Melatonin

Melatonin

Son dakika melatonin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan melatonin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını melatonin haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Melatonin

haberleri sayfasında son dakika yaşanan melatonin gelişmeleri de dahil olmak üzere 223 melatonin haberi bulunmuştur. Tüm melatonin haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adanalılara önemli uyarı geldi! Yatmadan 1-2 saat önce yemek yemeyi kesin
Adanalılara önemli uyarı geldi! Yatmadan 1-2 saat önce yemek yemeyi kesin Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, uyku kalitesinin metabolizmaya sağladığı katkıya dikkat çekerek, "Her gün mutlaka 6 ila 8 saat uyuyun. Uyku probleminiz var ise yatmadan 1-2 saat öncesinde yemek yemeyi sonlandırmış olun. Çay, kahve yerine melisa ve papatya çayı için" dedi
6.03.2024 Adana
Kış aylarını zinde geçirmek için 5 öneri verildi! Bunlara dikkat edin
Kış aylarını zinde geçirmek için 5 öneri verildi! Bunlara dikkat edin Kış aylarında yorgun hissetmemizin nedenlerini açıklayan İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aktaş, ‘’ Düzenli spor yapmak, sanılanın aksine halsizlik ve yorgunluk şikâyetlerine iyi gelmenin yanı sıra kalp ve damar sisteminin daha sağlıklı çalışmasına da yardımcı olur. Bu nedenle düzenli spor yapmayı bir yaşam tarzı haline getirmeye çalışın’’ dedi.
22.02.2024 Adana
Depresyonla mutsuzluğu karıştırmayın! Uzmanı farkı anlattı, belirtilerine dikkat çekti!
Depresyonla mutsuzluğu karıştırmayın! Uzmanı farkı anlattı, belirtilerine dikkat çekti! Uzun yaz günleri geride kaldı. Sıcak ve güneşli havaların enerjisi yerini kışın gri atmosferine bıraktı. Günlerin kısalması, hava koşullarının olumsuz etkisi ve kapalı alanlarda geçirilen zamanın artması kış depresyonunu tetiklemeye başladı. Kış depresyonunun melatonin düzeyindeki değişiklikle bağlantılı olduğuna dikkat çeken Klinik Psikolog Kübra Aytekin Al, kış depresyonunun her yaştan kişide görülebileceğinin altını çizerken kişinin kış depresyonunda olduğunu gösteren temel belirtinin birbirini izleyen iki kış mevsimi boyunca devam edip, yazın ortadan kalkmasıyla anlaşılabileceğini söyledi. Belirtileri ise kişinin yapılan etkinliklerden zevk alamaması, uyku düzenin bozulması, odaklanma sorunu yaşaması, çok az ya da fazla yemek şeklinde sıraladı.
14.01.2024 Yaşam
Melatonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Melatonin Barındıran Gıdalar Listesi...
Melatonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Melatonin Barındıran Gıdalar Listesi... Melatonin, biyoritim düzenleyici bir hormon olarak bilinmektedir. Genel olarak ise geceleri epifiz bezi tarafından salgılanmakta olan bir hormondur. Melatonin insan vücudunda doğal olarak bulunan bir hormondur. Vücutta uyku ve uyanıklık döngüsünü düzenleyici bir etkiye sahiptir. Melatonin, beynin hemen alt kısmında bulunan epifiz bezi tarafından salgılanan bir hormondur. 
13.01.2024 Sağlık
Triptofan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Triptofan Barındıran Gıdalar Listesi...
Triptofan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Triptofan Barındıran Gıdalar Listesi... Triptofan insan vücudu tarafından üretilmeyen ve öncelikle bitki bazlı ya da hayvansal bazlı protein kaynaklarından beslenme yoluyla elde edilen bir amino asittir.
4.01.2024 Sağlık
“Mevsimsel duygu durum bozukluğu bir depresyon türüdür”
“Mevsimsel duygu durum bozukluğu bir depresyon türüdür”  Hava sıcaklıklarının düşmeye başlamasıyla sadece gribal enfeksiyonların değil, ruh sağlığında mevsimsel duygu durum bozukluklarının ortaya çıkabileceğini söyleyen Psikolog Arş. Gör. Deniz Mısra Gürol, “Bu durum ‘kış hüznü’ olarak adlandırılıyor. Mevsimsel duygu durum bozukluğu bir depresyon türüdür. Genel olarak sonbaharın sonlarında veya kışın başlarında ortaya çıkar. Bu durumda her gün güneş ışığı almak önem taşıyor” dedi. 
11.11.2023 Sağlık
Melatonini yüzde 266 artırıyor, iki dilim yiyen uyuyakalıyor
Melatonini yüzde 266 artırıyor, iki dilim yiyen uyuyakalıyor Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için, uyku ve egzersiz kadar önemli bir diğer faktör de uyku. Uzmanlar, sağlıklı bir uyku uyuyabilmeniz için bazı besinleri tüketerek melatonin hormonunu desteklemeniz gerektiğini belirtiyor.
8.11.2023 Sağlık
Kış depresyonu deyip geçmeyin, belirtilere dikkat! Uzmanından 2 hafta uyarısı geldi
Kış depresyonu deyip geçmeyin, belirtilere dikkat! Uzmanından 2 hafta uyarısı geldi Mevsimsel değişiklikler, sadece hava koşullarını etkilemiyor; insanların duygu durumunu da derinden etkiliyor. Kış mevsimiyle güneş ışınları azalıyor, günler kısalıyor. Bu değişiklikler birçok insanın yaşam kalitesinin düşmesine, dolaylı olarak kış depresyonu olarak bilinen rahatsızlığa kapı aralıyor. Kış depresyonu çoğu zaman hafif semptomlarla kendini gösterse de bazı kişileri intihara sürükleyebiliyor. Klinik Psikolog Kübra Aytekin Al da mevsimsel depresyonun bir depresyon türü olduğunu hatırlatarak ağır geçiren vakaların çoğunlukla intihar düşüncesinde olduğuna dikkat çekti ve nasıl baş edileceğine dair önerilerde bulundu.
29.10.2023 Sağlık
Kantaron Otu Nedir? Kantaron Otu Faydaları Nelerdir?
Kantaron Otu Nedir? Kantaron Otu Faydaları Nelerdir? Kantaron otu, sarı kantaron ya da kılıç otu olarak da bilinir. Bu bitki, sarı kantarongiller ailesine dahil olan aslında çiçekli bir bitkidir. Özellikle son yıllarda yağ olarak kullanımı artmış, birçok şeye iyi geldiği bilinen bir bitkidir. Aslında çok uzun yıllardır hastalık tedavilerinde ve çeşitli amaçlarla kullanılan bu bitki, günümüzde daha fazla ilgi görmektedir. Kantaron otunun bu denli ilgi görmesinin sebebi ise hem faydalarının çok fazla olması hem de çok hızlı etki göstermesidir.
11.07.2023 Sağlık
Cinsel isteksizliğe yol açabilir! Mevsimlerin değişimi insanları da etkiliyor
Cinsel isteksizliğe yol açabilir! Mevsimlerin değişimi insanları da etkiliyor Bahar depresyonunun yorgunluk belirtileriyle ortaya çıktığını söyleyen Psikolog Dilara Dalyan, “Kişiler çok belirgin bir şekilde dikkat ve konsantrasyon güçlüğü yaşar. Kişi eskiden mutlu olduğu şeylere ilgi duymaz, hatta hiçbir şey yapmak istemez. Yorgunluk, bitkinlik, enerji kaybı, motivasyon kaybı, cinsel isteksizlik, uyku bozukluğu, aşırı alınganlık, duygusallık, sabırsızlık, iştah kaybı, kilo verme ya da aşırı iştahla kilo alımı görülebilir. Bazen de bahar yorgunluğu kişilerde saldırganlık, yaşamı değersiz bulma ve intihar düşüncelerine yol açabilir” dedi.
25.04.2023 Sağlık
Müjde Uzman üç haftadır uyuyamıyor! Hastalığını açıkladı
Müjde Uzman üç haftadır uyuyamıyor! Hastalığını açıkladı 'Kızılcık Şerbeti' dizisinde Alev Karakteriyle adından söz ettiren oyuncu Müjde Uzman uykusuzluk çektiğini belirterek üç hafta uyumadığını söyledi. Oyuncu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Meditasyon, nefes teknikleri, lavanta, papatya, pasiflora, erken kalkma, çalışma, yorulma..." yazarak hiçbir şeyin işe yaramadığını ifade etti.
19.03.2023 Magazin
Uyku sorununuz olup olmadığını 17 maddeyle test edebilirsiniz!
Uyku sorununuz olup olmadığını 17 maddeyle test edebilirsiniz! Düzenli uykunun özellikle bağışıklık sistemine olumlu etkileri bulunuyor. Uykunun başlaması ile sempatik sinir sistemi aktivitesinde düşüş olurken, inflamasyon yanıtı baskılanıyor böylece vücutta virüslere karşı bağışıklık yanıtının artıyor. Bağışıklığın artmasıyla birlikte pek çok hastalığa karşı korunaklı olunduğunu belirten Prof. Dr. Turan Atay, uyku ve faydaları hakkında bilgi verdi.
16.03.2023 Sağlık
Mavi ışık filtreli gözlüğün sahtesine dikkat
Mavi ışık filtreli gözlüğün sahtesine dikkat Eskişehirli gözlükçü Murat Destici, mavi ışığa ve buna bağlı olarak üretilen sahte filtreli gözlüklerin insan sağlığı üzerindeki etkilerine değinerek, “Uyguladığımız çeşitli işlemlerle gözlüğün sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu ispatlayabiliyoruz” diye vurguladı.
9.03.2023 Sağlık
Kış depresyonunu önlemek için kritik uyarılar peş peşe geldi
Kış depresyonunu önlemek için kritik uyarılar peş peşe geldi Kış aylarında sık rastlanan kış depresyonuna karşı uyarılarda bulunan Uzman Klinik Psikolog Gözde Nur Kınalı, “Depresyonu önlemek için ilk yapılması gerekenlerden biri davranış aktivasyonudur. Kişinin yaşam rutininin kendiliğinden mutluluk getirmediği bazı zaman dilimleri için rutinlerin tekrar organize edilmesi gerekmektedir. Kişi sosyal destek mekanizması geliştirmeli, hareketliliğini artırmalı ve güneşli anların olduğu fırsat zamanlarını iyi değerlendirmelidir. Kış döneminde de kendisine mutluluk verecek nedenler bulmalıdır. Böylece kışa yönelik algıları da değişebileceği gibi daha az depresif hissetmesine yol açabilir” dedi.
27.12.2022 Sağlık
Kışın ortaya çıkıyor! İki hafta devam ediyorsa dikkat
Kışın ortaya çıkıyor! İki hafta devam ediyorsa dikkat Kış geldi çattı. Soğuk havaların etkisiyle insanların davranışları da değişmeye başladı. Toplumda birçok kişiyi etkileyen bu durum 'kış depresyonu' olarak da biliniyor. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 2020’ye kadarki 11 yılda antidepresan kullanım oranı yaklaşık yüzde 70 arttı. Bakanlığın, 2020 yılına ait son sağlık istatistiklerine göre, 2009 yılında 1000 kişi başına günlük 29 antideprasan ilacı düşerken, bu oran 2020’de 49’a çıktı.2021 yılında yaklaşık 5 milyon kutu artışla 59 milyon 641 bin 14'e yükseldi. Peki bu depresyon ile nasıl başa çıkarız? Hangi noktada doktora başvurmamız gerekiyor? İşte detaylar...
4.12.2022 Sağlık
Hormonal değişiklikler skolyoza neden olabilir
Hormonal değişiklikler skolyoza neden olabilir Fiztoterapist Damla Arslan, “Günümüzde skolyoza neden olan faktörler kesin olarak bilinmemektedir. Skolyoz, bazı hormonal (leptin, melatonin) değişikliklere, vitamin ve mineral eksikliklerine, çeşitli bağ dokusu anomalilerine, anormal biyomekanik yüklenmelere ve genetik faktörlere bağlı olarak gelişebilir” dedi.
13.06.2022 Sağlık
Yaz sıcaklarında nasıl daha iyi uyuyabiliriz? Uzmanlar tek tek açıkladı
Yaz sıcaklarında nasıl daha iyi uyuyabiliriz? Uzmanlar tek tek açıkladı Yaz aylarında uykuya dalmakta ya da kesintisiz uyumakta zorlananlar çareyi çeşitli yöntemlerle arıyorlar. Yastığını, çorabını yatmadan önce buzluğa koyan da var partneri ile yatakları ayıran da... İşte bunaltıcı sıcaklarda uyuyabilmek için uzman tavsiyeleri...
5.06.2022 Gündem
Kilo vermeyi yavaşlatan 10 önemli neden!
Kilo vermeyi yavaşlatan 10 önemli neden! Yediğiniz her şeye dikkat etmenize rağmen kilo vermekte güçlük mü çekiyorsunuz? Sürekli yaptığınız diyetler artık bir işe yaramıyor mu? Hızla kilo vermek için aşırı egzersiz yapıyor, ancak bir türlü istediğiniz kiloya ulaşamıyor musunuz? Yanıtınız ‘evet’ ise tartı ibresinin bir türlü düşmemesinin nedeni, hatalı bazı alışkanlıklarınızdan ve beslenme tarzınızdan kaynaklanıyor olabilir!
1.06.2022 Sağlık
Diyet yapanlar dondurma yiyebilir mi? Uzmanından açıklama geldi
Diyet yapanlar dondurma yiyebilir mi? Uzmanından açıklama geldi Sıcak günlerin artması nedeniyle dondurma tüketimi konusunda önerilerde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Aslıhan Kara, “Dondurma, yüksek besleyici değerine sahip olmakla birlikte diyet lif ve doğal antioksidan yönünden zengin bir ürün olarak görülmemektedir. Bu nedenle son yıllarda yapılan çalışmalarda antioksidan ve diyet lif içeren bazı meyve ve sebzeler dondurma bileşimine eklenerek söz konusu bileşenler yönünden zenginleştirmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Dondurmaya probiyotiklerin dâhil edilmesiyle, tüketicinin sağlığının iyileştirilmesi ve ürünün besin değerinin iyileştirilmesi gibi çeşitli ek avantajlara sahip olan dondurmayı fonksiyonel gıda olarak yapmak için girişimlerde bulunulmuştur. Aynı zamanda bağırsak sağlığı üzerinde olumlu etki göstermiştir” dedi.  
26.05.2022 Sağlık
Hem hazır melatonin kaynağı hem de kanserden koruyor! Sofradan eksik etmeyin!
Hem hazır melatonin kaynağı hem de kanserden koruyor! Sofradan eksik etmeyin! İleri yaştaki bireylerin beslenmelerinde dikkat etmesi gereken noktalara işaret eden Diyetisyen Özden Örkcü, kas kütlesinin kaybedilmesi, aktivite seviyesinin düşmesi eğilimi nedeniyle alınması gereken kalorilerin azalması gerektiğini söyledi. Özellikle 70 yaş üzerindeki bireylerin kemik sağlığını korumaları için daha fazla kalsiyum ve D vitaminine ihtiyaç duyduğunu belirten Örkcü, B12 vitamini kaynağı olan güçlendirilmiş tahıl, yağsız et, balık ve deniz ürünleri tüketilmesini tavsiye ediyor. Beyin tarafından salgılanan melatonin aynı zamanda çok kuvvetli bir antioksidan özelliği gösterdiğini kaydeden Örkcü, “Ceviz melatoninin insan vücudunun kullanıma hazır formunu içermektedir.” dedi.
24.05.2022 Sağlık
Cilt kanserlerine neden oluyor, kalbi ve böbrekleri bitiriyor! Bronzlaştırıcı spreyler tehlike seçiyor...
Cilt kanserlerine neden oluyor, kalbi ve böbrekleri bitiriyor! Bronzlaştırıcı spreyler tehlike seçiyor... Bronzlaştırıcı spreyler son dönemde sosyal medyanın trendleri arasında yer alıyor. Saatlerce güneşlenmek yerine, buruna sıkılan sprey ile birkaç günde bronzlaşma sağlıyor. Uzmanlardan uyarı geldi, büyük tehlike taşıdığı ortaya çıktı. Bu spreylerin uzun vadede sorunlara neden olduğunu dile getiren Dr. Faraz Mahmood Ali, “Sürekli melanotan II’nin vücuda girmesi çok zararlı. Cilt kanserleri dışında kalbe ve böbreklere de kalıcı olarak zarar veriyor. Hatta kas hücrelerinin parçalanmasıyla ölüme bile neden oluyor” uyarısında bulundu.
9.04.2022 Sağlık
Sağlıklı uyku için 10 öneri!
Sağlıklı uyku için 10 öneri! Solunum Derneği (TÜSAD), bu yıl 18 Mart’a denk gelen Dünya Uyku Günü nedeniyle bir açıklama yaparak, kaliteli uykunun sağlıklı zihin ve beden için önemini hatırlattı. TÜSAD Uyku Bozuklukları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Köktürk, “Başta COVID-19 pandemisi olmak üzere gürültü, dijital kirlilik, düzensiz beslenme ve stres gibi nedenlerle sıklığı artan uyku bozuklukları pek çok sağlık sorunun ortaya çıkmasına neden oluyor” uyarısında bulundu.
16.03.2022 Sağlık
Pandemi döneminde uyku sorunları arttı
Pandemi döneminde uyku sorunları arttı Uyku saatlerinin esnek hale gelmesi, fiziksel hareketin azalması ve ekran karşısında geçirilen sürenin uzaması pandemi dönemine has bir uykusuzluk sorununa yol açmasına neden olduğu ortaya çıktı. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kaynak, koronasomnia olarak adlandırdığı bu durum nedeniyle yaşanan uyku sorunlarının toplumun yüzde 70’inde ortaya çıktığını söyledi.
12.01.2022 Sağlık
Uyku düzenini sağlıyor, bağışıklığı güçlendiriyor! Koronavirüs ölümlerini azaltıyor
Uyku düzenini sağlıyor, bağışıklığı güçlendiriyor! Koronavirüs ölümlerini azaltıyor Uyku uyanıklık düzenini sağlıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor! Hücre savaşını, solunum yetmezliğine yol açan sitokin fırtınasını baskılayıcı ve akciğerde sertleşme, yani fibrozis gelişimini engelleyici bir rol üstleniyor. Koronavirüse karşı savaşmamızda kilit role sahip, hastanede kalış süresinin yüzde 40 kısaltıyor ve ölüm oranını azaltıyor. Melatonin hormonunun düzenli salgılanması için yeterli ve kaliteli uyumamız, büyük önem taşıyor. Peki, melatonin hormonunu artırmak için neler yapmalı, nelerden kaçınmalıyız? Göğüs Hastalıkları ve Uyku Uzmanı Prof.Dr. Ceyda Erel Kırışoğlu, melatonin hormonunu artıran 5 etkili kuralı anlattı
8.01.2022 Sağlık
Gece yeme bozukluğu kadınlarda daha sık görülüyor
Gece yeme bozukluğu kadınlarda daha sık görülüyor Yeme bozukluklarından biri olan gece yeme bozukluğu sendromu kişinin gece uykusundan uyandıktan sonra akşam yemeğini yediği halde, geç saatlerde çok fazla yemek tüketmesi olarak tanımlanır. Yapılan araştırmalarda kadınların erkeklere oranla gece yeme bozukluğuna daha yatkın olduğu tespit edilmiştir. Kadınların yaşadıkları hormonel değişikler gece yeme eğilimini artırır. Sonbaharın gelişiyle birlikte günlerin kısalmasının gece yeme bozukluğunu tetiklediğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Pınar Çoban Çinko, konu hakkında bilgi verdi.
21.10.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Melatonin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki melatonin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.