak’ta SEC’in Bitcoin fiyatını doğrudan takip eden borsa yatırım fonlarını onaylamasının ardından başlayan yükseliş kısa sürdü. Bitcoin dün Aralık 2023’ten bu yana ilk kez 39.000 doların altını gördü. Gün içinde tekrar bu seviyenin üzerine çıksa da uzmanlar yeni direnç noktalarının 38.000 ve 33.000 dolar olacağını belirtiyor.
25.01.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! İşte piyasanın tahmini
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! İşte piyasanın tahmini Ekonomide haftanın en önemli bekleyişi sona eriyor. Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını bugün açıklayacak. Peki piyasadaki tahminler neler? İşte detaylar...
25.01.2024 Ekonomi
Yılın ilk faiz kararı: Ocak ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?
Yılın ilk faiz kararı: Ocak ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ocak ayının sonuna doğru yaklaşırken Merkez Bankası'nın faiz kararı da merakla bekleniyor. Para Politikası Kurulu yeni yılın ilk faiz kararını önümüzdeki günlerde açıklayacak. Peki, Merkez Bankası ocak ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta?
22.01.2024 Ekonomi
Merkez Bankası Ocak faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ocak faiz kararı ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?
Merkez Bankası Ocak faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ocak faiz kararı ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? Merkez Bankası Ocak faiz kararı ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı merak ediliyor. Para Politikası Kurulu Toplantısı ilgililerin, yatırımcıların gündeminde yerini aldı. Geçtiğimiz ay faiz kararında yaşanan yükseklikle yüzde 42,5 seviyesine çıkmıştı. Peki TCMB Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, ayın kaçında açıklanacak?
13.01.2024 Ekonomi
Parasını faize yatıran büyük kazanıyor! 100 bin liraya maaş gibi aylık kazanç
Parasını faize yatıran büyük kazanıyor! 100 bin liraya maaş gibi aylık kazanç Bankada parası olanları çok yakından ilgilendiriyor. Yatırım amacı ile ev ya da araba alanlar yönünü değiştirdi. Son dönemlerde banka mevduatlarına yönelen yatırımcılar kazancına kazanç katıyor. Ancak Döviz Dönüşümlü Kur Korumalı Mevduatlardan standart vadeli mevduatlara dönüş yapan mudileri çok daha yüksek faiz avantajı bekliyor. Bazı bankalar yüzde 65’e kadar DDKKM’den standart vadeli mevduata dönenlere faiz sunuyor. Yıllık kümülatif getirisi de yüzde 88’i aşıyor. Elinde biraz birikimi olan parasının değerini koruması için çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Yatırım araçları nakit miktarına göre değişiyor. Özellikle son yıllarda konut alacak parası olanların ilk tercihi ev almak oluyordu. Daha az parası olanlar ise altın ya da döviz birikimi yaparak tasarruflarını değerlendiriyordu. Ancak şu an en kazançlı yatırım nakitte kalmak gibi görünüyor. Merkez Bankası faiz artırımı yaptıkça mevduat bankaları da faiz yükselterek mevduat toplamaya başladı. Parasını her ay anapara+faiz olarak yatıranların kazançları da artıyor ve enflasyon oranına yakınsayan rakamlara ulaşıyor. Öte yandan Türk lirası mevduatları ve katılım hesaplarında stopaj indirimi süresi 30 Nisan 2024'e kadar uzatıldı. Peki bankalar ne kadar faiz veriyor? İşte detaylar...
28.12.2023 Ekonomi
Mevduat faizlerinde görülmemiş artış! Faiz oranları yüzde 52'yi de aştı! 1 milyon TL'ye 123 bin lira faiz getirisi
Mevduat faizlerinde görülmemiş artış! Faiz oranları yüzde 52'yi de aştı! 1 milyon TL'ye 123 bin lira faiz getirisi Elinde biraz birikimi olan parasının değerini koruması için çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Yatırım araçları nakit miktarına göre değişiyor. Özellikle son yıllarda konut alacak parası olanların ilk tercihi ev almak oluyordu. Daha az parası olanlar ise altın ya da döviz birikimi yaparak tasarruflarını değerlendiriyordu. Ancak şu an en kazançlı yatırım nakitte kalmak gibi görünüyor. Merkez Bankası faiz artırımı yaptıkça mevduat bankaları da faiz yükselterek mevduat toplamaya başladı. Parasını her ay anapara+faiz olarak yatıranların kazançları da artıyor ve enflasyon oranına yakınsayan rakamlara ulaşıyor. Peki bankalar ne kadar faiz veriyor? İşte detaylar...
22.12.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Merkez Bankası Faiz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki merkez bankası faiz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.