Koranavirüs

Koranavirüs

Son dakika koranavirüs haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan koranavirüs ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını koranavirüs haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Koranavirüs

haberleri sayfasında son dakika yaşanan koranavirüs gelişmeleri de dahil olmak üzere 97 koranavirüs haberi bulunmuştur. Tüm koranavirüs haberleri aşağıda listelenmiştir.
Koronavirüs yeniden hortladı! ‘Hiç bu kadar vaka görmemiştik’ diyerek paylaştı
Koronavirüs yeniden hortladı! ‘Hiç bu kadar vaka görmemiştik’ diyerek paylaştı Dünya dört yıldır koronavirüsle mücadele ederken son dönemde tırmanışa geçen Eris varyantıyla ilgili Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan önemli açıklamalar geldi.
23.10.2023 Yaşam
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama! 6. dalga başladı!
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama! 6. dalga başladı! Son zamanlarda Kovid-19 vakalarında hızlı artış görülmesine rağmen vatandaşların rahat davrandığına dikkat çeken uzmanlar, 2.5 aydır kimsenin aşı yaptırmaya gelmediğini belirtiyor.
10.07.2022 Gündem
Çalışanlarla ilgili son dakika kararı! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, resmen yürürlükten kaldırıldı
Çalışanlarla ilgili son dakika kararı! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, resmen yürürlükten kaldırıldı Kamu çalışanlarıyla ilgili son dakika kararı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmen imzaladı. Yürürlükten kaldırıldı. Resmi Gazete'de COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler kararanamenin yürürlükten kaldırılması Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan karara göre, salgın ile mücadelede Sağlık Bakanlığı ile Koranavirüs Bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda belirlenen tedbir ve kurallar uygulanacak. İşte son dakika haberinin detayları...
8.04.2022 Gündem
Koranavirüs aşısıyla ilgili flaş açıklama! Kalp krizini tetikliyor mu?
Koranavirüs aşısıyla ilgili flaş açıklama! Kalp krizini tetikliyor mu? Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çetin Gül, koronavirüse karşı en önemli silah olan aşıların, kalp krizini tetiklediği yönündeki söylemlerin kulaktan kulağa yayılan abartılmış bir durum olduğunu belirterek, "Pandeminin getirdiği birtakım sıkıntıların koroner arter hastalığı sıkıntılarını arttırdığını söyleyebiliriz ama aşıların direkt bunu yaptığına dair elimizde bir bulgu yok. O yüzden biraz kulaktan kulağa bazı şeyler abartılıyor" dedi.
28.03.2022 Sağlık
Pandemi raporunun sonuçları açıklandı! Toplumun yüzde 70'i 'şansa' koronaya yakalanmadığını söyledi
Pandemi raporunun sonuçları açıklandı! Toplumun yüzde 70'i 'şansa' koronaya yakalanmadığını söyledi Türkiye’de pandemi ile geçen 2 yılın mercek altına alındığı, ‘Değişen Hayat; Pandemi ve Türkiye 2020-2022’ araştırma raporunun sonuçları açıklandı. Hazırlanan rapora göre toplum, önlemlerle kademeli normalleşme başlasa da salgının bitmediği; mesafe ve maske alışkanlıklarına belirsiz bir süre daha devam edeceği kanısında. Araştırmada ortaya çıkan en önemli verilerden biri, son dönemde esnetilen tedbirlere rağmen insanların virüse karşı önlem almaktan vazgeçmedikleri. Maske kullanmaya ve ellerini sıklıkla yıkamaya devam eden, mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayan ve toplu taşıma kullanmayanların oranı yüzde 88’i bulurken hiçbir önlem almıyorum diyenlerin oranı ise sadece yüzde 12’de kalıyor. Toplumun yüzde 70’i Kovid-19’a yakalanmadığını söylüyor. Derin görüşmeler de bu veriyi destekliyor. Hastalığa bugüne dek yakalanmamayı aldığı önlemlerle açıklayanlar olduğu kadar şansla, kaderle açıklayanlar da var.
10.03.2022 Gündem
Koranavirüs ile ilgili çarpıcı detay! Son araştırma pes dedirtti
Koranavirüs ile ilgili çarpıcı detay! Son araştırma pes dedirtti Koronavirüsle ilgili yapılan son araştırmada ortaya çıkan yeni detay şaşkınlık yarattı. Araştırmaya göre, koronavirüs deyim yerindeyse vücudumuzda saklambaç oynuyor.
10.03.2022 Gündem
Mahmut Yazıcıoğlu cinayetinde Bursa'da yakalanan Seccad Yeşil adliyeye sevk edildi
Mahmut Yazıcıoğlu cinayetinde Bursa'da yakalanan Seccad Yeşil adliyeye sevk edildi Sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetiyle ilgili Bursa'da yakalanan Seccad Yeşil ile koranavirüs tespit edildiği için karantinada tutulan şüpheli adliyeye sevk edildi.
10.02.2022 Gündem
Bilim Kurulu üyesi İlhan'dan tedirgin eden açıklama: Vakalar biraz daha yukarı yol alabilir
Bilim Kurulu üyesi İlhan'dan tedirgin eden açıklama: Vakalar biraz daha yukarı yol alabilir Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, kalabalık yılbaşı kutlamalarının bu hafta içinde vakalara yansıyabileceğini söyledi. İlhan, "Biraz daha vakalar yukarı doğru yol alabilir. PCR testi için başvuru sayısı neredeyse 2 kat arttı. Neredeyse her 5-6 testten 1'i pozitif çıkmaya başladı. Bu da 'Omicron' sürecinin ne kadar önemli olduğunu, ne kadar hızlı şekilde vakaların arttığını gösteriyor" dedi.
5.01.2022 Gündem
Koranavirüs oranları korkutuyor
Koranavirüs oranları korkutuyor Geçtiğimiz günlerde 100 bin kişi içinde bir haftalık toplam yeni tip korona virüs (Kovid-19) vaka sayısı haritasında ilk 10 il arasında giren Denizli’de yeni açıklanan vaka verilerinde aynı seyirde devam etmesi tedirgin etti.
19.12.2021 Sağlık
Ünlülerin yılbaşı kazançları belli oldu! İşte dudak uçuklatan rakamlar...
Ünlülerin yılbaşı kazançları belli oldu! İşte dudak uçuklatan rakamlar... .Koranavirüs pandemisi nedeniyle geçtiğimiz yılbaşını evlerinde geçiren şarkıcılar, bu sene fiyatlarını ikiye katladı. Ünlü isimlerin 31 Aralık'ta kazanacakları paralar dikkat çekti. İşte sanatçıların sahne alacağı yerler ve ücretleri...
9.11.2021 Magazin
Hamilelerde yüzde 70 daha ağır seyrediyor
Hamilelerde yüzde 70 daha ağır seyrediyor Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi Perinatoloji Uzmanı Dr. Cem Yener, gebelikte koronavirüsün daha ağır geçtiğini belirterek, 12 haftadan sonra anne adaylarının aşı olması gerektiğini söyledi. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan da hamilelerde koronavirüsün yüzde 70 daha ağır seyrettiğini belirtip, "Maalesef bazı hamile hastalarımız bebeklerini kaybetti" dedi.
18.09.2021 Sağlık
Antalya'ya gelen turist sayısı 6 milyonu geçti
Antalya'ya gelen turist sayısı 6 milyonu geçti Antalya'ya gelen turist sayısı, 13 Eylül itibarıyla 6 milyon 41 bin 439'a ulaştı. Geçen yılın aynı dönemine göre rakamda yüzde 202 artış yaşandı.
14.09.2021 Ekonomi
Delta varyantı ile ilgili son dakika gelişmesi! Belirtiler değişti... Burnunuz akıyorsa...
Delta varyantı ile ilgili son dakika gelişmesi! Belirtiler değişti... Burnunuz akıyorsa... Delta varyantı ile ilgili flaş açıklama! Koranavirüs vakaları patladı. Belirtiler değişti. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Eskiden ateş, baş, vücut ağrısının, tat alma duyusunun bozukluğunun ön planda olduğu bir tablo varken, şimdi daha çok soğuk algınlığı tablosu ön planda. Bu da Delta varyantının klinikte yaptığı bir değişiklik. Aileler, burnu akan bir çocuğu koronavirüs olabilir diye düşünmeleri lazım" dedi.
10.09.2021 Gündem
Tersine göçle vakalar düştü
Tersine göçle vakalar düştü Ordu’da fındık hasadı için kente gelen gurbetçiler ve mevsimlik tarım işçileri ile 1,5 milyona çıkan kent nüfusu ile birlikte koronavirüs vakaları da artış gösterdi. Kentte biten fındık hasadı sonrası nüfus yoğunluğunun azalmaya başlamasıyla vaka oranları da düşüşe geçti. Ordu Üniversitesi (ODÜ) Eğitim Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, “Ordu’da beklenildiği gibi fındık hasadının bitmesiyle birlikte vaka sayılarımız düşüyor, daha da düşecek” dedi.
7.09.2021 Yaşam
Koranavirüsü yendi, aşı olmayanlarla görüşmeme kararı aldı
Koranavirüsü yendi, aşı olmayanlarla görüşmeme kararı aldı Covid-19 nedeniyle 3 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra tedavisi 5 ayda tamamlanan Selim Yılmaz (48), hastalığı yenmeyi başardı. Uzun süre ağızdan beslenemeyen ve fizyoterapi desteği ile alarak yeniden yürümeye başlayan Yılmaz "Sağlık gittikten sonra insan değerinin farkına varıyor. Milletteki inatlaşmayı anlayamıyorum. Herkes aşısını olsun. Bundan sonra aşı olmayanlar ile görüşmeyeceğim" dedi.
30.08.2021 Gündem
Bakan Koca'dan son dakika koranavirüs açıklaması!
Bakan Koca'dan son dakika koranavirüs açıklaması! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından koronavirüs aşılamasındaki son durumu paylaştı. Bakan Koca ilk doz aşısını henüz yaptırmayanların sayısının 18.313.689’a indiğini duyurdu.
14.08.2021 Gündem
En güzel, anlamlı 19 Mayıs şiirleri!
En güzel, anlamlı 19 Mayıs şiirleri! Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak kurtuluş mücadelesi başlattığı 19 Mayıs tüm Türkiye'de coşkuyla kutlanacak. Geçen yıl olduğu gibi koronavirüsün gölgesinde kutlanacak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl da buruk geçecek. Biz de bu anlamlı gün için en güzel 19 Mayıs şiirlerini haberimizde derledik. İşte en güzel ve anlamlı 1, 2, 3 kıtalık uzun, kısa 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı şiirleri...
18.05.2021 Gündem
Prof. Dr. Eldar Zeynalov koronavirüse yenik düştü!
Prof. Dr. Eldar Zeynalov koronavirüse yenik düştü! Aydın'da 15 gündür koronavirüs tedavisi gören Azerbaycan asıllı Rus ressam ve mimar Prof. Dr. Eldar Zeynalov (60) hayatını kaybetti. Zeynalov'un ölümü Karacasu ilçesinde üzüntüye neden oldu. Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, "Ani ölümü bizleri çok üzdü. Şu an ailesinden kardeşleri ve ablası ile irtibat halindeyiz. Cenazenin nerede toprağa vereceğimize birlikte karar vereceğiz" dedi.
11.05.2021 Gündem
2 aşı adayı, 3 kit ve 1 ilaç için destek bekliyorlar
2 aşı adayı, 3 kit ve 1 ilaç için destek bekliyorlar Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Biyoteknoloji Enstitüsü Aşı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tarlan Mammedov, Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) bitki yapraklarından üretilen 2 koronavirüs aşı adayı, 1 ilaç ve 3 kit geliştirdiklerini açıkladı. Prof. Dr. Mammedov, insanlar üzerindeki denemelerde güzel sonuçlar elde ettiklerini belirterek, aşı firmalarından destek beklediklerini söyledi.
8.05.2021 Sağlık
'Koronavirüs hastalarında saç dökülmesi görülüyor'
'Koronavirüs hastalarında saç dökülmesi görülüyor' Konya'da, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Ataseven, bazı koronavirüs hastalarında saç dökülmesi görüldüğünü belirterek, "Özellikle son zamanlarda hızlı artış var bu konuda. Her iki cinste de saç dökülmeleri mevcut ama erkeklerde daha yoğun" dedi.
1.05.2021 Sağlık
Yüz yüze eğitim ertelendi mi, iptal mi oldu? 2 Mart’ta okullarda yüz yüze eğitim başlayacak mı ne zaman? Cumhurbaşkanı yüz yüze eğitim açıklaması!
Yüz yüze eğitim ertelendi mi, iptal mi oldu? 2 Mart’ta okullarda yüz yüze eğitim başlayacak mı ne zaman? Cumhurbaşkanı yüz yüze eğitim açıklaması! Milyonlarca kişi bekliyordu, bugün belli oldu. Kabine toplantısından sonra 'normalleşme' adımlarına ilişkin açıklama yapıldı. Toplantıda yüz yüze eğitime geçiş, kafe ve restoranların açılması, gara operasyonu gibi konular gündeme alındı. Lokanta, restoran ve kafe sahipleri ile öğrenci ve velilerin gözü kulağı Beştepe'deydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün yapılan Kabine toplantısı sonrası beklenen açıklama geldi. Okullarda yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor, başlayacak? Yüz yüze eğitim ertelendi mi, iptal mi oldu?
1.03.2021 Eğitim
Türk girişimciler su bazlı granül dezenfektan üretti
Türk girişimciler su bazlı granül dezenfektan üretti Türk girişimciler, 5 gram granülden 5 litre dezenfektan elde edilmesini sağlayan "ekonomik" bir çözüm geliştirdi.
7.02.2021 Bilim ve Teknoloji
'Ponçik' çetesi çökertildi! Şantaj yapmışlar
'Ponçik' çetesi çökertildi! Şantaj yapmışlar İstanbul'da 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından 32 adrese eş zamanlı fuhuş operasyonu yapıldı. Operasyonda çetenin yönetici kadrosunda bulunan 14 şüphelinin de bulunduğu toplam 42 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin yurt dışından iş vaadiyle getirdikleri kadınların çıplak resimlerini çektikleri, şebekeden ayrılmaları halinde ailelerine göndermekle tehdit ettikleri öğrenildi. Şebeke elemanlarının fuhuş çetesini yönetmek için Whatsapp üzerinde "Ponçik" adında bir grup kurdukları ortaya çıkarken, yabancı uyruklu kadınların hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağında pasaportlarını kullanarak turist gibi müşterilerine gittikleri tespit edildi.
2.02.2021 Yaşam
İtalya'dan 'mutasyonlu virüs' açıklaması: Maske işe yaramıyor
İtalya'dan 'mutasyonlu virüs' açıklaması: Maske işe yaramıyor İtalya’da Kovid-19 ile Mücadele Gücü'nün başındaki isim Pier Luigi Bartoletti, B 117 virüsü olarak bilinen ve virüsün İngiltere varyantı olan bu mutasyonlu virüse karşı cerrahi maskelerin herhangi bir işe yaramadığını ileri sürdü.
1.02.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Koranavirüs ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki koranavirüs haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.