Kutuplar

Kutuplar

Son dakika kutuplar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kutuplar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kutuplar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kutuplar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kutuplar gelişmeleri de dahil olmak üzere 76 kutuplar haberi bulunmuştur. Tüm kutuplar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Geoit Nedir, Türkçesi Ne Demek? Dünya'nın Şekli Nasıldır?
Geoit Nedir, Türkçesi Ne Demek? Dünya'nın Şekli Nasıldır? Genel çerçevede dünyanın şekli aynı zamanda geoit olarak ifade edilmektedir. Yani bu durum kutuplar ile beraber Ekvatordan öne çıkan basıklık ve şişkinlik noktasında değerlendirilir. Genel olarak Dünya’nın kendi ekseni etrafında dönüşüyle beraber ortaya çıkmış bir durum olarak ve ön plana çıkar.
17.12.2023 Eğitim
İstanbul’un 2050 yılına kadar süresi var! Herkes depremi beklerken başka bir gerçek ortaya çıktı
İstanbul’un 2050 yılına kadar süresi var! Herkes depremi beklerken başka bir gerçek ortaya çıktı İklim değişikliği ve buzullardaki erimeler, okyanus ve denizlerdeki suyun yükseklik seviyelerini her geçen gün artırıyor. Müsilaj felaketini hatırlatan Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, 2050 yılını işaret etti ve İstanbul için kritik bir uyarıda bulundu.
16.04.2023 Yaşam
Güneş fırtınası nedir, ne zaman olacak 2021? Dev güneş fırtınası etkileri kaç gün sürecek?
Güneş fırtınası nedir, ne zaman olacak 2021? Dev güneş fırtınası etkileri kaç gün sürecek? ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi, jeomanyetik bir Güneş fırtınasının bugün Dünya atmosferine çarpmasının beklendiğini açıkladı. Peki, Güneş fırtınası nedir, ne zaman olacak 2021? Dev güneş fırtınası etkileri nelerdir, kaç gün sürecek?
12.10.2021 Gündem
Meteoroloji'den kritik uyarı: Araçlarınızı kapalı yerlere alın!
Meteoroloji'den kritik uyarı: Araçlarınızı kapalı yerlere alın! Meteoroloji'den perşembe günü için kritik uyarı geldi. Perşembe günü lodosun etkisiyle hava sıcaklığı 4 derece kadar düşeceğini söyleyen Meteoroloji uzmanı Dr. Güven Özdemir, “Perşembe günü itibariyle tedbirli olmak lazım. Çatılardan düşecek parçalarla yaralanmalar olabilir. Aynı zamanda perşembe günü vatandaşlar araçlarını kapalı yerlere almaya özen göstermeli" dedi.
6.04.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğer öyle yanlış bir hamlede bulunurlarsa ödemeleri geri isteriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğer öyle yanlış bir hamlede bulunurlarsa ödemeleri geri isteriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "G-20 zirvesi kapsamında ABD Başkanı Trump ile yapacağım görüşmenin, ikili ilişkilerimizdeki çıkmazı açacağına ve iş birliğimizi güçlendireceğine inanıyorum" dedi. F-35 konusuna değinen Erdoğan, "Yanlış bir hamlede bulunulması durumunda meseleyi uluslararası tahkim mahkemesine götürürüz. Şimdiye kadar yaptığımız ödemeleri geri isteriz" ifadelerini kullandı.
27.06.2019 Dünya
Kuvvet komutanlarından dava
Kuvvet komutanlarından dava Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Akit TV'deki programda komutanlara yönelik sözleri nedeniyle gazeteci Murat Alan ve kanala manevi tazminat davası açtı.
26.06.2019 Gündem
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.
25.06.2019 Gündem
Orgeneral Güler'den tazminat davası
Orgeneral Güler'den tazminat davası Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Akit TV'deki programda komutanlara yönelik sözleri nedeniyle gazeteci Murat Alan ve kanala 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.
14.06.2019 Gündem
Kalın'ın yeni kitabı "Barbar, Modern, Medeni"nin tanıtım toplantısı düzenlendi
Kalın'ın yeni kitabı "Barbar, Modern, Medeni"nin tanıtım toplantısı düzenlendi Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Batı toplumlarının medeniyet hakkındaki sözlerinin tükenmek üzere olduğunu belirterek, "İslam dünyası ise söyleyecek sözünü arıyor. Bu arayışının istikameti, referansları ne olmalı, bu arayış nasıl ilerlemeli? Bu soruları kitapta cevaplamaya çalıştık." dedi.
3.11.2018 Gündem
Kırmızı alarm
Kırmızı alarm Antarktika’da buzulların 10 yıl öncesine göre 3 kat daha hızlı eridiği ve kırmızı alarm seviyesinde olduğu belirtildi.
15.06.2018 Dünya
Güvenlik uzmanı Ağar: Afrin bölgesinde 15 bin civarında...
Güvenlik uzmanı Ağar: Afrin bölgesinde 15 bin civarında... Zomguldak'ta konferans veren Güvenlik ve Strateji Uzmanı Abdullah Ağar, Türkiye'nin ve ordunun Afrin'de zor bir görev üstlendiğine dikkati çekerek, "Bölgede 15 bin civarında terörist bulunmakta, bunların amacı Anadolu'yu işgal etmek" dedi.
13.03.2018 Gündem
Uçak yükseldikçe  aldığımız radyasyon  miktarı artıyor
Uçak yükseldikçe aldığımız radyasyon miktarı artıyor Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) raporuna göre, radyasyon kanserin en büyük nedenlerinden biri.
2.01.2018 Dünya
Gizli rapor ortaya çıktı! Alman ordusu...
Gizli rapor ortaya çıktı! Alman ordusu... Alman ordusunun ifşa edilen gizli raporundaki muhtemel felaket senaryoları tartışmalara yol açtı
14.11.2017 Dünya
'Yine öptürmedi kulak memesinden'
'Yine öptürmedi kulak memesinden' Lider Şahin'le birlikte Lizbon'a giden İrem Derici buradan keyifli kareler paylaştı.
22.03.2017 Magazin
Barış Manço ölümünün 18. yılında anılıyor!
Barış Manço ölümünün 18. yılında anılıyor! Türk sanat tarihinde iz bırakan isimlerden Barış Manço ölümünün 18. yıldönümünde anılıyor. 1 Şubat 1999 tarihinde hayata gözlerini yuman Barış Manço şarkılarıyla yaşamaya ve yaşatılmaya devam ediyor. Peki Barış Manço kimdir? Hangi albümleri çıkartmıştır? İşte tüm detaylar...
29.09.2021 Gündem
Uçakta ne kadar radyasyona maruz kalıyoruz?
Uçakta ne kadar radyasyona maruz kalıyoruz? Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) raporuna göre, radyasyon kanserin en büyük nedenlerinden biri. Peki her yıl on milyonlarca kişinin yaptığı uçak seyahatlerinden ne kadar radyasyona maruz kalıyoruz?. BU sorunun cevabı Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nden (NASA) geldi.
30.01.2017 Bilim ve Teknoloji
May: İngiltere ve ABD yeniden dünyaya liderlik edebilir
May: İngiltere ve ABD yeniden dünyaya liderlik edebilir ABD Başkanı Trump’la Beyaz Saray’da bugün yapacağı görüşme öncesinde Cumhuriyetçilerle bir araya gelen İngiltere Başbakanı May, iki ülkenin ‘yeniden birlikte dünyaya liderlik edebileceğini’ ancak bunun geçmiştekine benzer şekilde olmayacağını söyledi.
17.06.2021 Dünya
NASA'nın hedefinde orası var!
NASA'nın hedefinde orası var! NASA, ekolojik değişimleri takip etmek amacıyla kutuplardaki plankton seviyelerini tespit etmek için güneş ışığına ihtiyaç duymaksızın lazer ışınlarını kullanarak bilgi toplayacak.
26.12.2016 Bilim ve Teknoloji
Milenyum jenerasyonu en çok seyahate para harcıyor
Milenyum jenerasyonu en çok seyahate para harcıyor Milenyum gençliği (bugünlerde 25-35 yaş grubunda olanlar) üzerine AirBnb sitesinin yaptığı son araştırmaya göre en çok parayı seyahate harcıyorlar
19.11.2016 Arşiv
Davutoğlu YÖK üyelerine hitap etti
Davutoğlu YÖK üyelerine hitap etti Başbakan Ahmet Davutoğlu YÖK üyeleriyle buluştu.
29.09.2021 Gündem
Ruslar'dan şaka gibi öneri!
Ruslar'dan şaka gibi öneri! Rusya, Türkiye ile yaşanan gerilimin ardından Rus turistler için alternatif geliştirmek amacıyla harekete geçti. Bu çerçevede Rusya’nın kutup bölgesinde çekim merkezi yaratılmasına çalışılacak...
12.12.2015 Ekonomi
Paris katliamını kimin yaptığı ortaya çıktı
Paris katliamını kimin yaptığı ortaya çıktı Paris'te düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıları IŞİD terör örgütü üstlendi.
14.11.2015 Dünya
"İstanbul'da -16'yı göreceğiz!"
"İstanbul'da -16'yı göreceğiz!" Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sayfasında yer alan Meteorolojik değerlendirmeye göre; yağışlar bugün öğleden sonra Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve İç Ege’de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
4.01.2015 Yaşam
Meteorolojiden korkutan uyarı!
Meteorolojiden korkutan uyarı! Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Trakya ve İstanbul karla kaplanacak, sıcaklıklar -16 dereceyi bulacak.
29.09.2021 Gündem
‘Kocamın telefonu bile yoktu’
‘Kocamın telefonu bile yoktu’ Instagram’da gün boyu onlarca selfie paylaşan ABD’li TV yıldızı Kim Kardashian (32), rapçi eşi Kanye West’in ilk tanıştıklarında cep telefonu kullanmadığını açıkladı...
13.12.2014 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Kutuplar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kutuplar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.