Koah

Koah

Son dakika koah haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan koah ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını koah haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Koah

haberleri sayfasında son dakika yaşanan koah gelişmeleri de dahil olmak üzere 557 koah haberi bulunmuştur. Tüm koah haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Senden Önce' için nefesler tutuldu! Büyük sır açığa çıkıyor
'Senden Önce' için nefesler tutuldu! Büyük sır açığa çıkıyor Aşk, sadakat ve ihanet üçgeninde geçen, izleyenleri daha ilk bölümünde ‘ters köşe’ yapmaya hazırlanan Senden Önce için nefesler tutuldu. Bu akşam 20.00’de Kanal D ekranında izleyici karşısına çıkacak olan dizi, iki kadın ve tuzağa çekilmeye çalışılan bir adamın tutkulu öyküsünü anlatacak.
13.02.2024 Magazin
Ankara Şehir Hastanesi'nde yoğun bakım yüzde 90 dolu
Ankara Şehir Hastanesi'nde yoğun bakım yüzde 90 dolu Türkiye'nin en büyük hastanelerinden Ankara Şehir Hastanesi'nde son dönemde artan viral salgın hastalıklar nedeniyle yoğun bakımlarda doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. Hastanenin Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Sema Turan, 250 yataktan oluşan genel yoğun bakımda doluluk oranının yüzde 90 seviyesinde olduğunu söyleyerek, "Çoklu viral etkenlerle mücadele ediyoruz. Aynı anda hem influenza pozitifliği, hem Covid-19 pozitifliği olan hastalarımız var" dedi.
18.01.2024 Gündem
MİT Kontraterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür hayatını kaybetti
MİT Kontraterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür hayatını kaybetti Eski MİT Kontraterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, KOAH tedavisi gördüğü Çam Sakura Hastanesi'nde bu sabah hayatını kaybetti.
13.01.2024 Gündem
İşte kış aylarında direnç artırmanın yolu
İşte kış aylarında direnç artırmanın yolu Kış aylarında vatandaşlar soğuk havalara karşı zencefil tüketerek önlem alıyor.
12.01.2024 Yaşam
Kuru Öksürük Nasıl Geçer? Kuru Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kuru Öksürük Nasıl Geçer? Kuru Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kuru öksürük en etkili şekilde bol bol sıvı tüketerek geçer. Bal ve zencefil tüketmek de bu sürecin kısalmasını sağlayabilir. 
7.01.2024 Sağlık
Uzmanı uyardı, kapalı ortam hasta ediyor
Uzmanı uyardı, kapalı ortam hasta ediyor Mardin'de kış mevsimine girilmesi ile birlikte grip vakalarında geçen yıla göre artış meydana geldi. Gribin kapalı ortamlarda daha hızlı bulaştığını ifade eden Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Tahir Gökdemir, soğukların erken gelmesi ile birlikte geçen seneye oranla bu sene gribal enfeksiyon hastalıklarının çoğaldığını söyledi.
21.12.2023 Gündem
Vefat eden annenin maaşını alabilmek için anlaşmalı boşandı, kendisini kapının önünde buldu!
Vefat eden annenin maaşını alabilmek için anlaşmalı boşandı, kendisini kapının önünde buldu! Ölen annenin maaşını alabilmek için eşiyle anlaşmalı boşandı sonrasında kendisini kapının önünde buldu. Eşinden boşanan Ersin Kurt, "Bir gün beni kapının önüne koydu. Kayınbabama da bakmıyorlar ben bakıyorum nasıl bırakayım” diyerek başından geçenleri anlattı.
11.12.2023 Gündem
Mide ağrısı sandı, hayatını şokunu yaşadı! Bir anda kendini ameliyathanede buldu
Mide ağrısı sandı, hayatını şokunu yaşadı! Bir anda kendini ameliyathanede buldu İstanbul'da 41 yaşındaki Mustafa Turan, göğsünden karnına doğru aniden başlayan şiddetli bir ağrı ile acile kaldırıldı. Tetkikleri normal çıktı, mide ağrısı sanılıp eve gönderildi. Sonraki 24 saat boyunca ağrısı hiç azalmadı, gece 02:00 sularında Göztepe Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi aciline gitti ve nöbetçi doktorun dikkati sayesinde yapılan ileri tetkiklerle, aort damarında anevrizmaya (baloncuk) bağlı yırtık olduğu tespit edildi. Acilen ameliyata alınan Turan, şans eseri ölümden döndü. Kalp Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Ebuzer Aydın, risk grubunda olanların düzenli kontrol yaptırması gerektiğini söyledi ve "Yırtığa bağlı acil ameliyatla, planlı ameliyatlar arasında ölüm riski açısından 4-5 kat fark var" dedi.
18.11.2023 Gündem
Çok sessiz ve sinsi ilerliyor, pimi çekilmiş bir bombadan farksız! Hastalar hastane yolunda ölüyor
Çok sessiz ve sinsi ilerliyor, pimi çekilmiş bir bombadan farksız! Hastalar hastane yolunda ölüyor Çok sessiz ve sinsi bir hastalık, insan sağlığı için adeta bir saatli bomba ani ölümle sonuçlanabiliyor. Hipertansiyon, tütün kullanımı, KOAH, bazı bağ-destek doku hastalıkları ve enfeksiyona bağlı hastalıkları ile ortaya çıkıyor. Geç tespit edilen bu hastalık türünün hayati risk oluşturduğunu belirten Op. Dr. İhsan Alur, tedavi edilmemesi durumunda pimi çekilmiş bir bombadan farksız olduğunu söyledi. Bu hastalığa yakalanan hastaların büyük çoğunluğu, hastaneye ulaşamadan hayatını kaybediyor.
28.07.2023 Sağlık
Bakan Koca'dan selde yaralananlar için açıklama geldi
Bakan Koca'dan selde yaralananlar için açıklama geldi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca selde yaralananlar ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Koca Bartın'da sel felaketiyle ilgili acil sağlık ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek, "Hastanelere ulaşan 4 yaralıdan 2'sinin tedavisi devam ediyor, 2 kişi taburcu edilmiştir" dedi.
10.07.2023 Gündem
Zararsız diye başladı hayatının kabusu oldu! Elektronik sigara yüzünden akciğeri tam 4 kez söndü...
Zararsız diye başladı hayatının kabusu oldu! Elektronik sigara yüzünden akciğeri tam 4 kez söndü... ABD'de yaşayan 19 yaşındaki genç zararsız diye başladığı elektronik sigara yüzünden hayatından oluyordu. 13 yaşındayken elektronik sigara kullanmaya başlayan genç adam 4 kez akciğer sönmesi yaşayıp günlerce hastanede kaldıktan sonra kötü alışkanlığından kurtuldu. Elektronik sigaranın zararları konusunda farkındalık yaratmak isteyen gencin açıklamaları bugün ABD basınında kendine geniş yer buldu.
6.04.2023 Dünya
En çok evlenip boşanan adam kocalıktan emekli oldu: Eski karılarım vücudumu yıprattı
En çok evlenip boşanan adam kocalıktan emekli oldu: Eski karılarım vücudumu yıprattı Yaptığı evliliklerle ülkede gündem olan adam kocalıktan emekli olduğunu açıkladı. 'En çok evlenen adam' olarak basında geniş yer bulan Ron Sheppard (74), kocalıktan emekli olduğunu açıkladı. Evliliklerin vücudunu yıprattığını söyleyen Sheppard yeni hedefini açıkladı.
30.03.2023 Dünya
Oyuncu Ufuk Bayraktar’ı görevli sandı
Oyuncu Ufuk Bayraktar’ı görevli sandı ‘Ezel’ ve 'Vatanım Sensin' dizisi ile 'Kader' ve ‘Dağ’ filmleriyle tanınan Ufuk Bayraktar, asrın felaketi sonrası çocukluğunun geçtiği Hatay’a gitti. "İnsanlara faydam olduysa, bu en büyük mutluluk" diyen oyuncu, arama kurtarma ekipleriyle depremzedelere yardım etti.
25.02.2023 Magazin
Tekirdağ Sağlık Müdürü Kalkan: Gribal enfeksiyonda çocuk hasta sayısı düşüyor
Tekirdağ Sağlık Müdürü Kalkan: Gribal enfeksiyonda çocuk hasta sayısı düşüyor Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, son aylarda artan gribal enfeksiyonlarda çocuk hasta sayısında düşüş yaşandığını belirterek, "Kasım ve aralık ayında özellikle çocuk hastalarımızı daha ciddi etkileyen bu süreçte 3'te 1 toplam hastamızı çocuklarımız oluştururken bu sayı şimdi 4'te 1'e düştü. Okullarımızın kapanmasının da buna olumlu bir katkı vereceğini bekliyorum" dedi.
19.01.2023 Gündem
Babasını kaybeden Tuğba Özay'ın tarifsiz acısı!
Babasını kaybeden Tuğba Özay'ın tarifsiz acısı! Şarkıcı ve eski manken Tuğba Özay’ın şair babası İlhan Özay, geçtiğimiz hafta vefat etti. Ünlü isim, 1 Ocak'ta Şakirin Camisi’nde gerçekleşen cenazede babasının tabutu başında gözyaşı dökerken çekilen fotoğrafını paylaştı. Özay, babasının 'Vasiyetname' adlı şiiriyle İlhan Özay'ı andı.
7.01.2023 Magazin
İstanbul’da hava kirliliği alarmı! Astım ve KOAH hastaları dikkat, pencere bile açmayın
İstanbul’da hava kirliliği alarmı! Astım ve KOAH hastaları dikkat, pencere bile açmayın İstanbul’da son günlerde hava kirliliğinde artış yaşanıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hava kalitesini gösterdiği haritada, hassas ve sağlıksız ölçülen baz ilçeler için uzmanlar uyarılarda bulundu. Uluslararası Hava Kirliliği Önleme ve Çevre Koruma Birliği Başkanı Prof. Dr. Selahattin İncecik, "O bölgede insanların pencere bile açmaması lazım’ derken, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bilun Gemicioğlu da, geçmeyen öksürüğün bir nedeninin de hava kirliliği olduğunu ve maske takılması gerektiğini belirtti.
3.01.2023 Gündem
Tuğba Özay sabaha kadar babasının mezarı başından ayrılmadı
Tuğba Özay sabaha kadar babasının mezarı başından ayrılmadı Şarkıcı ve eski manken Tuğba Özay’ın şair babası İlhan Özay 68 yaşında yaşamını yitirdi. Dün Şakirin Camisi’nde son yolculuğuna uğurlanan İlhan Özay'ı kızı Tuğba Özay mezarında yalnız bırakmadı.
3.01.2023 Magazin
Tuğba Özay'ın baba acısı!
Tuğba Özay'ın baba acısı! Şarkıcı ve eski manken Tuğba Özay’ın şair babası İlhan Özay 68 yaşında yaşamını yitirdi.
2.01.2023 Magazin
Tuğba Özay'ın babası İlhan Özay hayatını kaybetti
Tuğba Özay'ın babası İlhan Özay hayatını kaybetti Şarkıcı ve manken Tuğba Özay'ın yoğun bakımda olduğu için sevenlerinden dua istediği babası İlhan Özay, KOAH hastalığına bağlı yaşadığı nefes darlığı sebebiyle hayatını kaybetti.
31.12.2022 Magazin
Üç virüs birleşti, yeni pandemi korkusu başladı! Çocuklarda ölü sayısı artıyor
Üç virüs birleşti, yeni pandemi korkusu başladı! Çocuklarda ölü sayısı artıyor Koronavirüs pandemisi ve maymun çiçeği kabusu sonrası korkutan salgın haberleri gelmeye devam ediyor. Üç virüs birleşti, İngiltere’de yeni bir kabus daha baş gösterdi. Ülkede Strep A enfeskiyonu vakaları artarken, bir ilkokul öğrencisinin hastalığa yenik düşmesi ile ölü sayısı 8'e yükseldi. Yetkililerden art arda uyarılar gelirken, son dönemde solunum yollarında 'üçlü virüs' olarak bir arada görülen bir salgın da patladı. Uzmanlar insan vücudunu sarsan bu virüsle ilgili ‘ölümcül’ açıklaması yaptı.
6.12.2022 Dünya
Yeni salgın alarmı! Üç ölümcül virüs birleşti
Yeni salgın alarmı! Üç ölümcül virüs birleşti Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi, son dönemde solunum yollarında 'üçlü virüs' olarak bir arada görülen rinovirüs, Respiratuvar Sinsitiyal Virüs (RSV) ve influenza ile ilgili uyarılarda bulundu. Sipahi, "Altta yatan hastalık, daha önce özellikle yakın zamanda hastalıkla karşılaşmış olmak, aşı durumu ve yaş gibi değişkenlere bağlı olmak üzere bu üç virüs de ölüme neden olabilmekte. RSV ve influenzanın solunum yollarında yarattığı hasar ise rinovirüse göre daha uzun sürebilmekte" dedi.
5.12.2022 Gündem
Koronavirüs ve grip birlikte çok daha tehlikeli!
Koronavirüs ve grip birlikte çok daha tehlikeli! Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, pandeminin inişe geçtiğini ancak bu durumun virüsün yapısının değişmemesi ve değişik varyantın ortaya çıkmaması koşuluna bağlı olduğunu belirterek, "Kovid-19, grip ve diğer enfeksiyonlarla birlikte olduğunda özellikle riskli grup için sıkıntı yaratacaktır. Bu dönemde hatırlatma dozlarının ve grip aşısının yapılması gerektiğini öneriyoruz" dedi.
26.11.2022 Sağlık
Akciğer kanseri riskini azaltıyor, antioksidanlar bakımından çok zengin! İşte akciğer sağlığı için etkili 10 besin
Akciğer kanseri riskini azaltıyor, antioksidanlar bakımından çok zengin! İşte akciğer sağlığı için etkili 10 besin Akciğer sağlığını güçlü bir şekilde koruyor, akciğer kanseri riskini azaltıyor. Tam bir antioksidanlar zengini, vitamin-mineral, C,E ve B vitamini, magnezyum ile selenyum bakımından çok zengin. Mukus yapısının korunmasını sağlıyor. Diyetisyen Hande Güngör, akciğer sağlığı için tüketilmesi gerekli sebze ve meyveleri bir bir sıraladı.
17.11.2022 Sağlık
Tekrarlanan öksürük ve nefes darlığına dikkat
Tekrarlanan öksürük ve nefes darlığına dikkat Dünya genelinde hastalıklara bağlı ölüm oranlarında 3’üncü sırada yer alan KOAH hastalığı, kronik ilerleyici, tıkayıcı ve geri dönüşümü olmayan bir akciğer hastalığı olarak ülkemizde de yaygın görülmektedir. Uzmanlar, sonbahar ve kış aylarının gelmesiyle birlikte solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı hastanelerdeki yatışta artış yaşandığını belirterek özellikle KOAH hastalarının bu mevsimde dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi.
15.11.2022 Sağlık
Uzmanından 'Zatürre' uyarısı geldi
Uzmanından 'Zatürre' uyarısı geldi Doktor Neslihan Taş, viral kaynaklı zatürrelerde antibiyotiklerin işe yaramadığını söyledi.
10.11.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Koah ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki koah haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.