Menbic

Menbic

Son dakika Menbic haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Menbic ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Menbic haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Menbic

haberleri sayfasında son dakika yaşanan menbic gelişmeleri de dahil olmak üzere 542 menbic haberi bulunmuştur. Tüm menbic haberleri aşağıda listelenmiştir.
Taksim bombacısının ifadesinde yeni detaylar ortaya çıktı! Gül ayrıntısına cevap verdi
Taksim bombacısının ifadesinde yeni detaylar ortaya çıktı! Gül ayrıntısına cevap verdi Bombayı bıraktıktan sonra elinde gülle yürürken kameralara yakalanan terörist Ahlam Albashir, “Gülü sevdiğim için alıyordum, işaret değildi” dedi. Albashir ifadesinde ‘Hacı’yı da anlattı.
20.11.2022 Gündem
BBP lideri Destici: Bizim duruşumuz, tavrımız net
BBP lideri Destici: Bizim duruşumuz, tavrımız net Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Cumhur İttifakı karşısındaki ittifakın veya siyasi partilerin ya da onları destekleyen medya organlarının algı operasyonlarına yenilmeyeceğiz. Günlük politikalar bize yön veremez. Biz Türkiye’nin, Türk milletinin, Türk Devleti’nin, Doğu Türkistan’ın, Kırım’ın, Türkmeneli’nin, Filistin’in, mavi vatanın ve Cumhur İttifakı’nın tarafındayız. Bizim duruşumuz, tavrımız net. Bu netliği kimsenin bulandırmasına, kafa karıştırmasına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da müsaade etmeyeceğiz” dedi.
17.06.2022 Siyaset
Teröristlerle böyle poz verdiler! ABD askerleri Türkiye sınırında...
Teröristlerle böyle poz verdiler! ABD askerleri Türkiye sınırında... Suriye’ye sınır ötesi harekât hazırlıkları sürerken Türkiye sınırına 3 kilometre mesafede bulunan Kamışlı'daki ABD askerleri uluslararası haber ajansı AFP'nin objektifine yansıdı. Fotoğraflarda ABD askerlerinin YPG'li teröristlerle birlikte Kamışlı'ya bağlı bir köyde devriye gezdiği görüldü
12.06.2022 Dünya
Türkiye harekât için düğmeye bastı! 30 kilometre boyunca...
Türkiye harekât için düğmeye bastı! 30 kilometre boyunca... Suriye’de sınır boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma ve Tel Rıfat ile Menbic’i terörden temizleme amaçlı harekat için sevkiyat başladı. Mühimmat ve lojistik destek malzemeleri taşıyan çok sayıda TIR Suriye tarafına geçti. Tel Rıfat’ta az sayıdaki Rusya güçleri ile YPG/PKK ile birlikte hareket eden Suriye rejim güçleri bu bölgeden çekildi. ABD tarafından YPG/PKK’ya verilen güdümlü tanksavar füzeleri ile ağır silahların ise Menbic’e taşındığı belirtildi.
11.06.2022 Gündem
Türkiye iki bölgeyi vuracak! Operasyon yapacak
Türkiye iki bölgeyi vuracak! Operasyon yapacak Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) önceki günkü toplantısında da gündeme gelen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Suriye’nin kuzeyinde olası bir operasyon başlatması durumunda, operasyon bölgesinin Türkiye’ye verilen sözlere rağmen terör örgütü PKK/PYD/YPG’nin faaliyetlerini sürdürüp iyice yuvalandığı Tel Rıfat ile Menbiç bölgeleri olması bekleniyor.
28.05.2022 Gündem
AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz'dan 'tezkere' değerlendirmesi
AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz'dan 'tezkere' değerlendirmesi AK Parti Sivas Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz, "Türkiye’nin terörle mücadelesi devam ettiği sürece, terörle mücadele eden hükümetimiz; büyük bir inançla, cesaretle, fedakarlıkla görevlerini yapan asker, polis, jandarma ve güvenlik korucularımızın yanında olmayı sürdürecek." dedi.
26.10.2021 Gündem
Türkiye'den sınır ötesi harekatı! O bölgeye kara operasyonu
Türkiye'den sınır ötesi harekatı! O bölgeye kara operasyonu Türkiye vuracak! Sınır ötesi harekat ile ilgili sıcak gelişme! Türkiye o bölgelere kara operasyonu düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Suriye’den Türkiye’ye yönelik terör saldırılarına artık tahamülümüz kalmadı” açıklaması sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’nin kuzeydoğu sınır hattına sevkiyata hız verdi.
16.10.2021 Gündem
Hatay'ın İskenderun ilçesindeki patlamaya ilişkin detaylar belli oldu
Hatay'ın İskenderun ilçesindeki patlamaya ilişkin detaylar belli oldu CNN Türk canlı yayınına bağlanarak açıklamalarda bulunan güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Hatay'ın İskenderun ilçesinde gerçekleşen patlamaya ilişkin ayrıntıları aktardı.
26.10.2020 Gündem
Türkiye dünyaya ilan etti: Her an müdahale edilebilir!
Türkiye dünyaya ilan etti: Her an müdahale edilebilir! Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kalın, Suriye konusuyla ilgili olarak, 'Bizim oralara bir gece ansızın kaç defa geldiğimizi gördüler. Saldırılar devam ederse Türkiye oralara her an müdahale edebilir. Bu hem o örgütlere bir uyarıdır hem de onların destekçisi olan ülkelere bir uyarıdır' dedi.
4.10.2020 Siyaset
Esad'a ağır darbe! En güvendiği isim Süheyl Hasan vuruldu, Rusya'dan flaş hamle
Esad'a ağır darbe! En güvendiği isim Süheyl Hasan vuruldu, Rusya'dan flaş hamle TSK, Serakib’i ele geçiren rejim güçlerini SİHA ve topçu atışlarıyla etkili vurdu. Rejime bağlı Kaplan Kuvvetleri Komutanı Tuğgenaral Süheyl Hasan’ın SİHA atışı sonucu ağır yaralandığı ileri sürüldü. Rejimin İdlib sorumlusu üst düzey general Ramazan Yusuf ve yanındaki subaylar Cebel El Zaviye bölgesinde obüs atışıyla öldürüldü Öte yandan Rus askeri polisi de Serakib’den çekildi
5.03.2020 Dünya
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan önemli açıklamalar Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısına ilişkin açıklama yaptı. Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye konusuyla ilgili Putin ile telefonda görüşeceğini bildirdi.
11.12.2019 Gündem
İşte düğümü çözen soru!
İşte düğümü çözen soru! Türkiye ile ABD anlaştı Barış Pınarı Harekatı'na 120 saat ara verildi. Anlaşmanın yolu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde açıldı. Erdoğan'ın Trump'a “Sen El-Kaide ve DEAŞ ile masaya oturur musun?” sorusu ile düğüm çözüldü.
19.10.2019 Siyaset
Barış Pınarı Harekatı'nda son durum... Etkisiz hale getirilen terörist sayısı belli oldu
Barış Pınarı Harekatı'nda son durum... Etkisiz hale getirilen terörist sayısı belli oldu Milli Savunma Bakanlığından, Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen PKK/YPG'li terörist sayısının 637'ye yükseldiği bildirildi. Öte yandan Barış Pınarı Harekatı sürerken en kritik nokta olan Münbiç'te olağanüstü gelişmeler yaşanıyor.
16.10.2019 Gündem
Barış Pınarı Harekatı'nda son durum... Koalisyon güçleri Münbiç'ten çıktığını duyurdu
Barış Pınarı Harekatı'nda son durum... Koalisyon güçleri Münbiç'ten çıktığını duyurdu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de oluşturulmak istenen terör koridorunun ortadan kaldırılması, bölgeye barış ve huzurun getirilmesi amacıyla yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı, 7’nci gününe girdi. PKK/YPG'li teröristlerin sivil kıyafetlerle yerel halkın arasına karışıp kaçmaya çalıştığı tespit edildi. Barış Pınarı Harekatı'ndan gelen son dakika haberlere göre, Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat'ın doğusunda Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu unsurlarınca devam eden Barış Pınarı Harekâtı'nda, 595 PKK/PYD-YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon güçleri, Münbiç'ten çekildiğini duyurdu. Koalisyon güçlerinin çekilmesi haberinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüştü.
15.10.2019 Gündem
Barış Pınarı Harekatı'nda 6'ncı gün... Bölgeden art arda son dakika haberler geliyor
Barış Pınarı Harekatı'nda 6'ncı gün... Bölgeden art arda son dakika haberler geliyor Türk Silahlı Kuvvetleri'nce Fırat’ın doğusuna yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı 6’ncı gününe girdi. Gelen son dakika haberlere göre, Telabyad ve Resulayn ilçe merkezlerinde kontrolün sağlandığı harekatta, iki kent arasındaki köylerin terör örgütü PKK/YPG’den arındırılmasına devam ediliyor. Milli Savunma Bakanlığı'ndan Harekatın başından bu yana yapılan çatışmalar ve bombardımanda ise 550 terörist etkisiz hale getirildi.
14.10.2019 Gündem
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açıkladı: Fırat’ın doğusuna devriye üsleri kuracağız!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açıkladı: Fırat’ın doğusuna devriye üsleri kuracağız! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. İdlib'de askeri faaliyetlerin devam ettiğini belirten Akar, Suriye'de rejimin saldırılarının azaldığını ancak bitmediğini, bu durumun da iki tehlikeyi ortaya çıkardığını belirtti. Akar, bölgedeki insanların evlerini terk ederek göç ettiğini ve göç edenlerin de radikal örgütlere yöneldiğini ifade etti. Fırat'ın doğusundaki operasyonlar hakkında da bilgi veren Akar, "Fırat’ın doğusuna devriye üsleri kuracağız. Bu üsleri kurarsak, teröristler de oradan çekilirse bu büyük bir kazanım olacak. Bir rahatlama sağlanacak. Sonra duracak mıyız? Hayır durmayacağız" dedi.
19.09.2019 Gündem
Suriye sınırında helikopter hareketliliği
Suriye sınırında helikopter hareketliliği Suriye'nin kuzeyine kurulması planlanan Güvenli Bölge için oluşturulan Müşterek Harekat Merkezi'nin tam kapasite çalışmaya başladığı Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde helikopter hareketliliği yaşandı. Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 2 helikopter Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığı'nda yakıt takviyesi yaptıktan sonra Türk ve ABD askerlerinin binmesiyle havalanarak Suriye sınırında devriye görevi yaptı.
29.08.2019 Gündem
Sinat-Haftanin'e Pençe 3 Operasyonu başladı!
Sinat-Haftanin'e Pençe 3 Operasyonu başladı! Irak'ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin bölgesinde Pençe-3 Operasyonu başlatıldı. Harekatı yorumlayan uzmanlar bunun bir baskın olduğunu PKK'nın beklemediği anda gerçekleştirildiğini dile getirdiler.
24.08.2019 Gündem
Güvenli bölge için teknik çalışmalarda sona gelindi
Güvenli bölge için teknik çalışmalarda sona gelindi Suriye'nin kuzeyinde, ABD ile Türkiye'nin koordineli olarak tesis etmeyi planladığı güvenli bölge için geri sayım sürüyor. Saha analizlerinin ardından masada teknik açıdan da son aşamada olunan çalışmaların tamamlanmasıyla ABD ve Türkiye'nin birlikte yürüteceği Müşterek Harekat Merkezi, tam kapasiteyle çalışmaya başlayacak.
22.08.2019 Gündem
Milli Savunma Bakanlığı: S-400'de birinci grup malzemelerin sevkiyatı bugün itibarıyla tamamlandı
Milli Savunma Bakanlığı: S-400'de birinci grup malzemelerin sevkiyatı bugün itibarıyla tamamlandı Milli Savunma Bakanlığı, S-400 birinci grup malzemelerinin sevkiyatının 30 sorti ile bugün tamamlandığını açıkladı. S-400 kurulum çalışmalarının başlandığını ve devam ettiğini aktaran askeri yetkililer, ikinci grup sevkiyatın da Ankara’ya yapılacağını söyledi. Yetkililer, Fransa’nın teklif ettiği bir adet SAMP-T bataryasının konuşlanacağı bölge ile ilgili, "Güneydoğu Anadolu bölgesinde keşif çalışmaları sürüyor. Güney sınırımızda olacak" açıklaması yaptı. Yeni askerlik sisteminin yürürlüğü girmesinden bu yana 6 aylık hizmet süresini tamamlayan 122 bin askerin terhis olduğu da bildirildi.
25.07.2019 Gündem
ABD'den flaş Türkiye açıklaması!
ABD'den flaş Türkiye açıklaması! ABD Dışişleri Bakanı Pompeo yaptığı açıklamada, "Türkiye’ye terörist saldırıları riskini azaltmak için Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge kurma çabaları sürüyor"
31.05.2019 Dünya
FETÖ hala en büyük tehdit!
FETÖ hala en büyük tehdit! İstanbul’da 108’i subay, 102’si astsubay olan 210 muvazzaf asker için gözaltı kararı verildi. Şu ana kadar 146 askerin gözaltına alındığı operasyonu başlatan savcı, kripto örgüt üyelerinin varlığı konusunda önemli tespitlerde bulundu.
27.04.2019 Gündem
Son dakika... Lazkiye'de patlama! Çok sayıda yaralı...
Son dakika... Lazkiye'de patlama! Çok sayıda yaralı... Suriye Devlet Televizyonu'nun geçtiği son dakika bilgisine göre, Lazkiye'de bomba yüklü araç patlatıldı. Çok sayıda yaralı var.
23.01.2019 Dünya
Münbiç'te patlama!
Münbiç'te patlama! Terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki Münbiç'te, ABD askerlerinin devriye yaptığı sırada patlama meydana geldi. ABD'den yapılan resmi açıklamada 4 ABD askerinin öldüğü, 3 askerin de yaralandığı bildirildi.
16.01.2019 Gündem
Uyum sorunu merkeze aldırdı
Uyum sorunu merkeze aldırdı RESMİ Gazete’de dün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel, bu görevden alınarak Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı’na atandı.
1.01.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Menbic ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki menbic haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.