Kuru Kayısı

Kuru Kayısı

Son dakika kuru kayısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kuru kayısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kuru kayısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kuru Kayısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kuru kayısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 479 kuru kayısı haberi bulunmuştur. Tüm kuru kayısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
2 ayda fiyatları rekor seviyeye ulaştı! Besicilerden et fiyatı savunması
2 ayda fiyatları rekor seviyeye ulaştı! Besicilerden et fiyatı savunması Sık sık ekrana getiriyoruz, et fiyatları yükseldikçe yükseliyor. Tüketicinin şikayeti de artıyor. Ancak besicilere göre et pahalı değil. Et fiyatlarını kuru kayısı, ceviz, hatta ıhlamurla karşılaştıran besici, "Et neye göre pahalı" diye sordu.
4.03.2024 Ekonomi
Demir İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Demir Barındıran Gıdalar Listesi...
Demir İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Demir Barındıran Gıdalar Listesi... Demir, vücut fonksiyonları için çok önemli ve hayati bir element olarak bilinir. Vücut; kas hücresi, kırmızı kan hücresi ve pek çok sayıda enzimi oluşturmak için demire gereksinim duyar. Demir, vücutta üretilmez. Sadece besinler tarafından temin edilir.
12.01.2024 Sağlık
Kalsiyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kalsiyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Kalsiyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kalsiyum Barındıran Gıdalar Listesi... Vücut için en önemli kimyasal elementlerden birisi de kalsiyum olarak bilinmektedir. Özellikle insan vücudunda da en bol bulunan minerallerden birisi olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Sağlık açısından vücutta yeterli kalsiyum bulunmasının hayati işlevlere sahip olduğu da ifade edilebilmektedir. Kalsiyumun sağlığa birçok açıdan fayda sağladığını söylemek mümkündür.
4.01.2024 Sağlık
Depremin vurduğu Malatya’da kayısı yüz güldürdü
Depremin vurduğu Malatya’da kayısı yüz güldürdü Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin vurduğu Malatya’da depreme rağmen toplamda 68 bin 346 ton kuru kayısı ile çekirdek ihracatı gerçekleştirildi.
27.12.2023 Ekonomi
Kayısı Kaç Kalori? Kayısı Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Kayısı Kaç Kalori? Kayısı Besin Değerleri Ve Kalorisi... Mutfakta pek çok şekilde kullanılan ve sevilen kayısı sağlığa da çok faydalıdır. Dengeli beslenen kişiler yediği besinlerle ilgili bilgi edinmek isterler. Bu yüzde yediklerinin kalorisini ve besin değerini de bilmek ister. Kayısı sevilerek tüketilen bir meyvedir. Kurusu ve tazesi birçok şekilde kullanılabilir. 
17.12.2023 Sağlık
Dünyadaki üretimin yüzde 85'i Malatya'da yapılıyor! Birçok Avrupa ve Asya ülkesi sırada...
Dünyadaki üretimin yüzde 85'i Malatya'da yapılıyor! Birçok Avrupa ve Asya ülkesi sırada... Dünyadaki kuru kayısı üretiminin yüzde 85'inin yapıldığı Malatya'da hasadına devam edilen yaş kayısılar, Avrupa ülkelerinin yanı sıra birçok Asya ülkesine de ihraç ediliyor.
31.07.2023 Ekonomi
Uzmanından sahurda tokluğu artıran 4 yiyecek önerisi
Uzmanından sahurda tokluğu artıran 4 yiyecek önerisi Sahur sofrasında 4 yiyecek grubunu bulundurarak tokluğu artırmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Duygu Yıldırım Sökmen, “Yumurta hem düşük kalorisi hem de protein kalitesinin yüksek olması sebebiyle uzun süre tokluk sağlar. Tam buğday ürünleri sindirim problemlerini önleyerek tokluğu artırır. Süt de uzun süre tokluğu artıran bir içecektir. Tarçın ise kan şekerini dengede tutup, tatlı ihtiyacını baskılamayı sağlar” dedi.
8.04.2023 Ramazan Sofrası
Bu besinler kansızlıkla savaşıyor
Bu besinler kansızlıkla savaşıyor Türkiye’de demir yetersizliği anemisi görülme sıklığı giderek artıyor. Kansızlık özellikle çocuklarda, gebe ve emzikli kadınlarda sıklıkla ortaya çıkıyor.
16.09.2022 Sağlık
Kayısı hırsızları tutuklandı
Kayısı hırsızları tutuklandı Malatya’nın Battalgazi ilçesinde kayısı hırsızlığı yapan 2 şüpheli polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.
12.08.2022 Yaşam
Ekonomiye 232 milyon dolar katkı sağladı! Potasyum, magnezyum ve kalsiyum...
Ekonomiye 232 milyon dolar katkı sağladı! Potasyum, magnezyum ve kalsiyum... Enerjisi yüksek, potasyum, magnezyum ve kalsiyum bakımından çok zengin! Türkiye’nin önemli ihracat ürünlerinden olan ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan kuru incirde 2022 yılı ihracat rakamları 232 milyon dolara ulaştı.
7.08.2022 Ekonomi
Zeytinyağı, yumurta, süt, peynir, terayağı,pirinç, tavuk ve kırmızı et fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! 9 katına çıktı, yüzde 766,5...
Zeytinyağı, yumurta, süt, peynir, terayağı,pirinç, tavuk ve kırmızı et fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! 9 katına çıktı, yüzde 766,5... Gıda fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Zeytinyağı, yumurta, süt, peynir, terayağı,pirinç, tavuk, kırmızı et, domates, patates, limon, elma ve diğer pek çok ürünü kapsıyor. Büyük fark ortaya çıktı. Temmuz ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkı 9 kata yaklaştı. Bu ayın da üretici ile market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 766,5 ile elmada gerçekleşti. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Temmuz ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını ve girdi fiyatlarını değerlendirdiği bir açıklama yaptı.
1.08.2022 Ekonomi
Fiyatlarla ilgili flaş gelişme! Markette etiketler değişti: Et, süt, yumurta, ayçiçek yağı...
Fiyatlarla ilgili flaş gelişme! Markette etiketler değişti: Et, süt, yumurta, ayçiçek yağı... Fiyatlarla ilgili son dakika gelişmesi. Markette etiketler değişti. Et, süt, yumurta ve ayçiçek yağı dahil birçok üründe geçerli olacak. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, haziran ayında marketteki 37 ürünün 16'sında fiyat artışı, 21'inde ise fiyat azalışı yaşandığını bildirdi. Markette fiyatı en çok azalan ürünün ise yüzde 46,1 ile domates olduğunu söyleyen Bayraktar, domatesteki fiyat düşüşünü yüzde 23,9 ile patatesin, yüzde 23,2 ile kabağın, yüzde 18,6 ile marulun, yüzde 17,8 ile kuru üzümün, yüzde 15,9 ile havucun, yüzde 14,8 ile tavuk etinin, yüzde 13,4 ile kırmızı mercimeğin ve yüzde 12,6 ile maydanozun izlediğini kaydetti. İşte son dakika haberinin detayları...
1.07.2022 Ekonomi
Sebze ve meyve fiyatlarına görülmemiş zam! Nisan ayı şampiyonu belli oldu! Yüzde 400...
Sebze ve meyve fiyatlarına görülmemiş zam! Nisan ayı şampiyonu belli oldu! Yüzde 400... Market ve pazar fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Fiyat farkı ortaya çıktı, sebze ve meyveye görülmemiş zam. Elma, salatalık, kabak, karnabahar, pırasa, yeşil mercimek, patlıcan, nohut, kırmızı mercimek, kuru fasulye ve kuru incir... Tek tek açıklandı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Nisan ayında elma ve salatalıkta üretici ile market arasındaki fiyat farkı yüzde 400'ün üzerinde, 11 üründe yüzde 200'ün, 10 üründe ise yüzde 100'ün üzerinde gerçekleşti" dedi.
1.05.2022 Gündem
Paraya para demiyor! Altın kaplayıp satıyor! Kilosu 10 bin lira
Paraya para demiyor! Altın kaplayıp satıyor! Kilosu 10 bin lira Malatya'da bir işletmeci, kayısıyı yenilebilir altın ile kaplayarak kilosu 10 bin liradan satışa çıkardı.
16.04.2022 Ekonomi
Ramazan’da tatlıyı sütlülerden seçin
Ramazan’da tatlıyı sütlülerden seçin Ramazan ayında tatlı tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Bahtınur Yılmaz, “İftardan sonra ağır şerbetli tatlılar yerine, 1-2 saat geçtikten sonra sütlü tatlılar veya meyvelerin tercih edilmesi daha uygun olur. Bu sayede daha hafif bir öğün alınarak kilo kontrolü de sağlanmış olur” dedi.
11.04.2022 Ramazan
Oruç tutmak kilo aldırır mı? Ramazan ayında neden kilo alınır?
Oruç tutmak kilo aldırır mı? Ramazan ayında neden kilo alınır? Ramazan ayı ile birlikte beslenme öne plana çıkıyor. Özenle kurulan sofralar da sevdikleriniz ile bu ayı geçirmek her zamankinden daha da önemli. İftar ve sahur için geleneksel yemeklerin yapıldığı bu ayda kilo kontrolü de önem taşıyor. Ramazan ayının kilo kontrolünü yönetmek ve sağlık açısından önemli olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı İrem Aksoy Ramazan ayında beslenme ve kilo alımı ile ilgili merak edilenleri anlattı. Peki, Oruç tutmak kilo aldırır mı? Ramazan ayında neden kilo alınır? İşte detaylar…
2.04.2022 Ramazan
Uzmanından sağlıklı iftar ve sahur menüsü!
Uzmanından sağlıklı iftar ve sahur menüsü! Uzun açlık süreleri nedeniyle Ramazan’da dengeli beslenmek önemli. Ramazan ayını yorgun ve halsiz geçirmemek için kan şekerini dengeleyici sağlıklı sofralar kurmak gerekiyor. Diyetisyen Benan Koç sağlıklı iftar ve sahur menüsü paylaştı. İşte Sahura ne yapsam? İftara ne pişirsem? diyenlere örnek iftar ve sahur menüsü!
1.04.2022 Ramazan
Oruç tutanlar için beslenme önerileri!
Oruç tutanlar için beslenme önerileri! Oruç tutarken diyet listesi nasıl olmalıdır sorusu ramazanda kilo almamak ve sağlıklı beslenmek isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. Ramazan ayında beslenme alışkanlıklarında bir takım değişiklikler yaparak bu süreci daha sağlıklı geçirmek mümkün. Ramazan’da bağışıklığı artıracak 11 besin önerisinde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Selin Nur Ünal, “Ramazan’da ceviz, badem, kuru erik, kuru kayısı, tam buğday ekmeği, kefir, yumurta, yulaf, zeytin, fındık ve tahini uygun miktarlarda tüketerek bağışıklığımızı güçlendirebiliriz” dedi.
30.03.2022 Ramazan
Sahurda ve iftarda hangi besinleri tercih etmeliyiz? Ramazan ayında kilo kontrolü nasıl sağlanır?
Sahurda ve iftarda hangi besinleri tercih etmeliyiz? Ramazan ayında kilo kontrolü nasıl sağlanır? Ramazan ayı geldi! Pek çok kişinin aklında “oruç tutarken nasıl beslenmeliyiz?” sorusu yer alıyor. Sahur ve iftar arasındaki ortalama 15-16 saatlik açlık süresi pek çok kişiyi tek öğünde beslenmeye yöneltiyor. Ramazan’da en sık yapılan hataların başında tek öğün beslenme olduğunu dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. İrem Aksoy, Ramazan ayında beslenme ile ilgili merak edilenleri anlattı.
23.03.2022 Ramazanda Sağlık
Kabak diyeti nedir, nasıl yapılır? Kabak diyet listesi
Kabak diyeti nedir, nasıl yapılır? Kabak diyet listesi Kabak diyeti, her mevsim yapılabilen diyet türlerinden birisidir. Hızlı kilo vermek isteyen bireylerin ilk tercihleri içerisinde kabak diyeti yer almaktadır. Kabak diyeti içerisinde bol bol sıvı bulunmaktadır. Kabak hem doyurucu hem de besleyen özelliği sayesinde diyetini yapan herkes gün boyunca kendini tok ve hafif hissetmektedir. Peki kabak diyeti nedir? Nasıl yapılır? Kabak diyet listesi örneği!
21.01.2022 Sağlık
Karatay diyeti nedir, nasıl yapılır? İşte Karatay diyet listesi!
Karatay diyeti nedir, nasıl yapılır? İşte Karatay diyet listesi! Prof. Doktor Canan Karatay tarafından oluşturulan bir diyet olarak bilinen Karatay diyeti özellikle günde 2 kez beslenmek gerektiği şeklinde ortaya konulan beslenme yöntemlerini konu edinmektedir. Peki, Karatay diyeti nedir ve nasıl yapılır? Karatay diyet listesinde neler bulunur? Karatay diyet listesi nasıl yapılır? Karatay diyeti hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
17.01.2022 Sağlık
Kuru meyve ihracatı rekor kırdı
Kuru meyve ihracatı rekor kırdı Türkiye'ye 2021 yılının ocak-kasım döneminde 1 milyar 403 milyon dolar döviz kazandıran, 2021 yılı sonunda 1,5 milyar doları aşacak Türk kuru meyve sektörü, en büyük ihraç pazarı Almanya'nın kuru meyve ithalatçıları ile online platformda bir araya gelecek.
12.12.2021 Ekonomi
Kira, nakliye desteği! Tutarlar belli oldu, hazirana kadar sürecek
Kira, nakliye desteği! Tutarlar belli oldu, hazirana kadar sürecek Güzel haberi Bakan Pakdemirli duyurdu. Devlet desteği sağlanıyor. Kira ve nakliye desteği yapılacak. Ödeme tutarları belli oldu. Başvurular 30 Haziran 2022'ye kadar devam edecek. Lisanslı depolarda muhafaza edilen ürünlere ödenecek kira, nakliye ve analiz desteklerinin tutarları belirlendi. Bakan Pakdemirli'nin Twitter'dan duyurduğu destek ödemelerinde başvurular 30 Haziran 2022'ye kadar sürecek.
14.11.2021 Ekonomi
Soğan, patates, limon, fasulye fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! 'Limit getirilsin'
Soğan, patates, limon, fasulye fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! 'Limit getirilsin' Ekim ayında üretici market fiyat farkının en fazla olduğu ürün soğan oldu. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, "Market kar marjlarına sınırlama getirilsin" çağrısında bulundu.
2.11.2021 Ekonomi
Emlak Katılım resmen duyurdu! Kredi açıklaması, 12 ay vade ile...
Emlak Katılım resmen duyurdu! Kredi açıklaması, 12 ay vade ile... Emlak Katılım harekete geçti ve resmen duyurdu! Ve hizmete sunuldu. 12 ay vadeli kredi açıklaması geldi. Üreticiye destek sağlanacak. Emlak Katılım, Elektronik Ürün Senetleri (ELÜS) ürünü ile lisanslı depolarda ürünü olan üreticiye destek sunuyor. Lisanslı depoya teslim edilen ürünler için oluşturulan elektronik belge olan ELÜS karşılığında güncel borsa bedelinin yüzde 70’ine kadar, azami 12 ay vadeli TL cinsinden murabaha yolu ile finansman sağlanıyor. Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) teminatlı finansman kullandırımlarında mevcut durumda yüzde 5 olarak tahsil edilen BSMV oranı, yüzde 1 olarak uygulanmakta ve KKDF muafiyeti bulunuyor.
16.10.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kuru Kayısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kuru kayısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.