Menapoz

Menapoz

Son dakika menapoz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan menapoz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını menapoz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Menapoz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan menapoz gelişmeleri de dahil olmak üzere 93 menapoz haberi bulunmuştur. Tüm menapoz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'de menopoz yaşı dünya ortalamasının altına düştü
Türkiye'de menopoz yaşı dünya ortalamasının altına düştü Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Habibe Radiye Akgün, menapozla ilgili dikkat çekici bir açıklama yaptı. Dr. Akgün, dünyada menapoz yaşının 45-55 olduğunu ama ülkemizde ise 45-49'a kadar düştüğünü belirtti.
17.10.2023 Sağlık
Astım krizlerinde kadınlar, erkeklerden iki kat daha fazla ölüyor
Astım krizlerinde kadınlar, erkeklerden iki kat daha fazla ölüyor İngiltere’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu ASTHMA + LUNG’un analiz raporuna göre, İngiltere’de astımlı kadınların astım krizinden ölme ihtimali erkeklere göre neredeyse iki kat daha fazla olduğu belirtildi. Kadınların hormon dalgalanmalarının astım krizi tetiklenmesinde önemli rol oynadığı vurgulandı.   
27.04.2022 Sağlık
Şeyda Coşkun: Menopoz dönemi çok zor!
Şeyda Coşkun: Menopoz dönemi çok zor! Önceki akşam Cihangir'de objektiflere yansıyan Şeyda Coşkun, kadınların kış aylarında yediklerine dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayarak, "Menopoz dönemi çok zor bir süreç, kilo verilemiyor. Sağlam bir beslenme programı yapmak gerek" dedi
30.11.2021 Magazin
Menopoz döneminde dikkat edilmesi gerekenler
Menopoz döneminde dikkat edilmesi gerekenler Menopozun çeşitli hastalıklara yakalanma riskini artırdığını söyleyen Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Leyla Ercan, bu dönemin sağlıklı bir şekilde atlatılabilmesi için dikkat edilmesi gerekenler, takip ve tedavi süreciyle ilgili bilgiler verdi. Op. Dr. Ercan, bu dönemde kalp hastalıkları, damar sertliği, kemik ve eklem hastalıkları gibi bazı sağlık sorunlarının gelişme olasılığı olduğundan sağlık kontrollerinin düzenli yapılması gerektiğini vurguladı.
6.10.2021 Sağlık
Hem vücudu hem beyni etkiliyor
Hem vücudu hem beyni etkiliyor Genel popülasyona göre Türk kadınlarının daha erken menopoza girdiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Emine Zeynep Yılmaz, “Menopozun hem fiziksel hem psikolojik etkileri vardır. Ateş basması, gece terlemesi, uyku bozukluğu, saç ve deride değişiklikler, sindirim sistemi problemleri, gerginlik, depresif ruh hali görülebilir. Östrojen düzeyinde azalmayla bilişsel gerileme başlayabilir ve menopozun az bilinen semptomlarından biri olan beyin sisi veya bilinç bulanıklığı meydana gelebilir” dedi.
16.09.2021 Sağlık
Vitamin takviyeleri gerekli mi? Kime, hangi vitamin takviyeleri uygun?
Vitamin takviyeleri gerekli mi? Kime, hangi vitamin takviyeleri uygun? Vitamin eksikliği pek çok önemli sağlık sorununa neden olabilir. Vitaminlerin doğal yollardan alınmasının önemli olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, günlük tüketilmesi gereken elzem aminoasit, yağ asidi ve karbonhidrat bileşenleri ile yerine konması son derece önemli olduğunu vurguladı. Peki, Takviye vitaminlere gerçekten ihtiyacımız var mı? Hangi vitamin ne kadar kullanılmalı? İşte vitaminler ile ilgili bilmeniz gerekenler...
6.08.2021 Sağlık
Menopoza giren kadınların annelik şansı artıyor
Menopoza giren kadınların annelik şansı artıyor Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Gökalp Öner, PRP yöntemi sayesinde erken menopoza giren kadınların da anne olma ihtimalinin yükseldiğini belirtti. Öner, "PRP tüp bebek alanında yeni uygulanmaya başlanan bir yöntem. PRP’de kadının kendi kanından özel bir ayrıştırma yöntemi ile trombosit (kanda pıhtılaşma hücreleri) ve büyüme faktörleri yönünden zengin plazma (Platelet-Rich Plasma) elde ediyoruz. Bu hücreler, verildiği dokuda canlandırıcı bir etki yapıyor. Biz de bunları, erken menopoz sorunu yaşayan kadınların yumurtalık dokusuna enjekte ederek yumurta üretilmesi için uyarıyoruz. Adeta uyuyan yumurtalıkları uyandırıyoruz. Yumurta oluştuktan sonra ise tüp bebek uygulaması yapıyoruz" diye konuştu. 'İKİ ANNE ADAYININ SEVİNCİNE TANIK OLDUK' PRP yöntemi sonrası tüp bebek sayesinde Kayseri’de 30’lu yaşlarda olan iki ayrı hastanın annelik sevincini yaşadıklarını belirten Doç. Dr. Öner, şunları kaydetti: "Bu hafta iki genç anne adayının sevinçlerine tanık olduk. Uzun yıllardır bugünün hayalini kuruyorlardı. Öyle heyecanlıydılar ki, ultrasonda bebeklerinin kalp atımını gördüklerinde büyük bir şaşkınlık ve mutluluk yaşadılar. Zira bu genç kadınlardan biri, 7 yıldır çocuk hayaliyle yaşıyordu ama erken menopoz olduğu için anne olamıyordu. Bu hastamıza kendisinin kanından aldığımız hücreleri, kendi yumurtalık dokusuna enjekte ettik. Sonrasında 6 ay kendisini takip ettik. 6 ayın sonunda ilk yumurtayı gördük. Sonrasında diğerlerini. Yumurtalarını topladık ve tüm bebek uygulaması yaptık. Diğer hastamız ise yine menopoz sorunu nedeniyle 5 yıldan beri anne olmak istiyordu. PRP yöntemi sayesinde bu anne adayımız da bebeğinin ilk kalp atımını dinledi. Biz de şimdi hamilelik sürecinin sağlıklı geçmesine ve bebeklerinin sağlıkla dünyaya gelmesine tıbbi olarak destek vermeye devam ediyoruz.”
8.11.2020 Sağlık
'Türkiye'de her 8 kişiden 1'inde aşırı terleme sorunu var'
'Türkiye'de her 8 kişiden 1'inde aşırı terleme sorunu var' Türkiye'de her 8 kişiden birinde aşırı terleme sorunu olduğu tahmin edildiğini belirten Dr. Meltem Ayran, "Normal terleme vücudun sıcak havaya, fiziksel aktiviteye, korku veya öfkeye verdiği tepkidir. Aşırı terleme ise bu sebepler yokken kişinin normalden fazla terlemesidir." dedi.
3.06.2020 Sağlık
'Her 8 kişiden 1'inde aşırı terleme sorunu var'
'Her 8 kişiden 1'inde aşırı terleme sorunu var' Türkiye'de her 8 kişiden birinde aşırı terleme sorunu olduğu tahmin edildiğini belirten Dr. Meltem Ayran, "Normal terleme vücudun sıcak havaya, fiziksel aktiviteye, korku veya öfkeye verdiği tepkidir. Aşırı terleme ise bu sebepler yokken kişinin normalden fazla terlemesidir." dedi.
2.06.2020 Sağlık
Varis aileden çocuğa miras kalıyor
Varis aileden çocuğa miras kalıyor Varis kozmetik bir sorun olmaktan öte hayatı tehdit edebilen sorunlara yol açabiliyor. Başta akciğer embolisine neden olabilen varisler kalıtsal olma özelliği ile de aileden çocuğa miras kalabiliyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Semih Barlas hem anne hem de babasında varis olan çocuğun ileride varis sorunuyla karşılaşma olasılığının yüzde 90 olduğunu ifade etti.
3.04.2020 Sağlık
Baba olmak için erkeğin biyolojik saati var mı?
Baba olmak için erkeğin biyolojik saati var mı? Doç.Dr. Emre Bakırcıoğlu, erkeklerin de yaşlanmayla birlikte üreme fonksiyonlarında zamanla azalma meydana geldiğini söyledi.
24.01.2020 Sağlık
Nöral terapi ile migren tedavisi
Nöral terapi ile migren tedavisi Dr. Meltem Ayran, Nöral terapi ile migren tedavisi’ni anlattı.
16.01.2020 Sağlık
Çikolata kisti kadınların yaşam kalitesini etkiliyor
Çikolata kisti kadınların yaşam kalitesini etkiliyor Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Bertan Akar, üreme çağındaki kadınların yüzde 10'unu etkileyen çikolata kistinin kadının yaşam kalitesini önemli derecede etkilediğini belirtti.
23.10.2019 Sağlık
Brokoli ve kereviz tüketmek dişleri koruyor
Brokoli ve kereviz tüketmek dişleri koruyor Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Doç. Dr. Bülbül, menopoz dönemi hakkında, "Bu dönemde yüzde 90'dan fazlası sudan oluşan kereviz ve brokoli tüketmek diş sağlığını korumaya yardımcı oluyor." dedi.
23.10.2019 Sağlık
40 yaşını geçen kadınlar dikkat
40 yaşını geçen kadınlar dikkat Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nil Okur, 40 yaşını geçen her kadının dikkat etmesi gereken hastalıklar olduğunu ve belli aralıkla mutlaka muayene olmasını tavsiye etti.
21.08.2019 Sağlık
"Kalp-damar hastalığı riskini azaltıyor"
"Kalp-damar hastalığı riskini azaltıyor" Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Avrupa Endokrinoloji Derneği Yöneticisi Prof. Dr. Okan Bülent Yıldız, emzirmenin kadınlarda kalp-damar hastalığı riski ile damar sertliğini azalttığını söyledi.
5.07.2019 Sağlık
Uzmanlardan sigara uyarısı!
Uzmanlardan sigara uyarısı! Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Recep Akdur, sigara kullanımının, insan vücudunun savunma sistemini çökerterek sayısız hastalık ve ölümlere zemin hazırladığını vurguladı. Akdur, sigara içen kişilere seslenerek; "Yeni yılda sigarayı bırakarak hayatınız için çok önemli ve kıymetli bir adım atmış olursunuz. Sağlığınız sizi bırakmadan siz sigarayı bırakın” uyarısında bulundu.
2.01.2019 Sağlık
Kadınlar dikkat! Giderek artıyor
Kadınlar dikkat! Giderek artıyor Dünyada kadınlarda görülen kanserlerine bağlı ölümlerin yıllar içinde arttığının görüldüğünü dile getiren Prof.Dr. Polat Dursun, “Amerikan kanser derneğinin yıllık yayınladığı kanser raporuna göre tıptaki tüm gelişmelere rağmen kanser vakalarındaki sayı ve ölüm oranlarında artış olduğu rapor edildi.” dedi.
4.12.2018 Sağlık
Kadınların menopoz dönemi için alabileceği önlemler
Kadınların menopoz dönemi için alabileceği önlemler Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Nilgün Turhan, Psikiyatri Uzmanı Esra Uğurlu Koçer, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Borman günümüzde hala pek çok kadın için tabu olarak nitelendirilen menopoz dönemi ile ilgili altın önerilerde bulundu...
2.11.2018 Sağlık
'Menopoz sonrası için kaliteli yaşayın'
'Menopoz sonrası için kaliteli yaşayın' Prof. Dr. Ramazan Dansuk, menopoz sonrasında sağlığın korunması ve kaliteli bir yaşam için diyet ve yaşam biçiminin çok önemli olduğunu söyledi.
19.10.2018 Sağlık
Menapoz döneminde 'altın günleri'ne dikkat
Menapoz döneminde 'altın günleri'ne dikkat Menopoz süreci kadınların değişime açık olduğu, ani kilo alımlarının yaşanabildiği dönemlerden biri. Hormonal, fizyolojik ve psikolojik değişimlerin yaşandığı bu süreçte karşılaşılabilecek sorunlara hazırlıklı olmak, yaşam tarzını buna göre düzenlemek oluşacak sağlık problemlerini önleme konusunda da önemli.
15.10.2018 Sağlık
İdrarda kanama, buz dağının görünen kısmı!
İdrarda kanama, buz dağının görünen kısmı! Üroloji ve üroonkoloji uzmanı Prof. Dr. Can Öbek, tıp dilinde hematüri olarak adlandırılan idrarda kan saptanmasının önemli bir bulgu olduğuna dikkat çekiyor. Bu hastalıkta erken teşhis ve tedavi hayat kurtarıcı olduğunu vurgulayan Öbek, hematüriye sebep olan unsurlardan teşhisine, idrarı boyayan gıdalardan diğer ilgili hastalıklara kadar aslında konunun ne derece karmaşık olduğunu gündeme taşıyor.
4.10.2018 Sağlık
Dünyada artan kadın kanserlerine dikkat
Dünyada artan kadın kanserlerine dikkat Kadın Hastalıkları Doğum Ve Uzmanı Jinekolojik Onkoloji Prof.Dr. Polat Dursun, dünyada artan kadın kanserlerine dikkat çekti.
8.08.2018 Sağlık
Kadınları uyardı! Rahim kanserine dikkat
Kadınları uyardı! Rahim kanserine dikkat Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolojik Onkoloji Prof. Dr. Polat Dursun, rahim kanseri konusunda kadınları uyardı.
1.04.2017 Sağlık
Her 10 kadından biri cinsel ilişki sırasında acı çekiyor
Her 10 kadından biri cinsel ilişki sırasında acı çekiyor İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, her 10 kadından biri cinsel ilişki sırasında acı ve ağrı hissediyor.
26.01.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Menapoz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki menapoz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.