Koma

Koma

Son dakika koma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan koma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını koma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Koma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan koma gelişmeleri de dahil olmak üzere 393 koma haberi bulunmuştur. Tüm koma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yılbaşı öncesi ortaya çıktı! Kestane diye hayvan yemi satılıyorlar, ayırt etmek zor değil
Yılbaşı öncesi ortaya çıktı! Kestane diye hayvan yemi satılıyorlar, ayırt etmek zor değil Geçtiğimiz günlerde Bilecik Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın sıkı denetimi sonucunda Çin'den ithal edilen ve aslen hayvan yemi olarak kullanılan tonlarca kestane ele geçirildi. İnsanların sağlığını tehlikeye atan ve zehirlenmelere neden olan Çin kestaneleri ile tüketime uygun kestaneler birbirine oldukça benziyor. Peki bu zehirli kestanelerle normal kestaneleri birbirinden ayırt etmek için nelere dikkat etmek gerekiyor? Çin kestaneleri sağlık açısından hangi sorunlara neden oluyor? Gıda Mühendisi Ebru Akdağ ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytaç Karadağ merak edilen soruları yanıtladı.
25.12.2023 Gündem
Kış aylarının korkulan rüyası geri dönüyor! Çarpıcı uyarı
Kış aylarının korkulan rüyası geri dönüyor! Çarpıcı uyarı “Karbonmonoksit gazı” zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyaran Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Emre Özgen, "Çoğunlukla insanlar zehirlendiğinin farkına bile varmadan bir daha uyanamayacakları bir uykuya dalmaktadırlar. Bu yüzden çok dikkatli olunmalıdır" dedi.
17.11.2023 Yaşam
Sıcak havalar ile ilgili korkutan uyarı! 'Komaya götürür'
Sıcak havalar ile ilgili korkutan uyarı! 'Komaya götürür' Adana'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Sebe, aşırı terleme, yorgunluk ve halsizlik gibi belirtilerle kendini gösteren sıcak çarpması vakalarının özellikle tek yaşayan ya da bakıma muhtaç kişilerde fark edilmediği takdirde komaya kadar götüren tablolar oluşturduğunu kaydetti.
3.09.2023 Sağlık
Sivrisinek ısırığı deyip geçmeyin komaya ve ölüme götürebilir! Özellikle hamileler için büyük risk
Sivrisinek ısırığı deyip geçmeyin komaya ve ölüme götürebilir! Özellikle hamileler için büyük risk Sivrisinekler genellikle çiçek ve bitkilerin su ve özleriyle beslenmelerine rağmen özellikle de dişi sivrisinekler üremek için kana ihtiyaç duyar. Kan emmek için soktuklarında ise salgıladıkları bir madde o bölgede kaşıntıya, beraberinde de kızarıklığa neden olur. Bu ısırıklar başlangıçta basit görülse de sıtma, sarı humma, Batı Nil Ateşi gibi ciddi hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Sertaç Sever de sivrisinek ısırığı nedeniyle bulaşan hastalıkların ciddi nörolojik komplikasyonlara, hamileyseniz doğum kusurlarına hatta ölüme davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti ve korunmak için sivrisinek kovucu spreylerin kullanımına yönelik bilgi verdi.
27.08.2023 Sağlık
Kritik sıcak hava uyarısı: Koma ve ölümle sonuçlanabiliyor
Kritik sıcak hava uyarısı: Koma ve ölümle sonuçlanabiliyor Dahiliye Uzman Dr. Pelin Köprücü Arslan, "Sıcak çarpmasında genellikle şu belirtileri görüyoruz. Yüksek ateş, kuru ve kızarık cilt, kalp atım hızında artış, baş dönmesi, baş ağrısı ve hatta komaya kadar giden hastalarımız olabiliyor. Ciddi bir organ hasarına da neden olabiliyor ve ölüme kadar giden hasta sonuçlarını görebiliyoruz" dedi.
24.07.2023 Sağlık
752 gün sonra komadan çıktı, bilgisayarının şifresini unutunca olanlar oldu!
752 gün sonra komadan çıktı, bilgisayarının şifresini unutunca olanlar oldu! Antalya'da, geçirdiği trafik kazası sonrası 752 gün kaldığı komadan, bilinci yerinde olmadan çıkan, doktorların 'Ayağa kalkamaz' sözlerine rağmen 2 yıllık tedavinin ardından yürümeye başlayan Semih Taşdemir (35), şimdilerde mesleğine geri döndü. Taşdemir, şifresini unuttuğu bilgisayarını açtırmak isterken, dolandırıcıya 10 bin liraya yakın para kaptırdı.
1.06.2023 Yaşam
Yıllarca komada kaldı, uyandığında ilk sözleri bu oldu!
Yıllarca komada kaldı, uyandığında ilk sözleri bu oldu! 12 yaşında boğaz ağrısı nedeniyle grip olduğu sanılan çocuk, hastalığının kötüye gitmesiyle acile kaldırılmıştı. Aniden komaya giren çocuk, yıllarca yaşam destek ünitesinde kaldı. Olağanüstü bir şekilde iyileşen çocuğun hayata döndüğünde söyledikleri ise duyanları şaşkına çevirdi.
19.01.2023 Dünya
Yeni salgın alarmı! Türkiye'de ilk vaka görüldü
Yeni salgın alarmı! Türkiye'de ilk vaka görüldü İngiltere ve Fransa’da Strep A bakteriyel enfeksiyonu nedeniyle ölen çocukların sayısı 11’e yükselirken, İstanbul’a 2 yaşında bir çocuk, Strep A kaynaklı menenjit nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyor.
9.12.2022 Gündem
Soba yakanlar dikkat! Uyarı geldi
Soba yakanlar dikkat! Uyarı geldi Lodos nedeniyle (karbonmonoksit) baca gazı zehirlenmelerinin yaşanmaması ve vatandaşların zarar görmemesi için uzmanlardan uyarı yapıldı.
7.11.2022 Gündem
Ayşegül'ün duruşmasında tercümanı jiletleyen ağabeyi tutuklandı
Ayşegül'ün duruşmasında tercümanı jiletleyen ağabeyi tutuklandı Kocaeli'de Afganistan uyruklu Muhammed Atikullah tarafından cinsel istismara uğrayıp başına taşla vurularak öldürülen Ayşegül Aydın (16) ile ilgili davanın ilk duruşmasında tercümana jiletle saldıran Ayşegül'ün ağabeyi Esat Aydın (21) tutuklandı.
23.09.2022 Yaşam
Mantar zehirlenmelerine dikkat
Mantar zehirlenmelerine dikkat Mantar zehirlenmesinin özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında arttığını belirten Fatsa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Işıl Aralan, “Mantar yenecekse mutlaka kültür mantarları tercih edilmeli ve bol su ile iyice yıkanarak pişirdikten sonra tüketilmelidir” dedi.
1.09.2022 Sağlık
Culex sivrisinek hastalığı Batıl Nil virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Batı Nil virüsü Türkiye’de var mı?
Culex sivrisinek hastalığı Batıl Nil virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Batı Nil virüsü Türkiye’de var mı? Yunanistan Ulusal Halk Sağlığı Örgütü (EODY) tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan’da genellikle sivrisineklerden bulaşan Batı Nil virüsü nedeniyle 11 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilerek, ülke genelinde 123 vakanın tespit edildiği aktarıldı. Söz konusu gelişmenin ardından Culex sivrisinek hastalığı Batıl Nil virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Batı Nil virüsü Türkiye’de var mı? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
31.08.2022 Sağlık
Güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı? Güneş çarpması belirtileri ne? 10 adımda güneşten korunmanın yolları!
Güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı? Güneş çarpması belirtileri ne? 10 adımda güneşten korunmanın yolları! Aşırı sıcaklar ülkeyi etkisi altına alırken, hem ağır işlerde çalışanlar hem de uzun süre dışarıda kalanlara uzmanlar uyarıyor. Güneş çarpması bazı hastalıkları tetikleyebilir ve ciddi sorunlara neden olabilir. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Alev Özsarı Güneş çarpması belirtileri ve güneşten korunmanın yollarını anlattı.
2.08.2022 Sağlık
Sıcak çarpması ölüme neden olabilir
Sıcak çarpması ölüme neden olabilir İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Harika Uğurtay, sıcak çarpmasının ölüme neden olabileceğini söyledi. Sıcak çarpmasının 40 derecenin üzerine çıkan yüksek bir vücut sıcaklığı ve deliryum, konvülsiyon veya koma ile sonuçlanan merkezi sinir sistemi işlev bozukluğu ile karakterize, yaşamı tehdit eden bir hastalık olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Kliniği’nden Uzm. Dr. Harika Uğurtay, artan sıcak havalar nedeniyle uyarılarda bulundu.
29.07.2022 Sağlık
Sıcak çarpmasına ne iyi gelir? Sıcak çarpması belirtileri nelerdir?
Sıcak çarpmasına ne iyi gelir? Sıcak çarpması belirtileri nelerdir? Türkiye yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına giriyor. Uzmanlar aşırı hava sıcaklıkları konusunda uyarırken sıcak çarpması belirtileri ve önlemleri ile ilgili uyarılarda bulunuyor. Peki, Sıcak çarpmasına ne iyi gelir? Sıcak çarpması belirtileri nelerdir? Sıcak çarpmasına karşı nasıl önlem alınır? İşte güneş çarpması ile ilgili bilmeniz gerekenler…
23.07.2022 Sağlık
İki yıl sonra komadan uyandı, saldırganın ağabeyi olduğunu söyledi
İki yıl sonra komadan uyandı, saldırganın ağabeyi olduğunu söyledi ABD’nin Batı Virginia eyaletinde uğradığı saldırı sonucu iki yıl önce girdiği komadan uyanan 51 yaşındaki Wanda Palmer, kendisine saldıranın ağabeyi olduğunu söyledi.
18.07.2022 Dünya
Damat düğün öncesi komaya girdi! Zehirlenme planı ortaya çıktı
Damat düğün öncesi komaya girdi! Zehirlenme planı ortaya çıktı Adana’da kendisini cumhurbaşkanı danışmanı olarak tanıtıp, nitelikli dolandırıcılık yaptığı belirlenen Aslı Ceylan Aydoğdu (42) ile birlikte gözaltına alınan Fatih Ataman (48) çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Aydoğdu’nun, önceki yıllarda İzmir’de kendisini doktor olarak tanıttığı ve evlilik aşamasında olduğu iş insanı Abdülkadir D.’yi, 11 milyon dolarlık servetini ele geçirmek için kullandığı ilaçların dozajını artırarak zehirlemeye çalıştığı ortaya çıktı. İş insanının düğün öncesi komaya girmesiyle planı bozulan Aydoğdu, 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuksuz yargılanıyor.
2.06.2022 Yaşam
Zelal Gökçe kimdir, nereli, kaç yaşında? Zelal Gökçe neden gözaltına alındı?
Zelal Gökçe kimdir, nereli, kaç yaşında? Zelal Gökçe neden gözaltına alındı? Müzisyen Zelal Gökçe İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı. Peki, Zelal Gökçe kimdir, kaç yaşında ve nereli, neden gözaltına alındı?
20.05.2022 Magazin
Sinir sistemini vuruyor! Koku yolları üzerinden beyne ulaşıyor!
Sinir sistemini vuruyor! Koku yolları üzerinden beyne ulaşıyor! Ağır seyreden Covid-19 vakalarında ortalama yüzde 30 oranında hastada geçici ya da kalıcı sinir sistemi etkilenmesi görülebiliyor. Koronavirüsün özellikle koku yolları üzerinden beyne ulaştığına dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa Bozbuğa, “Koronavirüs, koku duyusu ile ilgili bölge ve özellikle frontal lopta, limbik sistemde, beyin sapında etkisini göstermektedir.” dedi. Prof. Dr. Bozbuğa, özellikle beyin ve sinir sisteminin korunmasında kronik hastalıkların tedavilerinin aksatılmaması uyarısında bulunuyor.
20.03.2022 Sağlık
Avustralya’da Japon Ensefalit Virüsü vaka sayısı 19 oldu, 2 kişi hayatını kaybetti
Avustralya’da Japon Ensefalit Virüsü vaka sayısı 19 oldu, 2 kişi hayatını kaybetti Avustralya Sağlık Bakanlığı, bugün itibariyle ülkede sivrisinekle bulaşan Japon Ensefalit Virüsü (JEV) vaka sayısının 19’a ulaştığını belirterek 2 kişinin virüsten hayatını kaybettiğini doğruladı. JEV'in, kişilerde nadiren hastalığa sebep olarak beyin iltihaplanmasına yol açtığı ifade edildi.
17.03.2022 Dünya
14 Şubat sevgililer günü mesajı ve aşk sözleri! Sevgililer Gününde sevgiliye söylenecek güzel sözler ve 14 Şubat mesajları
14 Şubat sevgililer günü mesajı ve aşk sözleri! Sevgililer Gününde sevgiliye söylenecek güzel sözler ve 14 Şubat mesajları Sevgililer gününde çiçek ve hediyelerin dışında aşkını sözcüklere dökmek, çiçeğine not yerleştirmek, aldığı hediyeye not iliştirmek isteyenler tarafından 14 Şubat sevgililer günü mesajı ve sözleri de sorgulanıyor. İşte Sevgililer Gününde sevgiliye söylenecek güzel sözler ve 14 Şubat sevgililer günü mesajları…
14.02.2022 Gündem
Böbrek yetmezliğine neden oluyor! Aşırı durumlarda komaya kadar götürüyor
Böbrek yetmezliğine neden oluyor! Aşırı durumlarda komaya kadar götürüyor Böbrek yetmezliğine neden oluyor, kireçlenme yaparak su kaybı ile böbreklerde hasara yol açıyor. Yetersiz alınırsa enfeksiyon riskini artırıyor, kemiklerde güçsüzlüğe neden oluyor. Kusma, mide bulantısı, kabızlık ve mide ağrısı gibi sindirim rahatsızlıklarına yol açıyor, yanlış alınırsa yorgunluk, baş dönmesi, halüsinasyonlar ve kafa karışıklığı görülüyor. İştah kaybı, aşırı idrara çıkma, yüksek tansiyon, kalp anormallikler ve susuz kalma en büyük göstergeleri arasında. Yüksek miktarda alınınca ortaya çıkan hiperkalsemi nedeniyle koma gibi hayati bir risk ortaya çıkarabiliyor.
1.02.2022 Sağlık
Türkiye'den çok sert 'Hatay' tepkisi: 'Koma halindeki birinin sayıklamasından farkı yok'
Türkiye'den çok sert 'Hatay' tepkisi: 'Koma halindeki birinin sayıklamasından farkı yok' Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi ile Suriye sınır hattındaki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu. Esad rejiminin Türkiye'nin bütünlüğünü hedef alan açıklamalarına tepki gösteren Bakan Akar, “Hatay'la alakalı pervasız açıklamalar duyuyoruz, koma halindeki birinin sayıklamasından farkı yok” dedi.
3.12.2021 Gündem
Atatürk neden öldü? Atatürk’ün hastalığı siroz nedir, siroz hastalığı neden olur, belirtileri nelerdir?
Atatürk neden öldü? Atatürk’ün hastalığı siroz nedir, siroz hastalığı neden olur, belirtileri nelerdir? Atatürk neden öldü, Atatürk hastalığı neydi? Soruları günün anlamı nedeniyle en çok sorgulanan sorulardan oldu. 10 Kasım Atatürk’ü sonsuzluğa uğurladığımız günün üzerinden 83. yıl geçti. Ulusal yas günümüzde vatandaşlar arama motorlarına yönelerek Atatürk’ün hastalığı sirozu araştırmaya başladı. Peki, Siroz hastalığı nedir, siroz hastalığı neden olur, belirtileri nelerdir?
10.11.2021 Gündem
Mustafa Kemal Atatürk'ün kaybının ardından...
Mustafa Kemal Atatürk'ün kaybının ardından... Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938’de, saat 9’u 5 geçe aramızdan ayrıldı. Büyük Önder’in naaşının Etnografya Müzesi’nden “ebedi istirahatgâhı” Anıtkabir’e nakledilmesi kararlaştırılmıştı. İşte Büyük Önder Atatürk’ün vefatı ve aziz naaşının İstanbul’dan Ankara’ya getirilişinin duygu dolu öyküsü...
19.11.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Koma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki koma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.