Memur Yemek Ücreti

Memur Yemek Ücreti

Son dakika memur yemek ücreti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan memur yemek ücreti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını memur yemek ücreti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Memur Yemek Ücreti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan memur yemek ücreti gelişmeleri de dahil olmak üzere 61 memur yemek ücreti haberi bulunmuştur. Tüm memur yemek ücreti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kamuda yeni dönem! Bugün başlıyor, tüm memurları kapsıyor, resmen değişti, yeni ödemeler...
Kamuda yeni dönem! Bugün başlıyor, tüm memurları kapsıyor, resmen değişti, yeni ödemeler... Kamu çalışanlarını çok yakından ilgilendiriyor. Bugünden itibaren tamamen değişiyor. Ödemeler artıyor. Tek tek açıklandı. Yıl boyunca yeni ödemeler geçerli olacak. Eğitim, dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi gibi pek çok alanı kapsıyor. Kamu sosyal tesislerinde bu yıl uygulanacak hizmet bedelleri bugünden itibaren geçerli olmak üzere değişti. Konaklama, yemek, kreş ücretleri değişti. Kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinden yararlanacak kurum personelinin yemek ücreti 24,80 liradan, konaklama bedeli ise 11,10 liradan başlıyor. Konaklama ücreti ücret 1 Temmuz ile 15 Ağustos arasında 18,90 lira olacak.
1.02.2022 Memur
Kamuda yeni dönem! 1 Şubat'ta başlıyor, asgari tutarlar netleşti, tüm memurlar...
Kamuda yeni dönem! 1 Şubat'ta başlıyor, asgari tutarlar netleşti, tüm memurlar... Asgari ödeme tutarları belli oldu. Resmi Gazete'de yayımlandı. 1 Şubat itibarı ile başlıyor. Eğitim, dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi gibi pek çok alanı kapsıyor. Yeni ücretler 2022 yılı boyunca geçerli olacak. Bakanlık harekete geçti ve tek tek açıklandı. Milyonlarca kamu çalışanını ilgilendiriyor. Kamu sosyal tesislerinde bu yıl uygulanacak hizmet bedelleri belirlendi. Kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinden yararlanacak kurum personelinin yemek ücreti 24,80 liradan, konaklama bedeli ise 11,10 liradan başlıyor. Konaklama ücreti ücret 1 Temmuz ile 15 Ağustos arasında 18,90 lira olacak.
7.01.2022 Memur
Memurları ilgilendiren 'ücret' kararı! Artık...
Memurları ilgilendiren 'ücret' kararı! Artık... Tüm memurları ilgilendiriyor. O ücretler belli oldu. Resmi Gazete'de yayımlandı. 15 Ocak'tan itibaren geçerli olacak. Yeni karar ile birlikte memurlardan 2021'de 1,59-6,42 lira, sözleşmeli personelden 1,93-7,69 lira öğle yemeği bedeli tahsil edilecek.
30.12.2020 Çalışma Hayatı
Memurların yemek yönetmeliği değişti! 2020 memurun asgari yemek ücreti ne kadar oldu?
Memurların yemek yönetmeliği değişti! 2020 memurun asgari yemek ücreti ne kadar oldu? Memur ve Sözleşmeli personellerin yemek yönetmeliği değişti. Resmi Gazete'de yayınlanan bildiriye göre memur ve sözleşmeli personelin öğle yemeği servisi için yeni bir yönetmelik getirilerek, memur ve sözleşmeli personellerin öğle yemeğine asgari olarak ne kadar ödeme yapacağı belirlendi. Peki, 2020 asgari yemek ücreti ne kadar oldu?
15.01.2020 Çalışan Hakları
Memurların yemek bedelleri belirlendi
Memurların yemek bedelleri belirlendi Memurlardan bu yıl için 1,37-5,45 lira, sözleşmeli personelden 1,65-6,54 lira öğle yemeği bedeli tahsil edilecek.
15.01.2019 Ekonomi
Devlet memurları için yemek bedelleri belli oldu
Devlet memurları için yemek bedelleri belli oldu Devlet memurlarına yiyecek yardımı yönetmeliği uygulama tebliği Resmi Gazete'de yer aldı.
9.01.2024 Memur
Öğretmenlere kötü haber! Ek ders mesai ücretiyle ilgili karar
Öğretmenlere kötü haber! Ek ders mesai ücretiyle ilgili karar Özel eğitim kurumlarında çalışan yüz binlerce öğretmene, kötü haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme, özel okul öğretmeninin fazla çalışmasının okulda kaldığı süreye göre değil; girdiği ders sayısına göre hesaplanması gerektiğine hükmetti. Emsal karara göre, özel kurumlarda çalışan öğretmenler, sadece girdikleri ders süresine göre mesai alabilecek. Zümre başkanı olan öğretmenler de sadece girdikleri derse göre mesai alabilecek.
30.09.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Memur ve emekliye yüzde 25 zam
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Memur ve emekliye yüzde 25 zam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da "Sözleşmeliye Kadro Şöleni" programında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekli maaş artış oranının yüzde 25 olarak uygulanacağını açıkladı.
3.01.2023 Gündem
Sözleşmeliye kadro müjdesinde detaylar ortaya çıktı! Harcırah, tazminat ve yükselme...
Sözleşmeliye kadro müjdesinde detaylar ortaya çıktı! Harcırah, tazminat ve yükselme... Binlerce sözleşmeli personele, kadro müjdesi. 500 bin sözleşmeliye kadrolu memuriyette detaylar ortaya çıkmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir şölende ayrıntılar açıklanacak. Kademe, derece ilerleme ve kurumlar arası yer değişikliği hakkına sahip olunacak. İşte kadroya geçen sözleşmeli personellerin yeni hakları...
3.01.2023 Çalışma Hayatı
Yeni doğal gaz müjdesi! Erdoğan: Fatih sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük rezerv keşfetti
Yeni doğal gaz müjdesi! Erdoğan: Fatih sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük rezerv keşfetti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan yılın son Kabine toplantısı sona erdi. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği müjdeyi açıklayan Erdoğan, "Fatih sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük rezerv keşfetti" ifadelerini kullandı.
26.12.2022 Gündem
KYK faizleri ve maske cezaları silindi
KYK faizleri ve maske cezaları silindi Öğrenim kredilerine ilişkin düzenlemeler içeren teklif TBMM’de kabul edildi. Böylece KYK öğrenim kredisinin borç faizleri ve maske cezaları silindi.
3.11.2022 Ekonomi
52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi! KYK kredi faizleri, maske cezaları, icra borçları
52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi! KYK kredi faizleri, maske cezaları, icra borçları TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, ekonomik düzenlemeleri içeren 52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi. Teklifle; Kovit-19 salgını sürecinde maske takmayanlara verilen cezalar affedilecek. KYK kredi faizleri ödenmeyecek. 2000 TL ve altındaki icra borçlarının sonlandırılması amaçlanıyor. İşverenler çalışanlarına yemek paralarını nakit ödemeleri halinde vergiden istisna olacak.
17.10.2022 Ekonomi
İşçi ve işveren milyonları ilgilendiren uyarı! Yüzde 50 zamlı ödeniyor! Haftalık ve günlük çalışma saatleri...
İşçi ve işveren milyonları ilgilendiren uyarı! Yüzde 50 zamlı ödeniyor! Haftalık ve günlük çalışma saatleri... İşçi işveren milyonları ilgilendiren açıklama! Haftalık çalışma saati ile ilgili kritik uyarı geldi. İdari izin, bayram izni ve tatillerle ilgili çok az bilinen detay ortaya çıktı. Saat sınırı var, süreyi geçen işçilere yüzde 50 zamlı ödeniyor. Haftanın 6 günü çalışılan işyerlerinde, saatlik ücreti 50 lira olan işçi; günlük 9.5 saat çalışmışsa yasal süreyi geçmiş sayılıyor. Bu durumda maaş hesaplamasında farklı bir yok izleniyor. İşte haftalık çalışma süresi ile ilgili birçok çalışanın bilmediği ayrıntılar...
10.07.2022 Uzmana Sor
Kıdem tazminatında flaş değişiklik! Miyonlarca çalışan alacak, artık 15 bin 371 lira...
Kıdem tazminatında flaş değişiklik! Miyonlarca çalışan alacak, artık 15 bin 371 lira... Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika gelişmesi! Ve belli oldu. Rakamlar değişti. 15 bin 371 liraya kadar ödeme yapılabilecek. Kıdem tazminatı Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışanların, aynı iş yerinde bir yıl ve daha uzun süre çalışarak elde ettiği bir hak. Kıdem tazminatı ödenirken çalışanın aldığı maaş belirleyici oluyor. Tazminat miktarı bürüt maaşa yol, yemek gibi ek ödemelerin de dahil edilmesi ile elde edilen ücret baz alınarak ödeniyor. Ancak kıdem tazminatı ödemesinde tavan miktar bulunuyor. Temmuz zammı ile kıdem tazminatı tavanı 15 bin 371 liraya çıkıyor. Kıdem tazminatı tavanındaki artış, brüt ücreti 10 bin 848 liranın üzerinde olan çalışanların daha fazla kıdem tazminatı almasını sağlayacak.
Kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı ile ilgili son dakika gelişmesi! 2 ay içerisinde...
Kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı ile ilgili son dakika gelişmesi! 2 ay içerisinde... Milyonlarca çalışan ve işvereni yakından ilgilendiriyor. Kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı hakkı doğuyor. alışanın ücreti, izni, çalışma süresi, sosyal hakları iş sözleşmeleriyle düzenlenirken, hem işçi hem işveren hakları İş Kanunu'yla koruma altında alınıyor. Kanun'a göre işin niteliği, zamanı ve şeklini işveren belirler. İş sözleşmesindeki koşullarının çalışan aleyhine değiştirilmesi durumunda iş hukukuna uygun hareket ederek, çalışanın onayını almak gerekiyor.
23.05.2022 Çalışan Hakları
Bayram ikramiyesi ile ilgili son dakika! Hesaplara yatacak! Tek tek hesaplandı! 4 bin lira...
Bayram ikramiyesi ile ilgili son dakika! Hesaplara yatacak! Tek tek hesaplandı! 4 bin lira... Bayram ikramiyesi ile ilgili son dakika açıklaması. Bayram ikramiyesi müjdesi geldi. Bayram ikramiyesi ile ilgili tahminler tek tek hesaplandı. Milyonlarca emekli, şehit yakını, gazi, dul ve yetimler, iş göremezlik geliri alanların beklediği bayram ikramiyeleri Nisan ayının son haftası maaş hesaplarına yatacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan bayram ikramiyesi uygulaması aksamadan bu yıl da devam edecek. Yaklaşık 13.5 milyon vatandaşa ödenen bayram ikramiyeleri geçen yıl enflasyona yakın bir oranda artırılarak 1100 liraya çıkarılmıştı. İkramiyede bu yıl da geçen yıl olduğu gibi bir artışa gidilmesi bekleniyor. Yılsonunda yüzde 36.08 olarak açıklanan enflasyon oranının ikramiyeye yansıması durumunda 1100 lira olan tutar yaklaşık 1500 liraya çıkabilecek. İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarımız Mert Nayır'ın Ankara kulislerinde konuşulan ikramiye müjdesini yazmıştı. Ramazan Bayramında 2.000 TL, Kurban Bayramında ise 2.000 TL emekli vatandaşlarımıza bayram ikramiyesi ödeneceğini dile getirmişti. Öte yandan yeni emekli olanlar da bayram ikramiyesinden faydalana bilecek. İşte bayram ikramiyesi ile ilgili son dakika tüm detaylar...
5.04.2022 Emekli
İşçi, işveren milyonları ilgilendiren karar! Çıkış yasağı ve zamlı ödeme...
İşçi, işveren milyonları ilgilendiren karar! Çıkış yasağı ve zamlı ödeme... Çalışan milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Ara dinlenmesi, ihtiyaç giderme ve yemek için olmazsa olmaz bir süre olduğundan serbestçe kullanılması gerekir. İşin ve işyerinin özelliği, işçilerin dinlenme süresinde işyeri dışına çıkışlarını sakıncalı kılıyorsa ya da bazı güçlükler yaratıyorsa işçilere bu yönde bir yasak getirilebiliyor. Yargıtay'ın da bu yönde bir kararı var. Ara dinlenmeleri çalışma süresinden sayılmaz, ara dinlenmesi süresi için işçi ücret almaz. İş sözleşmesinde işveren ile işçi anlaşırlarsa veya işveren tek taraflı olarak isterse ya da toplu iş sözleşmesinde karar verilirse ara dinlenmesi için ücret ödeneceği de kararlaştırılabilir.
25.03.2022 Çalışan Hakları
15 bin lira ödeniyor! Karşılıksız 5 yıl sınırı var...
15 bin lira ödeniyor! Karşılıksız 5 yıl sınırı var... SSK'lı Bağkur'lı memur, dul, yetim herkesi için için geçerli. Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. En az 15 bin lira ödeniyor.5 yıl sınırı var, bu sürede başvurmayan hakkını kaybediyor. Ölüm aylığı alan kız çocukları evlenmeleri durumunda yetim aylığı kesiliyor. Evlilik nedeniyle yetim aylıkları kesilecek olan kız çocuklarına devlet tarafından çeyiz parası ödeniyor. SSK veya Bağkur’dan vefat eden eşinden dolayı aylık almakta olan dul eşin, yeniden evlenmesi halinde kendisine çeyiz parası ödenmiyor, kişinin kız çocuğunun evlenmesi durumunda çeyiz parası var. Fakat dul memur eşin evlenmesi halinde, kendisine de 12 aylık çeyiz yardımı veriliyor. Ayrıca anne oğlundan veya kızından dolayı Emekli Sandığı’ndan yetim aylığı alıyorsa, evlenmesi halinde yine maaşının 12 katı kadar çeyiz yardımı sağlanıyor.
19.02.2022 Çalışan Hakları
Yeni genelge ile duyuruldu! Tüm çalışanları ilgilendiriyor, resmen değişti, artık 10.848 TL
Yeni genelge ile duyuruldu! Tüm çalışanları ilgilendiriyor, resmen değişti, artık 10.848 TL Milyonlarca çalışanı ilgilendiren değişiklik! Resmen duyuruldu. Ödeme miktarı arttı. 2022 itibarı ile 10 bin 848 lira oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, memurlara yapılan 'Ek zam'larla ilgili yeni genelge yayımladı. Memur ve memur emeklilerinin zammı yüzde 30.95 olarak netleşirken, işçilerin kıdem tazminatı tavanı da yükseldi.
26.01.2022 Çalışan Hakları
10 bin 800 liraya yükseldi! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor, 6 ay geçerli
10 bin 800 liraya yükseldi! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor, 6 ay geçerli Yeni yıla girilmesi ile birlikte sadece maaşlar değil pek çok ödeme miktarı da arttı. Asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapılmasının ardından memur ve memur emeklisinin beklediği maaş zammı ve oranları belli oldu. Aralık ayı enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından açıklanmasının ardından memur ve memur emeklisinin 2022 yılının ilk 6 aylık sürecinde alacağı zam oranı ve maaşlar belli oldu. Memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranı enflasyon farkı ve toplu sözleşme oranı eklendiğinde yüzde 28 olarak açıklandı. Kabine toplantısında yüzde 5 olan memur toplu sözleşme zammı 7,5 olarak güncellendi ve memur maaşlarının 2022 yılının ilk 6 ayı içerisinde yapılacak olan zam oranı yüzde 30,5 oldu. Böylece milyonlarca vatandaşın 2022'de alacağı yeni maaşlar netleşmiş oldu. Maaşlar dışında çalışanlara ödenen kıdem tazminatlarına da zam geldi. 2022 yılının ilk yarısında uygulanacak kıdem tazminatı tavanı 10 bin 800 lira olacak. Kıdem tazminatı tavanındaki artış, brüt ücreti 8 bin 284 liranın üzerinde olanların daha yüksek kıdem tazminatı almasını sağlayacak.
Memurları ilgilendiren flaş karar! Ücretsiz ve üst limit...
Memurları ilgilendiren flaş karar! Ücretsiz ve üst limit... Milyonlarca memuru ilgilendiriyor. Karar verildi. Ve belli oldu. Sayıştay memura yapılacak yemek yardımına ilişkin “2020 yılı Kamu İdareleri Denetim Raporlarını” yayımladı. Rapora göre, Mesleki Yeterlik Kurumunda; yemek yardımına ilişkin düzenleme yapılmadığı, üst limit esas alınarak belirlenen personel ücretlerinin katkı alınmadan yemek hizmeti verilmek suretiyle aşıldığı tespit edildi.
30.09.2021 Çalışan Hakları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında memur zammı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan canlı yayında memur zammı açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan, "Dün imzalanan kamu çalışanlarına yönelik toplu sözleşmenin ülkemize ve kamu çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Gerek bakanımızı, gerek bu noktada Memur-Sen tarafını, tüm işçi ve memur kesimini, 2022-2023 yılları için memur maaşlarındaki artış oranı ortalama yüzde 31,2 ve miktar olarak 1352 lira olarak gerçekleşmiştir. En düşük memur maaşı 4 bin 348 liradan 5 bin 700 liraya yükselmiştir." dedi.
24.08.2021 Siyaset
Memur ve kamu çalışanlarını kapsıyor! Kamuda yeni dönem Yüzde 20 azaltıldı
Memur ve kamu çalışanlarını kapsıyor! Kamuda yeni dönem Yüzde 20 azaltıldı Memur ve kamu çalışanı milyonları kapsıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili yeni dönem başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladı. Kamu harcamalarının azaltılması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının verimli kullanımı için “tasarruf tedbirleri” genelgesi yayımladı. İşte milyonlarca kamu çalışanına ilgilendiren tedbirler...
1.07.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan "tasarruf" genelgesi yayımladı! Hepsi durduruldu...
Cumhurbaşkanı Erdoğan "tasarruf" genelgesi yayımladı! Hepsi durduruldu... Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm kamu kurumlarını ilgilendiren "tasarruf tedbirleri" genelgesi yayımladı. Genelgeye göre "Kamu kurum ve kuruluşları tarafından yurt içinde ve yurt dışında hiçbir surette hizmet binası, lojman, her ne adla olursa olsun memur evi, kamp, kreş, eğitim, dinlenme ve benzeri sosyal tesis ve bunlarla ilgili arsa ve arazi satın alınmayacak, kamulaştırılmayacak, yeni kiralama yapılmayacak ve yeni inşaata başlanmayacak. Acil ve zorunlu haller dışında her ne suretle olursa olsun yeni taşıt edinilmeyecek. Kamu kurum ve kuruluşları hizmet alımı suretiyle edinecekleri toplam taşıt sayısının kademeli olarak azaltılmasına ilişkin tedbirleri alacak, bu kapsamda 2020 yılındaki taşıt sayılarını 2021 yılından başlamak üzere 2023 yılı sonuna kadar kümülatif olarak en az yüzde 20 oranında azaltacak. İlgili mevzuatında belirtilen makam ve hizmetler ile ambulanslar hariç olmak üzere, hibe dahil her ne suretle olursa olsun yabancı menşeli taşıt edinilmeyecek. Bakanlar, belediye başkanları ve üst yöneticiler tarafından; cep telefonu tahsis edilen makamlar için aylık cep telefonu görüşme ücreti limitleri, 1800 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçmeyecek. Kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümantasyon merkezleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak. Uluslararası toplantılar ile milli bayramlar hariç açılış, konferans, seminer, yıl dönümü ve benzeri kutlama ve organizasyonlara ilişkin faaliyetler nedeniyle gezi, kokteyl, yemek ve benzeri davetler düzenlenmeyecek, hediye verilmeyecek ve diğer adlar altında ödeme yapılmayacak. Mevzuattan kaynaklanan zorunluluklar gereği yapılan veya kurum faaliyetleri ile doğrudan ilgili olan tanıtım giderleri hariç olmak üzere basın ve yayın organlarına ilan-reklam verilmeyecek.
30.06.2021 Ekonomi
Kamuda çalışan herkesi ilgilendiriyor! Ücretler yeniden belirlendi, 238 lira...
Kamuda çalışan herkesi ilgilendiriyor! Ücretler yeniden belirlendi, 238 lira... Kamuda çalışan herkesi kapsıyor. Ücretler belli oldu. TBMM başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcılarına bu yıl için ödenecek gündelik tutarı 238,9 lira olacak. Anayasa Mahkemesi başkanı, bakanlar, genelkurmay başkanı, milletvekilleri ile çeşitli kademelerdeki yüksek yargı başkanları, bakan yardımcıları, kamu baş denetçisi için gündelik tutarı 192,6 lira olarak uygulanacak. Yükseköğretim Kurulu Başkanı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri, korgeneral ve koramiraller, Cumhurbaşkanlığına bağlı kurum ve kuruluşların başkanları, merkezde sürekli görevle bulunanlar dışındaki büyükelçiler için uygulanacak gündelik tutarı ise 167,8 lira olacak. Memur ve hizmetlilere ise kadro derecesine göre, 96 lira, 119,9 lira ve 143,9 lira tutarlarında gündelik ödenecek.
30.01.2021 Memur

Benzer Haber Etiketleri

Memur Yemek Ücreti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki memur yemek ücreti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.