Kredi Garanti Fonu

Kredi Garanti Fonu

Son dakika Kredi Garanti Fonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kredi Garanti Fonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kredi Garanti Fonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kredi Garanti Fonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kredi garanti fonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 576 kredi garanti fonu haberi bulunmuştur. Tüm kredi garanti fonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kapsamında Meclis'te konuşuyor. Yılmaz "Dezenflasyon politikalarımızın devamlılığı sağlanarak 2025 yılında istikrar dönemine geçilecek; enflasyondaki gerileme hız kazanacak, öngörülebilirlik artacak ve 2026 yılında enflasyon yeniden tek haneye çekilecektir" dedi.
11.12.2023 Ekonomi
EYT ile ilgili kredi müjdesi! Flaş erken emeklilik detayı
EYT ile ilgili kredi müjdesi! Flaş erken emeklilik detayı EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasasının ardından, kıdem tazminatı ödemeleri artan işletmelere sağlanan kredi olanaklarından, kar amacı gütmeyen kurumlar da yararlanabilecek. Vakıf, vakıf üniversitesi, dernek ve bağlı şirketleri ile ticaret ve sanayi odaları, meslek örgütleri ve birlikler de Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli kıdem tazminatı kredisi çekebilecek. Öte yandan EYT'den yararlanmak isteyen vatandaşlar için yeni fırsatlar ortaya çıktı. İş Kanunu'ndaki önemli detaylar emeklilik hayali kuran çalışanlara büyük fırsatlar sunuyor. Çalıştığı halde girişi yapılmayan, sigortaya girişi geç bildirilenler için emeklilik hakkı yasalarla mümkün. İşte EYT hakkın kazanmayla ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
5.08.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması: 'Kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz'
Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması: 'Kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz' Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen “İstanbul Finans Merkezi Zirvesi" Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin katılımı ile gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 300 milyar dolar vaadine tepki gösteren Bakan Nebati, “Şimdi 300 milyar dolar buldum dedi, bulacağıma dönüştü, sen 300 dolar bulamazsın bu gidişle. Günlük söylemlerinizle vatandaşımız size destek vermeyecek” dedi.
4.05.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması: Kalıcı düşüşün sağlanması hedefimiz olacaktır
Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması: Kalıcı düşüşün sağlanması hedefimiz olacaktır Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mersin İş Dünyası Buluşması'nda konuşuyor. Bakan Nebati "Son dönemde tarihimizin en yüksek seviyesine ulaşan istihdam piyasamızda daha fazla ve daha nitelikli iş imkânları oluşturacağız" dedi. Nebati "Halkımızın refahının artması, sosyal adalet ve gelir dağılımının iyileşmesi için enflasyonda kalıcı düşüşün sağlanması, Türkiye Yüzyılı’nda vazgeçilmez hedefimiz olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
2.05.2023 Ekonomi
EYT'liye düşük maaş! Dikkat çeken SGK detayı ortaya çıktı
EYT'liye düşük maaş! Dikkat çeken SGK detayı ortaya çıktı EYT düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, milyonlarca kişi emeklilik için harekete geçti. Emekliliğe hak kazanıp çalışmaya devam eden bazı EYT'liler ise; düşük maaş şartıyla yeniden işe başladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, SGK tarafından yapılan açıklamaya dikkat çekerek EYT'lileri düşük maaşla işe başlatan işveren hakkında inceleme başlatılacağını ifade etti.
12.04.2023 Emekli
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Düşüş trendine girdik
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Düşüş trendine girdik Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Denizli İş Dünyası Buluşması'nda Türkiye Ekonomi Modeli'ne vurgu yaptı.
8.04.2023 Ekonomi
EYT'de kredi, ikramiye ve maaş zammı detayı! Tek tek açıklandı
EYT'de kredi, ikramiye ve maaş zammı detayı! Tek tek açıklandı EYT ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. EYT'de kredi, ikramiye ve maaş zammı detayı ortaya çıktı. Kredi Garanti Fonu, Hazine destekli verilecek EYT kredisinin nasıl kullanılacağına ilişkin detayları paylaştı. Öte yandan enflasyon artışı 3 Temmuz itibariyle belirleniyor. Emeklilik için Haziran sonuna kadar başvuranlar Temmuz zammından yararlanacak. Mart sonuna kadar başvuranlar Ramazan bayramı ikramiyesini, mayıs sonuna kadar başvuranlar ise Kurban bayramı ikramiyesini alacak. İşte EYT ile ilgili tüm detaylar...
3.04.2023 Emekli
Depremzede KOBİ'lere acil destek kredisi! Bakan Varank: 1,5 milyon liraya kadar imkan sağlanacak
Depremzede KOBİ'lere acil destek kredisi! Bakan Varank: 1,5 milyon liraya kadar imkan sağlanacak KOSGEB, deprem bölgesinde hasar gören işletmelerin faaliyetlerine hızla dönmesi amacıyla Acil Destek Kredisi Programı başlattı. Program, deprem bölgesindeki 11 ilde bulunan ve depremden etkilenen yaklaşık 30 bin KOBİ’yi kapsıyor. Bu durumdaki işletmelere ölçeklerine bakılarak 1 buçuk milyon liraya kadar hızlı finansman imkanı sağlanacak. Kredi programı ile 11 milyar liralık kredi hacmi ortaya çıkacak. Oluşacak 3 milyar liralık finansman maliyetinin tamamını KOSGEB karşılayacak. Yani işletmeler sıfır faizli olarak programdan yararlanacak.
24.03.2023 Ekonomi
Faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz kredi paketi! Bakan Nebati açıkladı
Faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz kredi paketi! Bakan Nebati açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, KGF Teminatlı Kadın Girişimci Destek Kredisi hakkında açıklamalarda bulundu. Nebati, deprem bölgesinde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerine, sıfır faizle, işletme harcamalarında kullanılmak üzere, üst limiti 50 bin TL olan kredi imkanı sunulacağını belirtti.
8.03.2023 Ekonomi
Bakan Nebati deprem bölgesi: 3,4 milyar TL'lik destek hesaplarda
Bakan Nebati deprem bölgesi: 3,4 milyar TL'lik destek hesaplarda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, deprem felaketine ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Nebati ekonomiye ilişkin alınan tedbirleri açıkladı ve KGF limitinin 350 milyar liraya çıkarıldığını söyledi.
27.02.2023 Gündem
Kıdem tazminatında izin parası detayı! Hepsi tek tek belli oldu
Kıdem tazminatında izin parası detayı! Hepsi tek tek belli oldu Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için sıcak gelişmelere yaşanıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde sona yaklaşıldı. Yüz binlerce kişinin maaş alacağı tarih netleşirken EYT'liler alacakları emekli aylıklarını hesaplamaya başladı. EYT ile emekli olacakların alacağı kıdem tazminatında izin parası detayı ortaya çıktı. İşte son dakika haberinin detayları...
19.01.2023 Emekli
EYT'de son dakika! EYT'lilerin maaş alacağı ilk tarih belli oldu
EYT'de son dakika! EYT'lilerin maaş alacağı ilk tarih belli oldu Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) merakla beklediği haber geldi. Milyonlar EYT düzenlemesinin Meclis'e gelmesini bekliyor. EYT düzenlemesiyle ilk maaşın ne zaman hesaplara yatacağı araştırılıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu "EYT en geç haftaya Meclis'e sunmayı planlıyoruz" diyerek EYT'lilerin ilk maaş alacağı tarihi açıkladı. Peki EYT ilk maaş tarihi belli oldu mu, ilk maaş ne zaman yatacak? İşte detaylar...
17.01.2023 Çalışma Hayatı
EYT'de kıdem tazminatına devlet garantisi! 'Ek paket' müjdesi
EYT'de kıdem tazminatına devlet garantisi! 'Ek paket' müjdesi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yeni Kredi Garanti Fonu (KGF) paketinin detaylarını açıkladı. 14 destek kaleminden oluşan pakette, EYT’lilere kıdem tazminatı desteği dikkat çekti. Buna göre; işverene EYT yükü için 25 milyar lira kefaletle 34 milyar lira kredi sağlanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, ek destek paketi gelebileceğini belirterek, EYT'lilere kıdem tazminat için devlet garantisinin detaylarını anlattı.
13.01.2023 Emekli
Bakan Nebati, işletmelere EYT desteğinin detaylarını açıkladı
Bakan Nebati, işletmelere EYT desteğinin detaylarını açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Kredi Garanti Fonu desteklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati milyonlarca esnaf ve KOBİ'yi ilgilendiren 14 başlık altındaki KGF kredilerini birer birer açıkladı. İşletmelere EYT desteği ile ilgili de konuşan Bakan Nebati, “25 milyar TL kefalet limitini haiz EYT Destek Paketi ile işverenlerimizin EYT sürecinde kıdem tazminatı yükünü hafifletmeyi amaçlıyoruz” dedi.
11.01.2023 Ekonomi
İndirim ve sabit fiyat müjdesi! Marketlerden sonra diğer sektörlerde harekete geçiyor
İndirim ve sabit fiyat müjdesi! Marketlerden sonra diğer sektörlerde harekete geçiyor Marketlerde başlayan fiyat sabitleme sonrası peş peşe indirim müjdesi geldi. Zincir marketlerden sonra fiyat sabitleme yayılıyor. Özellikle stok fazlasının bulunduğu sektörlerde stokları eritme yarışı yaşanıyor. İşte fiyatta sabitleme ve hatta indirimlerin peş peşe geleceği o sektörler...
11.01.2023 Ekonomi
KOBİ'lere 250 milyar lira finansman! Bakan Nebati bu hafta duyuracak
KOBİ'lere 250 milyar lira finansman! Bakan Nebati bu hafta duyuracak Kredi Garanti Fonu paketi ile esnaf ve KOBİ'lere 250 milyar lira finansman sağlanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati 11 Ocak Çarşamba günü paketin ayrıntılarını açıklayacak.
9.01.2023 Ekonomi
EYT'de staj ve çıraklık detayı! Gözler gelecek habere çevrildi
EYT'de staj ve çıraklık detayı! Gözler gelecek habere çevrildi Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yıllardır verdikleri mücadelede mutlu sona ulaştılar. Bu ay EYT düzenlemesini içeren yasanın Meclis Başkanlığı’na gelmesi bekleniyor. Ancak EYT'lilerin karşılaştıkları bazı sorunlar bulunuyor. EYT'liler BAĞ-KUR'da ihya sorunu ile stajyerlik ve çıraklıkta staj başlangıç süresi sorunun çözüme kavuşturulmasını da talep ediyorlar. Ekonomist Muhammet Bayram, konuyla ilgili CNN TÜRK'e açıklamalarda bulundu. İşte merakla beklenen o detay...
8.01.2023 Ekonomi
EYT'nin bütçeye maliyeti belli oldu
EYT'nin bütçeye maliyeti belli oldu EYT açıklamalarının ardından sıra TBMM’ye gelecek yasa teklifinde. Yapılan hesaplamalara göre EYT’den emekli olacakların ortalama maaşı şu an için 6 bin TL düzeyinde. Bu da 2.5 milyon kişinin hemen emeklilik hakkını kullanması durumunda yıllık ilave 180 milyar TL düzeyinde bir emekli maaşı ödemesinin gündeme gelmesine neden olacak.
30.12.2022 Ekonomi
EYT’de son durum ne? EYT’de yaş sınırı olacak mı? Bakan Bilgin’den EYT ile ilgili yeni açıklama!
EYT’de son durum ne? EYT’de yaş sınırı olacak mı? Bakan Bilgin’den EYT ile ilgili yeni açıklama! Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde sona gelindi. 1 milyon 900 bin EYT’liyi ilgilendiren EYT düzenlemesinde yaş sınırının olup olmayacağı merak edilirken bugün gerçekleştirilecek Kabine toplantısında düzenleme ile ilgili öneriler masaya yatırılacak. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'de yaş aralığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ne zaman çıkacak? EYT’de son durum ne? EYT’de yaş sınırı olacak mı? İşte Bakan Bilgin’in EYT ile ilgili yeni açıklamaları!
26.12.2022 Çalışma Hayatı
Bakan Nebati'den flaş EYT ve ÖTV açıklaması
Bakan Nebati'den flaş EYT ve ÖTV açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gündemdeki gelişmelere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, EYT'den ÖTV indirimine, memur ve emekli zamlarına ilişkin detayları duyurdu.
22.12.2022 Ekonomi
Bakan Nebati: KGF paketiyle yaklaşık 250 milyar liralık kredi hacmi sunulacak
Bakan Nebati: KGF paketiyle yaklaşık 250 milyar liralık kredi hacmi sunulacak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün açıklanan Kredi Garanti Fonu (KGF) paketiyle yaklaşık 250 milyar liralık kredi hacmi sunacaklarını belirterek, "Krediye erişim imkanı olan ve teminat eksikliği bulunmayan firmalar bu sistemden faydalanmayacaktır. Böylelikle daha önce başımıza gelen, ihtiyacı olmayanların kullandıkları kredilerin özellikle dövize ve farklı alanlara gitmesini büyük bir oranda engellemiş olacağız" dedi.
19.12.2022 Ekonomi
EYT ile ilgili düğmeye basıldı! Kredi desteği geliyor, işte detaylar
EYT ile ilgili düğmeye basıldı! Kredi desteği geliyor, işte detaylar Emeklilikte yaşa takılanlar için flaş gelişme. İşletmelere destek geliyor. Kıdem tazminatı maliyet hesabına düşen işverenler için hükümet düğmeye bastı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yeni KGF paketi için hazırlıklarına başlandığını duyurdu. Bir süredir işverenler tarafından talep edilen kredi destek paketinin detayları da ortaya çıktı. İşte haberin detayları...
15.12.2022 Ekonomi
Asgari ücret tespit komisyonunun takvimi belli oldu
Asgari ücret tespit komisyonunun takvimi belli oldu Türk-İş Başkanı Ergün Atalay "Asgari ücret tespit komisyonunun takvimi belli oldu. İlk toplantı 7 Aralık saat 14:00'da, ikinci toplantı 14 Aralık saat 14:00'da yapılacak." dedi.
1.12.2022 Çalışma Hayatı
EYT son durum 2022 son dakika bugün yapılan açıklamalar! EYT emekli olan çalışabilir mi, EYT emekli olmak mecburi mi?
EYT son durum 2022 son dakika bugün yapılan açıklamalar! EYT emekli olan çalışabilir mi, EYT emekli olmak mecburi mi? TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, Meclis'e bu ay gelmesi beklenen EYT düzenlemesine ilişkin son dakika açıklaması yaptı. Akkol yaptığı açıklamada emekli-çalışan arasındaki SGK prim farkının giderileceği, KGF ile işverenlere uygun kredi verileceği konusunda da Bakan Bilgin'in müjde verdiğini aktardı. Akkol ayrıca "EYT konusunda hem çalışanların hem de işverenlerin beklentisini karşılayacak çözümlere ihtiyacımız var" dedi. Söz konusu açıklamaların ardından EYT emekli olan çalışabilir mi, EYT emekli olmak mecburi mi? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
1.12.2022 Emekli
Yeni kredi paketi! İhtiyaç sahibi vatandaşlar alacak
Yeni kredi paketi! İhtiyaç sahibi vatandaşlar alacak Kredi kararı ile ilgili detaylar belli oldu. 50 milyar lira ayrıldı. Hükümet, 50 milyar liralık yeni bir Kredi Garanti Fonu paketi açmak için düğmeye bastı. Paketten, ihracatçı ve imalatçı KOBİ'ler öncelikli olarak yararlanacak. Yeni paketle kredi genişlemesinin kontrol altına alınması hedefleniyor.
12.09.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kredi Garanti Fonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kredi garanti fonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.