Matrah

Matrah

Son dakika matrah haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan matrah ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını matrah haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Matrah

haberleri sayfasında son dakika yaşanan matrah gelişmeleri de dahil olmak üzere 477 matrah haberi bulunmuştur. Tüm matrah haberleri aşağıda listelenmiştir.
Vergi rekortmenleri 2023 listesi | Gelir vergisi rekortmenleri kimler? Türkiye vergi rekortmenleri
Vergi rekortmenleri 2023 listesi | Gelir vergisi rekortmenleri kimler? Türkiye vergi rekortmenleri Türkiye'nin vergi rekortmeni Selçuk Bayraktar oldu. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin 2022 gelir vergisi rekortmeni oldu. Peki, diğer gelir vergisi rekortmenleri kimler? İşte Türkiye vergi rekortmenleri listesi…
3.01.2024 Gündem
TOGG zamlandı mı, TOGG T10x fiyatlarına zam geldi mi? TOGG zamlı fiyat listesi
TOGG zamlandı mı, TOGG T10x fiyatlarına zam geldi mi? TOGG zamlı fiyat listesi Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg alımları yoğunlaştı. Togg için fiyat düzenlemesi yapıldı. Peki, TOGG zamlandı mı, TOGG fiyatlarına zam geldi mi? İşte TOGG fiyat listesi 2023…
1.12.2023 Gündem
Togg fiyatlarına zam geldi! İşte yeni liste fiyatları...
Togg fiyatlarına zam geldi! İşte yeni liste fiyatları... Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'a yollarda sıkça rastlanmaya başladı. İlgi odağı haline gelen Togg için fiyat düzenlemesi yapıldı.
1.12.2023 Ekonomi
Sıfır araçlar için ÖTV kararı! Hesap değişti, liste güncellendi, işte fiyatı düşen araçlar
Sıfır araçlar için ÖTV kararı! Hesap değişti, liste güncellendi, işte fiyatı düşen araçlar Araç alacakları yakından ilgilendiriyor. Elektrikli motora sahip olan araçlar için ÖTV matrah düzenlemesi yapıldı. 29 elektrikli modeli kapsayan yüzde 10 ÖTV oranına tabi olan elektrikli otomobiller için matrah eşiği 1 milyon 250 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya yükseltildi. Peki ÖTV matrah düzenlemesi diğer otomobiller için de yapılır mı? İşte haberin detayları...
20.11.2023 Otomobil
Araba fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme! Köpük fiyat eridi, frene basıldı
Araba fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme! Köpük fiyat eridi, frene basıldı Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Mart ayından beri aylık ortalama 100 binli satışlarla rekorlar kıran otomotiv pazarı, ağustosta 80 bin adetle frene basmaya hazırlanıyor. Yatırım amaçlı talebin çekilmesiyle son çeyrekte artık ihtiyacı olan tüketici ile satıcı baş başa kalacak. En ucuz otomobilin 725 bin TL olması, ÖTV matrah limitlerinin arttırılmaması ve krediye ulaşımdaki zorluklar nedeniyle kalan aylarda sıfır aracı gücü yeten alabilecek.
4.09.2023 Ekonomi
Borç yapılandırma süresi uzatıldı!  Resmi Gazete'de yayımlandı
Borç yapılandırma süresi uzatıldı! Resmi Gazete'de yayımlandı Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem bölgesinde mücbir sebep hali devam eden yerlerde borçların 29 Şubat 2024'e kadar yapılandırılmasına dair tebliğ yayımladı.
9.08.2023 Ekonomi
Araba satışında ÖTV detayı! Yüzde 70'lik dilimde araç kalmadı
Araba satışında ÖTV detayı! Yüzde 70'lik dilimde araç kalmadı Araba almak isteyen milyonları ilgilendiriyor. ÖTV dilimleriyle ilgili dikkat çeten detaylar ortaya çıktı. Araba fiyatlarının yükselmesi sebebiyle ÖTV dilimlerinde araç kalmadı. Otomobillerin vergisiz fiyatı üzerinden hangi ÖTV dilimine gireceğini belirleyen matrah limitleri Temmuz 2023 itibarıyla geçerliliğini yitirdi. Kur ve maliyet artışları nedeniyle otomobillerin vergi öncesi fiyatları yükseldiği için yüzde 45, 50, 60 ve 70’lik ÖTV diliminde otomobil kalmadı. Yani 2.7 milyon TL’lik ithal Mercedes-Benz C-Serisi AMG’den de 655 bin TL’lik yerli Fiat Egea Sedan’dan da artık yüzde 80 ÖTV alınıyor. İşte araba almak isteyen milyonları ilgilendiren detaylar...
17.07.2023 Ekonomi
7440 sayılı kanun uzadı mı? Matrah artırımı 2023 uzatıldı mı, yapılandırma başvuru süresi sona erdi mi? Matrah artırımı 2023 son başvuru tarihi!
7440 sayılı kanun uzadı mı? Matrah artırımı 2023 uzatıldı mı, yapılandırma başvuru süresi sona erdi mi? Matrah artırımı 2023 son başvuru tarihi! 7440 sayılı kanun başvuru süresi uzatıldı mı, matrah artırımı 2023 son başvuru tarihi ne zaman? Vergi affı borç yapılandırma düzenlemesi kapsamında; trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırılmamış adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçları 12, 18, 24, 36 veya 48 eşit taksitte ödenebilecek.
26.05.2023 Ekonomi
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı prim borcu olanlar dikkat! Son tarih 31 Mayıs
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı prim borcu olanlar dikkat! Son tarih 31 Mayıs Vergi, SGK, prim, idari para cezası, öğrenim kredisi, trafik cezası olan milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması! Borçlar siliniyor. Detaylar tek tek açıklandı. MTV’de borcun yüzde 10 detayına dikkat çeken Mali Müşavir Murat Bal, borçların silinmesi ile ilgili dava uyarısında bulundu.
10.05.2023 Gündem
Borçlar siliniyor! Tarih belli oldu, faiz ve ödeme limiti belli oldu
Borçlar siliniyor! Tarih belli oldu, faiz ve ödeme limiti belli oldu Vergi Affı düzenlemesine ilişkin düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yasalaştı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması olarak tanımlanan paket, belirli borçların da iptal edilmesini içeriyor. Teklifin yasalaşması ardından vergi affı başvurusunun ne zaman ve nasıl yapılacağı merak ediliyor. Peki borç yapılandırması nasıl olacak? Başvuru ve ödemeler ne zaman yapılacak? Hangi borçlar yapılandırma kapsamında olacak? İşte haberin detayları...
21.03.2023 Ekonomi
Borç faizleri siliniyor! Milyonları ilgilendiren faiz ve matrah artırımı detayı
Borç faizleri siliniyor! Milyonları ilgilendiren faiz ve matrah artırımı detayı Borcu olan milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Yeni ‘vergi barışı’nda kritik detaylar ortaya çıktı. Vergi barışından yararlanmak isteyenler 31 Mayıs’a kadar başvuru yapabilecekler, 30 Haziran’a kadar da ilk taksiti ödemeleri gerekiyor. Peki her borcun faizi silinecek mi, nasıl yapılandırılacak, geçmiş beş yıla ilişkin vergi mükelleflerinin incelenmesi konusunun detayları neler? İşte vergi barışında bilinmesi gerekenler...
14.03.2023 Ekonomi
İstanbul'da Kökünü Kurutma Operasyonu: 161 gözaltı
İstanbul'da Kökünü Kurutma Operasyonu: 161 gözaltı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da gerçekleştirilen Kökünü Kurutma Operasyonu'nun detaylarını aktardı. Bakan Soylu, "42'inci Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 161 kişi gözaltına alındı. İstanbul'da kokain dağıtımını yapan ekip 60 taksi, 35 motokurye ile birlikte neredeyse eve servis diyebileceğimiz bir şebekenin bunlar dağıtıcıları" dedi.
14.03.2023 Gündem
Sıfır otomobil alacaklar dikkat! Yüzde 20'den fazla geriledi: İşte fiyatları...
Sıfır otomobil alacaklar dikkat! Yüzde 20'den fazla geriledi: İşte fiyatları... ÖTV matrahlarına getirilen yeni düzenleme otomobil fiyatlarına yansıdı. Elektrikli araçların hangi ÖTV dilimine gireceğini belirleyen matrah limitleri (vergisiz fiyat) geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile yükseltilmişti. Bu kategorideki orta sınıf otomobillerde yüzde 20'yi aşan düşüşler oldu. İşte ayrıntılar...
6.03.2023 Ekonomi
Togg'un fiyatı ne kadar olacak? Elektrikli otomobile ÖTV ayarı...
Togg'un fiyatı ne kadar olacak? Elektrikli otomobile ÖTV ayarı... Otomotiv sektörünün geleceği olarak görülen elektrikli otomobiller, her geçen gün daha da popüler hale geliyor. Togg’un satışa çıkmasına günler kala elektrikli otomobiller için iki önemli vergi adımı geldi. Elektrikli araçların matrah limitinin yükseltilmesiyle bazı modellerin fiyatı yeniden yüzde 10’luk ÖTV dilimine girdi ve düştü. Düzenleme, Togg’un satış fiyatını da belirleyecek. Çin’den ithal edilen modellere ise yüzde 40 ilave gümrük vergisi getirildi. Böylece Çinli araçların rekabeti zorlaşacak.  
4.03.2023 Ekonomi
Elektrikli otomobillerde ÖTV matrah düzenlemesi
Elektrikli otomobillerde ÖTV matrah düzenlemesi Elektrikli araçların Özel Tüketim Vergisi matrahlarında değişikliğe gidildi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararda vergi oranları değişmedi.
3.03.2023 Ekonomi
Vergi mükelleflerine büyük indirim! 48 ay taksitle ödenecek
Vergi mükelleflerine büyük indirim! 48 ay taksitle ödenecek Matrah artırımı düzenlemesiyle ilgili bakanlık çalışma başlattı. Yoğun talep üzerine 2022’nin de matrah artırımı kapsamına alınması planlanıyor. Teklifle 31 Aralık 2022 ve öncesine dair tüm kamu alacakları yapılandırılabilecek, borçlar 48 ayda ödenebilecek. Kamu borçlarını yapılandıran düzenlemede tüm vergiler, vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus para cezaları, köprü, otoyol, kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, üst kurullarca verilen idari para cezaları, 4207 sayılı Kanun kapsamında tütün ürünlerinin zararlarını önleyici, önlenmesi ve kontrolü hakkında kanun kaynaklı idari para cezaları gibi tüm idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, ecrimisiller, madenlerden devlet hakkı, kaynak kullanımı destekleme primi borçları gibi borçlar yer alıyor.
5.02.2023 Ekonomi
GSS borçları silinecek mi? 2023 Genel Sağlık Sigortası affı var mı?
GSS borçları silinecek mi? 2023 Genel Sağlık Sigortası affı var mı? GSS borçlarıyla ilgili araştırmalar hız kazandı. Borç yapılandırma pakeri kapsamında vergi, SGK, emlak vergisi borçlarına yapılandırma ve taksit imkanı sağlanacağı duyurulmuştu. Bu gelişmeden sonra "GSS prim borçları silinecek mi, Genel Sağlık Sigortası affı var mı" soruları merak edildi. İşte detaylar...
31.01.2023 Gündem
Yapılandırmada özel düzenleme! Kanun teklifi tamamlandı
Yapılandırmada özel düzenleme! Kanun teklifi tamamlandı Borçlar için özel bir yapılandırma paketi geliyor. 31 Aralık 2022'ye kadar oluşan Vergi, sigorta primi borçlarıyla adli ve idari cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak.
27.01.2023 Ekonomi
Emeklilik için gün sayanlara müjde! Prim borcu olanlarla ilgili son dakika gelişmesi
Emeklilik için gün sayanlara müjde! Prim borcu olanlarla ilgili son dakika gelişmesi Emekli olmak için gün sayan EYT’lilerle ilgili son dakika gelişmesi! Borç affından prim borcu olanlar da yararlanacak. SGK, vergi, trafik ve belediye borçları da siliniyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenen prim ve vergi cezalarına dair hazırladıkları kanun teklifini açıkladı. Buna göre vergi ve prim borçlarına ait cezalar silinerek taksitle ödeme imkanı getirilecek. Yapılandırmada matrah artırımının da yer alacağı öğrenildi. Peki, hangi borçlar silinecek, kapsamı nedir? İşte 8 soruda sosyal güvenlik borç yapılandırmasının detayları...
26.01.2023 Ekonomi
Borçlar siliniyor! SGK, vergi, trafik, ehliyet ve emlak vergisi borçları ile ilgili son dakika açıklaması geldi
Borçlar siliniyor! SGK, vergi, trafik, ehliyet ve emlak vergisi borçları ile ilgili son dakika açıklaması geldi Borcu olan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. SGK, vergi, trafik ve belediye borçları siliniyor! Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan merakla beklenen prim ve vergi cezalarına dair hazırladıkları kanun teklifini açıkladı. Buna göre vergi ve prim borçlarına ait cezalar silinerek taksitle ödeme imkanı getirilecek. Yapılandırmada matrah artırımının da yer alacağı öğrenildi. İşte borcu olan milyonları ilgilendiren detaylar...
25.01.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı
Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi ve İsveç'teki provokatif eylemler toplantıda ele alınacak.
23.01.2023 Gündem
Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması Kabine'nin gündeminde olacak! İşte paketin detayları
Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması Kabine'nin gündeminde olacak! İşte paketin detayları Bugün gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının gündem maddeleri arasında, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi yer alıyor. Paket kapsamında, devlete olan tüm vergi sigorta primi borçları, adli ve idari cezaların yapılandırılması planlanıyor. En geç şubat ayında yasalaşacağı tahmin edilen paket ile 31 Aralık 2022'ye kadar devlete olan tüm borçların yapılandırılması öngörülüyor.
23.01.2023 Ekonomi
Gözler Kabine toplantısına çevrildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni müjdenin detaylarını açıklayacak
Gözler Kabine toplantısına çevrildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni müjdenin detaylarını açıklayacak Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi için gözler Beştepe'de olacak. Paketin kapsamı ve ayrıntıları Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda ele alınacak. İsveç'te peş peşe yaşanan skandal eylemler de Kabine'nin bir diğer önemli gündem maddesi olacak.
22.01.2023 Ekonomi
Vergi affı 2023! Vergi affı çıkacak mı? Vergi affı ne zaman çıkacak?
Vergi affı 2023! Vergi affı çıkacak mı? Vergi affı ne zaman çıkacak? Vergi borçlarına af haberini duyan vatandaşlar araştırmalarına başladı. Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi ve SGK borç yapılandırması için çalışmalara başlayan hükümet, 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan vergi borçlarını yapılandıracak. Peki vergi affı çıkacak mı, ne zaman çıkacak? Vergi affı ne zaman gelecek? İşte detaylar...
20.01.2023 Gündem
Borçlara yapılandırma geliyor! Vergi, sigorta primi ve cezaları kapsıyor
Borçlara yapılandırma geliyor! Vergi, sigorta primi ve cezaları kapsıyor Milyonları yakından ilgilendiriyor. Borçlar için kapsamlı yapılandırma paketi geliyor. Pakete göre 31 Aralık 2022'ye kadar oluşan borçlar yapılandırılacak. Vergi, sigorta primi borçlarıyla cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak. İşte son dakika haberinin detayları...
20.01.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Matrah ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki matrah haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.