Kredi Notu

Kredi Notu

Son dakika kredi notu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kredi notu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kredi notu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kredi Notu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kredi notu gelişmeleri de dahil olmak üzere 980 kredi notu haberi bulunmuştur. Tüm kredi notu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Haziran ayından itibaren hızla düştüğünü göreceğiz
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Haziran ayından itibaren hızla düştüğünü göreceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonda düşüş mesajı verdi. Yabancı yatırımcının Türkiye’ye güvendiğini vurguladı. Türkiye'nin not görünümünün pozitife çevrilmesinin, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin notunu arttıracağı anlamına geldiğini belirtti.
23.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten kredi notu ve enflasyon açıklaması
Bakan Şimşek'ten kredi notu ve enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, "Türkiye'ye olan ilgi somut kaynak girişine dönmüş durumda" dedi.
23.04.2024 Ekonomi
Kredi çekmek isteyenlere hayati uyarı! Kredi notu nasıl yükseltilir?
Kredi çekmek isteyenlere hayati uyarı! Kredi notu nasıl yükseltilir? Kredi notuyla ilgili çok önemli açıklama yapıldı. Krediye ihtiyacın yükseldiği bu günlerde vatandaşlar kredi notu nasıl yükseltilir sorusunun cevabını merak etmeye başladı. Faizlerdeki yükselişe rağmen, tüketicinin ihtiyaç kredisine ilgisi devam ediyor. Kredi almak isteyenlerin kredi durumlarını, ödeme alışkanlıklarını ve krediyle alakalı bilgileri kapsayan Findeks Kredi Notu, kredi çekerken çok büyük bir önem taşıyor. Kredi notunuz iyiyse daha düşük faiz oranlarıyla kredi çekmeniz mümkün olabilir. Peki kredi notunun yükselmesi için neler yapılması gerekiyor? İşte kredi notunu yükseltecek püf noktaları...
18.04.2024 Ekonomi
Borsada yükseliş sürüyor! 10 bin seviyesini test edecek
Borsada yükseliş sürüyor! 10 bin seviyesini test edecek Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu ‘B’den ‘B+’ya yükseltip, not görünümünü ‘durağan’dan ‘pozitif’e çıkarması sonra BIST 100 endeksi, yeni haftaya yüzde 2.28 yükselişle başladı. Uzmanlar, “Hem kredi notu hem görünüm yukarı çekilince borsa yeni haftaya coşkulu başladı” yorumunu yaparken, endeksin yerel seçimler öncesinde 10 bin seviyesini test etme olasılığının yüksek olduğunu anlattı.
12.03.2024 Ekonomi
Fitch, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti! Karara piyasalar nasıl tepki verecek?
Fitch, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti! Karara piyasalar nasıl tepki verecek? Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin kredi notunu artırdı. Ekonomik görünüm pozitife, kredi notu ise B’den B+ pozisyonuna yükseltildi. Not artırımı tahminlerin de üzerinde oldu. Peki karar piyasaları nasıl etkiler? Uzman isim canlı yayında değerlendirdi. İşte detaylar...
10.03.2024 Ekonomi
Kredi notu düşük olanlara güzel haber! Bunu yaptığınızda puanınız hemen yükseliyor
Kredi notu düşük olanlara güzel haber! Bunu yaptığınızda puanınız hemen yükseliyor Kredi ihtiyacı olan bazı vatandaşlar, kredi başvurusunda bulunsalar da bankalar tarafından olumsuz yanıtla karşılaşabiliyor. Bunu etkileyen sebep de kredi notunuzun düşük olması. Bankalar bazı durumlarda ise kredi notu düşük olsa da inisiyatif kullanarak kredi verebiliyor. Uzman isim kredi notu ile ilgili önemli bilgilere yer verdi. Bunları yaparsanız kredi notunuz hemen yükselmeye başlıyor. İşte detaylar...
29.02.2024 Ekonomi
Moody's Türkiye için not kararını açıkladı
Moody's Türkiye için not kararını açıkladı Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.
13.01.2024 Ekonomi
Moody's Türkiye kredi notu saat kaçta açıklanacak? Moody's Türkiye raporu açıklandı mı 12 Ocak, Moody's notu ne zaman açıklanacak? Moody's kararı
Moody's Türkiye kredi notu saat kaçta açıklanacak? Moody's Türkiye raporu açıklandı mı 12 Ocak, Moody's notu ne zaman açıklanacak? Moody's kararı Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in not kararı da bu kapsamda merak ediliyor. Peki, Moody's kredi notu saat kaçta açıklanacak, Moody's Türkiye kredi notu ne zaman açıklanacak? Moody's Türkiye kredi notu açıklandı mı?
12.01.2024 Ekonomi
Türkiye raporu için geri sayım! Piyasalar Moody's'e odaklandı
Türkiye raporu için geri sayım! Piyasalar Moody's'e odaklandı Kredi derecelendirme kuruluşları, büyüyen ve sürekli ivme kazanan Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerini açıklamaya başladı. S&P'nin not görünümünü yükseltmesiyle başlayan değerlendirmelerde sıra Moody's'e geldi. Moody's'in bugün saat 24:00'e kadar not ve not görünümüne ilişkin açıklama yapması bekleniyor.
12.01.2024 Ekonomi
Moody's takvimini açıkladı! Türkiye ilk sırada, 14 gün sonra not açıklaması gelebilir
Moody's takvimini açıkladı! Türkiye ilk sırada, 14 gün sonra not açıklaması gelebilir Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 2024 yılına ilişkin not takvimini açıkladı. Türkiye için ilk rapor tarihi 12 Ocak 2024 oldu. Türkiye ekonomisi para ve mali alanda atılan adımlar ve reformların etkisiyle güçlenmesine devam ederken kredi derecelendirme kuruluşları da not takvimlerinde ilk sıraları belirledi.
29.12.2023 Ekonomi
Moody's kararı borsayı nasıl etkiler? Moody's Türkiye kredi notu ne oldu?
Moody's kararı borsayı nasıl etkiler? Moody's Türkiye kredi notu ne oldu? Cuma günü uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’ye yönelik değerlendirmesi bekleniyordu ancak Moody’s herhangi bir değerlendirme yapmadı. Moody’s’in not görünümünü artıracağına yönelik beklentilerin etkisiyle birlikte Borsa İstanbul’da yükselişler görülmüş, endeks 8 bin puana yakalamıştı. Peki, Moody's kararı borsayı nasıl etkiler?
19.12.2023 Ekonomi
Moody's kararı ne oldu? Moody's Türkiye notu nedir, B3 kredi notu ne anlama geliyor?
Moody's kararı ne oldu? Moody's Türkiye notu nedir, B3 kredi notu ne anlama geliyor? Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notuna ilişkin güncelleme yapılmadığını duyurdu. Peki, Moody's kararı ne oldu? Moody's Türkiye notu nedir?
16.12.2023 Ekonomi
Moody's Türkiye kredi notu saat kaçta açıklanacak? Moody's not kararı ne zaman açıklanacak? Moody's kredi notu anlamları…
Moody's Türkiye kredi notu saat kaçta açıklanacak? Moody's not kararı ne zaman açıklanacak? Moody's kredi notu anlamları… Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in, bugün Türkiye’nin kredi notu ve görünümüne dair güncelleme yapması bekleniyor. Kurumun mevcut durumda Türkiye’ye verdiği not, Ağustos 2022’den bu yana yatırım yapılabilir seviyenin 6 kademe altı olan B3 seviyesinde, görünüm ise durağanda bulunuyor. Peki, Moody's Türkiye kredi notu saat kaçta açıklanacak? Moody's not kararı ne zaman açıklanacak? Moody's kredi notu anlamları…
15.12.2023 Ekonomi
Kredi kullanacaklar dikkat! Oranlar değişti, bankalar art arda duyurdu
Kredi kullanacaklar dikkat! Oranlar değişti, bankalar art arda duyurdu Kredi kullanmayı planlayan herkesi yakından ilgilendiriyor. İhtiyaç, taşıt ve konut kredisini kapsıyor. Faiz oranları değişti. Kredi notu düşük olanlar ise bankalardan kredi kullanamıyor. İşte kredi notunu yükseltmek için yapılması gerekenler...
3.12.2023 Ekonomi
Borsa İstanbul'da S&P yükselişi
Borsa İstanbul'da S&P yükselişi Borsa İstanbul güne yüzde 1,55 oranında yükselişle 8071 puandan başladı. Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağandan pozitife yükseltti.
1.12.2023 Finans
Bakan Şimşek: Orta Vadeli Programımıza güven artıyor
Bakan Şimşek: Orta Vadeli Programımıza güven artıyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un Türkiye'nin kredi notunu görünümünü yükseltmesine ilişkin, "Attığımız adımlar karşılık buluyor. Orta Vadeli Programımıza güven artıyor" dedi.
1.12.2023 Ekonomi
THY'nin kredi notu yükseltildi
THY'nin kredi notu yükseltildi Türkiye'nin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi olan Türk Hava Yolları'nın kredi notunu Fitch artırdı.
18.11.2023 Ekonomi
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor Kiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
13.11.2023 Ekonomi
S&P İsrail'in kredi notu görünümünü "negatife" düşürdü
S&P İsrail'in kredi notu görünümünü "negatife" düşürdü Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, İsrail'in kredi notu görünümünü durağandan negatife düşürdü.
25.10.2023 Ekonomi
Borsa İstanbul için flaş tahmin! Piyasalar ile ilgili dikkat çeken analiz geldi
Borsa İstanbul için flaş tahmin! Piyasalar ile ilgili dikkat çeken analiz geldi Borsa İstanbul'un 8 günlük düşüş serüveni yatırımcılar üzerinde olumsuz etki bıraktı. İsrail-Hamas çatışmasının etkisiyle düştüğü iddia edilen Borsa İstanbul bugün primli seyre yöneldi. Borsa İstanbul için Ata Yatırım hedefini 11 bin puana çıkardı.
23.10.2023 Eğitim
Kredi notunu tek hamlede 150 puan yükseltmek mümkün
Kredi notunu tek hamlede 150 puan yükseltmek mümkün Kredi ihtiyacı olanlar, kredi başvurusunda bulunsalar da bankalar tarafından bazen olumsuz yanıtla karşılaşabiliyor. Bunu etkileyen en önemli sebep de kişinin kredi notunuzun düşük olması. Bankalar bazı durumlarda ise kredi notu düşük olsa da inisiyatif kullanarak kredi verebiliyor. Uzman isim kredi notu ile ilgili önemli bilgilere yer verdi. Kredi notunu yükseltmek sanıldığı kadar zor değil. İşte detaylar
10.10.2023 Ekonomi
Yargıtay ‘Senden koca olmaz’ sözünü boşanma sebebi saydı
Yargıtay ‘Senden koca olmaz’ sözünü boşanma sebebi saydı Yargıtay tarafından verilen karara göre 'Senden koca olmaz' hakareti boşanma sebebi sayıldı. Yargıtay, kararında "senden koca olmaz" sözünün haklı boşanma sebebi olduğu vurgulandı.
2.10.2023 Gündem
Araba satışında 'senet' dönemi! Galericiler kredi notu düşük olanlar için harekete geçti
Araba satışında 'senet' dönemi! Galericiler kredi notu düşük olanlar için harekete geçti Son dönemde araç piyasasında yaşanan durgunluğa karşın galericiler harekete geçti. Özellikle taşıt almaya yönelik kullandırılan kredilerin azalmasıyla birlikte galericiler yeni bir yönteme başvurdu. İşte detaylar...
2.10.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin yol haritasını açıkladı: Türkiye’ye kredi akışı başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin yol haritasını açıkladı: Türkiye’ye kredi akışı başlıyor Hindistan'daki G20 Liderler Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Enaflasyonla mücadelede atılacak adımları açıklayan Erdoğan, "Atacağımız yeni adımlarla kalıcı çözümleri hayata geçireceğimize inanıyorum. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz ve ona ulaşmak için atacağımız nice adımlar Türkiye’nin ekonomik alanda da yıldızını parlatacak." dedi.
11.09.2023 Gündem
Fitch Ratings Türkiye kararını 2 yıl sonra revize etti
Fitch Ratings Türkiye kararını 2 yıl sonra revize etti Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin kredi notunu ‘B’ olarak teyit etti, kredi notu görünümünü ise 2 yıl sonra negatiften durağana çıkardı.
9.09.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kredi Notu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kredi notu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.