Konut Kredi

Konut Kredi

Son dakika konut kredi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan konut kredi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını konut kredi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Konut Kredi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan konut kredi gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.686 konut kredi haberi bulunmuştur. Tüm konut kredi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER)'in Ziraat GYO'nun katkılarıyla hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2023 4. Çeyrek Raporu’na göre, 2023 yılı dördüncü çeyrek konut satışları bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yaklaşık yüzde 23,9 oranında gerileme kaydederek son sekiz yılın en düşük seviyesine indi.
22.03.2024 Ekonomi
Satışlar artınca hesap değişti! Konut kredisi faizleri ne zaman düşecek? Uzmanlar tarih verdi
Satışlar artınca hesap değişti! Konut kredisi faizleri ne zaman düşecek? Uzmanlar tarih verdi Konut fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. TÜİK Şubat ayında konut satışlarının yüzde 17 arttığını açıkladı. Gayrimenkul uzmanları konut fiyatlarındaki gerilemenin ev almak isteyenleri bu dönemde harekete geçirdiğini, konut kredi faizlerindeki düşüş ile ev satışlarının artacağını belirtti. Uzmanlar ayrıca kredi faizlerinin düşeceği ve sektörün canlanacağı tarihle ilgili tahminde de bulundu. İşte son dakika haberin detayları...
14.03.2024 Ekonomi
Evi olmayana güzel haber! Düşük faizli konut kredisi geliyor, detaylar belli oluyor
Evi olmayana güzel haber! Düşük faizli konut kredisi geliyor, detaylar belli oluyor Son yıllarda hem kiralık hem de satılık konut fiyatlarındaki artış vatandaşların büyük çoğunluğunun gündeminde yer alıyor. Özellikle yükselen kiralardan dolayı, satılık ev arayan kiracıların sayısı bir hayli arttı. Ancak satılık evde fiyatların yüksek seyretmesinin yanında konut kredisi faiz oranlarındaki artış satılık eve olan talebin düşmesine yol açtı. Bu noktada yeni konut kredi paketleri gündeme gelirken kiralarda uygulanan yüzde 25 sınırının kaldırılıp kaldırılmayacağı da merak konusu oldu. Önümüzdeki dönem için konuta verilmesi planlanan uygun faizli kredi ve Temmuz ayından itibaren yürürlükten kalkacak olan kira artış sınırını uzmanlar değerlendirdi. İşte ev sahibi ve kiracıların yakından takip ettiği konun ayrıntıları...
22.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan konut ve taşıt kredisi açıklaması
Merkez Bankası'ndan konut ve taşıt kredisi açıklaması Banka kredileri eğilim anketine göre, 2024 yılının ilk çeyreğinde bankaların beklentisi, konut kredi talebindeki azalış yönlü seyrin daha da zayıflayacağı, diğer bireysel kredi talebinde de azalış yönlü seyrin güçleneceği yönünde olurken yılın ilk çeyreğinde taşıt kredi talebinde de belirgin bir azalış bekleniyor.
5.01.2024 Ekonomi
Düşük faizli konut kredisi müjdesi! Dar gelirli vatandaşlara özel kampanya detayları açıklandı: İşte aylık ödeme ücreti
Düşük faizli konut kredisi müjdesi! Dar gelirli vatandaşlara özel kampanya detayları açıklandı: İşte aylık ödeme ücreti Ev sahibi olma hayali kuran dar gelirli vatandaşlar için sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın duyurduğu düşük faizli konut kredisi çalışmalarında detaylar netleşiyor. İlk kez ev sahibi olacaklar için sunulacak olan bu kredide faiz oranları, kimlerin yararlanabileceği ve vade oranları gibi kritik bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı'nın açıklamalarıyla piyasada oluşan beklentiler ve potansiyel şartlar hakkında önemli ipuçları verildi.
7.11.2023 Ekonomi
Konut kredisi kararı: Sınırlama getirildi, oranlar değişti! 'Satılık ev fiyatları düşecek'
Konut kredisi kararı: Sınırlama getirildi, oranlar değişti! 'Satılık ev fiyatları düşecek' BDDK, ikinci evini alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması getirdi. Tüketiciler, ikinci konut alımında eskiye göre yüzde 75 daha az kredi kullanabilecek. Söz konusu kısıtlama ilk ev alımında uygulanmayacak. Peki BDDK'nın konut kredi kararı nasıl yankı bulacak? Sektör temsilcileri değerlendirdi.
29.08.2023 Ekonomi
Konut kredisinde yeni dönem! Ev alacak milyonları kapsıyor, sınırlama getirildi
Konut kredisinde yeni dönem! Ev alacak milyonları kapsıyor, sınırlama getirildi Konut kredisi kullanarak ev alma planı yapan milyonları ilgilendiriyor. BDDK, ikinci konutunu alacaklar için kredilere sınırlama getirdi. Bundan sonra tapusu olan tüketici, yeni bir ev daha isterse, evin değerinin yüzde 90’ı değil, yüzde 22.5’i kadar kredi çekebilecek. Hedef, yatırımcının değil ihtiyacı olanın konuta ulaşması. Bu amaçla ilk evini alacaklar için yeni bir kampanya da bekleniyor.
27.08.2023 Ekonomi
Ev almak isteyenlere konut kredisi müjdesi! Detaylar ortaya çıktı
Ev almak isteyenlere konut kredisi müjdesi! Detaylar ortaya çıktı BDDK, ikinci konutunu alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması getirdi. Tüketicilerin ikinci ev alımında şartlar değiştirildi. İşte ev almak isteyen vatandaşları ilgilendiren detaylar...
26.08.2023 Ekonomi
Ev alacaklara düşük faizli kredi müjdesi! 180 ay vadeli kredide faiz oranları belli oldu!
Ev alacaklara düşük faizli kredi müjdesi! 180 ay vadeli kredide faiz oranları belli oldu! Ev almak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Ev alacaklara düşük faizli konut kredisi müjdesi verildi. Merkez Bankası ve BDDK konut kredi fırsatı için düğmeye basmış durumda. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk evini alacak vatandaşlar için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Merkez Bankası çalışmalarınca 180 vadeli ve 1.20 faizli konut kredisi yürürlüğe giriyor. Konut kredisi almak isteyen vatandaşlar, yeni açıklamalar doğrultusunda çalışmaların tamamlanmasını bekliyor. Yapılacak çalışmayla birlikte konut arzının artması bekleniyor. İşte konut kredisi faiz oranları
22.08.2023 Ekonomi
Ev fiyatları arttı, satışlar düştü! Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni açıklama geldi
Ev fiyatları arttı, satışlar düştü! Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni açıklama geldi Türkiye genelinde mart ayında konut satışı geçen yıla göre yüzde 21.4 geriledi ve 105 bin 476 oldu. Depremin etkilediği illerde düşüşler yüzde 90’ı aşarken, beklenen İstanbul depremi de şehirde etkisini gösterdi.
18.04.2023 Ekonomi
Ev fiyatlarına deprem freni! En düşük seviyede
Ev fiyatlarına deprem freni! En düşük seviyede Deprem konut satışlarını da etkiledi. Yaşanan felaket ev satışlarında sert düşüşe yol açtı. Orta gelirli vatandaşların ev sahibi olması için hazırlanan kampanya 24 Şubat’ta devreye girdi ama geçen ay yapılan satışlara olumlu yansımadı. Kredi faizinin yüzde 0.69’a kadar düştüğü, vadenin 15 yıla çıktığı kampanya ile mart satışlarında toparlanma bekleniyor. İşte konut sektöründe son durum...
16.03.2023 Ekonomi
Bakan Nebati iş dünyasına seslendi: Elinizi taşın altına koyun
Bakan Nebati iş dünyasına seslendi: Elinizi taşın altına koyun MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla mücadelenin çok boyutlu ve topyekûn yapılması gereken bir mücadele olduğunun farkındayız. Fiyat sabitlemesi yapan ve çok sayıda üründe indirimlere giden işletmelerimizi yürekten tebrik ediyorum. Dün itibarıyla, bu çağrılarımıza Türkiye çapında faaliyet gösteren bazı zincir marketlerimizin karşılık verdiğini büyük bir memnuniyetle öğrendik. Buradan, tüm işletmelerimize benzer uygulamaları hayata geçirmeleri için de çağrıda bulunuyorum. Enflasyon hepimizin ortak sorunu. İşsizliğe ve küçülmeye sebep olmadan bu sorunu beraberce aşacağız. Sizler de gelin elinizi taşın altına koyun" dedi.
5.01.2023 Ekonomi
Ev almak isteyen herkes için geçerli! En doğru zamanı uzman isim açıkladı
Ev almak isteyen herkes için geçerli! En doğru zamanı uzman isim açıkladı Türkiye genelinde konut satışları Ekim 2022'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,3 geriledi ve 102 bin 660 olarak gerçekleşti. Konut kredisi oranlarının beklenen seviyelere düşmemesi, satışları da olumsuz etkiledi. Son aylarda yaşanan düşüş sebebiyle konut sektöründe kritik bir dönem başladı. Öte yandan ev almak için en doğru zamanı uzman isim açıkladı.
19.11.2022 Ekonomi
Dar ve orta gelirliye ev fırsatı! Yeni detaylar açıklandı, büyük adım
Dar ve orta gelirliye ev fırsatı! Yeni detaylar açıklandı, büyük adım Emekli, asgari ücretli, dar ve orta gelirli milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Ev almak isteyen vatandaşları için yeni detaylar ortaya çıktı. Sektör temsilcileri ve Emlak Konut yönetimi vatandaşın konuta daha kolay ulaşması için yol haritası hazırlayacak. Edinilen bilgilere göre konut liste fiyatı üzerinden indirim yapılması, peşinatın ve konut kredi faizlerinin düşürülmesi üzerinde görüş alışverişi yapılacak. İşte sosyal konut projesiyle ilgili son dakika tüm detaylar...
29.09.2022 Ekonomi
Ev almak isteyenlere müjde! Uzmanlar tarihi konut projesini değerlendirdi: ‘Kira fiyatlarını aşağı çeker ’
Ev almak isteyenlere müjde! Uzmanlar tarihi konut projesini değerlendirdi: ‘Kira fiyatlarını aşağı çeker ’ Ev almak isteyenlere müjde! Ucuz konut projesinde detaylar tek tek açıklandı, başvuru ücretleri de belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonların merakla beklediği haberde detayları duyurdu. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlara 2280 liradan taksitlerle 240 ay vade ile sahip olacak” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 3+1 dairelerin fiyatlarını ise, “850 bin lira fiyata sahip ödemesi 3187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecektir” şeklinde belirtti. Kampanyayı değerlendiren uzmanlar ise fiyatların beklenenin çok altında olduğunu ifade ederek, “Taksitler ve fiyat çok uygun. Emeklimizin, gencimizin 'taksitlerini ödeyebilirim' dediği bir rakam ortaya çıktı" yorumundan bulundu.
13.09.2022 Ekonomi
Ev almak isteyen milyonları ilgilendiriyor! Dar gelirliye ev alma fırsatı! Büyük ev kampanyası
Ev almak isteyen milyonları ilgilendiriyor! Dar gelirliye ev alma fırsatı! Büyük ev kampanyası Ev almak isteyen milyonlarca dar gelirli vatandaşı ilgilendiriyor. Dar gelirlileri kapsayan büyük ev kampanyası başlıyor. Büyük ev kampanyası ile ilgili tarih belli oldu. Dar gelirliler için sosyal konut projesini daha önce duyuran hükümet, konut alacaklar için eylül ayında yeni bir kampanyaya daha hazırlanıyor. Emlak Konut öncülüğündeki kampanyaya, özel sektörün de katılacağını belirten Bakan Murat Kurum, “Kampanyanın konut ve kira bedellerini düşürmesini bekliyoruz” dedi. Kredi faizinin yüzde 1’in altına düştüğü, ödemelerin ötelendiği kampanyalar geçmişte yoğun ilgi görmüştü. İşte ev almak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiren tüm detaylar...
18.08.2022 Ekonomi
Ucuz konut, kredi kartı borçları ve fahiş fiyatlar... Tüm Türkiye'nin gözü kabine toplantısında!
Ucuz konut, kredi kartı borçları ve fahiş fiyatlar... Tüm Türkiye'nin gözü kabine toplantısında! Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Ukrayna’dan tahıl sevkiyatına ilişkin son durum kabinenin öncelikli gündem maddesi olacak. Toplantıda ekonomi ve dış politikadaki gelişmeler ele alınacak.
1.08.2022 Gündem
Kredili konut satışı ile ilgili dikkat çeken rakam!
Kredili konut satışı ile ilgili dikkat çeken rakam! Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı veriye göre, 2022’nin haziran ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,7 artışla 150 bin 509 konut satışı gerçekleşti. Konut satışları Ocak-Haziran döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 31,4 artışla 726 bin 398 olarak gerçekleşti. Konut edinme destek paketlerinin kredili konut satışları üzerindeki etkisinin devam ettiğini belirten KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, “Ocak-Haziran döneminde gerçekleşen kredili konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 63,5 artışla 170 bin 317 oldu” dedi.
19.07.2022 Ekonomi
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Köpük fiyatlar düşecek, ilanlar silinmeye başladı
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Köpük fiyatlar düşecek, ilanlar silinmeye başladı Ev alacak ya da kiralayacak olanları doğrudan ilgilendiriyor. Konut sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Kiralık ve satılık ev fiyatlarındaki fahiş artış ile ilgili harekete geçildi. Özellikle büyükşehitlerde en düşük kira bedeli asgari ücretle yarışır hale gelmişti. Satılık konut fiyatları ise astronomik rakamlara ulaşmıştı. Hükümet toplumun büyük kesimi ilgilendiren konu ile ilgili harekete geçti. Dijital denetim başladı. Emlak fiyatlarındaki manipülasyonu önleme amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğle internet ortamında yayımlanan ilanlar takibe alındı. Düzenleme ile birlikte sitelerden günlük silinen ilan sayısı ikiye katlandı.
3.06.2022 Ekonomi
Satılık ev fiyatlarındaki artış ile ilgili yeni adım! Şahıslara ve işletmelere büyük ceza! Bakanlık düğmeye bastı ve belli oldu...
Satılık ev fiyatlarındaki artış ile ilgili yeni adım! Şahıslara ve işletmelere büyük ceza! Bakanlık düğmeye bastı ve belli oldu... Ev sahibi olmak isteyenler için kredi paketleri açıklandı. Ardından 1 gün bile geçmeden fırsatçılar devreye girdi. Devletin konut kredilerine yaptığı indirim, fırsatçılar tarafından ev fiyatlarına zam olarak yansıdı. Ev fiyatlarını anında iki kat artırdılar. Konutta fahiş fiyat artışı yapan fırsatçıların ortaya çıkmasının ardından, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bazı internet sitelerinde serbest piyasa ilkesiyle asla bağdaşmayacak şekildeki fahiş artışların yakından takip edildiğini duyurmuştu. Bakanlık konu ile ilgili düğmeye bastı. 64 bin fırsatçı tek tek tespit edildi. Konutta fırsatçılık yapan ticari işletme ve şahıslara hangi cezalar verilecek? İşte son gelişmeler...
19.05.2022 Ekonomi
Ev alıp satacaklar dikkat! Tapu harcı ödemesi ile ilgili flaş gelişme, ücret ödenmiyor, 5 yıl...
Ev alıp satacaklar dikkat! Tapu harcı ödemesi ile ilgili flaş gelişme, ücret ödenmiyor, 5 yıl... Ev alıp satacakları çok yakından ilgilendiriyor. Tapu harcı ile ilgili kritik detay ortaya çıktı. 5 yıl sınırı bulunuyor. Ev fiyatlarındaki fahiş artış hız kesmenden devam ederken ev alma planı yapanlar için önemli bir uyarı yapıldı. Tapu harcı ödemesi yapılırken pek çok kişi bu yola başvuruyor. Düşük tapu harcı ödemek isteyenler evin değerini düşük gösteriyor. Böylece kar sağlamak mümkün. 2 milyonluk bir evi 1 milyon olarak tapu kayıtlarına geçmesi ile 40 bin lira daha az tapu harcı yatırılmış oluyor. Ancak bu durum bir dizi sorunu da beraberinde getiriyor. Cezai yaptırımı bulunuyor. Maliye tarafından hesaplara aktarılan tutarlar yakından takip ediliyor ve cezai yaptırım ortaya çıkıyor. Ayrıca tapu harcının düşük gösterilerek satın alınan bir mülk sonrasında yeniden satılma sürecinde de değer kaybına uğruyor.
17.05.2022 Ekonomi
Ucuz kredi müjdesi! Kamu bankaları da paylaştı ve belli oldu! 0,89 ve 0,99 faizli konut kredisi detayları...
Ucuz kredi müjdesi! Kamu bankaları da paylaştı ve belli oldu! 0,89 ve 0,99 faizli konut kredisi detayları... Konut kredisi müjdesi! Ev sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiriyor. Yüzde 0,99 ve 0,89 faiz oranları ile konut kredisi sağlanacak. Ev almak isteyen kişiler 'İlk Evim Konut Finansman Paketi' ile 'Genişletilmiş Konut Finansman Paketi'nin detaylarını araştırmaya başladı. Ayrıntılar ortaya çıkarken, kamu bankaları da banka personeli ile kredi ürünlerinin nasıl kullandırılacağına ilişkin detayları paylaştı. Hisseli sahipliklere ilişkin de bilgi aktarıldı. Vatandaşların en çok merak ettiği, 'konut kredisi kampanyaları cebe nasıl yansıyacak' sorusu da yanıt buldu. Çekilecek kredi miktarına göre aylık ve toplam geri ödeme hesabı yapıldı. 0.89 ve 0.99 faiz oranları ile 10 yıl vadede kredi tutarına göre aylık taksit ve toplam ödeme ne kadar olacak? İşte yeni konut kredisi rehberi...
12.05.2022 Ekonomi
Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika kararı! Hükümet düğmeye bastı! Ev alacak milyonları ilgilendiriyor
Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika kararı! Hükümet düğmeye bastı! Ev alacak milyonları ilgilendiriyor Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Ev sahibi ve ev alacak milyonları ilgilendiriyor. Ev fiyatlarındaki fahiş artışla ilgili önemli gelişme. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konut sahibi olmayı kolaylaştıran kredi faiz indirimi duyurusunu fırsat bilerek ev fiyatlarında bir gecede yüz binlerce lira artış yapanlarla ilgili önlemler geliyor. Atılacak adımlar belirlendi. Buna göre satılık ev ilanlarında fiyatlarını artırarak konut fiyatları ve piyasayı etkileyen fırsatçılara fahiş fiyat freni gelecek. Maliye bu kişilere göz açtırmayacak ve konut fiyatlarında denetim dönemi başlatılacak. Satılık ev ilanlarında kampanya sonrası fiyat farkları belirlenecek. İşte 0.99 ve 0.89'luk kredi faiz indirimine ilişkin son dakika gelişmesi...
12.05.2022 Ekonomi
Devletten konut kredisi! Konut kredisi faiz oranı kaç? Ev kredisinde kaç yıl vade olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!
Devletten konut kredisi! Konut kredisi faiz oranı kaç? Ev kredisinde kaç yıl vade olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Kabine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Kabinenin gündeminde Suriyeli sığınmacılar ve ekonomideki gelişmeler görüşüldü. Kritik toplantının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısında alınan kararları duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut finansmanı müjdesini duyurdu. Peki, Konut kredisi faiz oranı kaç? Ev kredisinde kaç yıl vade olacak? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması!
9.05.2022 Ekonomi
Ev fiyatları ve kiralar resmen uçtu! ‘İnanılmaz rakamlar’ deyip duyurdu: Yüzde 300 arttı...
Ev fiyatları ve kiralar resmen uçtu! ‘İnanılmaz rakamlar’ deyip duyurdu: Yüzde 300 arttı... Kira ve ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Konut satışı yüzde 71 arttı, 2 bin 500- 3 bin TL'lik evlerin kirası 10 bin liraya kadar çıktı. Ukrayna ile Rusya savaşı fiyatları katladıkça katladı, kira fiyatları Türk halkını ağır etkiledi. Kiralık evler boşalıyor, aile yanına göç başladı. Kira fiyatları yüzde 300 arttı, 40 bin liraya kadar kiraya verilen evler olduğu ortaya çıktı. Türkiye’deki gayrimenkul sektörü yabancılardan büyük ilgi görüyor. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Antalya'ya gelen Ukraynalılar, aylığı 20-40 bin liradan daire kiralayıp, yıllık peşin ödüyor. 2021'e göre 2022 yılı Mart ayında Rusların konut satın alımı yüzde 30 artarken, Ukraynalılarda artış yüzde 80'e ulaştı. İşte ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili son gelişmeler...
23.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Konut Kredi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki konut kredi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.