Köy

Köy

Son dakika köy haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan köy ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını köy haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Köy

haberleri sayfasında son dakika yaşanan köy gelişmeleri de dahil olmak üzere 12.015 köy haberi bulunmuştur. Tüm köy haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gaziantep'te köy turnuvaları, büyük heyecanla devam ediyor
Gaziantep'te köy turnuvaları, büyük heyecanla devam ediyorŞehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın öncülüğünde başlatılan “Köy Turnuvaları” büyük heyecana sahne oluyor. Köylerin spor tutkusunu ve dostluklarını pekiştirmenin amaçlandığı turnuvada, 3. hafta heyecanı yaşanacak.
26.07.2024Gaziantep
Adana sıcağına doğal serinlik: Obruk Şelalesi
Adana sıcağına doğal serinlik: Obruk ŞelalesiSaimbeyli Obruk Şelalesi, ilçenin mutlaka görülmesi gereken doğal güzelliklerindendir...
20.07.2024Adana
Türkiye'de iki ilin sınırı değişti! Köylülerin açtığı mera davası sonuç verdi
Türkiye'de iki ilin sınırı değişti! Köylülerin açtığı mera davası sonuç verdiBitlis’in Ahlat ilçesine bağlı Alakır Köyü sakinleri sınırda uyuşmazlık olduğunu iddia ederek açtıkları davayı kazanarak, Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Arı Köyü’nden yaklaşık bin 270 dönüm alanı köye katmış oldu. Köylülerin açtığı mera davasında sınırları değişen Bitlis’in sınırları genişlerken Muş’unki ise azaldı. Alakır köyü muhtarı Derih Doğan, davayı kazandıkları ve mera alanlarının köylerine katmalarının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
18.07.2024Gündem
Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman 2024? Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı mı, başlayan ilçeler hangileri?
Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman 2024? Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı mı, başlayan ilçeler hangileri?Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görevlendirilecek ücretli öğretmen başvurularına yönelik detaylar sorgulanıyor. Başvuruları bekleyen adaylar resmi kurumdan gelecek açıklamayı bekliyor. Peki, ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman?
17.07.2024Gündem
Bakan Kurum: 11 ilimizde 276 bin konutun inşası devam ediyor
Bakan Kurum: 11 ilimizde 276 bin konutun inşası devam ediyorÇevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “11 ilimizde 276 bin konutun inşası devam etmektedir. Bugüne kadar 76 bin konutun teslimi gerçekleşmiş ve inşallah bundan sonraki süreçte her ay 25-30 bin konutun teslimini planlıyoruz” dedi.
13.07.2024Ekonomi
İmam caminin önüne bu tabelayı astı! Yazıyı okuyan namaz kılmaya geliyor
İmam caminin önüne bu tabelayı astı! Yazıyı okuyan namaz kılmaya geliyorAydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı kırsal Sobuca Mahallesi'nde görev yapan köy imamı, hutbe ve vaazlarında namazın önemine değinmesine rağmen cemaatten beklediği geri dönüşü alamayınca caminin kapısına ilginç bir tabela astı. Bu tabela sonrası camiye gelen cemaat sayısı artmaya başladı.
13.07.2024Gündem
Tufanbeyli'de şenlik hazırlıkları hızlı başladı
Tufanbeyli'de şenlik hazırlıkları hızlı başladıAdana'nın Tufanbeyli ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kuru Fasulye festivali için hazırlıklar hızlı başladı.
10.07.2024Adana
Murat Kurum: 2025 sonunda deprem bölgelerinde evine girmeyen vatandaşımız kalmasın istiyoruz
Murat Kurum: 2025 sonunda deprem bölgelerinde evine girmeyen vatandaşımız kalmasın istiyoruzÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçen yıl meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından 11 kentte 276 bin konut ve iş yerinde inşa çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, “Şu ana kadar 76 bin yuvamızı, vatandaşlara teslim ettik. Amacımız, yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslimini sağlamak olacak. 2025 yılı sonuna geldiğimizde deprem bölgelerinde evine girmeyen hiçbir vatandaşımız kalmasın istiyoruz” dedi.
7.07.2024Gündem
Bu köyün gelir kapısı ne tarım ne de hayvancılık! İstanbul'a kadar gelenler var: Babadan oğula nesillerce devam ediyor
Bu köyün gelir kapısı ne tarım ne de hayvancılık! İstanbul'a kadar gelenler var: Babadan oğula nesillerce devam ediyorAtadan dilenci köy olarak tanınan Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Turgutlu Köyü, dilenerek elde ettikleri mal varlıklarıyla geçmiş dönemde gündem olmayı başardı.Bu köyünde insanlar hayatlarını dilencilik yaparak geçindirmeye devam ediyor. Mal varlıklarının bir hayli çok olduüunu söyleyen köyün muhtarı bu duruma engel olmaya çalışsa da başaramamış. Öyle ki geçtiğimiz yıllarda Ankara'da engelli ve çocukları dilendiren çete üyelerinin olması bu köyden olduğu da ortaya çıkmıştı.
7.07.2024Adana
‘Dondurma Karavanı’ projesine çocuklar yoğun ilgi gösterdi
‘Dondurma Karavanı’ projesine çocuklar yoğun ilgi gösterdiÇocukların vazgeçilmezi dondurma fiyatlarının yüksekliği nedeniyle Belediye Başkanı Yılmaz tarafından hayata geçirilen ‘Dondurma Karavanı’ projesi, çocuklar tarafından büyük ilgi gördü.
5.07.2024Gaziantep
Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hastaneye kaldırıldı
Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hastaneye kaldırıldıAdana’da 5 dönem büyükşehir belediye başkanlığı yapan Aytaç Durak Pozantı’nın Bürücek Yaylasında rahatsızlanarak hava ambulans ile hastaneye kaldırıldı.
5.07.2024Adana
Köyündeki atıl araziyi yaklaşık 5 bin fidanla badem bahçesine dönüştürdü! Büyük kazanç elde etti
Köyündeki atıl araziyi yaklaşık 5 bin fidanla badem bahçesine dönüştürdü! Büyük kazanç elde ettiElazığlı orman mühendisi Bülent Gürgöz, köyünde Hazine'ye ait kullanılmayan 100 dönüm araziyi kiralayıp yaklaşık 5 bin fidan dikerek 7 yılda badem bahçesine dönüştürdü.
1.07.2024Ekonomi
"Ay lav yu" filmi gerçek oldu: Harita çizilirken unutuldu, 10 yıldır belirsizliğini koruyor
"Ay lav yu" filmi gerçek oldu: Harita çizilirken unutuldu, 10 yıldır belirsizliğini koruyorHatay'ın 2014 yılında büyükşehir olmasıyla birlikte Arsuz ilçesi sınırları içerisinde kalan Büyükdere Mahallesi, çevresindeki mahallelerden farklı bir ilçeye bağlı olarak adeta unutuldu ve İskenderun'un bir mahallesi olarak kalmaya devam etti. "Ay lav yu" filmindeki Tinne köyünü aratmayan mahallede, 10 yıldır belirsizlik sürüyor.
30.06.2024Gündem
Valilik duyurdu: Yasak kararı! 1 Temmuz itibarı ile başlıyor
Valilik duyurdu: Yasak kararı! 1 Temmuz itibarı ile başlıyorBolu’da 1 Temmuz itibarıyla ormanlara giriş yasaklandı. Hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu yaşanan Abant ve Yedigöller Milli Parkı ile Gölcük Tabiat Parkı’nda da mangal ve ateş yakılmasına yasak getirildi.
26.06.2024Gündem
Gaziantep'te kocası tarafından öldürülen kadının cenazesi yakınlarına teslim edildi
Gaziantep'te kocası tarafından öldürülen kadının cenazesi yakınlarına teslim edildiGaziantep'in Araban ilçesinde kocası tarafından tüfekle vurularak öldürülen Fatma Mercandağı'nın cenazesi, adli tıptaki işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi.
24.06.2024Gaziantep
Anız yangınında ölü sayısı 12 oldu! Mardin'de 5 noktada yangın çıktı
Anız yangınında ölü sayısı 12 oldu! Mardin'de 5 noktada yangın çıktıDiyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan yangın yerleşim yerlerine sıçradı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangın nedeniyle 12 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Koca, "Diyarbakır ve Mardin’de, iki ilimizin yakın köy ve mahallelerinde meydana gelen yangın sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükseldi. Olaydan 78 kişi etkilendi. Hastalarımızdan 5’inin tedavi ve takiplerine devam ediyoruz. 5’i de Diyarbakır’da tedavi gören hastalarımızdan 3’ü entübe durumda. Bu vesile ile bir kez daha, olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hastalarımıza acil şifalar diliyorum" dedi. Mardin'in Kızıltepe, Ömerli ve Yeşilli ilçesinde 5 ayrı noktada anız yangını çıktı. Yangınlara 11 araç ve 52 personelle müdahale ediliyor.
21.06.2024Gündem
Mahalleliyi kurban sofrası bir araya getirdi
Mahalleliyi kurban sofrası bir araya getirdiAdana’nın Kozan ilçesine bağlı Gökgöz Mahallesi sakinleri yıllardır sürdürdükleri kurban geleneğini bu yılda sürdürdü. Kurban Bayramında bir araya gelen mahalleli kurban kestikten sonra köy meydanında bir araya geldi.
18.06.2024Adana
Çanakkale'de yangın! Boğazda gemi trafiği durduruldu
Çanakkale'de yangın! Boğazda gemi trafiği durdurulduÇanakkale'nin Eceabat ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.
18.06.2024Gündem
Akbük Plajı nerede (yol tarifi)? Akbük Plajı ücretli mi ücretsiz mi?
Akbük Plajı nerede (yol tarifi)? Akbük Plajı ücretli mi ücretsiz mi?Muğla'da Akbük sahilindeki işgale son verilerek halk plajı boşaltıldı. Halkın kullanımına açılan Akbük’te otopark ücreti hariç halk plajına girişte ücret alınmayacak.
18.06.2024Gündem
Dul ve yetim bayram ikramiyesi ne zaman yatacak 2024? Dul ve yetim aylığı bayramdan önce verilecek mi?
Dul ve yetim bayram ikramiyesi ne zaman yatacak 2024? Dul ve yetim aylığı bayramdan önce verilecek mi?Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli bayram ikramiyelerinin 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında yatırılacağını duyurdu. Peki, Dul ve yetim bayram ikramiyesi ne zaman yatacak 2024?     
12.06.2024Gündem
Bakan Şimşek açıkladı: Zorunlu afet sigortası geliyor
Bakan Şimşek açıkladı: Zorunlu afet sigortası geliyorHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zorunlu afet sigortası ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, haziran sonu itibarıyla devreye alınacağını söyledi.
7.06.2024Ekonomi
Şırnak'ta cami hoparlöründen kaçak elektrik anonsu
Şırnak'ta cami hoparlöründen kaçak elektrik anonsuŞırnak'ın İdil ilçesinde cami hoparlöründen Dicle Elektrik'in kaçak kontrol ekibine "kapınızı açmayın" anonsu yapıldı.
7.06.2024Gündem
İstanbul Valiliği duyurdu! 15 Ekim'e kadar yasaklandı
İstanbul Valiliği duyurdu! 15 Ekim'e kadar yasaklandıİstanbul Valiliği, 10 Haziran-15 Ekim tarihleri arasında ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu.
6.06.2024Gündem
Yangını söndürürken kalp krizi geçirip öldü
Yangını söndürürken kalp krizi geçirip öldüBurdur'da evinin karşısındaki otlukta çıkan yangına müdahale ederken kalp krizi geçiren Ali Yıldıran (59), hayatını kaybetti.
6.06.2024Gündem
Adana'da kızların köy okulundan şampiyonluğa uzanan başarısı
Adana'da kızların köy okulundan şampiyonluğa uzanan başarısıAdana’nın Saimbeyli ilçesinde kayanın otomobilin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 4 öğretmenin kız öğrencileri şampiyon oldu.
5.06.2024Adana

Benzer Haber Etiketleri

Köy ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki köy haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.