Gazete Vatan Logo

Konut kredileri düşecek mi? Konut kredilerinde indirim olacak mı?

Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ortak çalışması çerçevesinde “Yeni Evim” kampanyası başlatılıyor. Orta gelir düzeyindeki vatandaşlar için başlatılan kampanyada ilk etapta birkaç ay içinde 100 bin ailenin ev sahibi olması hedefleniyor. 16 Ocak itibariyle kurulacak internet sitesinde kampanyaya dair tüm detaylar paylaşılacak. Söz konusu gelişmenin ardından konut kredileri konusu gündeme geldi. Vatandaşlar orta gelirliye konut kampanyasının devreye sokulmasıyla “konut kredileri düşecek mi, kont kredilerinde indirim olacak mı?” sorularına yanıt arıyor.

Konut kredileri düşecek mi? Konut kredilerinde indirim olacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un birlikte açıkladığı “Yeni Evim” kampanyası sonra konut kredilerinin düşüp düşmeyeceği merak konusu oldu.  Orta gelir düzeyindeki vatandaşlar için avantajlı faiz/kar payı ve vade yapısı ilk 3 yıl ödeme kolaylığı bulunan kredi kampanyası da açıklandı. 0,69 kredi ve 180 ay vadeli konut kredisi imkanı sonrası “Konut kredileri düşecek mi? Konut kredilerinde indirim olacak mı?” sorularına yanıt aranıyor.

Konut kredileri düşecek mi, konut kredilerinde indirim olacak mı?

0,69 kredi faizi, 180 ay vade ve gelir düzeyine göre ödeme imkanı ile ev sahibi olmak mümkün olacak. 

15 yıl boyunca enflasyon oranı veya gelirdeki değişimler ne olursa olsun, taksitler hane gelirinin yüzde 40’ını geçmeyecek; hatta birçok taksitte yüzde 25-30’lar seviyesine bile düşecek.

Öte yandan ekim ayında sadece 102 bin 660 konut satılırken bunun 13 bin 268'i krediyle gerçekleşti. İstatistiklere göre ekim ayı için açıklanan 102 bin 600 konut satışı sayısı son 8 yılın en düşük Ekim ayı verisi olarak tarihe geçti. 

Haberin Devamı

Yeni kampanyayla faizlerin düşmesi ve konut piyasasında hareketli günlerin yaşanması emlak piyasası tarafından bekleniyor.