Kredi Faizi

Kredi Faizi

Son dakika kredi faizi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kredi faizi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kredi faizi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kredi Faizi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kredi faizi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.740 kredi faizi haberi bulunmuştur. Tüm kredi faizi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mevduat faizlerinde rekor artış! Bankaya para yatıracaklar dikkat, vade günü uyarısı
Mevduat faizlerinde rekor artış! Bankaya para yatıracaklar dikkat, vade günü uyarısı Bankada parası olanları çok yakından ilgilendiriyor. Yatırım amacı ile ev ya da araba alanlar yönünü değiştirdi. Son dönemlerde banka mevduatlarına yönelen yatırımcılar kazancına kazanç katıyor. Merkez Bankası'nın politika faizini artırmasının ardından bankalar mevduat faizlerinde artışa gitti. İhtiyaç kredi faizi yüzde 82’yi aşarken, mevduat faizi yüzde 60’a dayandı. Öte yandan bankaya para yatıracaklara kritik uyarı geldi. İşte detaylar...
29.03.2024 Ekonomi
Ev alacaklara güzel haber! Uygun kredi faizi fırsatı, çok konuşulan oran
Ev alacaklara güzel haber! Uygun kredi faizi fırsatı, çok konuşulan oran İlk kez ev alacaklara yeni kredi paketi geliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz." dedi. Peki kredide faiz oranı ne olacak? İşte yeni kredi paketiyle ilgili çarpıcı faiz oranları...
24.11.2023 Ekonomi
Merkez Bankası kararı sonrası kredi faizlerinde son durum ne? Tek tek hesaplandı
Merkez Bankası kararı sonrası kredi faizlerinde son durum ne? Tek tek hesaplandı Kredi faizleriyle ilgili merak edilen detaylar ortaya çıktı. Piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı. Ekim ayı olağan toplantısını gerçekleştiren TCMB Para Politikası Kurulu politika faizini 5 puan artırarak yüzde 35'e çıkardı. Peki bu faiz artışı kredileri nasıl etkileyecek? İşte detaylar...
26.10.2023 Ekonomi
Faiz oranlarıyla ilgili flaş detay! Oran yüzde 45 oldu
Faiz oranlarıyla ilgili flaş detay! Oran yüzde 45 oldu Merkez Bankası’nın uyguladığı politika ve attığı adımlar hem kredi faizlerinde hem de mevduat faizlerinde etkilerini gösteriyor. 29 Eylül haftasında ticari kredi faizleri ile mevduat faizleri yüzde 45 seviyesinde buluştu. 22 Eylül haftasında yüzde 42.19 olan ticari TL kredi faizi ortalaması 29 Eylül haftasında yüzde 45.23’e yükseldi. 3 aylık TL mevduata verilen ortalama faiz ise bir önceki hafta yüzde 42.74’tü. 29 Eylül haftasında yüzde 45.21’e yükseldi.
9.10.2023 Ekonomi
Kredi faizleri yükseldi! Yeni oran ortaya çıktı
Kredi faizleri yükseldi! Yeni oran ortaya çıktı Kredi faizleriyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Kredi çekip ev veya araba almak isteyen milyonlarca vatandaşı kapsayacak. Politika faizinin yüzde 8.5’den yüzde 15’e çıkarılmasının ardından ilk etkiler kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarına uygulanan faizlerdeki artışa yansırken; kredi faizlerinde de yükseliş gözlendi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın verisine göre, 16 Haziran haftasında yüzde 15 olan ticari TL kredilerine uygulanan ortalama faiz, 30 Haziran haftasında yüzde 17.64’e çıktı.
10.07.2023 Ekonomi
Gözler Merkez Bankası Başkanı’nda! Politika faizi ne kadar arttırılacak?
Gözler Merkez Bankası Başkanı’nda! Politika faizi ne kadar arttırılacak? Merkez Bankası Başkanlığı’na Hafize Gaye Erkan’ın atanmasının ardından kritik bir haftaya giriliyor.
19.06.2023 Ekonomi
Promosyon yarışı kızıştı! Bankalar EYT’liler için harekete geçti, 10 bin TL'ye yükseldi
Promosyon yarışı kızıştı! Bankalar EYT’liler için harekete geçti, 10 bin TL'ye yükseldi EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT düzenlemesinden yararlanıp emekli olan milyonlarca vatandaşın yüzü promosyon rakamlarıyla gülecek. Emeklilere ödenecek olan promosyon rakamı görülmemiş seviyeye ulaştı. Öte yandan KGF kefaleti ile işverenlere kıdem tazminatı ödemesi için verilecek 50 milyar liranın 68 milyar liralık hacim yaratması bekleniyor. Paketin detaylarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Altı ay ödemesiz 36 ay vadeli olması beklenen kredide faizler de netleşti. 24 aya kadar kredi faiz oranı TLREF(LREF Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranı)+2; 24 aydan uzun vadelerde ise TLREF+3 olarak belirlendi. 13 Mart 2023 itibarıyla TLREF yüzde 8.32. Bu durumda 24 aya kadar kredi faizi yüzde 10.32, 24 aydan fazla ise yüzde 11.32 olacak. İşte EYT'li milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
22.03.2023 Emekli
Kredi çekecekler dikkat! Kritik 'faiz' uyarısı, üst sınır getirildi
Kredi çekecekler dikkat! Kritik 'faiz' uyarısı, üst sınır getirildi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ihtiyaç kredisine yönelik örtülü üst sınır uygulamasına tutar sınırı getirdi. Buna göre ihtiyaç kredilerinde 70 bin liraya kadar olan kısım menkul kıymet tesisinden muaf tutuldu. Yeni uygulama kredi kullanacak tüketiciyi nasıl etkileyecek? Ekonomist Murat Özsoy özellikle banka kredisi kullanarak yatırım yapmayı planlayan vatandaşları uyararak kararı değerlendirdi.
18.03.2023 Dünya
EYT'linin emekli promosyonunda sürpriz rakam! Hesaplara yatırılacak
EYT'linin emekli promosyonunda sürpriz rakam! Hesaplara yatırılacak EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT düzenlemesinden yararlanıp emekli olan milyonlarca vatandaşın yüzü promosyon rakamlarıyla gülecek. Emeklilere ödenecek olan promosyon rakamı görülmemiş seviyeye ulaştı. Öte yandan KGF kefaleti ile işverenlere kıdem tazminatı ödemesi için verilecek 50 milyar liranın 68 milyar liralık hacim yaratması bekleniyor. Paketin detaylarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Altı ay ödemesiz 36 ay vadeli olması beklenen kredide faizler de netleşti. 24 aya kadar kredi faiz oranı TLREF(LREF Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranı)+2; 24 aydan uzun vadelerde ise TLREF+3 olarak belirlendi. 13 Mart 2023 itibarıyla TLREF yüzde 8.32. Bu durumda 24 aya kadar kredi faizi yüzde 10.32, 24 aydan fazla ise yüzde 11.32 olacak. İşte EYT'li milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
16.03.2023 Emekli
Kredili mevduata yoğun ilgi! Merkez Bankası'ndan yeni hamle
Kredili mevduata yoğun ilgi! Merkez Bankası'ndan yeni hamle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, 6 Ocak haftasında kredili mevduat hesabındaki büyüklük 69.3 milyar lira oldu. Merkez Bankası ise yaptığı son açıklamada, TL mevduatın vadesinin uzamasını teşvik etmek amacı ile 3 aydan uzun vadeli TL mevduat için zorunlu karşılık oranlarının yüzde ‘sıfır’ olarak belirlenmesine karar verdi.
16.01.2023 Ekonomi
Konut kredileri düşecek mi? Konut kredilerinde indirim olacak mı?
Konut kredileri düşecek mi? Konut kredilerinde indirim olacak mı? Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ortak çalışması çerçevesinde “Yeni Evim” kampanyası başlatılıyor. Orta gelir düzeyindeki vatandaşlar için başlatılan kampanyada ilk etapta birkaç ay içinde 100 bin ailenin ev sahibi olması hedefleniyor. 16 Ocak itibariyle kurulacak internet sitesinde kampanyaya dair tüm detaylar paylaşılacak. Söz konusu gelişmenin ardından konut kredileri konusu gündeme geldi. Vatandaşlar orta gelirliye konut kampanyasının devreye sokulmasıyla “konut kredileri düşecek mi, kont kredilerinde indirim olacak mı?” sorularına yanıt arıyor.
4.01.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den faiz mesajı
Bakan Nebati'den faiz mesajı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Merkez Bankası'nın faizi tek haneye indirmesinin ardından değerlendirmede bulundu. Bakan Nebati "Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon ve perspektif doğrultusunda ülkemizin gerçekleriyle uyumlu biçimde şekillenen ekonomi politikaları sayesinde politika faizi 2 yıl aradan sonra tekrar tek haneye gerilemiştir" dedi.
24.11.2022 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? Kasım 2022 Merkez Bankası faiz kararı ne kadar, yüzde kaç?
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? Kasım 2022 Merkez Bankası faiz kararı ne kadar, yüzde kaç? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. TCMB Para Politikası Kurulu politika faizi tek haneye düşürüldü. İşte, 24 Kasım TCMB PPK toplantısı sonrası Merkez Bankası faiz kararı...
24.11.2022 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 10,5’ten yüzde 9’a indirilmesine karar verdi.
24.11.2022 Ekonomi
Kredi faizleriyle ilgili flaş açıklama! Bakan Nebati duyurdu
Kredi faizleriyle ilgili flaş açıklama! Bakan Nebati duyurdu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Küresel resesyon beklentilerine rağmen ekonomik canlılığımızı sürdürülebilir kılmak için ihtiyatlı teşvik politikalarını uygulamaya devam edeceğiz" dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ticari kredi faizlerinin yüzde 30'dan yüzde 18'e gerilediğini söyledi.
8.11.2022 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Son dakika... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 12’den yüzde 10,5’e indirilmesine karar verdi.
20.10.2022 Ekonomi
Son dakika kredi kararı! Üst limit yükseliyor, faiz indirimi geliyor
Son dakika kredi kararı! Üst limit yükseliyor, faiz indirimi geliyor Kredi kullanacaklar için önemli bir adım atıldı. Yeni kredi paketi geliyor. Hazırlanan yeni paketle Halkbank aracılığıyla verilecek kredinin üst limiti 500 bin liraya çıkacak. Faiz oranı ise yüzde 7,5'e düşecek. Paketin detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından açıklaması bekleniyor.
10.10.2022 Ekonomi
Kredi çekmek isteyen herkesi kapsıyor!  Yüksek faiz detayı
Kredi çekmek isteyen herkesi kapsıyor! Yüksek faiz detayı Kredi faizleriyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Bankaların yüksek faizli kredilerine yatırımcılar isyan etti. Merkez Bankası’nın faizleri yüzde 12’ye çekmesine rağmen hâlâ ticari ve tüketici kredilerinin faiz oranları yüzde 40’larda seyrediyor. İş dünyası temsilcileri “Düşürün faizleri yatırım yapalım, ihracatı uçuralım” mesajları veriyor. Bankalar Merkez Bankası’ndan yüzde 12 ile borçlanırken, iş dünyasına ve vatandaşlara kredileri yüzde 40’lara varan faiz oranlarıyla satıyor. Bu durum yatırım yapmak isteyen ihracatçının elini kolunu bağlıyor. İşte kredi faizleriyle ilgili son dakika tüm detaylar...
3.10.2022 Ekonomi
Kredi ve kredi kartında yeni dönem! Dikkat çeken 14 gün kararı
Kredi ve kredi kartında yeni dönem! Dikkat çeken 14 gün kararı Kredi çeken ve kredi kartı kullanan milyonları ilgilendiren düzenleme ekim ayı itibarıyla yürürlüğe giriyor. Yeni dönem ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, kredi kullanan ve 14 gün içinde kredinin tamamını kapatan tüketiciye cayma cezası uygulanmayacağını belirterek, “Kredilerde faizler yükseltilirse 30 gün önceden tüketiciye bildirim yapılacak” dedi.
30.09.2022 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? Merkez Bankası faiz indirdi mi? İşte MB faiz kararı açıklaması!
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? Merkez Bankası faiz indirdi mi? İşte MB faiz kararı açıklaması! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası politika faizini bir puan düşürdü. Banka böylece iki ay üst üste toplam iki puanlık faiz indirime gitti. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? Merkez Bankası faiz indirdi mi? İşte MB faiz kararı açıklaması!
22.09.2022 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından faiz kararını açıkladı. Buna göre banka, bir hafta vadeli Repo ihale faiz oranında (Politika Faizi) 100 baz puan indirime giderek, yüzde 12 seviyesine çekti.
22.09.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş faiz ve dolar açıklaması!
Merkez Bankası'ndan flaş faiz ve dolar açıklaması! Merkez Bankası'ndan son dakika açıklaması geldi. Merkez Bankası tarafından haftalık para ve banka istatistikleri yayımlandı. Buna göre Merkez Bankası rezervleri 112,3 milyar dolar oldu. Banka ayrıca faizi yüzde 13'e indirdiği Para Politikası Kurulu toplantısının özetini de yayımladı.
27.08.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan son dakika tedbir açıklaması!
Merkez Bankası'ndan son dakika tedbir açıklaması! Merkez Bankası'ndan son dakika tedbir açıklaması geldi. Merkez Bankası (TCMB), Makroihtiyati Tedbirler hakkında, "Türk lirası mevduat/katılma hesaplarına dönüşüm hedeflerine göre belirlenen oranlarda menkul kıymet tesis etmektedir" açıklamasında bulundu.
20.08.2022 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Banka, politika faizini yüzde 13'e düşürdü.
18.08.2022 Ekonomi
KYK borçları ne olacak? KYK faizleri silindi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!
KYK borçları ne olacak? KYK faizleri silindi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Milyonlarca öğrenim kredisi borçlusunu ilgilendiren KYK borçlarına ilişkin yeni karar! Kabine toplantısında görüşüldü. Enflasyon nedeniyle yüksek faizler öğrenim kredisi borçlularını zora sokmuştu. Geçtiğimiz günlerde "Gençlerimizi faize kurban etmeyiz" sözleriyle düzenlemeye ilişkin mesajını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarının ardından gözler Kabine toplantısına çevrilmişti. Kabine toplantısı sona erdi. Kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni düzenlemenin detaylarını açıkladı. Peki, KYK borçları ne olacak? KYK borçlularına düzenleme gelecek mi? KYK faizleri silinecek mi? İşte KYK borçluları için Kabine’den çıkan kararlar!
18.07.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kredi Faizi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kredi faizi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.