İstanbul'da tahliye edilen okulların listesi ilçe ilçe açıklandı!
İstanbul'da tahliye edilen okulların listesi ilçe ilçe açıklandı! İstanbul Valiliği’nin aldığı karara göre İstanbul’da riskli olarak belirlenen 93 okula tahliye kararı verildiği açıklandı. Öğrenciler depreme dayanıklı okullara nakledilecek. 20 Şubat 2023 Pazartesi günü itibariyle öğrencilerin nakledilecek okulların listesi de ilçe ilçe duyuruldu.
18.02.2023 Eğitim
Hatay'daki arama-kurtarma çalışmalarına katılan madencilerden duygusal satırlar
Hatay'daki arama-kurtarma çalışmalarına katılan madencilerden duygusal satırlar Zonguldaklı maden işçilerinin Hatay'daki arama kurtarma çalışmaları sırasında kaldıkları okulun sınıflarındaki tahtalarına yazdıkları yazılar okuyanları adeta ağlattı.
14.02.2023 Gündem
Kırklareli'de askeri araçla otomobil çarpıştı: 1 ölü, 9 yaralı
Kırklareli'de askeri araçla otomobil çarpıştı: 1 ölü, 9 yaralı Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde askeri araçla otomobilin çarpıştığı kazada, bir ilkokulun müdürü İbrahim Dalkılıç hayatını kaybetti, aralarında askeri personelin de bulunduğu 9 kişi yaralandı.
5.06.2022 Yaşam
Bakan Özer ve eşi, öğretmen çiftin iftar sofrasına konuk oldu
Bakan Özer ve eşi, öğretmen çiftin iftar sofrasına konuk oldu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve eşi Nebahat Özer iftarda, öğretmen Osman ve Zehra Koç’un Keçiören’deki evine konuk oldu.
9.04.2022 Gündem
Öğrenciler, karneleri ile şehitliğe gidip yazdıkları mektupları okudu
Öğrenciler, karneleri ile şehitliğe gidip yazdıkları mektupları okudu Çorum’da Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nun 1-C sınıfı öğrencileri karne töreninin ardından öğretmenleriyle şehitliği ziyaret etti, yazdıkları mektupları okudu.
21.01.2022 Gündem
Bakan Kurum Bartın'da sel bölgesinde incelemelerde bulundu
Bakan Kurum Bartın'da sel bölgesinde incelemelerde bulundu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bartın'ın Ulus ilçesinde sağanağın ardından meydana gelen selden etkilenen vatandaşların yaralarının en kısa zamanda sarılacağını söyledi.
11.08.2021 Gündem
MEB harekete geçti ve belli oldu! 1 yıl şartı var, uzaktan yapılamaz...
MEB harekete geçti ve belli oldu! 1 yıl şartı var, uzaktan yapılamaz... Milli Eğitim Bakanlığı resmen harekete geçti ve yazı yolladı. Binlerce kişiyi ilgilendiren karar için gönderilen yazı bakanlığa ulaştı. Aday öğretmenlerin eğitimleri uzaktan ama sınavlar ise yüz yüze yapılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aday öğretmenlerin eğitim ve sınavları ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın talebi üzerine yazı yolladı. Bakanlık aday memurların bazı istisnalar hariç, adaylık eğitimlerinin tamamına katılmalarının zorunlu olduğu; bundan dolayı, uygulanan eğitim yöntemi/tekniği ne olursa olsun, söz konusu personelin eğitimlere bizzat tabi tutuldukları hususunun resmi olarak tespitinin sağlanması gerektiğini dile getirdi. Yazıda temel eğitim ve hazırlayıcı eğitim programlarının çevrimiçi uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilebileceği, sınavların ise çevrimiçi uzaktan sınav yöntemiyle gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığı vurgulandı. Bakanlık yazısında "Aday öğretmenlerin, en az bir yıl fiilen çalışmak ve performans değerlendirmesine göre başarılı olmak şartlarını sağlamak kaydıyla, yapılacak yazılı veya yazılı ve sözlü sınava girmeye hak kazanırlar' denildi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, önceliğin yüz yüze eğitim olduğunu belirterek, "Ama şartları dikkate alarak, okulları açık tutma isteğimize rağmen diğer ülkelere baktığımızda daha fazla kapalı olduğunu görüyoruz. Ama bu yine sağlık öncelik prensibimizden kaynaklanan bir şey" dedi.
3.04.2021 Eğitim
Kadın öğretmene şok! Müdüre fırlattığı sandalye silah sayıldı...
Kadın öğretmene şok! Müdüre fırlattığı sandalye silah sayıldı... Trabzon’da meslek içi eğitim seminerine katılmadığı gerekçesiyle hakkında tutulan tutanağı yırtan kadın sınıf öğretmeni H.A., tartıştığı okul müdürü T.Ö.’ye sandalye fırlattı. Sandalye, suç duyurusu üzerine iddianameye ‘silah’ olarak girerken, öğretmen hakkında da, 2 yıldan 3.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
15.12.2020 Yaşam
Anaokulu ve birinci sınıflar ders başı yaptı! İşte İstanbul'da ilk okul günü...
Anaokulu ve birinci sınıflar ders başı yaptı! İşte İstanbul'da ilk okul günü... Resmi ve özel olmak üzere ilkokul 1. sınıf öğrencileri, okul öncesi öğrencileri, özel eğitim okulları ana sınıfı ve 1. sınıfları için bugün ilk ders zili çaldı. Aileleriyle okula gelen öğrenciler içeriye sosyal mesafe kuralı göz önünde bulundurularak teker teker alındı. Okul girişinde ateşleri ölçüldü ve maske dağıtımı yapıldı. Öte yandan alınan yeni karara göre İlköğretim 1. ile 8. sınıf öğrencilerine 'okul sıralarında' yapılan çocukluk çağı pekiştirme aşıları, bu yıl ilk kez pandemi nedeniyle aile hekimliklerine taşınıyor.
21.09.2020 Gündem
Karayazılı Devran, kumbarasındaki 29 TL’yi bağışladı
Karayazılı Devran, kumbarasındaki 29 TL’yi bağışladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün başlattığı ’Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasına Erzurum’un Karayazı ilçesinde yaşayan 9 yaşındaki Devran Özmen’den destek geldi. Özmen, kumbarasındaki 29 TL’yi bağışladı.
31.03.2020 Gündem
Okulda rezalet! Hademe iki kız kardeşe...
Okulda rezalet! Hademe iki kız kardeşe... Ankara'nın Polatlı ilçesinde ilkokulda 6 ve 9 yaşındaki iki kız kardeşe cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan hizmetli E.Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
27.12.2019 Yaşam
Düğünlerini bırakıp oy kullandılar!
Düğünlerini bırakıp oy kullandılar! Sultanbeyli’de dünya evine girmeye hazırlanan bir çift, düğünlerini bırakıp oy kullandı.
23.06.2019 Yaşam
Diyarbakır'da fırtına minareyi yıktı
Diyarbakır'da fırtına minareyi yıktı Çınar ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle bazı evlerin çatısı uçtu, ağaçlar devrildi, Has Camisi'nin minaresi yıkıldı. Minarenin üzerine yıkıldığı araçta bulunan bir kişi yaralandı
11.03.2017 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla işe başlatıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla işe başlatıldı Yozgat'ta geçen yıl yaralı köpeği devlet hastanesinde tedavi ettirmek isterken çekilen görüntüleriyle hatırlanan Ömer Faruk Yıldırım'ın annesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Halk Sağlığı Müdürlüğünde işe başlatıldı...
29.09.2021 Gündem
Karnesini aldı ikizi hâlâ kayıp
Karnesini aldı ikizi hâlâ kayıp 25 gündür kayıp ikizi Bayram’ı beklerken karne alan Berat sevincini paylaşamadı.
22.01.2016 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan, köpek hediye ettiği ailenin banka borcunu da çözdü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, köpek hediye ettiği ailenin banka borcunu da çözdü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, köpek hediye ettiği Yozgatlı 9 yaşındaki hayvansever Ömer Faruk Yıldırım’ı telefonla aradı
29.09.2021 Gündem
Öğrencileri için mucize yarattılar
Öğrencileri için mucize yarattılar Esenler Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda öğretmenlik yapan Ahmet Naç, öğrencileri için sınıfını baştan ayağa değiştirdi...
6.11.2015 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayvansever minik Ömer Faruk’a köpek hediye etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayvansever minik Ömer Faruk’a köpek hediye etti Yozgat’ta yaralı köpeği tedavi ettirmek için hastane acil servisine götüren 9 yaşındaki Ömer Faruk Yıldırım’a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından köpek hediye edildi.
6.11.2015 Yaşam
Öğretmenim sen meleksin!
Öğretmenim sen meleksin! Minik Zeynep henüz 6 yaşında ve lösemi hastası...
29.09.2021 Gündem
Müjdeli haber geldi!
Müjdeli haber geldi! Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde ağlayarak evlerinin yanmasını izleyen 10 yaşındaki Yusuf ve alevleri görmemesi için eliyle yüzünü kapattığı kardeşi Muhammet Geleri’nin imdadına yardımseverler güldürdü.
29.09.2021 Gündem
İstanbul Valiliği megakentteki okulların deprem raporunu açıklandı! 1428'i riskli, 148'i boşaltıldı
İstanbul Valiliği megakentteki okulların deprem raporunu açıklandı! 1428'i riskli, 148'i boşaltıldı İstanbul Valiliği ve İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülen çalışmaya göre İstanbul’daki okulların depreme karşı yapım ve güçlendirme çalışmalarına dair son durum raporu açıklandı. İstanbul'daki okulların 1428'i riskli bulunurken, 148 okul boşaltıldı. 481 okul yıkılıp yeniden yapılırken, 799'u ise güçlendirme yoluyla depreme dayanıklı hale getirildi.
15.02.2024 Gündem
Okullar kapanıyor mu? Hangi illerde okullar kapandı? Ramazanda okullar kapanacak mı? İşte tüm detaylar!
Okullar kapanıyor mu? Hangi illerde okullar kapandı? Ramazanda okullar kapanacak mı? İşte tüm detaylar! Okulların tamamen kapanıp kapanmayacağı vaka sayılarındaki artış ve mutasyon haberlerinin ardından yeniden gündem oldu. Son günlerde il bazında yapılan değerlendirmelere göre mutasyona bağlı vaka sayılarında artış yaşanıyor. Ramazan ayına sayılı günler kala yasakların da gündeme gelmesiyle 'Okullar kapanıyor mu?' sorusu merak konusu oldu. Okulların durumu ile ilgili son karar illerin durumuna göre veriliyor. Düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli illerde yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitim uygulaması değişiklik gösteriyor. Bazı illerden okullarla ilgili yeni haberler gelmeye başladı. Peki, Okullar kapanıyor mu? Hangi illerde okullar kapandı? Ramazanda okullar kapanacak mı? Okullar tamamen kapanıyor mu? İşte okullarla ilgili son durum ve yapılan açıklamalar...
8.04.2021 Eğitim
İstanbul'da 8 okul yıkılıp yeniden yapılacak!
İstanbul'da 8 okul yıkılıp yeniden yapılacak! İstanbul'da, Silivri açıklarında meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından ileri tetkik çalışmaları tamamlanan 8 okulun yıkılacağı bildirildi
1.02.2020 Gündem
Son dakika haberi… 1 Ekim Salı günü İstanbul'da okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? Hangi okullar tatil edildi!
Son dakika haberi… 1 Ekim Salı günü İstanbul'da okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? Hangi okullar tatil edildi! Son dakika haberine göre İstanbul’da yarın (1 Ekim Salı) eğitim-öğretime ara verilip, verilmediği valilik tarafından açıklandı. Peki, 1 Ekim Salı günü okullar tatil edildi mi? Yarın okullar tatil mi? Hangi okullar tatil? Detaylar haberimizde...
30.09.2019 Gündem
İstanbul'da çok sayıda okulda tatil ilan edildi
İstanbul'da çok sayıda okulda tatil ilan edildi İstanbul Valiliği, ağır hasarlı ve az hasarlı toplam 29 okulda 30 Eylül 2019 Pazartesi günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiğini duyurdu.
30.09.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri