Lng

Lng

Son dakika lng haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan lng ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını lng haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Lng

haberleri sayfasında son dakika yaşanan lng gelişmeleri de dahil olmak üzere 415 lng haberi bulunmuştur. Tüm lng haberleri aşağıda listelenmiştir.
Meclis'te seçimlerin ardından mesai yeniden başlıyor! İşte masadaki konular
Meclis'te seçimlerin ardından mesai yeniden başlıyor! İşte masadaki konular Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yerel seçim nedeniyle ara verdiği mesaisine yarın yeniden başlıyor. Meclis gündeminde önemli yasal düzenlemeler var. Enerji verimliliğini artıracak kanun teklifi ile turist rehberlerine yönelik düzenlemenin Genel Kurul'da ele alınması bekleniyor.
Mısır ile yeni dönem! Erdoğan: Ticaret hacmini 15 milyar dolara çıkarmak için mutabık kaldık
Mısır ile yeni dönem! Erdoğan: Ticaret hacmini 15 milyar dolara çıkarmak için mutabık kaldık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere Birleşik Arap Emirliklerinden (BAE) özel uçak ile Mısır'a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12 yıl sonra gerçekleştirdiği ziyarette, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan, Sisi ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası iki lider basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "Ticaret hacmimizi 15 milyar dolara çıkartacağız" dedi. Sisi ise açıklamasında Türkiye'yi ziyaret edeceğini belirtti.
14.02.2024 Gündem
Bakan Bayraktar duyurdu: Elektrik ve doğal gazda vatandaşlara 270 milyar TL destek verildi
Bakan Bayraktar duyurdu: Elektrik ve doğal gazda vatandaşlara 270 milyar TL destek verildi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, geçtiğimiz yıl vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar lirasının devlet tarafından karşılandığını bildirdi.
17.11.2023 Ekonomi
Bakan Bayraktar tarih verdi! Doğal gaz merkezinde plan şekilleniyor
Bakan Bayraktar tarih verdi! Doğal gaz merkezinde plan şekilleniyor Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Cumhurbaşkanımızın çok önem verdiği İstanbul Finans Merkezi’nde bir enerji ve ticaret borsası oluşturmak istiyoruz. Burada enerji ve maden ticareti yapılacak. Ayrıca İstanbul Finans Merkezi’nde bir uluslararası ticaret platformu kurabiliriz. Bu da tüm taraflara, ticaret yapanlara, aracılara ve diğer paydaşlara büyük fırsatlar ve teşvikler sunabilir. Ortaklarımızla yoğun bir şekilde çalışmamız halinde bunu 2024 yılı içerisinde oluşturabileceğimizi düşünüyorum” dedi.
1.11.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında kritik temaslarda bulunuyor. İlk olarak Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüşen Erdoğan daha sonra Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi
10.09.2023 Gündem
Bakan Bayraktar'dan doğal gaz açıklaması
Bakan Bayraktar'dan doğal gaz açıklaması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Türkiye doğal gazda 2028 yılına kadar 150 milyar metreküp yıllık giriş kapasitesine sahip olacak” dedi.
7.09.2023 Ekonomi
Bakan Çavuşoğlu: Şimdiden gaz ticaretinde önemli bir ülke haline geldik
Bakan Çavuşoğlu: Şimdiden gaz ticaretinde önemli bir ülke haline geldik Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, “Şu anda Doğu, Güneydoğu Avrupa ve Balkanlar başta olmak üzere Avrupa’ya gaz tedariki yapmaya başladık. Azerbaycan’dan gelen boru hattının kapasitesini iki katına çıkarıyoruz. Cezayir ve Nijerya gibi 15 farklı ülkeden LNG’yi tankerle getiriyoruz, terminallerde gaza dönüştürüp boru hattı ile gaz ihracatı ve ticaretine başladık. Bulduğumuz doğal gazın bir kısmını sisteme bağladık, bu bizim için yeterli değil. Şimdiden gaz ticaretinde önemli bir ülke haline geldik” dedi.
8.05.2023 Gündem
2050’de karbon net sıfır taahhüdü
2050’de karbon net sıfır taahhüdü Petrol Ofisi Grubu, 2030 yılına kadar emisyonlarını yüzde 42 azaltmayı ve 2050 yılında karbon net sıfır olmayı taahhüt etti.
3.05.2023 Ekonomi
Bakan Dönmez son durumu paylaştı: Elektrik ve doğal gaz hatlarında hasar var
Bakan Dönmez son durumu paylaştı: Elektrik ve doğal gaz hatlarında hasar var Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 şiddetindeki depremin ardından bölgedeki son durumu değerlendirdi.
6.02.2023 Gündem
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem; 5 bölge sallandı, çok sayıda il etkilendi
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem; 5 bölge sallandı, çok sayıda il etkilendi Kahramanmaraş'ta sabah saat 04.17'de 7,7; saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre depremler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 2 bin 921'e yükseldi.
7.02.2023 Gündem
Bakan Dönmez açıkladı: Avrupa’ya gaz sevkiyatı yapabiliriz
Bakan Dönmez açıkladı: Avrupa’ya gaz sevkiyatı yapabiliriz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “5 LNG terminalimizin bir kısmı özellikle yaz aylarında müsait. Talep ettiği takdirde Avrupa ülkelerine bu terminalleri kullanmak suretiyle kendilerine gaz sevkıyatı yapabiliriz” dedi.
28.01.2023 Ekonomi
2023'te en fazla ne kazandıracak? Yüzde 46 artacak deyip açıkladı
2023'te en fazla ne kazandıracak? Yüzde 46 artacak deyip açıkladı ABD'li dev banka Goldman Sachs, emtiaların 2023 yılında diğer varlık sınıflarından daha iyi getiri sağlayacağını açıkladı.
24.01.2023 Ekonomi
Bakan Dönmez: Modüler reaktörler gündemimizde
Bakan Dönmez: Modüler reaktörler gündemimizde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Konvansiyonel nükleer santrallerin yanı sıra 'SMR' adıyla bilinen küçük ve orta ölçekli modüler reaktörler de artık gündemimizde. İnşallah inşası süren ve planladığımız nükleer santrallerimizin yanı sıra SMR’ları da enerji portföyümüze ekleyeceğiz" dedi.
19.01.2023 Ekonomi
Doğal gaz için dev yatırım! Günlük 28 milyon metreküp gaz verecek
Doğal gaz için dev yatırım! Günlük 28 milyon metreküp gaz verecek Doğal gaz ticaret merkezi olma hedefiyle altyapı çalışmalarına hız veren Türkiye, 3'üncü FSRU terminalini Saros Körfezi'nde devreye almak için gün sayıyor. Saros'un devreye alınmasıyla Türkiye'nin günlük gazlaştırma kapasitesinin 150 milyon metreküp seviyesini geçeceği hesaplanıyor.
19.01.2023 Ekonomi
Doğal gaz faturasını yüzde 50 düşürüyor! Püf noktaları açıklandı
Doğal gaz faturasını yüzde 50 düşürüyor! Püf noktaları açıklandı Doğal gaz fiyatları pandemi ve savaşlar sebebiyle uçuşa geçti. Kış aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlar yüksek fatura bedelleriyle karşı karşıya kalıyor. Enerji verimliliği uzmanı Altuğ Karataş, doğal gaz faturalarında basit yöntemlerle yüzde 50 oranında tasarruf etmenin mümkün olduğunu ifade ederek konu ile ilgili püf noktaları açıkladı.
16.01.2023 Ekonomi
Türkiye'den Bulgaristan'a 1,5 milyar metreküplük doğal gaz satışı
Türkiye'den Bulgaristan'a 1,5 milyar metreküplük doğal gaz satışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bulgaristan Enerji Bakanı Rosen Hristov ile iki ülke arasında doğal gaz alanında işbirliği anlaşması imzaladı.
3.01.2023 Ekonomi
Bakan Dönmez duyurdu! Türkiye, Bulgaristan'a doğal gaz satacak
Bakan Dönmez duyurdu! Türkiye, Bulgaristan'a doğal gaz satacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, "Türkiye, Bulgaristan'a doğal gaz satacak. Bulgargaz ile BOTAŞ arasında önemli bir anlaşma imzalanacak" ifadelerini kullandı.
2.01.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Putin'le görüştük' dedi ve açıkladı: Enerjide merkez olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Putin'le görüştük' dedi ve açıkladı: Enerjide merkez olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Amacımız ülkemizi en kısa sürede doğal gaz referans fiyatının oluştuğu küresel merkez haline dönüştürmektir. Putin'le önemli görüşmelerimiz oldu, adımlarımızı attık atıyoruz. Böylece özellik Trakya doğal gazda enerjide bir hub haline gelecektir" dedi.
16.12.2022 Gündem
Büyük gün geldi çattı! Avrupa'nın devi olacak
Büyük gün geldi çattı! Avrupa'nın devi olacak Türkiye’nin en büyük doğal gaz deposu unvanı taşıyacak BOTAŞ’a ait Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi, yeni kapasitesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açılacak.
15.12.2022 Ekonomi
Bakan Dönmez'den doğal gaz açıklaması!
Bakan Dönmez'den doğal gaz açıklaması! Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den doğal gaz açıklaması geldi. Bakan Dönmez, "Saros Körfezi FSRU'yu inşallah Ocak 2023'te devreye alacağız diyerek Umman'da LNG alımı ile ilgili müzakerelerin olumlu gittiğini ifade etti.
13.12.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Bölgesel istikrar için yaptırımların kaldırılması elzemdir
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Bölgesel istikrar için yaptırımların kaldırılması elzemdir Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türk-Amerikan İş Dünyası Ödül Töreni'nde video mesaj yöntemiyle bir konuşma gerçekleştirdi.
12.12.2022 Siyaset
Bakan Dönmez'den flaş açıklama! 4 milyon haneye 3 milyar TL doğal gaz desteği yapılacak
Bakan Dönmez'den flaş açıklama! 4 milyon haneye 3 milyar TL doğal gaz desteği yapılacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığının 2023 Yılı Bütçe sunumunu yaptı. Doğal desteğiyle ilgili konuşan Bakan Dönmez, "Isınma yardımı alan hanelere verilen desteklere doğal gaz desteği de dahil edilmiştir. Buna göre, yaklaşık 4 milyon haneye senelik 3 milyar TL'lik yardım yapılacak " dedi.
7.12.2022 Ekonomi
Eski Almanya Başbakanı Schröder: Türkiye, Avrupa'ya gaz tedarikinde önemli rol oynuyor
Eski Almanya Başbakanı Schröder: Türkiye, Avrupa'ya gaz tedarikinde önemli rol oynuyor Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, dünyada tahıl sevkiyatında yaşanan sıkıntıyla ilgili, "Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan elinden geleni yapıyor ve uluslararası çapta bu yaptıkları karşılık buluyor. Erdoğan, bu noktada çok önemli bir rol oynadı ve uluslararası alanda takdir topladı. Türkiye, Avrupa'ya gaz tedarikinin sağlanmasında da önemli bir rol oynuyor" dedi.
21.11.2022 Dünya
Bakan Dönmez: Her şey dahil Avrupa’nın en ucuz doğal gaz kullanan ülkesi durumdayız
Bakan Dönmez: Her şey dahil Avrupa’nın en ucuz doğal gaz kullanan ülkesi durumdayız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Şu anda çalışan 102 bin megavatlık santralin yüzde 80’i özel sektör, önemli bir kısmı da yerli yabancı yatırımcı ile yapılmış. Biz gelen yatırıma 'senin memleketin neresi' demiyoruz ki. Pasaportuna da bakmıyoruz. Türkiye’de yapılan her yatırımı biz yerli yatırım olarak telaffuz ediyoruz” dedi. Doğal gaz fiyatlarında hacmi en büyük olan piyasanın Title Transfer Facility (TTF) olduğunu hatırlatan Dönmez, "TTF’de fiyatlar 120 dolarlardan ağustos ayında 3 bin 300’ü aşan dolarlara yükseldi. Ama bir miktar gevşeme var. Biz buna rağmen gerek geçtiğimiz yıl ve bu yıl aldığımız tedbirlerle vatandaşımıza en az oranda aktaran ülkelerden birisiyiz. Birçok Avrupa ülkesi sübvansiyon yapmaya çalışıyor. Ama ciddi faturalar karşısına çıkıyor. Ekim ayı itibariyle Avrupa’da başkentlerdeki kullanılan doğal gazın hane halkı fiyatlarını sizlerle paylaşmak isterim. Hollanda'da bin metreküp gaza 81 lira 25 kuruş ödeniyor. İtalya 58 lira 24 kuruş. Almanya 41 lira 42 kuruş. Komşumuz Bulgaristan 31 lira 53 kuruş. Biz Avrupa’da AB üyesi olmayanları da dikkate aldığımızda 5 lira 72 kuruş ile her şey dahil Avrupa’nın en ucuz doğal gaz kullanan ülkesi durumdayız" dedi.
16.11.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karadeniz gazı müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karadeniz gazı müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu Bozkurt – Abana – Cide – İnebolu İlçelerine Doğal Gaz Verme Töreni’ne Canlı Bağlantı ile katıldı. Erdoğan, "Türkiye'yi doğal gazda enerji merkezi haline getirecek adımlar da atıyoruz. Günlük doğal gaz giriş kapasitemiz 360 milyon metreküpe ulaştı" ifadesini kullandı. Müjdesi paylaşılan Karadeniz doğal gazının ülke sistemine bağlayacak çalışmaların hızlandığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kara ve denizde 7 bin işçi faaliyet gösteriyor. Deniz tabanının 2 bin 200 metre altında adeta bir enerji üssü kuruyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl bu gazı kullanmaya başlayacağız' dedi.
12.11.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Lng ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lng haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.