Kısa Çalışma Ödeneği Başvuru

Kısa Çalışma Ödeneği Başvuru

Son dakika Kısa çalışma ödeneği başvuru haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kısa çalışma ödeneği başvuru ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kısa çalışma ödeneği başvuru haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kısa Çalışma Ödeneği Başvuru

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kısa çalışma ödeneği başvuru gelişmeleri de dahil olmak üzere 180 kısa çalışma ödeneği başvuru haberi bulunmuştur. Tüm kısa çalışma ödeneği başvuru haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kısa Çalışma Ödeneği şartları ne? Kısa çalışma ödeneği uzadı mı?  Kısa çalışma ödeneği başvurusu nasıl yapılır?
Kısa Çalışma Ödeneği şartları ne? Kısa çalışma ödeneği uzadı mı? Kısa çalışma ödeneği başvurusu nasıl yapılır? Corona virüs nedeniyle faaliyetlerini yavaşlatan veya durduran tüm işletmeler için uygulamaya konulan kısa çalışma ödeneği başvuruları ve şartları merak ediliyor. Peki, Kısa Çalışma Ödeneği şartları ne? Kısa çalışma ödeneği uzadı mı? Kısa çalışma ödeneği başvurusu nasıl yapılır? İşte Kısa çalışma ödeneği başvuru şartları...
30.06.2020 Ekonomi
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kısa çalışma ödeneği süresi uzatılacak mı?
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kısa çalışma ödeneği süresi uzatılacak mı? Corona virüs salgını sürecinde devlet tarafından vatandaşlara pek çok destek sağlanıyor. Bunlardan en önemlisi ise Kısa Çalışma Ödeneği. 3 ay sürmesi planlanan ödenek ile ilgili İTO Başkanı Avdagiç'ten '3 ay daha uzatılsın' önerisi geldi.
17.05.2020 Ekonomi
Kısa çalışma ödeneğine başvururken bilmeniz gerekenler...
Kısa çalışma ödeneğine başvururken bilmeniz gerekenler... Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. İş hayatına yeni başlayanlar başta olmak üzere birçok kişi haklarını tam olarak bilmiyor. Özellikle salgın hastalıkla mücadele ettiğimiz bu süreçte değişen çalışma hayatında pek çok yeni kavram, ödeme ve destekler de hayatımıza girdi. Corona virüs salgını nedeniyle birçok isyeri geçici süre ile kapatıldı. Burada çalışanların mağdur olmaması için devlet tarafından kısa çalışma ödeneği hayata geçirildi.
14.05.2020 Ekonomi
Kimler kısa çalışma ödeneğinden yararlanabiliyor?
Kimler kısa çalışma ödeneğinden yararlanabiliyor? Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. İş hayatına yeni başlayanlar başta olmak üzere birçok kişi haklarını tam olarak bilmiyor. Özellikle salgın hastalıkla mücadele ettiğimiz bu süreçte değişen çalışma hayatında pek çok yeni kavram, ödeme ve destekler de hayatımıza girdi. Corona virüs salgını nedeniyle birçok isyeri geçici süre ile kapatıldı. Burada çalışanların mağdur olmaması için devlet tarafından kısa çalışma ödeneği hayata geçirildi. Peki kimler kısa çalışma ödeneğinden yararlanabiliyor?Bu ödenekten yararlanamayanların ne yapması gerekir?
4.02.2021 Ekonomi
Kısa çalışma ödeneği yatmadı, ne yapmayım? Kısa çalışma ödeneği neden yatmıyor? İŞKUR Kısa çalışma ödeneği sorgulama…
Kısa çalışma ödeneği yatmadı, ne yapmayım? Kısa çalışma ödeneği neden yatmıyor? İŞKUR Kısa çalışma ödeneği sorgulama… Kısa çalışma ödeneği başvuru yapanların banka hesaplarına yatmaya başladı. PTT hesapları üzerinden yatan kısa çalışma ödeneği ücret destekleri corona virüsü riski nedeniyle başvuru yapanların bireysel hesaplarına yatırılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışanların geçtiğimiz günlerde kısa çalışma ödeneği başvurusunda bulunan kişilerden İBAN numaralarını toplamıştı. İBAN numarası toplanan vatandaşlar arasında hala kısa çalışma ödeneği yatmayan kişiler, Kısa çalışma ödeneği yatmadı, ne yapabilirim? Kısa çalışma ödeneği neden yatmıyor? Sorularını sorguma baladı. İşte kısa çalışma ödeneği yatmayan kişilerin yapacakları…
8.05.2020 Gündem
Kısa çalışma ödeneği yattı mı? Kısa Çalışma Ödeneği başvuru sonucu sorgulama...
Kısa çalışma ödeneği yattı mı? Kısa Çalışma Ödeneği başvuru sonucu sorgulama... Corona virüs nedeniyle işlerini ara vermek zorunda kalan veya yavaşlatan iş yerleri için hükümet tarafından uygulamaya konulan Kısa Çalışma Ödeneği için ödemeler yapılmaya başlandı. Kısa Çalışma Ödeneği'nden yararlanacak pek çok kişi ilk maaşlarının ne zaman yatacağını merak ediyor. "Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak?" "Kısa çalışma ödeneği nereden alınacak?" soruları sıklıkla araştırılan konuların başında geliyor. Kısa Çalışma Ödeneği sonuçları e-Devlet'ten sorgulanabiliyor. İşte Kısa Çalışma Ödeneği sonucu öğrenmek için e-Devlet sorgulama ekranı
6.05.2020 Gündem
İŞKUR kısa çalışma ödeneği sorgula! Kısa çalışma ödeneği nereye yatıyor? Kısa çalışma ödeneği başvuru şartları!
İŞKUR kısa çalışma ödeneği sorgula! Kısa çalışma ödeneği nereye yatıyor? Kısa çalışma ödeneği başvuru şartları! Kısa çalışma ödeneği'nden yararlanacak pek çok kişi ilk maaşların ne zaman yatacağını merak ediyor. "Kısa çalışma ödeneği yattı mı?" "Kısa çalışma ödeneği nereden alınacak?" soruları araştırmaya başlandı. Kısa çalışma ödeneği e-Devlet'ten sorgulanabiliyor. İşte Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili merak edilenler...
5.05.2020 Gündem
Kısa çalışma ödeneğinden kimler yararlanabilir?
Kısa çalışma ödeneğinden kimler yararlanabilir? Corona virüs salgını nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşamaması için devlet tarafından sağlanan desteklerden en önemlilerinden biri de kısa çalışma ödeneği.Fakat birçok kişi kısa çalışma ödeneğinden kimlerin yararlanacağını bilmiyor.
22.04.2020 Ekonomi
Kısa çalışma ödeneği ne zaman verilecek? Sonuç ve durum nasıl sorgulanır? Çalışma ödeneği ödemeleri PTT’ye mi yatacak?
Kısa çalışma ödeneği ne zaman verilecek? Sonuç ve durum nasıl sorgulanır? Çalışma ödeneği ödemeleri PTT’ye mi yatacak? Kısa çalışma ödeneği detayları araştırılmaya devam ediyor. Mart’ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 23 Mart’ta corona virüsü önlemleri kapsamında istihdamın korunması amacıyla işçilere kısa çalışma ödeneği desteği sunulacağını duyurdu. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamanın ardından kısa çalışma ödeneği başvurusunda bulunan işçiler ve işverenler, kısa çalışma ödeneği ne zaman verilecek? Kısa çalışma ödeneği sonuç sorgulama nasıl yapılır? Kısa çalışma ödeneği PTT’ye mi yatacak? Kaç ay verilecek, yüzde kaç ödenecek? Gibi soruların cevaplarını araştırmaya başladı.
21.04.2020 Çalışan Hakları
Kısa çalışma ödeneği 2020 ne zaman yatacak? İŞKUR kısa çalışma ödeneği başvurusu sorgulama! Telafi sürecini 4 aya çıkarıldı!
Kısa çalışma ödeneği 2020 ne zaman yatacak? İŞKUR kısa çalışma ödeneği başvurusu sorgulama! Telafi sürecini 4 aya çıkarıldı! Kısa çalışma ödeneği başvurusu yapan vatandaşlar, merak içinde kısa çalışma ödeneğinin yatacağı tarihi araştırıyor. Kısa çalışma ödeneği hakkında ilk açıklama 23 Mart’ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılmıştı. Bakan Selçuk, ödemelerin Rehberlik ve Teftiş Başkanlığınca yapılacağını ve uygunluk tespitinin ardından ödemelerin gerçekleştirileceğini duyurmuştu. Peki, Kısa çalışma ödeneği 2020 ne zaman yatacak? Kısa Çalışma Ödeneği başvuru sonucu nasıl sorgulanır? Öte yandan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kısa çalışma ödeneğiyle ilgili son dakika açıklamalarda bulundu ve ''2,3 milyon haneye biner lira ulaştırmayı hedefliyoruz'' dedi. İşte İŞKUR kısa çalışma ödeneği başvurusu sorgulama…
Kısa çalışma ödeneği başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? Kısa çalışma ödeneği e- Devlet’ten nasıl sorgulanır?
Kısa çalışma ödeneği başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? Kısa çalışma ödeneği e- Devlet’ten nasıl sorgulanır? Corona virüs pandemisi nedeniyle çalışmasına ara veren işyerlerinde çalışanların maaşlarının bir kısmını devletten alması anlamına gelen kısa çalışma ödeneği üretime faaliyete ara verilen iş yerlerinde çalışanların çalışmadıkları dönemdeki gelir kaybını azaltmak amacıyla veriliyor. Kısa çalışma ödeneğine başvuranlar kısa çalışma ödeneğini alıp almayacağını merak ediyor. Peki, kısa çalışma ödeneği başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? Kısa çalışma ödeneği e- Devlet’ten nasıl sorgulanır? İşte e- Devlet’ten kısa çalışma ödeneği sorgulama ve sonuç öğrenme ekranı…
7.04.2020 Gündem
Kimler kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir? Kısa çalışma ödeneği başvurusu nereye ve nasıl yapılır? İşçiler ne kadar kısa çalışma ödeneği alır?
Kimler kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir? Kısa çalışma ödeneği başvurusu nereye ve nasıl yapılır? İşçiler ne kadar kısa çalışma ödeneği alır? Corona virüs salgını nedeniyle faaliyetine ara veren işyerlerinde çalışanların maaşlarının bir kısmını devletten alması anlamına gelen kısa çalışma ödeneği internette merak edilen konular arasında yer alıyor. İstihdamı korumak, çalışılamayan dönemde işçinin gelir kaybını telafi etmek amacıyla kısa çalışma ödeneğinde kolaylıklar getirildi. Peki, Kimler kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir? Kısa çalışma başvurusu nereye ve nasıl yapılır? İşçiler ne kadar kısa çalışma ödeneği alır? Kısa çalışma ödeneği ne zaman ödenecek? İşte İşçiden işverenine 36 soruda Kısa Çalışma Ödeneği hakkında bilmeniz gereken her şey...
6.04.2020 Ekonomi
Kısa çalışma ödeneği kime ödenir, ne kadar? İŞKUR kısa çalışma ödeneği online başvuru nasıl yapılır, şartlar nelerdir? (2 milyon haneye bin lira)
Kısa çalışma ödeneği kime ödenir, ne kadar? İŞKUR kısa çalışma ödeneği online başvuru nasıl yapılır, şartlar nelerdir? (2 milyon haneye bin lira) Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Covid-19 nedeniyle faaliyetlerini yavaşlatan/durduran tüm işletmelerin kısa çalışma ödeneğine başvurabileceğini bildirdi. Bakan Selçuk, 2 milyon haneye biner lira ödemenin 1 Nisan itibariyle ödenmeye başlanacağını duyurdu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt tarafından yapılan açıklamanın ardından, Kısa çalışma ödeneği başvuru nasıl yapılır? Kısa çalışma ödeneği şartları nelerdir, kimler alabilir? Sorularında artış oldu.
30.03.2020 Çalışma Hayatı
Kısa çalışma ödeneği kimlere verilir? Kısa çalışma ödeneğinden kimler faydalanabilir, emekli çalışan faydalanabilir mi?
Kısa çalışma ödeneği kimlere verilir? Kısa çalışma ödeneğinden kimler faydalanabilir, emekli çalışan faydalanabilir mi? Corona virüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerden bir tanesi olan Kısa çalışma ödeneği yeniden düzenlendi. 600 gün 450'ye 120 gün 60'a indirilen ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek olan kısa çalışma ödeneğine İŞKUR’un elektronik ortamından başvuru yapılabilecek. Peki kısa çalışma ödeneği başvurusu nasıl yapılır 2020? Kısa çalışma ödeneği başvuru şartları nedir? Kısa çalışma ödeneği nedir? Kısa çalışma ödeneği kimlere verilir? Kısa çalışma ödeneğinden kimler faydalanabilir, emekli çalışan faydalanabilir mi? işte tüm detaylar...
27.03.2020 Çalışan Hakları
Kısa çalışma ödeneği 2020 başvuru şartları nedir, nasıl başvurulur? (Kısa çalışma ödeneği 600 günden 450’ye 120 günden 60’a indirildi?
Kısa çalışma ödeneği 2020 başvuru şartları nedir, nasıl başvurulur? (Kısa çalışma ödeneği 600 günden 450’ye 120 günden 60’a indirildi? Kısa çalışma ödeneği corona virüsü önlemleri kapsamında alınan tedbirlerden biri olarak yeniden düzenlendi. Kısa çalışma ödeneğinde 600 gün 450'ye 120 gün 60'a indirildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek olan kısa çalışma ödeneği, İŞKUR’un elektronik ortamından da yapılabilecek. Peki kısa çalışma ödeneği nedir? Kısa çalışma ödeneği ne zaman ödenir, işçi hakları nelerdir? Kısa çalışma ödeneği başvuru şartları nelerdir, nasıl başvurulur? İşte kısa çalışma ödeneği 2020 hakkında merak edilenler…
25.03.2020 Çalışan Hakları
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Gelir testi belirleyecek
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Gelir testi belirleyecek Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi sonrası tüm Türkiye yardım ve destek için harekete geçti. Bir yandan yaralar sarılırken, hükümet destek paketlerini art arda açıkladı. Şimdi ise depremden etkilenen vatandaşların hangi haklara sahip olduğu merak ediliyor. Bazı durumlarda çift maaş hakkı dahi ortaya çıktığı belirtiliyor. Uzmanlar depremzedelerin haklarını kalem kalem açıkladı.
16.02.2023 Çalışma Hayatı
SGK harekete geçti! Kritik detay, bildirmeyenlere para cezası uygulanacak
SGK harekete geçti! Kritik detay, bildirmeyenlere para cezası uygulanacak SGK resmen harekete geçti. Kritik detay ortaya çıktı. Ev hizmetinde çalışanların SGK'ya bildirilmesiyle ilgili flaş gelişme. 10 günden az çalışanlar için iş kazası ve meslek hastalığı primi ödemesi yapılması gerekiyor. Uzmanlar konuyla ilgili önemli uyarıda bulunarak idari para cezası uygulanacağını söyledi.
19.10.2022 Çalışan Hakları
5.137 TL her ay ödeniyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor, 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa...
5.137 TL her ay ödeniyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor, 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa... Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Zam geldi. Ödeme miktarı 5.137 TL'ye yükseldi. Başvuran 10 ay aralıksız alıyor. 30 gün içerinde müracaatta bulunulması gerekiyor. Çalışanların işten çıkartılmaları durumunda yeni bir iş bulana kadar hayatlarını idame etmeleri için İŞKUR tarafından işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor. Bu ödenekten yararlanabilmesi için çalışanların bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. İşsizlik ödeneği alınabilmesi için son 3 yılda en az 600 gün prim ödemesinin yapılmış olması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışılmış olması gerekiyor. Gerekli şartları taşıyanlar iş akdinin feshinden itibaren 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvurmaları durumunda işsizlik maaşı alıyor. Peki 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa ne olur? İşte işsizlik maaşı ile ilgili merak edilen detaylar...
24.07.2022 Çalışan Hakları
Emeklilik ile ilgili flaş dilekçe detayı! Geç kalanın emekli maaşı bağlanmıyor
Emeklilik ile ilgili flaş dilekçe detayı! Geç kalanın emekli maaşı bağlanmıyor Emekli aylığı ile ilgili flaş detay. Emekli olduktan sonra aylık bağlanması için emeklilik dilekçesi verilmesi gerekiyor. Fakat dilekçeyi verme tarihine dikkat edilmediği taktirde emekli aylığı bir ay geç bağlanıyor. Eğer emekliliğe hak kazanılan tarihin ayın son günü resmi tatil veya hafta sonu tatiline rastlaması halinde, resmi tatil gününü takip eden ilk iş günü mesai bitimine kadar doğrudan SGK’ya başvurmanız ya da taahhütlü, iadeli taahhütlü, acele posta servisi, PTT ALO Post veya PTT kargo ile talepte bulunulduğunda hiçbir hak kaybı olmuyor. İşte emekli olmak isteyen milyonları ilgilendiren dilekçe detayı...
28.05.2022 Emekli
SGK'dan toplu para ödemesi! Asgari ücretliye 12 bin 454 lira...
SGK'dan toplu para ödemesi! Asgari ücretliye 12 bin 454 lira... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeme yapılıyor. Başvuran yararlanıyor. Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırılıyor. Kadınların çalışma hayatında daha fazla yer alabilmesi için kadınlara bazı avantajlar sağlanıyor. Pek çok kadın annelik sürecinde iş hayatını bırakıyor. Anneliğin kadınların çalışma hayatını etkilememesi için doğum izni, doğum parası gibi imkanlar sağlanıyor. SGK tarafından yapılan bazı ödemeler ise pek çok kişi tarafından bilinmiyor. Örneğin erken doğum durumunda doğum öncesi kullanılamayan izinler doğumdan sonra kullanılabiliyor. Doğum parası ödemesini alınan maaş miktarı belirliyor. 2022 yılında en düşük doğum parası, 12 bin 454 lira oldu. Ayrıca çalışmayan kadınlara da doğum yardımı yapılıyor. Bu kapsamda; ilk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira ve üçüncü çocuk için 600 lira ödeniyor.
1.986 TL alt sınır! Her ay ödeniyor, paralar PTT'ye yatırılıyor, başvuranlar 5 Nisan'da alacak
1.986 TL alt sınır! Her ay ödeniyor, paralar PTT'ye yatırılıyor, başvuranlar 5 Nisan'da alacak Çalışan milyonlarca kişi için geçerli. Ödemeler aylık olarak yapılıyor. Bizzat başvuru yapanlar alıyor. Ödeme miktarı 1.986 TL ile 3.972,82 TL arasında değişiyor. Vatandaşlar en az 6 ay bu ödemelerden yararlanabiliyor. Gerekli şartları taşıyan ve belirlenen süre içerisinde müracaatta bulunan tüm vatandaşlar ayrım gözetmeksizin alıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışanlar işsiz kalmaları durumunda yeni bir iş bulana kadar işsizlik ödeneğinden yararlanıyor. 6 aydan 10 aya kadar işsizlik maaşı almak mümkün. Bu süre içerisinde yeni bir iş bulanların ödemeleri kesiliyor. Ancak yeniden işsiz kaldıklarında ödenmeyen işsizlik aylığını yeniden alabiliyorlar.
30.03.2022 Çalışan Hakları
3.973 TL en az 6 ay ödeniyor! Paralar PTT'ye yatırılıyor, 30 gün içerisinde...
3.973 TL en az 6 ay ödeniyor! Paralar PTT'ye yatırılıyor, 30 gün içerisinde... Çalışan yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Ödemeler aylık olarak yapılıyor. 3 bin 973 lira TC. kimlik numaralı nüfus cüzdanı ile PTT'den alınabiliyor. Para ödemesi öncesinde başvuru yapılması gerekiyor. Başvuruda 30 gün sınırı bulunuyor. Ödemeler 6 ay ile 10 ay arasında değişen sürelerde yapılıyor. Çalışma süresi uzadıkça ödeme alınan zaman da artıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışan herkes belli şartların taşınması koşulu ile işsizlik maaşından yararlanabiliyor. Peki tüm işsizler işsizlik maaşı alabiliyor mu? Türkiye İstatistik Kurumu’na göre ocak ayında resmi işsiz sayısı 3 milyon 859 bin kişi oldu. Aynı ay işsizlik maaşı alan kişi sayısı ise 483 bin kişide kaldı. Her 8 işçiden 1’i işsizlik maaşı alabildi. İşsizlik aylığı alabilmesi için kişinin kendi isteği ile işten çıkmış olması gerekiyor. Ancak bazı işverenler çıkardıkları işçi ile ilgili SGK'ya Kod 29 bildiriminde bulunuyor. Kod 29 işten çıkarma sebebi olarak gösterildiğinde “İşçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan davranışları nedeniyle iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı nedenle feshi’ne olanak sağlıyor. Kod 29 ile bildirim yapılan işçi, işverence işten çıkartılmasına rağmen işsizlik ödeneği alamıyor. İşsizlik ödeneği alabilmek için son 3 yılda en az 600 gün prim ödemenin yanı sıra son 120 gün hizmet akdi ile çalışmak gerekiyor. Gerekli şartları taşıyanlar ise iş akdinin feshinden itibaren 30 gün içerisinde başvurmaları durumunda işsizlik maaşı alıyor. İşsizlik ödeneği, son dört aylık dönemdeki ortalama brüt ücretin yüzde 40’ı oranında bağlanıyor
18.11.2022 Çalışan Hakları
MEB harekete geçti ve resmen açıkladı! 27 Aralık'ta başlıyor...
MEB harekete geçti ve resmen açıkladı! 27 Aralık'ta başlıyor... Yüz binlerce kişi bekliyordu ve Milli Eğitim Bakanlığı resmen açıkladı. Tarihleri belirleyen bakanlık duyurusunda öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvurularının 27 Aralık 2021-3 Ocak 2022 tarihlerinde alınacağı belirtildi. Atamalar 14 Ocak 2022'de, tebligat ve ilişik kesme işlemleri ise 21 Ocak 2022'den itibaren yapılacak.
17.12.2021 Eğitim
Hesaplara 1.420 TL yatırılıyor! Zam gelecek, ödeme miktarı artacak, 30 gün içerisinde...
Hesaplara 1.420 TL yatırılıyor! Zam gelecek, ödeme miktarı artacak, 30 gün içerisinde... 1.420 TL vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Ödemler 15 Aralık'ta yapılıyor. Yazılı olarak müracaatta bulunanlar alıyor. 30 gün detayı dikkat çekiyor. Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Ocak ayında artacak. Ödemeler İŞKUR tarafından yapılıyor. İşsizlik maaşı, 2022 asgari ücret zam görüşmeleri devam ederken çalışanlar tarafından en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Yeni yılda asgari ücrette yapılan artış baz alınarak işsizlik maaşı yeniden düzenlenecek. Alınan maaş miktarına göre değişkenlik gösteren işsizlik maaşı zam oranı ile artacak. Kendi istek ve kusuru dışında işvereni tarafından işten çıkartılanlara verilen işsizlik maaşı, her ay İŞKUR tarafından hesaplara yatırılıyor. İşsizlik maaşından yararlanabilmek için de çalışanın, iş sözleşmesinin iptalinden sonra 30 gün içinde İŞKUR’a başvuruda bulunması gerekiyor. Peki, İşsizlik maaşı ne kadar olacak ve ne zaman açıklanacak? İşte, işsizlik maaşı alma şartları ve konuyla ilgili ayrıntılar.
10.12.2021 Çalışma Hayatı
SGK resmen duyurdu! Yarın son gün, hemen...
SGK resmen duyurdu! Yarın son gün, hemen... SGK harekete geçti ve resmen duyurdu. Çok sayıda kişiyi ilgilendiriyor. Yarın son gün. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından art arda yapılan açıklamalar ile vatandaşlar uyarıldı. SGK yazılı olarak yaptığı açıklamada vatandaşların merak ettiği detayları paylaştı. SGK’nın borç yapılandırmasına yaklaşık 1.2 milyon kişi, 61 milyarlık borç için başvurdu. 1.6 milyar lira peşin ödeme yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yapılandırılan prim borçlarının ilk taksit ödemesinde son günün 30 Kasım olduğunu hatırlattı.
29.11.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kısa Çalışma Ödeneği Başvuru ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kısa çalışma ödeneği başvuru haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.