Meb Kurs

Meb Kurs

Son dakika meb kurs haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan meb kurs ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını meb kurs haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meb Kurs

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meb kurs gelişmeleri de dahil olmak üzere 132 meb kurs haberi bulunmuştur. Tüm meb kurs haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB resmen duyurdu! 6, 7, 8, 10, 11 ve 12. sınıfları kapsıyor, 81 ilde yapılacak, 28 Mayıs...
MEB resmen duyurdu! 6, 7, 8, 10, 11 ve 12. sınıfları kapsıyor, 81 ilde yapılacak, 28 Mayıs... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son dakika açıklaması! Resmen duyuruldu, 81 ilde yapılacak. 6, 7, 8, 10, 11 ve 12. sınıfları kapsıyor. Tarih belli oldu, 28 Mayıs'ta olacağı açıklandı. Çalışmalar da tamamlandı. On binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. MEB, öğrenciler için salgın dönemindeki kayıpların telafi etmek adına ücretsiz olarak destekleme yetiştirme kurslarını devreye almıştı. Milli Eğitim Bakanlığı şimdi de ülke genelinde bu kursa yönelik ortak bir değerlendirme sınavı uygulayacak. Kurslara katılan 6, 7, 8, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için tarih 28 Mayıs olarak belirlendi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bu uygulamaya çok önem verdiklerini belirterek, bu dönemdeki sınavın kapsamının genişletildiğini, farklı branşlardan başarı testi yapılacağını duyurdu. Bu sınavın not ya da puan olarak kullanılmayacağını da vurgulayan Özer, 33 farklı kitapçık oluşturulduğunu bildirdi. MEB'den yapılan son dakika açıklaması...
20.05.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 81 ili kapsıyor, flaş gelişme, e-Devlet....
MEB resmen duyurdu! 81 ili kapsıyor, flaş gelişme, e-Devlet.... Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde harekete geçti. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. MEB tarafından resmi açıklama yapıldı. e-Devlet detayı dikkat çekiyor. Bakan Özer tüm ayrıntıları paylaştı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca hayat boyu öğrenme kapsamında 81 ilde faaliyet gösteren 996 halk eğitimi merkezlerinden 2022 yılının ilk iki ayında 1 milyon 327 bin 552 vatandaş yararlandı. MEB, sunmuş olduğu hizmetler sonrası verilen belge ve sertifikalara erişimi de kolaylaştırdı. Halk eğitimi merkezleri tarafından düzenlenen kurslara ait tüm sertifikalar, e-Devlet kapısı üzerinden erişime açıldı. Yeni sertifika alan veya eski sertifikalarını tekrar almak isteyen vatandaşlar, kolaylıkla e-Devlet kapısı üzerinden barkodlu sertifikalarını alabiliyor.
1.03.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 81 ili kapsıyor, ilk kez oluyor, e-Devlet'ten...
MEB resmen duyurdu! 81 ili kapsıyor, ilk kez oluyor, e-Devlet'ten... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB son dakika olarak duyurdu. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. 81 ilde geçerli. Tek tek açıklandı. Bakan Özer MEB tarafından devreye alınan yeni uygulamayı açıkladı. Büyük kolaylık sağlanıyor. Her ay bir milyon vatandaşa ulaşılma hedefi bulunuyor. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı 81 ilde faaliyet gösteren 996 halk eğitimi merkezinden 2022 yılı Ocak ayında 602 bin 282 vatandaş yararlandı. Ocak ayında kurslardan yararlanan vatandaşların yüzde 67’si kadınlardan oluşuyor. Öte yandan MEB sunmuş olduğu hizmetler sonrası verilen belge ve sertifikalara erişimi kolaylaştırmak için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Halk eğitimi merkezleri tarafından düzenlenen kurslara ait alınan tüm sertifikalar e-Devlet üzerinden erişime açıldı.
2.02.2022 Eğitim
Millî Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! MEB resmen duyurdu, flaş değişiklik, 81 ilde 10 milyon...
Millî Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! MEB resmen duyurdu, flaş değişiklik, 81 ilde 10 milyon... Millî Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve yeni karar MEB tarafından resmen duyurdu. Milyonlarca kişi için güzel haber geldi. Bakan Özer ayrıntıları paylaştı. MEB tarafından önemli bir değişiklik hayata geçiriliyor. Yaklaşık 10 milyon kişiyi kapsıyor. 81 il de değişiyor. Tamamen ücretsiz olacak. Millî Eğitim Bakanlığı, bir taraftan çağ nüfusuna kaliteli eğitim vermeye, diğer taraftan halk eğitim merkezleri ve olgunlaşma enstitüleri üzerinden vatandaşlara kurslar düzenlemeye devam ediyor. Bakan Özer yaptığı açıklamada, "2022 yılında kurs çeşitliliğinde önemli değişikliğe gideceğiz. Hedefimiz, 2022 yılında en az 10 milyon vatandaşımızın bu kurslardan yararlanmasını sağlamak. Gerekli planlamalarımızı da yaptık." ifadelerini kullandı.
19.12.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Tamamen değişti, bugünden itibaren...
MEB resmen duyurdu! Tamamen değişti, bugünden itibaren... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tamamen değişti. Puan ağırlığı düşürüldü. MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ders ücreti karşılığında usta öğretici görevlendirme kriterlerinde değişiklik yaptı. İşte detaylar...
3.08.2021 Eğitim
MEB resmen harekete geçti! 81 ilde başlıyor, öğrenci ve öğretmenler...
MEB resmen harekete geçti! 81 ilde başlıyor, öğrenci ve öğretmenler... Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren haber. Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk resmen duyurdu. 81 ilde başladı. Yeni tarihi açıkladı. Detaylar belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kovid-19 vaka sayılarının yükselmemesi için özellikle Kurban Bayramı'nda herkesi tedbirlere uymaya çağırarak 6 Eylül'de okulları açmak istediklerini belirtti. Öte yandan "Telafide Ben de Varım" programı kapsamındaki faaliyetlerin tüm illerde olup olmadığına ilişkin soru üzerine Selçuk, 81 ilin tüm ilçelerinde etkinlikler olduğunu ve yaklaşık 8 milyon öğrencinin bunlara katıldığını söyledi. MEB Personel Genel Müdürlüğü 81 ile yazı gönderdi. Tüm çalışanlar 19 Temmuz 2021 Pazartesi günü yarım gün idari izinli sayılacak. 23 Temmuz 2021 Cuma günü sona erecek. Hizmetlerin aksamaması için asgari seviyede personel bulundurulacak.
18.07.2021 Eğitim
MEB resmen harekete geçti! 81 ilde değişiyor, ortaokul ve liselerde...
MEB resmen harekete geçti! 81 ilde değişiyor, ortaokul ve liselerde... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen harekete geçti. 81 ilde harekete geçildi. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Yeni düzenleme yapıldı. Detaylar belli oldu. Uzaktan Eğitim ile ilgili flaş gelişme. Milli Eğitim Bakanlığı yıl sonunda elektronik sınav merkezi sayısını 151'den 491'e, e-sınav salonu sayısını da 194'den 500'e yükseltme hedefine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.
14.07.2021 Eğitim
MEB'den flaş karar! Tamamen kaldırıldı, tüm Türkiye'de artık...
MEB'den flaş karar! Tamamen kaldırıldı, tüm Türkiye'de artık... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu. 81 ile duyuruldu. Kurs, okul hepsini ilgilendiriyor. Yeni düzenleme yapıldı. Detaylar belli oldu. Uzaktan Eğitim ile ilgili flaş gelişme. Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan yeni düzenleme ile mevcut kurumların yanı sıra ülke genelinde 109 farklı alanda eğitim-öğretim yapan kursların, "yayın odası" kurma şartıyla uzaktan öğretim yapabilmelerine imkan sağlandı.
11.07.2021 Eğitim
Öğretmen alan değişikliği şartları, kontenjanları, başvuru! 2023 öğretmen alan değişikliği ne zaman, alan değişikliği hangi branşlarda olacak?
Öğretmen alan değişikliği şartları, kontenjanları, başvuru! 2023 öğretmen alan değişikliği ne zaman, alan değişikliği hangi branşlarda olacak? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin alan değişikliği hakkında başvuru yapabileceğini ve bu doğrultuda atamaların yapılacağını açıkladı. Öğretmenler2023 öğretmen alan değişikliği ne zaman, alan değişikliği hangi branşlarda olacak? Sorularına yanıt aranırken öğretmen alan değişikliği şartları ve kontenjanları ile ilgili de araştırmalarına hız verdi.
7.12.2023 Çalışma Hayatı
Bakan Özer: 1 Ağustos-1 Eylül arasında destekleme ve yetiştirme kursları verilecek
Bakan Özer: 1 Ağustos-1 Eylül arasında destekleme ve yetiştirme kursları verilecek Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, afet bölgesindeki 11 ilde öncelikli olmak üzere, 2022-2023 eğitim öğretim yılının 2'nci döneminde oluşan öğrenme kayıplarının giderilmesi için 1 Ağustos-1 Eylül arasında yaz okullarında destekleme ve yetiştirme kursları düzenleneceğini açıkladı.
9.05.2023 Eğitim
1 Mayıs'ta ek ders ödenir mi 2023, resmi tatillerde ek ders ücreti ödenecek mi? Öğretmenlerin ek ders ücreti kesilecek mi? (1 Mayıs 2023 MEB ek ders açıklaması)
1 Mayıs'ta ek ders ödenir mi 2023, resmi tatillerde ek ders ücreti ödenecek mi? Öğretmenlerin ek ders ücreti kesilecek mi? (1 Mayıs 2023 MEB ek ders açıklaması) 1 Mayıs'ta Destekleme Yetiştirme Kursu (DYK) ek ders ödemesi olup olmayacağı sorgulanıyor. Resmi tatillerde hizmete devam eden ya da eğitime ara vermek zorunda kalan öğretmenler DYK ek ders araştırmasına 1 Mayıs’a az bir süre kala araştırılıyor. Peki, 1 Mayıs'ta DYK ek ders ödemesi yapılacak mı?
29.04.2023 Çalışan Hakları
29 Ekim DKY ödenir mi? 28-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda DYK ek ders ödenir mi 2022?
29 Ekim DKY ödenir mi? 28-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda DYK ek ders ödenir mi 2022? 29 Ekim'de Destekleme Yetiştirme Kursu (DYK) ek ders ödemesi olup olmayacağı araştırılmaya başlandı. Peki, 29 Ekim DKY ödenir mi? 28-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda DYK ek ders ödenir mi 2022?
26.10.2022 Çalışma Hayatı
e-kurs MEB.gov.tr DYK öğrenci girişi! e okul kurs başvurusu nasıl yapılır, e okul giriş nasıl yapılır?
e-kurs MEB.gov.tr DYK öğrenci girişi! e okul kurs başvurusu nasıl yapılır, e okul giriş nasıl yapılır? E Okul kurs başvurusu nasıl yapılır, e okul giriş nasıl yapılır? MEB DYK öğrenci kurs girişiyle ilgili aramalar artıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) başvuru işlemleri için geri sayım başladı. MEB tarafından her yıl öğrencilerin eğitimi için desteklenen DYK kursları 29 Kasım’da başlayacak. İşte e-kurs MEB.gov.tr DYK öğrenci girişi ve e okul kurs başvurusu hakkında merak edilen detaylar…
30.08.2022 Eğitim
DYK öğrenci başvuru ekranı! DYK kurs öğrenci başvurusu nasıl yapılır? DYK ekurs.meb.gov.tr öğretmen ve öğrenci başvurusu
DYK öğrenci başvuru ekranı! DYK kurs öğrenci başvurusu nasıl yapılır? DYK ekurs.meb.gov.tr öğretmen ve öğrenci başvurusu DYK kurs öğrenci başvurusu nasıl yapılır, MEB DYK başvuru işlemleri nereden yapılır? DYK öğrenci başvuru ekranı yoğun bir şekilde aranıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) başvuru işlemleri başlıyor. Öğrencilerin desteklenmesi amacıyla her yıl düzenlenen ücretsiz e-kurs DYK için ise başvuru yapılması gerekiyor. Peki, DYK ekurs.meb.gov.tr öğrenci başvurusu nasıl yapılır?
29.08.2022 Eğitim
MEB'den flaş karar! Yeni dönem başlıyor, anaokulu, ilkokul ve kurslar...
MEB'den flaş karar! Yeni dönem başlıyor, anaokulu, ilkokul ve kurslar... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen harekete geçti. Tüm Türkiye'ye yayılacak. İlkokul, anaokulu, kurs merkezi gibi birçok alanı kapsıyor. Bakan Özer açıkladı. Kullanılmayan köy okulu binaları, 'köy yaşam merkezleri' projesiyle ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim, ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülüyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye’nin dört bir yanında köylerin kalbi olacak yaşam merkezleri inşa edildiğini duyurdu. Öte yandan Hayat boyu öğrenme çerçevesinde 81 ilde faaliyet gösteren 998 halk eğitimi merkezinden 2022 yılının ilk altı ayında 6 milyon 317 bin 933 vatandaş yararlandı. İşte son dakika haberinin detayları...
16.07.2022 Eğitim
18 milyon öğrenci bugün karne alıyor! Yaz tatili başlıyor, Bakan Özer'den mesaj...
18 milyon öğrenci bugün karne alıyor! Yaz tatili başlıyor, Bakan Özer'den mesaj... 2021-2022 eğitim öğretim yılı bugün sona erecek. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline girecek. Öğrenciler yılın yorgunluğunu tatilde atacak. 2022-2023 eğitim öğretim yılı ise 12 Eylül 2022'de başlayacak. Bu yaz çok sayıda yaz okulu ve kurs programları devreye alınacak. Başvuru tarihleri de belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de, 2021-2022 eğitim öğretim yılı sonu mesajı yayımladı.
17.06.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu! 'İki hafta içerisinde kurmuş olacağız'
Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu! 'İki hafta içerisinde kurmuş olacağız' Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Özer, “18 yaş üstü engelli kardeşlerimizin devam edebilecekleri bir eğitim mekanizması yoktu. Nasıl yardımcı olabiliriz diye çaba sarf ediyorduk. İnşallah 2 hafta içerisinde tüm süreç tamamlanmış olacak. İstanbul, Ankara ve İzmir’de ilk pilot uygulaması olmak üzere sadece engelli vatandaşlarımızın hizmetinde olan ve onlara hizmet veren Halk Eğitim Merkezlerini kurmuş olacağız” dedi.
1.06.2022 Eğitim
İŞKUR harekete geçti ve değişti! Sınır yüzde 70 oldu...
İŞKUR harekete geçti ve değişti! Sınır yüzde 70 oldu... İŞKUR'dan son dakika kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı ve değişti. Sınır yüzde 70 oldu. Mesleki eğitim kursları ile işbaşı eğitim programlarına ilişkin yeni bir karar alındı. Buna göre tüm kurslar Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğünden onay alındıktan sonra başlatılabilecek. Tüm mesleki eğitim kursları, en az yüzde 70 istihdam taahhüdü verilmesi koşuluyla düzenlenebilecek olup, kursiyer zaruri gideri ve sigorta prim gideri ile eğitici giderini içerecek şekilde iş birliği yöntemi ile yapılacak. Özel sektör iş yerleri en az 5 sigortalıya sahip olmaları durumunda bu kurslardan yararlanabilecek. Kurslar günlük en az 5, en fazla 8 saat ve haftada 6 günü geçmemek üzere en az 30, en fazla 45 saat olacak. Bu kurslardan bir kişi en fazla iki defa yararlanabilecek. İşte Resmi Gazete kararı...
9.04.2022 Ekonomi
Öğretmenler kurslarda kaç saat ek derse girebilir? MEB ek ders ile ilgili sorulara açıklık getirdi!
Öğretmenler kurslarda kaç saat ek derse girebilir? MEB ek ders ile ilgili sorulara açıklık getirdi! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin rutin görevleri ve yetiştirme kursları dışında halk eğitim merkezlerinde ek ders görevi alıp alamayacağı ile ilgili soruyu cevapladı. Bilindiği üzere, öğretmenler bir eğitim kurumunda görev yapmakta olan ve rutin müfredat kapsamında 30 saat, destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında ise 10 saat olmak üzere haftada toplam 40 saat ders okutabiliyor. Bunun dışında kalan zamanlarda ayrıca ek ders görevi verilip verilemeyeceği merak ediliyor. Peki, Öğretmenler kurslarda kaç saat ek derse girebilir? İşte Milli Eğitim Bakanlığı’nın konu ile ilgili verdiği cevap…
5.04.2022 Memur
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, 1 yıl boyunca...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, 1 yıl boyunca... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve binlerce kişiyi kapsayan yeni kararı resmen duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararlar ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatında görev yapan personel ile özel öğretim kurumları eğitim personelini çok yakından ilgilendiriyor. Eğitim personellerinin mesleki gelişim ihtiyacının karşılanmasına yönelik eğitimlerin planlanması, uygulanması, yönetimi, izlenmesi ve değerlendirilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Başvurusu onaylanan personelin hizmet içi eğitim faaliyetine katılması zorunlu oldu. Onay listesinde yer almayan personeller ise katılamayacak. Devamsızlık toplam ders saati sayısının beşte birinden fazla olamayacak. Devamsızlık yapanların hizmet içi eğitim faaliyetleri ile ilişiği kesilecek. Eğitim süresince yıllık izin kullanılamayacak. İşte MEB'in son dakika kararının detayları...
11.03.2022 Eğitim
MEB son dakika olarak duyurdu! Tamamen değişiyor, artık zorunlu... Bugün başladı, 15 Mart'a kadar...
MEB son dakika olarak duyurdu! Tamamen değişiyor, artık zorunlu... Bugün başladı, 15 Mart'a kadar... Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak paylaştı. Yeni karar sonrası detaylar merak ediliyordu. MEB tarafından tek tek açıklandı. Bugün başladı ve 15 Mart tarihine kadar devam edecek. MEB son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler bakanlık tarafından yapılan açıklara kilitlendi. Öğrenci ve veliler yüz yüze eğitim sürecini merak ederken öğretmenler Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili ayrıntıları araştırıyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Öğretmenler için yeni bir süreç başlıyor. Öğretmenlik mesleği tamamen değişerek kariyer odaklı bir meslek haline getiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada Aday Öğretmenlik Ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği Taslağı'nın hazırlandığı duyuruldu. Öğretmenler, okul yöneticileri ve diğer tüm paydaşlar görüşlerini 15 Mart tarihine kadar bakanlığa iletebilecekler.
14.02.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar! MEB son dakika olarak duyurdu, 6 ay içinde...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar! MEB son dakika olarak duyurdu, 6 ay içinde... MEB harekete geçti ve Milli Eğitim Bakanlığı yeni alınan kararı resmen duyurdu. Milyonları ilgilendiriyor. Önemli bir değişiklik hayata geçirildi. Kararın detaylarını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer kamuoyu ile paylaştı.81 ili kapsıyor. Lise mezunları için geçerli. 6 ayda tamamlanıyor. Her ay bir milyon vatandaşa ulaşılma hedefi bulunuyor. Bakan Özer, bu ay itibarıyla lise ve üniversite mezunu gençlerin istedikleri bir alandaki mesleki eğitim merkezi programını 6-8 ay gibi kısa sürede tamamlama ve istihdam garantili iş gücü piyasasına geçme imkânı getiren programı başlatacaklarını açıkladı. Ayrıca bakanlık bir ilki daha hayata geçirdi.
3.02.2022 Eğitim
MEB yarıyıl tatiline günler kala resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması, iki hafta...
MEB yarıyıl tatiline günler kala resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması, iki hafta... Yarıyıl tatili için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı günler kala resmen duyurdu. MEB milyonlarca öğrenci için harekete geçti. Yüz yüze eğitim süreci ve yarıyıl tatili ile ilgili flaş karar! Sömestr tatiline günler kala Milli Eğitim Bakanı Mahmur Özer, öğrenci, öğretmen ve velileri çok yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. İki haftalık yarıyıl tatili ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özer, "İnanıyorum ki öğretmenlerimiz öğrencilerimize ödev vermeyecekler, 2 hafta hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz dinlenecekler" diye konuştu. Uzmanlardan da Bakan Özer'in açıklamalarını destekleyen uyarılar geldi. Öğrencilerin tatil sürecini dinlenerek ve eğlenerek geçirmelerinin önemi vurgulandı. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzaktan eğitim sürecinde ortaya çıkan öğrenme kaybının telafisi için başlatılan çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurs hizmeti sunan MEB, 81 ilde ilk kez bu kursların verimliliğine yönelik izleme ve değerlendirme sınavı uyguladı.
18.01.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti! Yüz binlerce öğrenciyi kapsıyor! MEB'den flaş karar, tüm Türkiye'de...
Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti! Yüz binlerce öğrenciyi kapsıyor! MEB'den flaş karar, tüm Türkiye'de... MEB son dakika olarak duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Yüz binlerce öğrenciyi kapsıyor. 81 ilde uygulanmaya başlandı. Bir ilk gerçekleşti. Yüz yüze eğitim 4.5 aydır devam ediyor. MEB tarafından ortaokul ve lise öğrencilerine ücretsiz destekleme ve yetiştirme kursu hizmeti sunuluyor.  Bu kursların verimliliğine ilişkin de ilk kez sınav uygulanıyor. Sınav ülke genelinde yapılmaya başlandı. İki yüz binden fazla öğrenci sınava giriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 7, 8, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan sınava ilişkin herhangi bir yerde not veya puan olarak kullanılmayacağını belirterek önemli açıklamalarda bulundu. İşte MEB'den yapılan son dakika açıklaması...
15.01.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Meb Kurs ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meb kurs haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.