Matrah Artırımı

Matrah Artırımı

Son dakika Matrah artırımı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Matrah artırımı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Matrah artırımı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Matrah Artırımı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan matrah artırımı gelişmeleri de dahil olmak üzere 121 matrah artırımı haberi bulunmuştur. Tüm matrah artırımı haberleri aşağıda listelenmiştir.
7440 sayılı kanun uzadı mı? Matrah artırımı 2023 uzatıldı mı, yapılandırma başvuru süresi sona erdi mi? Matrah artırımı 2023 son başvuru tarihi!
7440 sayılı kanun uzadı mı? Matrah artırımı 2023 uzatıldı mı, yapılandırma başvuru süresi sona erdi mi? Matrah artırımı 2023 son başvuru tarihi! 7440 sayılı kanun başvuru süresi uzatıldı mı, matrah artırımı 2023 son başvuru tarihi ne zaman? Vergi affı borç yapılandırma düzenlemesi kapsamında; trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırılmamış adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçları 12, 18, 24, 36 veya 48 eşit taksitte ödenebilecek.
26.05.2023 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Tarih belli oldu, faiz ve ödeme limiti belli oldu
Borçlar siliniyor! Tarih belli oldu, faiz ve ödeme limiti belli oldu Vergi Affı düzenlemesine ilişkin düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yasalaştı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması olarak tanımlanan paket, belirli borçların da iptal edilmesini içeriyor. Teklifin yasalaşması ardından vergi affı başvurusunun ne zaman ve nasıl yapılacağı merak ediliyor. Peki borç yapılandırması nasıl olacak? Başvuru ve ödemeler ne zaman yapılacak? Hangi borçlar yapılandırma kapsamında olacak? İşte haberin detayları...
21.03.2023 Ekonomi
Borç faizleri siliniyor! Milyonları ilgilendiren faiz ve matrah artırımı detayı
Borç faizleri siliniyor! Milyonları ilgilendiren faiz ve matrah artırımı detayı Borcu olan milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Yeni ‘vergi barışı’nda kritik detaylar ortaya çıktı. Vergi barışından yararlanmak isteyenler 31 Mayıs’a kadar başvuru yapabilecekler, 30 Haziran’a kadar da ilk taksiti ödemeleri gerekiyor. Peki her borcun faizi silinecek mi, nasıl yapılandırılacak, geçmiş beş yıla ilişkin vergi mükelleflerinin incelenmesi konusunun detayları neler? İşte vergi barışında bilinmesi gerekenler...
14.03.2023 Ekonomi
İstanbul'da Kökünü Kurutma Operasyonu: 161 gözaltı
İstanbul'da Kökünü Kurutma Operasyonu: 161 gözaltı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da gerçekleştirilen Kökünü Kurutma Operasyonu'nun detaylarını aktardı. Bakan Soylu, "42'inci Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 161 kişi gözaltına alındı. İstanbul'da kokain dağıtımını yapan ekip 60 taksi, 35 motokurye ile birlikte neredeyse eve servis diyebileceğimiz bir şebekenin bunlar dağıtıcıları" dedi.
14.03.2023 Gündem
Vergi mükelleflerine büyük indirim! 48 ay taksitle ödenecek
Vergi mükelleflerine büyük indirim! 48 ay taksitle ödenecek Matrah artırımı düzenlemesiyle ilgili bakanlık çalışma başlattı. Yoğun talep üzerine 2022’nin de matrah artırımı kapsamına alınması planlanıyor. Teklifle 31 Aralık 2022 ve öncesine dair tüm kamu alacakları yapılandırılabilecek, borçlar 48 ayda ödenebilecek. Kamu borçlarını yapılandıran düzenlemede tüm vergiler, vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus para cezaları, köprü, otoyol, kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, üst kurullarca verilen idari para cezaları, 4207 sayılı Kanun kapsamında tütün ürünlerinin zararlarını önleyici, önlenmesi ve kontrolü hakkında kanun kaynaklı idari para cezaları gibi tüm idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, ecrimisiller, madenlerden devlet hakkı, kaynak kullanımı destekleme primi borçları gibi borçlar yer alıyor.
5.02.2023 Ekonomi
Yapılandırmada özel düzenleme! Kanun teklifi tamamlandı
Yapılandırmada özel düzenleme! Kanun teklifi tamamlandı Borçlar için özel bir yapılandırma paketi geliyor. 31 Aralık 2022'ye kadar oluşan Vergi, sigorta primi borçlarıyla adli ve idari cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak.
27.01.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı
Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi ve İsveç'teki provokatif eylemler toplantıda ele alınacak.
23.01.2023 Gündem
Gözler Kabine toplantısına çevrildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni müjdenin detaylarını açıklayacak
Gözler Kabine toplantısına çevrildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni müjdenin detaylarını açıklayacak Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi için gözler Beştepe'de olacak. Paketin kapsamı ve ayrıntıları Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda ele alınacak. İsveç'te peş peşe yaşanan skandal eylemler de Kabine'nin bir diğer önemli gündem maddesi olacak.
22.01.2023 Ekonomi
Vergi affı 2023! Vergi affı çıkacak mı? Vergi affı ne zaman çıkacak?
Vergi affı 2023! Vergi affı çıkacak mı? Vergi affı ne zaman çıkacak? Vergi borçlarına af haberini duyan vatandaşlar araştırmalarına başladı. Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi ve SGK borç yapılandırması için çalışmalara başlayan hükümet, 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan vergi borçlarını yapılandıracak. Peki vergi affı çıkacak mı, ne zaman çıkacak? Vergi affı ne zaman gelecek? İşte detaylar...
20.01.2023 Gündem
Borçlara yapılandırma geliyor! Vergi, sigorta primi ve cezaları kapsıyor
Borçlara yapılandırma geliyor! Vergi, sigorta primi ve cezaları kapsıyor Milyonları yakından ilgilendiriyor. Borçlar için kapsamlı yapılandırma paketi geliyor. Pakete göre 31 Aralık 2022'ye kadar oluşan borçlar yapılandırılacak. Vergi, sigorta primi borçlarıyla cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak. İşte son dakika haberinin detayları...
20.01.2023 Ekonomi
Konaklamada yeni dönem 1 Ocak'ta başlıyor
Konaklamada yeni dönem 1 Ocak'ta başlıyor Otel, motel, tatil köyü, pansiyon ve apart otellerde geçerli. Konaklama vergisinde yeni dönem 1 Ocak itibarı ile başlayacak. Konaklama vergisinin yüzde 2 olarak uygulanması bekleniyor. Geceleme hizmetinden bağımsız olarak sunulan sünnet ve düğün benzeri organizasyonlar kapsam dışında kalacak.
14.11.2022 Ekonomi
Araba fiyatlarını düşürecek gelişme! Arabada matrah indirimi geliyor
Araba fiyatlarını düşürecek gelişme! Arabada matrah indirimi geliyor Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Sıfır araba fiyatlarında matrah indirimi geliyor. Yeni düzenleme ile birlikte araba fiyatlarında indirim gerçekleşecek. Salgının başından beri otomobil sektöründe yaşanan araç sıkıntısı fiyatlara yansımıştı. Özellikle sıfır araç tedariki konusundaki sıkıntılar, döviz kurundaki değişiklikler, çip krizi derken sektörde fiyatlar derinleşti. eki, Otomobil fiyatları düşer mi? Matrah artırımı ile otomobil fiyatlarında indirim olacak mı? Matrah artırımının araba fiyatlarına etkisi ne olur? İşte matrah düzenlemesi ve araba fiyatlarına etkisi ile ilgili bilmeniz gerekenler…
12.11.2022 Ekonomi
Otomobil fiyatları düşer mi? Matrah artırımı ile otomobil fiyatlarında indirim olacak mı? Matrah artırımının araba fiyatlarına etkisi ne olur?
Otomobil fiyatları düşer mi? Matrah artırımı ile otomobil fiyatlarında indirim olacak mı? Matrah artırımının araba fiyatlarına etkisi ne olur? Salgının başından beri otomobil sektöründe yaşanan araç sıkıntısı fiyatlara yansımıştı. Özellikle sıfır araç tedariki konusundaki sıkıntılar, döviz kurundaki değişiklikler, çip krizi derken sektörde fiyatlar derinleşti. Sıfır araç bulmak neredeyse imkansız hale gelirken ikinci el piyasasında da fiyatlar aldı başını gitti. Özellikle araç piyasasındaki artış vatandaşta bir süredir ÖTV beklentisi yaratmıştı. Beklentiler konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ÖTV açıklaması geldi. Bakan Nebati, matrah düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Matrah düzenlemesi ile ilgili açıklamalar kamuoyunda indirim beklentisi oluşturdu. Peki, Otomobil fiyatları düşer mi? Matrah artırımı ile otomobil fiyatlarında indirim olacak mı? Matrah artırımının araba fiyatlarına etkisi ne olur? İşte matrah düzenlemesi ve araba fiyatlarına etkisi ile ilgili bilmeniz gerekenler…
11.11.2022 Ekonomi
Matrah düzenlemesi ne demek, Matrah nedir? Otomobilde matrah artırımı ne anlama gelir? Bakan açıkladı: Matrah düzenlemesi üzerinde çalışılıyor!
Matrah düzenlemesi ne demek, Matrah nedir? Otomobilde matrah artırımı ne anlama gelir? Bakan açıkladı: Matrah düzenlemesi üzerinde çalışılıyor! Otomobilde matrah düzenlemesi nedir, matrah ne demek? sorularına Bakan Nebati’nin açıklaması sonrası yanıt aranmaya başlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, bir süredir otomobillere gelmesi beklenen ÖTV indirimiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Otomobilde ÖTV indirimi yok. Matrah düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz" dedi. Peki, Matrah nedir, matrah düzenlemesi ne demek? Matrah artırımı nedir, nasıl hesaplanır?
11.11.2022 Ekonomi
Uzungöl’ü doğal haline döndürecek projede start verildi! TOKİ'den flaş açıklama
Uzungöl’ü doğal haline döndürecek projede start verildi! TOKİ'den flaş açıklama Trabzon’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca kentsel dönüşüm çalışması başlatılan, dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de, altyapı çalışmalarının ardından üstyapı için harekete geçiliyor. Kentsel dönüşüm ihalesi yapılan proje ile yapılardan arındırılacak göl kıyısında görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak, konut ve pansiyonlara 2, otellerde ise 3 kat düzenlemesi getirilecek. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, "Çarpık yapılaşmanın başka alana transferi sağlanacak. Uzungöl’ü ilk zamanlardaki gibi doğal haline döndüreceğiz" dedi. 
11.11.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den otomobilde ÖTV indirimi iddialarına yanıt
Bakan Nebati'den otomobilde ÖTV indirimi iddialarına yanıt Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomobillerden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ile ilgili bir çalışma yapılmadığını duyurdu.
10.11.2022 Ekonomi
İlk defa araç alacaklara ÖTV indirimi gelecek mi? İlk araba ÖTV indirimi nasıl olacak? ÖTV indirimi ne zaman?
İlk defa araç alacaklara ÖTV indirimi gelecek mi? İlk araba ÖTV indirimi nasıl olacak? ÖTV indirimi ne zaman? Hükümetten ÖTV indirimi hazırlığı! Yasa taslağı yolda! Araç sahibi olmak isteyenlerin uzun zamandır beklediği ÖTV indirimi ile ilgili birkaç öneri öne çıkıyor. Hükümetin üzerinde çalıştığı taslakta matrah artırımı ya da tamamen silinmesi gibi seçenekler üzerinde duruluyor. Peki, İlk defa araç alacaklara ÖTV indirimi gelecek mi? İlk araba ÖTV indirimi nasıl olacak? ÖTV indirimİ ne zaman? İşte detaylar…
10.11.2022 Ekonomi
6 aya kadar taksit imkanı! Genelge yayımlandı, işletmeler...
6 aya kadar taksit imkanı! Genelge yayımlandı, işletmeler... Genelge yayımlandı, Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu. 6 aya kadar taksit imkanı tanındı. İşletmelerin ödemeleri gereken tutarı ödeyemedikleri belirtilerek tecil ve taksitlendirme talep ettikleri belirtildi. Buna göre yeniden yapılandırmaya giren işletmelerden, matrah artırımı ve işletme kayıtlarını düzeltme hakkını kullananlara yönelik ilave taksit hakkı tanındı.
15.12.2021 Çalışma Hayatı
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon açıklaması!
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon açıklaması! Merkez Bankası (TCMB) Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, ağustos ayında enflasyondaki yükselişte gıda fiyatlarındaki artış eğilimi belirleyici olurken, çekirdek enflasyon göstergelerinin yıllık enflasyonunda yavaşlama kaydedildi.
6.09.2021 Ekonomi
Borcu olanlar dikkat! Süre uzatıldı ve...
Borcu olanlar dikkat! Süre uzatıldı ve... Borcu olanlara iyi haber. Süre bir ay daha uzatıldı. Çalışan, çalışmayan, Bağ-Kur'lu yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Temmuz ayında yeniden yapılandırılan borç tutarı kayıtlara 3.5 milyar lira olarak geçti. Bununla birlikte 2019 yılından itibaren yeniden yapılandırılan borç tutarı 70 milyar liraya dayandı. Mayıs ayında 14.3 milyar, haziran ayında ise 10.6 milyar liralık borç yapılandırılmıştı.
30.08.2021 Ekonomi
Borçlar siliniyor! İndirim ve taksit uygulanıyor... Son tarih belli oldu
Borçlar siliniyor! İndirim ve taksit uygulanıyor... Son tarih belli oldu Borcu olan yüz binleri ilgilendiriyor. Borçlar siliniyor. Başvurular 31 Ağustos’a kadar devam ediyor. 30 Nisan 2021 öncesine ait ödenmemiş vergi borçlarının üç yıla kadar 18 taksitle yapılandırılması için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021, ilk taksiti ödemek için son tarih 30 Eylül 2021 olarak ifade ediliyor. Taksitle ödemeyi tercih edenler için faiz alınmıyor, nispeten düşük oranlı katsayılar uygulanarak borç tutarı arttırılarak taksitlendirme yapılıyor. Altı eşit taksit için ‘1.09’, dokuz eşit taksit için ‘1.135’, 12 eşit taksit için ‘1.18’, 18 eşit taksit için ‘1.27’ katsayısı uygulanıyor.
17.08.2021 Ekonomi
Ev sahiplerine Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan mektup! Yapılandırmadan yararlanın: Kira geliri...
Ev sahiplerine Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan mektup! Yapılandırmadan yararlanın: Kira geliri... Ev sahiplerine yapılandırmadan yararlanmaları için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından mektup gönderildi. Mektupta yapılan analiz ve değerlendirme çalışmaları sonucunda kira geliri elde edildiğine ilişkin emareler bulunduğu belirtilerek, yapılandırmadan yararlanılabileceği vurgulandı.
10.08.2021 Ekonomi
Bakan Elvan'dan flaş enflasyon açıklaması!
Bakan Elvan'dan flaş enflasyon açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Gaziantep İş Dünyası İle Buluşma programında önemli açıklamalarda bulundu. Elvan, 2021'in ikinci çeyreğinde yüzde 20'lerde büyüme beklediğini söyledi. Bakan Elvan ayrıca "Vergi usul kanununda önemli değişiklikler yapacağız" ifadesinde bulundu.
25.06.2021 Ekonomi
Öğrenim Kredisi yapılandırma başvurusu şartları belli oldu! Öğrenim kredisi borç yapılandırma nasıl yapılır?
Öğrenim Kredisi yapılandırma başvurusu şartları belli oldu! Öğrenim kredisi borç yapılandırma nasıl yapılır? Öğrenim kredisi borcu olan üniversite mezunlarına müjde... Hükümet yeni bir adım attı. Yeni yapılandırma yasası ile birlikte öğrenim kredisi borçları da yapılandırılabilecek. Borcunu zamanında ödeyemeyen öğrencilere uygulanan faiz sebebiyle yıllardır ödemelerini erteleyenlere yeni yasa ile büyük kolaylık sağlanıyor. Yasa ile KYK yapılandırmanın şartları da belli oldu. Peki, Öğrenim Kredisi yapılandırma başvurusu nasıl yapılır? Öğrenim Kredisi yapılandırma nasıl yapılır? Öğrenim kredisi yapılandırma 2021 şartları!
9.06.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Matrah Artırımı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki matrah artırımı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.