Kürtçe

Kürtçe

Son dakika kürtçe haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kürtçe ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kürtçe haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kürtçe

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kürtçe gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.090 kürtçe haberi bulunmuştur. Tüm kürtçe haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mehmet Kasım Gülpınar kimdir? Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gürpınar kaç yaşında, hangi aşiretten?
Mehmet Kasım Gülpınar kimdir? Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gürpınar kaç yaşında, hangi aşiretten? Şanlıurfa seçim sonuçları belli oluyor. Saat 20.00 itibariyle sandıkların 19,5'i açıldı. AK Parti'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül'ün oy oranı yüzde 35,05, Yeniden Refah Partisi'nin adayı Mehmet Kasım Gülpınar'ın oy oranı yüzde 36,64 oldu. Resim sonuçları henüz gelmemişken Mehmet Kasım Gülpınar’ın kim olduğuna dair araştırmalar hızlandı.
31.03.2024 Gündem
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar, İlk 6 Ay ve 1 Yıllık Acil Eylem Planı Toplantısı'nda konuştu. Murat Kurum, 'İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır. İstanbul’un 5 yıllık süreçte geriye gitmesinden dolayı projelerin hızlıca yapılmasını tespit ettik. Yoğun bir mesai içinde olduk. Bilim insanları ile bu projeleri çalıştık.' dedi. İstanbul'da trafikte kalma süresinin ilk yılda yüzde 64'ten 59'a düşeceğini belirten Kurum, metrobüs kapasitesinin de artacağını söyledi. Kurum ayrıca sosyal destek kapsamında İstanbul'da 100 kreşin açılacağını duyurdu.
28.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek mitinginde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular. Bavul bavul paralar… Bu paralar nereden geliyor, nereye gidiyor. Tek sermayesi sizlerin oyları olan DEM, benim Kürt kardeşlerimizin iradesini işporta pazarına çıkarmıştır." dedi. Erdoğan, Diyarbakır'ın ardından Batman'da önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi politikalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Güçlü bir kadro kurduk. Ekonomi programımız işliyor. Batman'ın evladı olan Hazine ve Maliye Bakanı'mız olan Mehmet Şimşek'e itimadım tam." dedi.
27.03.2024 Gündem
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'yi eleştirerek, "Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır. Kent uzlaşması dedikleri ülkemize karşı beşinci kol faaliyetidir. CHP düştüğü denizde yılana sarılmıştır" dedi.
29.02.2024 Gündem
AK Parti Van belediye başkan adayı kim oldu? 2024 AK Parti Van belediye başkan adayı Abdulahat Arvas kimdir, nereli, kaç yaşında?
AK Parti Van belediye başkan adayı kim oldu? 2024 AK Parti Van belediye başkan adayı Abdulahat Arvas kimdir, nereli, kaç yaşında? AK Parti Van Belediye Başkan adayı kim oldu, 2024 Van AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Çakin kimdir? AK Parti Uşak Belediye Başkanı adayı belli oldu. ATO Kongre Salonu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti belediye başkan adaylarını açıkladı. Peki, AK Parti Van Belediye Başkanı adayı Abdulahat Arvas kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?
18.01.2024 Gündem
HDP önündeki aile sayısı 372'ye ulaştı
HDP önündeki aile sayısı 372'ye ulaştı Diyarbakır'da, HDP il binası önünde 1580 gündür evlat nöbeti tutan ailelerin sayısı, 2016 yılında henüz 15 yaşındayken kaçırılan kızı Pınar için Mardin’den gelen annesi Menci Seyhan’ın katılım sağlamasıyla 372’ye yükseldi.
30.12.2023 Gündem
Erdoğan'dan sokak hayvanları açıklaması: Mutlaka çözüme kavuşturacağız
Erdoğan'dan sokak hayvanları açıklaması: Mutlaka çözüme kavuşturacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da "Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Müslümanlara yönelik saldırılar arttı. İslam düşmanlığı Batı'yı zehirli sarmaşık gibi sardı. Fikir özgürlüğü bahanesi ile İslam düşmanı eylemleri meşrulaştırdılar.' dedi. Öte yandan BM'nin reforme edilmesinin şart olduğunu belirten Erdoğan, 'Bu BM ile insanlığın bir yere varması mümkün değil. Adil bir dünya mümkün ama Amerika'yla değil.' dedi. Erdoğan, başıboş köpek sorununa ilişkin de net mesajlar verdi. "Başıboş köpek sorununu çözeceğiz" diyen Erdoğan, " Bu sorunu inşallah inancımıza, kültürümüze ve şefkat medeniyetimizin bize vazettiği ilkeler çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız" açıklamasında bulundu.
9.12.2023 Gündem
Kerkük nerede? Kerkük resmi dili nedir, neden Türkçe oldu? Kerkük harita konumu
Kerkük nerede? Kerkük resmi dili nedir, neden Türkçe oldu? Kerkük harita konumu Türkmen şehri Kerkük'te 2008'de alınan karar yıllar sonra yürürlüğe girdi. Bunun ardından Kerkük'te artık resmi dil olarak Türkçe kullanılıyor. Peki, Kerkük nerede? Kerkük resmi dili nedir, neden Türkçe oldu?
21.09.2023 Gündem
Aşiret düğününde takılanlar ağızları açık bıraktı! 4 milyon 300 bin lira
Aşiret düğününde takılanlar ağızları açık bıraktı! 4 milyon 300 bin lira Aşiret düğününde gerçekleşen takı töreninde damada 3 milyon 300 bin TL, geline 1 milyon TL değerinde altın takıldı. Masaya konulan paraları, 15 kişi saydı.
11.07.2023 Gündem
Yerli bulamayınca İran'dan çoban getirdiler! Maaşı 20 bin lira
Yerli bulamayınca İran'dan çoban getirdiler! Maaşı 20 bin lira Hakkari'de aylık 20 bin TL ücret ve yemek masraflarına rağmen yerli çoban bulamayan besiciler, İran'dan hayvanlarına bakması için Ali Ahmedi'yi (37) getirdi. Boybeyi köyünde sürüye bakan Ali Ahmedi, "Çobanlık zor ama ailemin geçimini sağlıyorum" dedi.
3.07.2023 Ekonomi
Takı töreni 5 saat sürdü! Damada 6 milyon lira, geline 4 kilo altın takıldı
Takı töreni 5 saat sürdü! Damada 6 milyon lira, geline 4 kilo altın takıldı Van'ın Başkale ilçesinde 2 gün 2 gece süren aşiret düğününe yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık 5 bin kişi katıldı. 5 saat süren takı merasiminde damada 6 milyon lira, geline yaklaşık 4 kilo altın takıldı. Masanın üzerine konulan paralar ise 10 kişi tarafından sayıldı.
25.06.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İnce açıklaması: Yalnız bırakmak olmaz yardıma hazırız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İnce açıklaması: Yalnız bırakmak olmaz yardıma hazırız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ortak yayında seçim gündeminde dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi ile ilgili "Bugün Muharrem Bey'i aradım. Böyle bir saldırı oldu vesaire kendisiyle konuşmak istedim. Anladığım kadarıyla Kılıçdaroğlu'nun el ele olduğu FETÖ taktiği. Bunlar bunu her an yapabilir. Geçmişte de bunlar yapıldı. Kılıçdaroğlu makama kaset komplosuyla geldi" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca "Halkımızın teveccühüyle iktidara geldiysek milletimiz farklı karar verirse demokrasinin gereği neyse biz onu yaparız" diyerek "Sandıktan çıkan sonuca saygısı olmayanın millete de saygısı yoktur. Hiçbir zaman milli iradenin üstünlüğünden taviz vermedik. Cumhur İttifakı sandıktan çıkan her sonucu meşru kabul edecektir" dedi.
12.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kirli ellerin oyunları bizi yıldıramaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kirli ellerin oyunları bizi yıldıramaz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman'da Valilik önünde düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, "Kimse bizim gönüllerimizin arasına duvarlar öremez" diyen Erdoğan, "Ne gece yarısı Kürt Alevi videosu yayınlayan fitne tüccarları, ne sokaklarımızı karıştırmaya çalışan kirli ellerin oyunları ne milli iradeye parmak sallayan batılı dergilerin kapakları ne Kandil'deki baronlarının alçak tehditleri bizi korkutamaz, sindiremez, yıldıramaz" ifadelerini kullandı.
10.05.2023 Gündem
4 adaylı seçim ikinci tura kalır mı? Bülent Turan'dan 14 Mayıs açıklaması
4 adaylı seçim ikinci tura kalır mı? Bülent Turan'dan 14 Mayıs açıklaması AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CNN TÜRK Ankara temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalıp kalmayacağı ile ilgili soruya Bülent Turan "AK Parti'yi 40'larda Erdoğan'ı 50'lerde görüyorum. Her zamankinden fazla oy alacak. Bizim rakibimiz yok, Erdoğan farkla kazanır." dedi.
26.04.2023 Gündem
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ için ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ için ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi Kobani olayları sonrası 6- 8 Ekim 2014'te Türkiye genelinde yaşanan ve 37 kişinin yaşamını yitirdiği olaylara ilişkin, aralarında eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 36 sanığın en az bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.
14.04.2023 Gündem
Diyarbakır'da nevruz kutlamasında olay; 5 polis yaralandı, 19 gözaltı
Diyarbakır'da nevruz kutlamasında olay; 5 polis yaralandı, 19 gözaltı Diyarbakır'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından düzenlenen nevruz etkinliğinde terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları açılırken, örgütün elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Yaşanan gerginlikte atılan taşlardan 5 polis memuru yaralandı, 19 kişi gözaltına alındı.
21.03.2023 Gündem
Rotinda ismi ne demek, Rotinda isminin anlamı ve kökeni ne? Türkiye’de kaç kişinin ismi Rotinda?
Rotinda ismi ne demek, Rotinda isminin anlamı ve kökeni ne? Türkiye’de kaç kişinin ismi Rotinda?  Rotinda isminin anlamı ve kökeni bebeğine isim arayan ebeveyneler tarafından merak ediliyor. Peki, Rotinda ismi ne demek, Rotinda isminin anlamı ve kökeni ne? Türkiye’de kaç kişinin ismi Rotinda? 
27.02.2023 Gündem
Burhan Çaçan'a büyük saygısızlık! 'Yapılan bu karalamaya itirazım var'
Burhan Çaçan'a büyük saygısızlık! 'Yapılan bu karalamaya itirazım var' Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan, 13 Ocak'ta Bakırköy'de bulunan evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Vefat haberiyle sanat dünyasını yasa boğan ünlü isimler, sanatçıya veda etmek için Fatih Camisi’nde hazır bulundu. Milliyet Cadde yazarlarından Ali Eyüboğlu, Çaçan'ın ölüm haberinin ardından yapılan büyük saygısızlığı kaleme aldı.
15.01.2023 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğlence vergisi oranlarının tamamen sıfırlanmasını sağladık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğlence vergisi oranlarının tamamen sıfırlanmasını sağladık Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Dün gece yayınlanan karar ile eğlence vergisi oranlarının tamamen sıfırlanmasını sağladık. Türkiye'nin Kültür Sanat ikliminin son 20 yılda giderek zenginleşmesinin, başarıdan başarıya koşmasının sebebi budur." dedi.
21.12.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıkladı! Aziz Sancar'ın adı verilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıkladı! Aziz Sancar'ın adı verilecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mardin Derik Ovası Sulaması", "Midyat-Nusaybin Yolu", "Ömerli ve Dargeçit Doğalgaz Verme" ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Mardin Havalimanı'nın adının Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirileceğini açıkladı. Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasıyla ilgili ise, "Mahkeme kararının açıklanmasının ardından söylenenlere baktığımızda bir taraftan gülüyor, bir taraftan üzülüyoruz. Siyasi tartışma yok, bir şahsın YSK'ya hakareti var" dedi. Erdoğan buradaki konuşmasının ardından AK Parti Mardin İl Başkanlığı yeni binasının açılışını da gerçekleştirdi.
17.12.2022 Gündem
Levent Göktaş kimdir, ne iş yapar, suçu ne, yakalandı mı? Hablemitoğlu suikastı zanlısı Levent Göktaş iade ediliyor!
Levent Göktaş kimdir, ne iş yapar, suçu ne, yakalandı mı? Hablemitoğlu suikastı zanlısı Levent Göktaş iade ediliyor! Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının faillerinden biri olan ve hakkında kırmızı bülten bulunan Mustafa Levent Göktaş'ın iade talebi kabul edildi. Peki, Levent Göktaş kimdir, ne iş yapar?
14.12.2022 Gündem
6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesine AK Parti'den peş peşe tepkiler
6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesine AK Parti'den peş peşe tepkiler 6 yaşında bir kız çocuğunun imam nikahıyla evlendirip cinsel istismara maruz bırakıldığı iddiası tepkilere neden oldu. Davaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da müdahil olurken, AK Parti'den de peş peşe çok sert tepkiler geldi. Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Olayı şiddetle kınıyorum, sorumluların tamamı en ağır cezayı almalıdır, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün görevlendirdiği müfettiş göreve başladı, detaylı inceleme yapılıyor." dedi.
8.12.2022 Gündem
TBMM'de 'Kürtçe konuşma' gerginliği
TBMM'de 'Kürtçe konuşma' gerginliği TBMM Genel Kurulu'nda; Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, 2023 Yılı Bütçesi'nin görüşmeleri sırasında 'Kürtçe konuşma' gerginliği yaşandı. HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer'in, bakanlıkların bütçeleri ile ilgili konuşmasını Kürtçe yapması üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 'Anlamıyoruz denilenleri' diyerek tepki gösterdi. Mikrofonun sesini kısarak Taşçıer'in konuşmasına engel olan Meclis Başkanvekili Haydar Akar ise "Birçok arkadaşımın farklı farklı ana dilleri var. Bir cümle söyleyebilir, iki cümle söyleyebilir ama konuşmanın tümünü yapamaz arkadaşlar" diyerek uyarı yaptı.
6.12.2022 Siyaset
Mardin'de kan donduran olay! Balyozla defalarca vurup öldürüldü
Mardin'de kan donduran olay! Balyozla defalarca vurup öldürüldü Mardin'in Kızıltepe ilçesinden gelen görüntüler kan dondurdu. Hayvana yapılan eziyet sonrası ise üç kişi gözaltına alındı.
28.11.2022 Yaşam
Şırnak'ta 5 bin kişilik  aşiret düğünü! Takı miktarı dudak uçuklattı
Şırnak'ta 5 bin kişilik aşiret düğünü! Takı miktarı dudak uçuklattı Şırnak Uludere ilçesindeki Gülyazı köyünün Irak sınırında, Kerem Enc (25) ve Çiğdem Oflu (23) çiftinin 2 gün süren düğününe 5 bin kişi katıldı. Yöresel kıyafetli davetlilere, 350 kilo etli yemek ikram edildi. Çifte, düğünde 500 bin TL 300 bin TL'lik altın takıldı.
26.11.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kürtçe ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kürtçe haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.