Kodlama

Kodlama

Son dakika kodlama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kodlama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kodlama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kodlama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kodlama gelişmeleri de dahil olmak üzere 520 kodlama haberi bulunmuştur. Tüm kodlama haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ateşböceği Öğrenim Birimleri için anlamlı iş birliği
Ateşböceği Öğrenim Birimleri için anlamlı iş birliği Prometeon Türkiye, TEGV’in Ateşböceği Öğrenim Birimi Tır’larının lastik tedarikçisi olarak anlamlı bir iş birliğine imza attı.
29.03.2024 Vitrin
MEB'den ortaokul ve liseler için yeni karar! Sınıflar tamamen değişiyor
MEB'den ortaokul ve liseler için yeni karar! Sınıflar tamamen değişiyor Milli Eğitim Bakanlığı'nca, tüm illerin ortaokul-lise kademelerinde 3 bin 500 okulda yenilikçi sınıfların kurulmasına yönelik çalışma başlatıldı. Sınıflarda 3 boyutlu yazıcılar ile kodlama eğitimine destek amaçlı 10'ar adet robotik kodlama kitleri de yer alacak.
25.03.2024 Gündem
Mavi Nefes Projesi ile 2 yılda toplam 200 ton atık toplandı
Mavi Nefes Projesi ile 2 yılda toplam 200 ton atık toplandı DenizTemiz Derneği / TURMEPA ve Garanti BBVA işbirliğiyle deniz kirliliğini azaltmak ve önlemek amacıyla Marmara Denizi’nde başlatılan “Mavi Nefes Projesi” kapsamında Eylül 2021-Aralık 2023 döneminde yaklaşık 177 bin kişinin günlük üretimine eşit 200 ton katı ve sıvı atık toplandığı açıklandı.
21.03.2024 Vitrin
Deprem bölgesinde istihdama destek
Deprem bölgesinde istihdama destek 6 Şubat depremlerinin ardından Turkcell tarafından başlatılan ‘Gönül Bağı Projeleri’ kapsamında Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde Global Bilgi Çağrı ve Mesleki Eğitim Merkezi hizmete açıldı. Bugüne kadar depremden etkilenen 855 kişiyi istihdam eden şirket, proje kapsamında 7 bin kişiye de eğitim verdiğini açıkladı.
16.03.2024 Ekonomi
Sigara paketlerinde yeni dönem! Artık fiyatı da yazacak
Sigara paketlerinde yeni dönem! Artık fiyatı da yazacak Sigara, puro, sigarillo, nargilelik tütün gibi tütün mamüllerinin üretimi ve ticaretini düzenleyen yönetmelikte değişikliğe gidiliyor.
16.03.2024 Ekonomi
Chatgpt küfür etti mi, Chatgpt Türklere ne dedi, chatgpt nedir?
Chatgpt küfür etti mi, Chatgpt Türklere ne dedi, chatgpt nedir? Chatgpt Türklere küfür mü etti, Chatgpt nedir? Yapay zeka sohbet botu ChatGPT'nin, Türk bir kullanıcıya ve Türklere küfür ettiği iddia edildi. Ekşi Sözlük'te iddiayı ortaya atan yazar olayın detaylarını da anlattı. Peki, Chatgpt Türklere ne dedi, gerçekten küfür mü etti?
8.02.2024 Yaşam
Zarf Fiil Ekleri Nelerdir, Nasıl Kodlanır? Zarf Fiil Örnekleri...
Zarf Fiil Ekleri Nelerdir, Nasıl Kodlanır? Zarf Fiil Örnekleri... Fiilimsiler konusu öğrencileri zorlayan konulardan birisidir. Fiillere getirilen ekler ile fiilimsiler oluşur ve 3’e ayrılır. Bunlar isim, sıfat ve zarf fiil olmak üzeredir. Bu sebeple fiilimsiler konusunda gelen eklerin ezberlenmesi önemlidir. Sorulara doğru yanıt verebilmek içinde öğrenilmesi gereken bir konudur.
5.02.2024 Gündem
Sıfat Fiil Nedir Özellikleri Nelerdir? Sıfat Fiil Örnekleri Nelerdir?
Sıfat Fiil Nedir Özellikleri Nelerdir? Sıfat Fiil Örnekleri Nelerdir? Sıfat fiiller hem eylemsi hem de fiilimsi olarak bilinen eklerdir. Fiilimsinin oluşması için fiillere yapım eklerinin gelmesi ve sıfat fiil eklerinin de eklenmesi gerekmektedir. 
4.02.2024 Gündem
İş Bankası ve Petrol Ofisi Grubu’ndan "Bilim Kuşağı Atölyeleri"
İş Bankası ve Petrol Ofisi Grubu’ndan "Bilim Kuşağı Atölyeleri" 6 Şubat deprem felaketinden etkilenen bölge başta olmak üzere ülkemizde çocukların erken yaşta bilim ve bilimsel düşünce ile tanışmasına katkıda bulunmak amacıyla Türkiye İş Bankası ve Petrol Ofisi Grubu tarafından “Bilim Kuşağı Atölyeleri” projesi hayata geçirildi. Bilimi seven, keşfeden, merak eden, sorgulayan nesiller yetiştirilmesine destek olmayı amaçlayan proje ile 3 yılda 8-13 yaş arası 750 bin çocuğa ulaşılması planlanıyor.
1.02.2024 Ekonomi
Jpg Nedir? Jpg Dosya Uzantısının Özellikleri Nelerdir?
Jpg Nedir? Jpg Dosya Uzantısının Özellikleri Nelerdir? Dünyanın her yerinde bir uzantı olarak öne çıkan uzantılar arasında bulunmaktadır. Dünya çapında özellikle önemli bir firma olarak bilinerek öne çıkmaktadır. Resimler üzerinden kullanılabilecek uzantılarının birleşimi ile birlikte ortaya çıktığı görülmektedir. Birden fazla alanda kullanıldığı için çok fazla rağbet görmektedir.
30.01.2024 Gündem
Yarının Köyleri’nde dijital eğitim tatilde de sürüyor
Yarının Köyleri’nde dijital eğitim tatilde de sürüyor Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)  işbirliğinde Trendyol’un yürüttüğü Yarının Köyleri projesi kapsamında Adana’nın Kürkçüler Köyü’nde açılan Dijital Merkez’de, yarıyıl tatili boyunca eğitim veriliyor. 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin, temel bilgisayar kullanımından robotik kodlamaya uzanan program dahilinde iki hafta boyunca dijital yeteneklerini geliştirmesi hedefleniyor.
26.01.2024 Yaşam
‘Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım’ başvuruları başladı
‘Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım’ başvuruları başladı ‘Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım’ programı başvuruları başladı. Projeye; lisans 3’üncü ve 4’üncü sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile yeni mezun olan ve kendini teknoloji alanında geliştirmeye hazır olan herkes katılabilecek.
11.01.2024 Bilim ve Teknoloji
2024’te ödemeler dünyasına yön verecek 5 trend
2024’te ödemeler dünyasına yön verecek 5 trend Yeni yılda geçmiş yılların norm kabul edilen standartlarında köklü bir değişim bekleniyor.
28.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Cerebrum Tech’in yapay zeka uygulamaları Cere ve Cere Insight Brüksel’de AB teknoloji liderleriyle buluştu
Cerebrum Tech’in yapay zeka uygulamaları Cere ve Cere Insight Brüksel’de AB teknoloji liderleriyle buluştu Yerli girişimcilik stüdyosu Cerebrum Tech, Dijital Türkiye Platformu ve DigitalEurope ortaklığında Brüksel’de düzenlenen buluşmada, yapay zeka uygulamaları Cere ve Cere Insight’ı Avrupalı teknoloji liderlerine tanıttı.
15.12.2023 Bilim ve Teknoloji
“Gönül Bağı” ilk mezunlarını verdi
“Gönül Bağı” ilk mezunlarını verdi Kahramanmaraş depremlerinin ardından başlatılan Gönül Bağı Projeleri kapsamında Turkcell Akademi’nin eğitimlerini tamamlayan katılımcılara sertifikaları verildi.
12.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Yapay zekâ teknolojilerinde yüzde 400 artış beklentisi
Yapay zekâ teknolojilerinde yüzde 400 artış beklentisi Düzenlenen Üretken Yapay Zekâ (Generative AI) etkinliğinde teknolojinin, toplumu ve iş dünyasını dönüştüren yenilikçi çözümleri tartışıldı. İki yıl içinde yapay zekâ teknolojileri kullanımının yüzde 400 artması, üretken yapay zekânın 10 yılda küresel GSYİH'yi 7 trilyon dolar artırması bekleniyor.
3.11.2023 Bilim ve Teknoloji
47/1 B Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1 B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
47/1 B Trafik Cezası Kodu Nedir? 47/1 B Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafik ışıklarına uymamak ihlali ile beraber 47/1-b trafik cezası uygulanır. Her ne kadar halk arasında kırmızı ışık cezası olarak bilinmesine rağmen, sadece kırmızı Işıkla ilgili değildir. Bu sebepten dolayı karayolları trafik kanunu dahilinde Trafik ışıklarına uymama cezası olarak ifade edilir. İdari para cezası şeklinde öne çıkar ve yıl itibariyle belirlenmiş güncel miktar doğrultusunda uygulanır. Trafik yönetmeliğinde ise ‘Işıklı ve sesli trafik işaretlerine uyma’ zorunluluğu biçiminde öne çıkar. Buna uyulmadığı takdirde ise sürücü ya da araç sahipleri idari para cezasına maruz kalır.
22.09.2023 Gündem
72 Plaka Neresi? 72 Hangi Şehrin Plakası? 72 Hangi İlin Plaka Kodu?
72 Plaka Neresi? 72 Hangi Şehrin Plakası? 72 Hangi İlin Plaka Kodu? Türkiye'de toplam 81 il bulunmaktadır. Bu illerin ise kendisine ait, bir nevi kimlik numarası niteliğinde trafik kodları vardır. Bu kodlara ise plaka kodu adı verilir. Plaka kodu sayısı, toplam şehir sayısına eşittir. Yani toplamda 81 ile 81 adet plaka kodu belirlenmiştir. Bu listede yer alan 72 plaka kodu ise Batman şehrine aittir. Batman ili Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan önemli bir ilimizdir.
29.08.2023 Yaşam
49 Plaka Neresi? 49 Hangi Şehrin Plakası? 49 Hangi İlin Plaka Kodu?
49 Plaka Neresi? 49 Hangi Şehrin Plakası? 49 Hangi İlin Plaka Kodu? Motorlu kara tavırlarının hem ön hem arka kısmında plaka bulunur. Bu plakalarda ise ilk olarak il plaka kodu sonra harf ve sayılardan oluşan kodlama yer alır. 49 sayısı bir plaka kodudur. Ait olduğu şehrin araçlarında yer alır. Verilen bu sayılar alfabetik sıralama olarak ilerlese de sonradan il olan şehirler bu kod sıralamasının sonunda yer alır. 49 sayısı nereye ait plakadır sorusunun cevabına ve daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
27.08.2023 Yaşam
2 yıllık ve 4 yıllık AÇIK ÖĞRETİM taban puanları 2023 >>  Açıköğretim AÖF-ATA AÖF-AUZEF taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları
2 yıllık ve 4 yıllık AÇIK ÖĞRETİM taban puanları 2023 >> Açıköğretim AÖF-ATA AÖF-AUZEF taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları AÖF taban puanları ve başarı sıralamaları, YKS sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanmasının ardından gündeme geldi. Açıköğretim taban puanları da bu kapsamda merak ediliyor. Eğitimine açıktan devam etmek isteyenler İktisat ve İşletme Fakültesi de olmak üzere birçok bölümün olduğu Açıköğretim Fakültesinin taban puanlarını sorguluyor. ATA AÖF, AUZEF ve AÖF’te eğitim alma planın yapanlar gözlerini AÖF taban puanları, başları sıralaması ve kontenjanlara çevirdi. İşte TYT AYT AÖF Açıköğretim AÖF taban puanları…
21.07.2023 Eğitim
Tercihler için son gün! Geleceğin iletişimcileri bu lisede yetişiyor
Tercihler için son gün! Geleceğin iletişimcileri bu lisede yetişiyor Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor. Lise tercihlerinin bitmesine bir gün kala Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesi Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ‘geleceğin iletişimci ve medyacılarına kapılarını açıyor.
19.07.2023 Eğitim
Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor
Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor İlk yılında LGS’de yüzde 1’lik dilime giren adayların tercih ettiği Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesi Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ‘geleceğin iletişim ve medya’ çalışanlarını bekliyor.
6.07.2023 Eğitim
Demirören Medya Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor
Demirören Medya Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından 3 Temmuz’da öğrenciler için tercih dönemi başladı. Öğrenciler kendileri için iyi bir okul ararken Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesi olarak öğrencilerine birçok imkan sunuyor. Bu liseyi tercih etmek için birden fazla neden olduğunu söyleyen okul müdürü Atilla Ertoğan, “Bütün derslerimizi buranın imkanlarını kullanarak yapıyoruz. Öğrencilerimiz CNN Türk, Kanal D, Demirören Haber Ajansı (DHA), Hürriyet ve Milliyet’te hem derslerini görecek hem de buradaki profesyonellerle çalışacak. Bunun yanı sıra staj akreditasyon programımız var. Öğrencilerimiz yaz aylarında Avrupa Birliği ülkelerinde stajlarını yapacak. Aynı zamanda dil yetkinliklerini geliştirecekler” dedi.
5.07.2023 Eğitim
“Teknolojiyle Geleceğe Gülümse” projesinde hedef bir yılda 4 bin genç
“Teknolojiyle Geleceğe Gülümse” projesinde hedef bir yılda 4 bin genç Amazon Türkiye, Tuzla Belediyesi ve Habitat Derneği ortaklığında İstanbul Tuzla Şelale Eğitim Parkı’nda Teknoloji Sınıfı açıyor. “Teknolojiyle Geleceğe Gülümse” projesi ilk yılında 4 binden fazla gencin bilgisayar bilimi, kodlama, makine öğrenimi ve 3D tasarım becerileri edinmesine yardımcı olmayı hedefliyor.
21.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Scratch Cup 2023 sonuçlandı
Scratch Cup 2023 sonuçlandı Habitat Derneği ve QNB Finansbank iş birliği ile gerçekleşen Scratch Cup 2023 bu yıl dördüncü kez gerçekleştirildi.
15.06.2023 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Kodlama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kodlama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.