Amedspor'a Vanspor maçı sonrası şok! TFF kararı açıkladı

TFF, Amedspor’un formasında yer alan Kürtçe ibare nedeniyle Sakarya ve Sarıyer maçları sonrası kulübe ikişer kez 110 bin TL para cezası verdi. Federasyon, Vanspor maçı için disipline sevk yapmadı; cezalarda geri adım atıldığı ve Tahkim sürecinde iptalin beklendiği öne sürüldü.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Amedspor’a formalarında yer alan Kürtçe slogan nedeniyle toplamda 220 bin TL para cezası verdi. Ceza, Sakaryaspor ve Sarıyerspor maçlarının ardından “Sportif Ekipman Talimatı’na aykırılık”gerekçesiyle kesildi.
Her iki maç sonrası kulübe ayrı ayrı 110 bin TL ceza uygulanırken, Vanspor karşılaşması için herhangi bir disiplin sevki yapılmadı. Bu gelişme, federasyonun gelen tepkiler üzerine süreci yeniden değerlendirdiği şeklinde yorumlandı.

Amedspor, bu sezon ilk kez formasında Kürtçe bir slogan yer alan bir sponsorluk anlaşması yaparak dikkat çekmişti. TFF'nin söz konusu sponsorluk başvurusunu daha önce onayladığı belirtilmişti.

Ancak daha sonra Sakarya ve Sarıyer maçları sonrası kulübe ceza verilmesi, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Amedspor yönetimi cezalara itiraz etti, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da TFF’ye tepki gösterdi.





