Konut Kredi Faizleri

Konut Kredi Faizleri

Son dakika Konut kredi faizleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Konut kredi faizleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Konut kredi faizleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Konut Kredi Faizleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan konut kredi faizleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 423 konut kredi faizleri haberi bulunmuştur. Tüm konut kredi faizleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kredi çekecek herkes için geçerli! Kredi faiz oranları değişti! Bankalar peş peşe duyurdu, şu anda...
Kredi çekecek herkes için geçerli! Kredi faiz oranları değişti! Bankalar peş peşe duyurdu, şu anda... Kredi çekmeyi düşünen, kredi çekmek isteyip faiz oranlarını araştıran herkesi yakından ilgilendiriyor. Kredi faiz oranları değişti ve bankalar duyurdu. Nakit para ihtiyacı olan, ev ya da araba sahibi olmak isteyen vatandaşlar şu anda faiz oranları yüksek seyretse de, kredi çekmek için kendilerine en uygun geri ödeme seçeneklerini ve faiz oranlarını sunan bankaları araştırıyor. Düşük faizli ve uzun vadeli en iyi seçeneği bulan kişiler bankaya başvurarak kredi çekebiliyor. Ziraat Bankası, VakıfBank, HalkBank, İş Bankası, Akbank ve diğer bankalar kredi faiz oranlarını duyurdu. İşte güncel kredi faiz oranları...
25.03.2022 Ekonomi
Bankada parası olan milyonları ilgilendiriyor! Faizlerle ilgili flaş gelişme! Artık...
Bankada parası olan milyonları ilgilendiriyor! Faizlerle ilgili flaş gelişme! Artık... Bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor. Banka faizleriyle ilgili son dakika gelişmesi. Banka faizleri düşüyor. Yeni müşterilere uygulanan yüzde 20'ye kadar varabilen TL mevduat faizlerinin dışında hemen hemen tüm bankalarda 32 günlük TL mevduata uygulanan faiz oranları yüzde 15'in altına indi. Merkez Bankası'nın bankaların ortalamaları olarak verdiği veriye göre de 1 aylık TL mevduat faizi 25 Şubat haftasında yüzde 15,62 seviyesine geriledi. 18 Şubat haftasında bu oran yüzde 16,03 iken 28 Ocak haftasında ise yüzde 16,86 civarında bulunuyordu. Merkez Bankası verilerine göre 1 aylık vadenin yanı sıra 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık vadelerdeki TL mevduat faizlerinde de düşüş yaşandı. 28 Ocak haftasında 3 ay vadeli TL mevduat faizi yüzde 19 iken 25 Şubat haftasında yüzde 17,23'e düştü. 1.77 puanlık gerileme yaşandı 3 ay vadeli TL mevduat faizlerinde ortalama olarak. 6 aylık vadede ise 28 Ocak haftasında yüzde 18,73 olan faiz oranı 25 Şubat haftasında yüzde 17,44'e indi. Yine 1.3 puanlık gerileme oldu. 1 yıl vadeli mevduatlarda 28 Ocak haftasında faiz oranı yüzde 20,20 iken 25 Şubat haftasında yüzde 17,64 seviyesine düştü. 2.5 puanın üzerinde bir düşüş oldu. TL mevduat faizinde en büyük düşüş de 1 yıla kadar vadeli TL mevduat hesaplarında yaşandı.
8.03.2022 Ekonomi
Kredi çekecek ve bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor! Faiz oranları...
Kredi çekecek ve bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor! Faiz oranları... Kredi çekecek, bankada parası olan, ev alacak ya da kirada oturacak milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Detaylarıyla tek tek açıklandı. Faiz oranları ve vadeli mevduat getirisi ile ilgili karşılaştırma yapıldı. Yüzde 60'ı geçmesin... Çoğu kişi 'ev mi alsam yoksa kenarda param var bankada değerlendirip kirada mı otursam' ikilemine düşüyor. Konut kredisi faizleri yükseldi. Öte yandan vadeli mevduat geliri de kirada oturmayı pek de cazip kılmıyor. Ayda 1750 TL kira ödeyen bir kişi 10 yılda toplam 334 bin lira para ödemiş oluyor. Peki ev almak mı, kirada oturmak mı daha avantajlı? Ev sahibi olmanın artıları neler? Hesabı nasıl yapmalısınız? Kirada otururken ev parası biriktirmek mantıklı mı? İşte bu ikilem arasında kalanlar için ortaya çıkan tablo...
12.03.2021 Ekonomi
Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank faiz oranları! Bankaların kredi faizleri ne kadar?
Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank faiz oranları! Bankaların kredi faizleri ne kadar? Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranları yüzbinlerce vatandaş tarafından merak ediliyor. Merkez Bankasının kasım ayında faiz kararını açıkladı ve faiz oranını yüzde 10,25'ten 15'e yükseltti. Faiz kararının açıklanmasıyla ile birlikte bankaların kredi faiz oranlarında da değişiklikler oldu. Kredi başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlarda kredi için bankalara gitmeden önce özellikle kamu bankaları Halkbank, Ziraat Bankanı, Vakıfbank faiz oranlarını araştırıyor. Peki, Konut kredi faizleri ne kadar? Kredi faizleri yükseldi mi? Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faizleri ne kadar oldu? Hangi bankalar kredi faizlerini düşürdü? En uygun kredi faiz oranı hangi bankada? İşte tüm detayları ile Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank gibi kamu bankalarının ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut kredisi faiz oranları...
12.12.2020 Ekonomi
Konut kredi faizleri değişti!  Rekor geldi, işte yeni kredi faiz oranları ve ödenecek taksitler…
Konut kredi faizleri değişti! Rekor geldi, işte yeni kredi faiz oranları ve ödenecek taksitler… Tarihin en düşük faizli kredisini gören vatandaş eve koştu, temmuzda konut satışında rekor üstüne rekor kırıldı. 229 bin 357 adetle tüm zamanların aylık en yüksek satış rakamına ulaşıldı. Kredilerde de çifte rekor var. Konut kredi faizleri arttı. 100 bin liralık ikinci el konut kredisinin aylık ödemesi bin 427 lira.
18.08.2020 Ekonomi
Faiz düştü, konut satışları patladı
Faiz düştü, konut satışları patladı Ay başında devreye alınan düşük oranlı kredi kampanyası sayesinde 19 günde 2019'un tamamından daha fazla konut kredisi kullanıldı. Geçen yıl 10,6 milyar lira artan konut kredi bakiyesi, 1-19 Haziran'da 11,5 milyar lira yükseliş kaydetti.
29.06.2020 Ekonomi
Konut kredi faizleri! İndirim üstüne indirim, aylık 1052 lira cebinizde kalacak
Konut kredi faizleri! İndirim üstüne indirim, aylık 1052 lira cebinizde kalacak Konut kredi faiz oranlarında indirim üstüne indirim. Aylık 1052 lira, toplamda ise 126 bin 221 lira tüketicinin cebinde kalıyor. Gelen son dakika haberine göre konut kredi faiz oranı son bir yılda aylık yüzde 1,65'ten yüzde 0,94'e geriledi. 10 yıl vadeli 200 bin lira kredi kullanan tüketici, geçen yıl mayısta aylık 3 bin 839 lira öderken, söz konusu tutar bu senenin aynı döneminde 2 bin 787 liraya geriledi. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa "Kamu bankalarının başlattığı faizlerdeki indirim sektöre hareket getirdi" dedi. Peki bankaların konut kredisi faiz oranları ne kadar?
20.05.2020 Gündem
Konut kredisi faizleri düşünce yeni projeler birbiri ardına geliyor
Konut kredisi faizleri düşünce yeni projeler birbiri ardına geliyor Konut kredisi faizlerinin düşmesi yeni emlak projelerini beraberinde getirirken, DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Son 10 yıla, hatta 20 yıla baktığınızda Türkiye’de gayrimenkulün kazandırdığını hiçbir yatırım kazandıramadı. Tüketicilerin bu dönemi iyi değerlendirmesi gerekiyor. Bundan daha uygun bir dönemin yaşanma şansı yok” dedi.
5.03.2020 Ekonomi
Konut kredisi hesaplama! Kim ne kadar taksit ödeyecek...
Konut kredisi hesaplama! Kim ne kadar taksit ödeyecek... Ziraat, VakıfBank ve Halkbank yüksek faizle kredi kullanan vatandaşların maliyetlerini aşağı çekecek uygulama başlattı. Düşen faizlerle birlikte yeniden yapılandırma yolunu açtı. Şimdi binlerce kişi konut kredisi hesabı yapmaya başladı. Peki, konut kredisi hesabı nasıl yapılır?
1.10.2019 Ekonomi
TEB, konut kredisi faizini yüzde 1,15’e düşürdü
TEB, konut kredisi faizini yüzde 1,15’e düşürdü TEB, konut sahibi olmak veya konuta yatırım yapmak isteyen tüm müşterileri için konut kredisi faiz oranını yüzde 1,15’e indirdi.
18.09.2019 Ekonomi
Konut kredi faizleri düşüyor!
Konut kredi faizleri düşüyor! Konut kredisinde faiz indirimine giden kamu bankalarında yaşanan talep patlaması, özel bankaları da harekete geçirdi. Faizlerde yaşanan gevşemeyle 2 hafta önce en düşük yüzde 1.47 olan faiz oranı yüzde 1.36 seviyesine indi.
21.08.2019 Ekonomi
Ev almak isteyenlere müjde! Konut kredi faizleri ile ilgili  peş peşe adımlar
Ev almak isteyenlere müjde! Konut kredi faizleri ile ilgili peş peşe adımlar Ziraat Bankası ve VakıfBank'tan sonra Halkbank da konut sahibi olmak isteyenlere müjdeyi verdi. Üç banka da 'Enflasyona Endeksli Konut Kredisi' ürünlerini müşterilerinin kullanıma sundu. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın "Faiz oranı son açıklanan TÜFE'ye bankamızca belirlenen aylık 0,19 marjın eklenmesiyle hesaplanacak. Alınacak ev sıfır da ikinci el de olabilir" dedi. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih de Enflasyona Endeksli SarıPanjur Konut Kredisi ile ev sahibi olmak isteyenler, ürün kapsamında iki farklı faiz uygulamasından yararlanabiliyor" açıklamasında bulundu. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan da “Ekonomimizin dengelenme sürecinde attığımız adımlarla piyasaları rahatlatırken, enflasyon oranlarındaki düşüş beklentileri doğrultusunda geliştirdiğimiz ürünlerle de müşterilerimize kolaylıklar sunmaktayız" ifadelerini kullandı.
18.06.2019 Ekonomi
Bakan Albayrak: Konut faizlerinde düşüş devam ediyor
Bakan Albayrak: Konut faizlerinde düşüş devam ediyor Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabı üzerinden konut faizlerindeki düşüşe ilişkin bir video yayınladı.
22.03.2019 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'tan KDV müjdesi
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'tan KDV müjdesi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,"KDV uyuşmazlığında son noktaya geldik, imzaları tamamladık, Külliye az önce imzaladı, hayırlı uğurlu olsun" dedi. Konut kredi faizleri ile ilgili de konuşan Albayrak, "Konut faizleri yüzde 1,28’lere geldi. Tahminim mayıs gibi yüzde 1'in altını, yüzde 0,98’i görünce sektördeki süreç daha da hızlanacak" ifadelerini kullandı.
21.03.2019 Ekonomi
Konut kredi faizleri düşüşe geçti! Her ay bin lira cepte kalacak...
Konut kredi faizleri düşüşe geçti! Her ay bin lira cepte kalacak... Konut ve tüketici kredilerinde faiz indirimleri peş peşe geliyor. Tüketicinin konut alım talebini erteleten yüksek konut kredisi faizleri 2019’a hızlı bir düşüşle başladı. Bakanların yaptıkları hamleler ile 100 bin liralık 120 ay vadeli konut kredisinde her ay bin lira yaklaşık 120 bin lira cepte kalacak.
2.03.2019 Ekonomi
KONUTDER Başkanı Elmas: 6 ay sonra ev fiyatları yükselecek
KONUTDER Başkanı Elmas: 6 ay sonra ev fiyatları yükselecek ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde 1 ay önce başlatılan konutta indirim kampanyası alıcıya ciddi avantajlar sağladı. Ekonomideki dalgalanmaya rağmen, kampanya ile konut piyasasında canlılık yaşandı ve 1 ayın sonunda satılan ev sayısı 5 bine yaklaştı. Kampanyaya 16 projesiyle katılan KONUT Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, Stokların erimesiyle 6 ay sonra ev fiyatlarının yükseleceğine dikkat çekerek, "Konut almak ve yatırım yapmak için bu dönem büyük bir avantaj" dedi.
28.09.2018 Ekonomi
0.98 bereketi
0.98 bereketi Konut kredi faizleri yüzde 1’in altına indiğinde satışların arttığı bir kez daha kanıtlandı. Başta kamu olmak üzere bankalar, 11 Mayıs’ta faizi yüzde 1.30’lardan yüzde 0.98’e çekti. Böylece Mayıs’ta 119 bin 665 konut satılırken, bir önceki ay yaklaşık 28 bin olan kredili satış 37 bine dayandı. Sadece 15 günde bir aylık satışlar yüzde 16 yükseldi.
20.06.2018 Ekonomi
Son dakika: Konut kredi faizlerinde peş peşe indirim haberleri geliyor
Son dakika: Konut kredi faizlerinde peş peşe indirim haberleri geliyor Konut kredi faizleri ile ilgili peş peşe indirim haberleri geliyor. Ziraat Bankası, 500 bin liraya kadar konut kredilerinde faiz oranını yüzde 0.98'e düşürdü. Halk Bank ise faiz oranını yüzde 0.99'a çekti. Şekerbank da ilk defa konut kredisi kullanacak olan bireylere 500.000 liraya kadar olan konut kredisi taleplerinde faiz oranlarını yüzde 0.98 olarak belirledi.
10.05.2018 Ekonomi
İşte konut faizini 0.99’a çeken tablo
İşte konut faizini 0.99’a çeken tablo Konut sektöründe faiz yükseldikçe, satış geriliyor. Kredi faizi % 1.30’a çıkınca, kredili satış 3 ayda 89 bine düştü, bankaların verdiği kredi miktarı da 1.3 milyar liraya indi. Faizi % 0.99’a çekecek kampanyanın 2.1 milyon konut stokunu eritmesi bekleniyor
8.05.2018 Ekonomi
Stok eritmek için 0.99 faizli kredi
Stok eritmek için 0.99 faizli kredi Başbakan Yıldırım’ın açıkladığı konut stoklarını eritecek kampanyanın detaylarına VATAN ulaştı. Şu anda yüzde 1.30’larda olan kredi faizi 3 kamu bankasında yüzde 0.99’a çekilecek. Kredi miktarı yükseldikçe faiz oranı artacak
7.05.2018 Ekonomi
Son dakika: Konut kredi faizleri 0.99'a düşecek
Son dakika: Konut kredi faizleri 0.99'a düşecek Konutta KDV ve tapu harcını düşüren hükümet, şimdi de bir kampanya ile konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0.99'a çekiyor. Başbakan Yıldırım'ın duyurduğu ve kamu bankalarının başlatacağı kampanyaya, özel bankaların da destek vermesi bekleniyor.
7.05.2018 Ekonomi
Konut kredilerine müdahale sinyali
Konut kredilerine müdahale sinyali Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, konut kredilerinde adım atılacağını söyledi.
24.04.2018 Ekonomi
Konut kredi vadesini 15 yıla çıkarmalıyız
Konut kredi vadesini 15 yıla çıkarmalıyız KONUTDER Başkanı Altan Elmas, konuta erişimin kolaylaşması için vadelerin 15 yıla çıkması, faizin de yüzde 0.50’lere inmesi gerektiğini söyledi
7.06.2017 Ekonomi
Stoklar eridi
Stoklar eridi Konutta 240 ay vadeli kampanya, stokları eritti. 5 bin konutun satıldığı kampanyayla stok erime hızı yüzde 2’den yüzde 6.5’e çıktı, son 16 ayın en yüksek seviyesine geldi
15.03.2017 Ekonomi
Erişilebilir faiz olunca krediyle ev rekor kırdı
Erişilebilir faiz olunca krediyle ev rekor kırdı Konut kredi faizleri firmaların ve bankaların girişimiyle yüzde 0.70’e inince kredili satış Ekim’de yüzde 71.8 artarak 48 bin 110’a çıktı ve rekor kırdı. Ekim’de Türkiye genelinde 130 bin 274 konut satıldı. Faizin düşmesiyle konut ‘erişilebilir’ oldu, satış geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25.1 arttı. Kredili satış tarihinde ilk kez 48 bini gördü. Tarihi kampanya, faizin yüzde 1’in altına inmesi ve kredide banka payının yüzde 80’e çıkarılması etkili oldu. Ocak-Ekim döneminde konut satışları 1 milyon 66 bine çıkarak, geçen yılı geride bıraktı. Yıl sonunda 1.3 milyon adetlik rekor beklentisi yükseldi.
23.11.2016 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Konut Kredi Faizleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki konut kredi faizleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.