Komutanlar

Komutanlar

Son dakika komutanlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan komutanlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını komutanlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Komutanlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan komutanlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.675 komutanlar haberi bulunmuştur. Tüm komutanlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
15 Mayıs ne günü, 15 Mayıs’ta ne oldu? 15 Mayıs çiçek günü mü?
15 Mayıs ne günü, 15 Mayıs’ta ne oldu? 15 Mayıs çiçek günü mü? Bugünün anlam ve önemi merak ediliyor. Gün içinde sosyal medyada yapılan paylaşımlar ardından merak konusu olan bugün günlerden ne günü? 15 Mayıs ne günü, 15 Mayıs çiçek günü mü? 15 Mayıs’ta ne oldu?
15.05.2024 Gündem
Bakan Güler: Terör örgütünün hareket kabiliyeti bitme noktasına geldi
Bakan Güler: Terör örgütünün hareket kabiliyeti bitme noktasına geldi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Yurt içinde ve sınır ötesinde icra edilen başarılı operasyonlar ile terör örgütüne ağır darbe vurulmuş; artık, örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına gelmiştir" dedi.
11.04.2024 Gündem
Bakan Güler ve komutanlar Şırnak'a gitti
Bakan Güler ve komutanlar Şırnak'a gitti Bakan Güler ve beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve Kuvvet Komutanları sınıra gitti.
13.01.2024 Gündem
Gazze'de son dakika gelişmeleri... Kara harekatı planı ABD’li generalden! İsrail ordusu Suriye'yi vurdu
Gazze'de son dakika gelişmeleri... Kara harekatı planı ABD’li generalden! İsrail ordusu Suriye'yi vurdu Hamas-İsrail savaşından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Gazze'de sivil katliamı yapan İsrail'e adeta koşulsuz destek veren ABD Başkanı Joe Biden günler sonra sessizliğini bozdu ve 'İsrail'in kara harekatına ABD freni' iddialarına yanıt verdi. İsrail ordusu Gazze'nin ardından Suriye'deki hedeflere de saldırı düzenledi. ABD'deki 'İsrail çatlağı' ise Senato'ya sıçradı. ABD’nin askeri danışman olarak Felluce’de görev yapan Korgeneral Glynn’i İsrail’e gönderdiği bildirildi.
25.10.2023 Dünya
30 Ağustos Zafer Bayramı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçiriyoruz
30 Ağustos Zafer Bayramı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçiriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu devlet-millet el ele vererek büyük bir azim ve kararlılık içinde hayata geçiriyoruz. Ülkemizi hedefleri, milletimizi de asırlık hayalleri ile buluşturuncaya kadar gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
30.08.2023 Gündem
Genelkurmay Başkanı Org. Metin Gürak oldu! İşte dikkat çeken üç özelliği
Genelkurmay Başkanı Org. Metin Gürak oldu! İşte dikkat çeken üç özelliği Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısında Genelkurmay Başkanlığı’na 2. Ordu Komutanı Org. Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Org. Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ise Org. Ziya Cemal Kadıoğlu getirildi.
4.08.2023 Gündem
Yaş kararları 2023 atama ve terfi listesi | YAŞ terfi eden albaylar kim? YAŞ kararıyla terfi alanların tam listesi yayınlandı mı? YAŞ kararları terfi listesi
Yaş kararları 2023 atama ve terfi listesi | YAŞ terfi eden albaylar kim? YAŞ kararıyla terfi alanların tam listesi yayınlandı mı? YAŞ kararları terfi listesi YAŞ kararları terfi listesi ile atamalar gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği Yüksek Askeri Şura toplantısı saat 12.10'da başladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantıya Şura üyeleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,  Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler,İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu katıldı. YAŞ toplantısında generallerin terfi ve atama dosyalarıyla beraber albayların görev süresi ile terfileri de yer alıyor. Peki, YAŞ terfi eden albaylar kim? YAŞ kararıyla terfi alanların tam listesi yayınlandı mı? İşte Yaş kararları 2023 atama ve terfi listesi…
3.08.2023 Gündem
Bakan Güler askerlerle bayramlaştı
Bakan Güler askerlerle bayramlaştı Milli Savunma Bakanı Güler ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesi, geceyi Irak sınırının sıfır noktasındaki Aktütün Hudut Taburu’nda Mehmetçik ile geçirdi. Bayram namazını buradan kılan Güler ve komutanlar Mehmetçik ile bayramlaştı.
28.06.2023 Gündem
TCG Nusret Müze Gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı
TCG Nusret Müze Gemisi, Tekirdağ'da ziyarete açıldı Çanakkale Deniz Savaşı'nın seyrini değiştiren Nusret Mayın Gemisi'nin aslına uygun inşa edilen TCG Nusret Müze Gemisi, Tekirdağ Limanı'nda ziyarete açıldı.
23.06.2023 Gündem
CHP'de tüm oklar Kılıçdaroğlu'na döndü! İstifa çağrısı
CHP'de tüm oklar Kılıçdaroğlu'na döndü! İstifa çağrısı CHP eski milletvekili Akif Hamzaçebi, sosyal medya hesabından ‘ön bilgilendirme’ başlığıyla seçim sonuçlarını değerlendirdi.
30.05.2023 Gündem
Tarihi değiştiren zafer: Çanakkale! Zafere giden o yolda neler yaşandı?
Tarihi değiştiren zafer: Çanakkale! Zafere giden o yolda neler yaşandı? Bundan tam 108 yıl önce, Çanakkale'de tarihin gördüğü en büyük destanlardan biri yazıldı. Tarihin akışını değiştiren bu savaşta zafere giden yolda neler yaşandı? Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk, askeri dehasını ortaya koyduğu zaferde nasıl bir yol izledi? Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarih Profesörü Dr. Kemal Arı, CNN TÜRK canlı yayınında anlattı.
18.03.2023 Gündem
Bakan Akar'dan 'asker kışladan geç çıkarıldı' iddialarına sert tepki
Bakan Akar'dan 'asker kışladan geç çıkarıldı' iddialarına sert tepki Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Depremin ardından Mehmetçiğin kışlalardan geç çıkarıldığına" ilişkin söylemlere tepki göstererek, "Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları askeriyle, siviliyle, işçisiyle, teknik personeli ile ilk andan itibaren seferber olmuş, milletinin yanına koşmuştur. Resmi kayıtlar ve bunlar arasında ordumuzun tarihçesi olan ceridelerdeki gerçekler var. Gerçekleri yansıtmayan bu yanlı iddialar iyi niyetle izah edilemez" dedi.
20.02.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnaklı şehidin ailesine telefonla taziyelerini iletti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnaklı şehidin ailesine telefonla taziyelerini iletti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak'ta teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan korucu Nimet Encü'nün ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Soylu ile yaptığı telefon görüşmesinde Encü'nün ailesine başsağlığı dileklerini iletti.
22.01.2023 Gündem
AK Partili Şen, CNN Türk'te partisinin oy oranını açıkladı
AK Partili Şen, CNN Türk'te partisinin oy oranını açıkladı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, CNN Türk ekranlarında gündeme ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. AK Parti'nin oy oranını açıklayan Şen, "Cumhurbaşkanımızın yüzde 52, Cumhur İttifakı'nın 50'nin üzerinde. AK Parti olarak bizim oy oranımız yüzde 41-42. 34'e düştüğünde bu ekranlarda çıkıp bunu da söyledim. Doğru neyse onu söylerim. Bizim söylediğimiz doğruya doğrudur." dedi.
12.01.2023 Gündem
Pençe Kılıç Harekatı ile ilgili kritik açıklama: TSK sınırın 160 km içerisinde
Pençe Kılıç Harekatı ile ilgili kritik açıklama: TSK sınırın 160 km içerisinde Milli Savunma Bakanlığı, Suriye ve Irak'ın kuzeyine hava harekatı başlattı. CNN Türk yanına katılan uzmanlar kritik operayona ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
20.11.2022 Gündem
Bakan Akar ve komutanlar sınırda
Bakan Akar ve komutanlar sınırda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komutanlar Irak sınırında inceleme ve denetlemelerde bulunuyor.
2.11.2022 Siyaset
Azov taburu nedir, Azov taburu komutanı kimdir? Azov taburu kaç kişi?
Azov taburu nedir, Azov taburu komutanı kimdir? Azov taburu kaç kişi? Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptıkları anlaşmaya göre, Rusya’nın serbest bıraktığı Ukraynalı askerlerin arasında bulunan 5 Azov komutanının Türkiye’de kalacağını açıkladı. Söz konusu açıklamanın ardından Azov taburu nedir, kaç kişi?
22.09.2022 Gündem
Atatürk zafer sözleri! Zafer zafer benimdir, diyebilenindir! 30 Ağustos Zafer Bayramı Atatürk sözleri!
Atatürk zafer sözleri! Zafer zafer benimdir, diyebilenindir! 30 Ağustos Zafer Bayramı Atatürk sözleri! Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharrebesi 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlandı. Büyük Taarruz zaferi tüm yurtta coşkuyla kutlanırken, sosyal medya hesapları üzerinden günün anlam ve önemine ait mesaj ve söz paylaşmak isteyen, Atatürk’ün zafer üzerine söylediği sözleri araştırıyor. 100.yıla özel Zafer Bayramı Atatürk sözleri için biz de derleme hazırladık. İşte Atatürk zafer sözleri…
30.08.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama: Komşularımıza sırtımızı dönemeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama: Komşularımıza sırtımızı dönemeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni'nde açıklamalar bulundu. Erdoğan, "Türkiye stratejik önemi yüksek coğrafi konuma sahiptir. Geniş bir bölgede yaşanan her olay bizi etkilemektedir. Afganistan'da devam eden iç karışıklıkların, Yemen'de çatışmaların, Suriye'de zulüm ve saldırıların, Balkanlarda alevlenen gerilimlerin, komşuların yanı sıra geniş alandaki krizlerin yansımalarını hisseden ülke Türkiye'dir. Birileri ne derse desin, ülkemizin buralara sırtını dönme lüksü yoktur. Kapıları kapatıp banane diyemeyiz. Bize ne Kudüs'ten bize Ne Irak'tan, Yemen'den Suriye'den diyemeyiz. Hele batılılar gibi 'banane' hiç diyemeyiz. Biz büyük bir devletiz. Zorluklara aldanmadan gereğini yerine getirmek, vicdani görevimizdir. Bölgenin halkları birbirlerinin kardeşi, akrabalarıdır." dedi.
22.08.2022 Siyaset
Haberler Zelenski’yi çıldırttı! Ukraynalı komutanlarına sert tepki: Planlarımız hakkında konuşmayı bırakın
Haberler Zelenski’yi çıldırttı! Ukraynalı komutanlarına sert tepki: Planlarımız hakkında konuşmayı bırakın Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş altı aydır tüm şiddetiyle devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenski, yerel ve askeri yetkililerin Kiev'in savaş taktikleri hakkında gazetecilere yaptığı açıklamaların 'sorumsuzca' olduğunu belirterek, “Savunma planlarımızı ifşa etmeyi bırakın” uyarısında bulundu.
12.08.2022 Dünya
Bordo bereli tuğgeneral! YAŞ'ta dikkat çeken ayrıntı
Bordo bereli tuğgeneral! YAŞ'ta dikkat çeken ayrıntı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. YAŞ’ta terfi edenler arasında yurt içi ve yurt dışı terörle mücadele operasyonlarında görev alanların sayısı dikkat çekerken, FETÖ kumpasıyla 3 yıl cezaevinde kaldıktan sonra beraat edip TSK’ya geri dönen Bahtiyar Ersay, korgeneralliğe yükselen iki isimden birisi oldu.
6.08.2022 Gündem
Şehit Uzman Çavuş Bozkurt, Van'dan törenle memleketine uğurlandı
Şehit Uzman Çavuş Bozkurt, Van'dan törenle memleketine uğurlandı Van’ın Çatak ilçesi kırsalında, terör örgütü PKK mensuplarınca önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Bozkurt, Van Jandarma Filo Komutanlığı'ndaki törenin ardından memleketi Kayseri'ye uğurlandı.
18.07.2022 Gündem
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı?
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? 15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış FETÖ mensubu ve bu örgütsel faaliyeti destekleyen 8 binin üzerinde askeri personelin, savaş uçakları da dahil 35 uçak, 3 gemi, 37 helikopter, 74'ü tank 246 zırhlı aracın ve 4 bine yakın hafif silahın kullanıldığı darbe girişimi Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düştü. Halkın 15 Temmuz direnişinin üzerinden 6 yıl geçti. Pek çok kişi bu özel günde neler yaşandığını ve 15 Temmuz darbe girişiminin nasıl olduğunu araştırıyor. Peki, 15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? İşte 15 Temmuz gecesi yaşananlar!
15.07.2022 Gündem
Bakan Akar'dan terörle mücadele açıklaması
Bakan Akar'dan terörle mücadele açıklaması Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılıyız, tek hedefimiz teröristler. Onlara fırsat vermeden mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
9.07.2022 Siyaset
Nöbet tutan askerlere bayram sürprizi
Nöbet tutan askerlere bayram sürprizi Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda nöbet tutan askerlere komutanlar bayram sürprizi yaptı. Kulede nöbet tutarken komutanlarının ziyaret ettiği askerler, telefonla aranan ailelerinin bayramını kutladı.
9.07.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Komutanlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki komutanlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.